X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pęcherzyk płodowy
Odpowiedz

Pęcherzyk płodowy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:
    Hey dziewczyny jestem tu nowa mam 28 lat chciała bym się was poradzić bo jestem w straszliwym stresie. robiłam Beta HCG wyszła 1956.7 wczoraj tez byłam u ginekologa wyliczył że jestem w 4 tygodniu ciąży zrobił mi USG dopochwowe i nic nie widział oprócz endometrium o średnicy 13,5 mm czy to jest normalne ze nie było pęcherzyka ciążowego bardzo się martwię tom sytuacją dodam ze kazał mi przyjść za 2 tygodnie to była planowana ciąża do tego mam przed wczesne wygasanie jajników TAK BARDZO SIĘ BOJE ZE JEDNAK NIC Z TEGO NIE BĘDZIE
    Spokojnie, wszytsko zalezy od sprzetu :) a kiedy byla beta a kiedy wizyta u gina? jeszcze jest opcja pozamacicznej, ale nie martw sie na zapas :) na pewno bedzie dobrze:)))

• Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta była robiona w ten czwartek a wizyta u ginekologa była w piątek następną mam za dwa tygodnie. bardzo się martwię i boje dodam że nie mam żadnych objawów ciąży może oprócz częstego siusiania i częstego jedzenia, ciągle chce mi się spac

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:
    Beta była robiona w ten czwartek a wizyta u ginekologa była w piątek następną mam za dwa tygodnie. bardzo się martwię i boje dodam że nie mam żadnych objawów ciąży może oprócz częstego siusiania i częstego jedzenia, ciągle chce mi się spac
    Pola to siusianie na tym etapie ciazy nie... musissz wiecej pic :)
    niektorzy nie maja zadnych objawow :)
    a lekarz ma nowoczesny sprzet czy raczje sredniej klasy? U mnie przy becie 1800 bylo widac maly pecherzyk, na sredniej jakosci sprzecie.. ale niekrore dziewczyny na tym etapie widzialhy juz zarodek, a niektore nic.. musisz czekac.. tylko ze ja bym poszla za tydzien, bo wtedy powinno juz cos byc widac, a wykluczyc ciaze pozamaciczna..

• misinska Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) okres spóźniał mi się niecałe dwa tygodnie. Nie chciałam robić testu i poszłam od razu do ginekologa. Okazało się, że widać pęcherzyk ciążowy, ale bez zarodka. Jestem chyba w 4 tygodniu ciąży więc myślę, że to za wcześnie. Przeczytałam na internecie, że to mogą być problemy z ciążą, zarodek może być obumarły itd. Przestraszyłam się :/ lekarz kazał mi brać kwas foliowy i za dwa tyg przyjść na kontrolę. Objawów oprócz bolących piersi nie mam żadnych. Czy zarodek może się jeszcze rozwinąć? Pozdrawiam :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście :) To za wcześnie na niego!
    Łykaj kwas, nie czytaj internetu i powidzenia na wizycie!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 ja byłam na wizycie na samym poczatku 4 tc i nic lekarz nie widzial... oprocz nieprawidłowości z macicy ... które powiedział, że skontrolujemy za miesiąc - wręcz nawet wykluczył możliwość, że jestem w ciąży - mnie też to stresuje, dopiero pod koniec 5 tc wyszedł mi test pozytywny, dolegliwości zero - teraz zaczął mi się 7 tc (wg, belly 7 tc, a sama ciąża trwa 6 tyg i 1 dzień) w środę idę do lekarz z nadzieję na same pozytywne wiadomości, a internetu unikam, nic poza tym forum, bo nie raz już panikowałam, płakałam po tym jak się naczytałam różnych dziwactw internetowych

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misinska bądź spokojna ! u mnie 4-5 tydzień był tylko pęcherzyk i poczułam się u prywatnego gina z bardzo dobrą opinią jakbym przyszła i ciąże sobie wmówiła. Lekarz mnie brzydko mówiąc olał- nawet nie kazał mi brać kwasu foliowego. Na następną wizytę poszłam już do innego lekarza - to był 8 tydzień i już był malutki dzidziuś z bijącym serduszkiem:) Też bolały mnie piersi, a podbrzusze jak na okres;) Uważaj na siebie i myśl pozytywnie:) pozdrawiam

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u ginekologa, na usg jeszcze nic nie widać, mam przyjść za 2-3 tygodnie. Mam grube endometrium i coś tam może odrobinę się chowa, ale pęcherzyka nie widać. Beta 341,01 testy pozytywne :)
    Myślałam, że mam już 5 tydzień, ale na suwaczku mam nie całe 5 tyg. więc może dlatego nic nie widać :)

• MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się. W 4, 5 tygodniu ciąży ma prawo być jeszcze nie widać. Macie mnóstwo czasu, żeby zobaczyć dzidzię swoją;)
    Ja niestety pod koniec 7 tc miałam tylko pęcherzyk, a teraz to samo. Także ja powoli tracę nadzieję..

0d1y3e3ku0q7pqlb.png

11.05.2015 [*]

• misinska Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) mi się okres spóźniał 12 dni i poszłam do ginekologa. Okazało się na badaniu USG, że widać pęcherzyk ciążowy, ale pusty. Powiedział mi, że mam brać kwas foliowy i przyjść na kolejne USG za dwa tygodnie. Obliczając od dnia ostatniej miesiączki to 6 tydzień, a od dnia zapłodnienia to jakiś 4, chyba, że owulacja się przesunęła. Strasznie bolą mnie piersi i się powiększyły. Jestem senna, a dziś rano jak wstałam to od razu do łazienki poleciałam :P naczytałam się w internecie dużo o tym, że zarodek może się nie pojawić, ale uspokoiłam się trochę, gdy przeczytałam, że to może być za wcześnie i jeszcze wszystko może być ok :)

• azibela Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misinska grunt to sie nie zamartwiac i spokojnie poczekac :) trzymam mocno kciuki :)
    wczoraj i dzis dowiedzialam sie z testu i bety ze jestem prawdopodobnie w ciazy i czekam 2 tygodnie na wizyte u gina :) ten czas strasznie sie dluzy :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azibela wrote:
    Misinska grunt to sie nie zamartwiac i spokojnie poczekac :) trzymam mocno kciuki :)
    wczoraj i dzis dowiedzialam sie z testu i bety ze jestem prawdopodobnie w ciazy i czekam 2 tygodnie na wizyte u gina :) ten czas strasznie sie dluzy :)
    Okropnie się dłuży, ja do ginekologa ponownie pójdę początkiem lutego może coś już będzie widać, na razie jutrzejszej powtórnej bety się nie mogę doczekać :P

• Dalile Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizytę na początku lutego :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie planuję iść początkiem lutego, ale czatuję aż jakiś termin się zwolni bo na razie lipa i pierwszy wolny to 15 luty :P
    Czeka mnie jutro powtórna beta i zobaczymy czy rośnie. Zrobię też progesteron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem w 5 tygodniu ciąży (4t0d). 4 dni temu w 3t4d wyszła mi pozytywna beta 230. Wczoraj powrótrzyłam - wzrosła do 590.

3t4d na usg nic nie było widać, tylko ciałko żółte w lewym jajniku, jajnik powiększony (co wskazuje na to, że owulacja była z lewego jajnika), ale macica czysta, endometrium od 10 do 12mm.

Jutro idę prywatnie do mojej gin i pewnie też mi zrobi usg. Chciałabym już zobaczyć pęcherz płodowy w macicy, to trochę bym odetchnęła, bo na razie jeden wielki strach.

Jutro też po raz kolejny robię Betę (powinna wynosić od 1200 do 1500).
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Tyle się naczytałam, że boję się najgorszego. Eh. Wiem, niepotrzebnie się nakręcam.

urocza lubi tę wiadomość

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam ze dopiero przy becie powyzej 1000 widac pecherzyk plodowy. Mysle ze nie powinnas sie stresowac

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:35

urocza lubi tę wiadomość

• gogo19 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wartość GS 0,89cm w 7 tyg. jest prawidłowa?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Czy wartość GS 0,89cm w 7 tyg. jest prawidłowa?

GS w 6w1d ma okolo 12mm. Zalezy jak mierzono. Troche za maly na 7w0d, ciąża pewnie jest młodsza. Jak dlugie cykle miałaś?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle nieregularne często wywoływane Luteiną. W ciąże zaszłam w 5 cyklu z clo. Niby w 13dc na monitoringu owulacji pęcherzyk miał 21mm, więc myślę, że owulka powinna była być nie za późno. Z kolei test w 29dc wyszedł negatywny. Dopiero po tygodniu zrobiłam ponowny i był pozytywny oraz bete 2660. Niby w pierwszej ciąży też e 7 tyg.nie było jeszcze zarodka a po tygodniu już z akcją serca. Nie wiem co mam robić. Strasznie się martwię, bo już jedną ciąże straciłam i to w 15 tyg. Lekarz kazał przyjechać dopiero za 2 tygodnie. Wariuje ze strachu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:08

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ