X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pęcherzyk płodowy
Odpowiedz

Pęcherzyk płodowy

Oceń ten wątek:
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję:)) dziękuję za slowa otuchy :)

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Nicoretta Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Chyba i ja dołączę do grona szczęśliwych mam (po raz drugi) - napiszcie mi co o tym sądzicie - zapłodnienie 16-17 listopada, na usg (27.11) 4t5d - pęcherzyk 9.2mm. Beta 25.11 - ponad 6 tyś. Jestem już po stracie, więc strach jest ogromny... Wizyta 11.12....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:07

• mkl Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pęcherzyk miał 5mm w 4tyg i 3 dni

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaP jak tam??

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jestem wg OM w 6t5d ciąży, pierwsze USG było robione w poniedziałek w zeszłym tygodniu i był tylko pęcherzyk ciążowy 3,6mm, a dziś już był zarodek nie całe 4mm, ale nie było słychać jeszcze serduszka:(. Martwię się tym. Lekarz kazał przyjść dopiero za 2 tygodnie. Czy to normalne? Dodatkowo mam plamienia cały czas, byłam nawet dwa razy w szpitalu,bo były krwawienia, ale one nie miały wpływu na przebieg ciąży, bo przez całe te plamienia i krwawienia beta mi rosła. Nie wiem co będzie dalej...

• Nicoretta Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jest zarodek to nie powinnaś się martwić. Zrób sobie jutro betę i powtórz po dwóch dniach - jeśli wzrasta to wszystko OK.

IzZzZ lubi tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc !

owulacje mialam 14.11 . 25.11 robilam bete byla 30,24, druga zrobilam 27.11 bylo 103,93 i wczoraj zrobilam kolejna i bylo 1030,40.
    w poniedzialek ide do gin bedzie to 24 dzien po owulacji. myslicie ze cos bedzie widac ?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnią @ 8.10, owulkę w OF 29.10. 11.11 miałam na teście cień cienia, 13.11 już była wyraźniejsza 2 kreska, ale wciąż blada. Gin na pierwszej wizycie 18.11 powiedziała, że macica jest rozpulchniona jak na ciążę. Kazała wrócić 2 tygodnie później. 2.12 - po zwykłym badaniu ginekologicznym gin stwierdziła, że macica powiększona jak na 7 tc, ale dziś byłam u innego ginekologa, prywatnie (bardzo dobry lekarz), który zrobił mi USG i jest sam pęcherzyk - 6,6x4,2 mm - jego zdaniem dopiero ok. 5 tc. Kazał się nie przejmować, tylko zrobić betę 2 razy i dać mu znać, ale już zdążyłam się poryczeć, bo patrząc na wykresy z OF to raczej mało prawdopodobne, żeby była różnica 2-3 tygodni w wieku ciąży :-(
    Betę pewnie pójdę zrobić dopiero w poniedziałek, ale wydaje mi się to wszystko bez sensu :-( Tym bardziej, że mega bolące i nabrzmiałe piersi zrobiły się znów mniejsze (normalne), nie są już tak obrzmiałe, nie bolą przy zdejmowaniu stanika, a tylko przy dotyku. A pozostałych objawów praktycznie nie mam. Tylko wzmożone pragnienie i sikanie.
    Dzisiaj doszły lekkie mdłości od południa, ale podejrzewam, że to wina nerwów i bólu głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 00:32

• klaudiaankak Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej chica mala, ja też OM 08.10 i też mam podobny problem, jutro idę na usg i będzie wiadomo.. u mnie 24 nie było jeszcze zarodka, wszystko wskazuje na ciążę młodszą lub.. nie chcę wiedzieć co. Nie martw się i cierpliwie czekaj bo jak się okaże ,że wszystko jest ok to po co ten stres dla dzidzi??? powodzonka! :)

Klaudia:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać, co Ci wyjdzie jutro, ale od 24 do 6.12 jednak jest dużo czasu, a u mnie nadal nic, a powinien być zarodek. Znajoma z forum, która miała owu w tym samym terminie co ja, już dawno słyszala serduszko, więc nie robię sobie wielkich nadziei...

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jutro mam wizyte ! Trzymam kciuki.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam bardzo mocno kciuki za Was!!!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś takiego mam na wyniku USG:
    dmxnzxnj7p4c_t.jpg

Nie ma możliwości, żeby tak było naprawdę, bo mniej więcej wtedy już miałam pozytywne testy ciążowe :-(

Także jutro lecę robić betę, w środę kolejną, progesteron i TSH. Zobaczymy, co lekarze powiedzą mi na wizytach - jedna w piątek na NFZ i druga w sobotę chyba u tego samego gin. Chociaż prosił o kontakt jak będę miała wyniki badań krwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kurcze i te daty porodu 15.07 i 12.08 ale rozbieżności. Chica no nie wygląda to dobrze. Oby to była jakaś pomyłka! Robiłaś wcześniej betę? Rosła?

Wiesz 15.07 to data z początku cyklu (8.10), więc tu i tak wiem, że przesunięte min. na 22.07 według owu... także między 22.07, a 12.08 nie jest aż tak daleko... ale nadal za daleko, żeby to w ogóle było możliwe. Jedyna szansa, że faktycznie owu się nie pojawiła 29.10, a później, przy tym drugim pozytywnym teście owu i implementacja była późno... ale to nie tłumaczy pozytywnych 2 testów z 11 i 13.11. Także na razie nic nie wiem.
    Bety wcześniej właśnie nie robiłam, bo zrobiłam 3 testy i na każdym kreska była mocniejsza niż na poprzednim... 24.11 była najmocniejsza, choć i tak wydawało mi się, że powinna być jeszcze mocniejsza...

Betę robiłam dopiero dzisiaj, jutro o 13 lecę po wyniki... jak będzie sensowna - odpowiadać 5tc lub więcej to w środę kolejna, jak nie to dzwonię do gina i mówię, że bez sensu i czekamy na zakończenie procesu...
    ale sądząc po skurczach w dole brzucha i plamieniu... chyba nie będzie już dobrze :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Dziś byłam u ginekologa i nic nie wykazało na usg. Możliwe żebym była w ciąży? Od zapłodnienia minęło 3 tyg. Kiedy miałam dostać planowaną miesiączkę (29 listopad 2014) to pobolewał mnie brzuch przez 2 dni. Lekarz dał mi duphastum na wywołanie okresu .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłłaś testy ciążowe?
    W sumie skoro na usg nic nie wyszło, to raczej nie ma szans, ale test prawdę Ci powie ;-) Jak Ci zbywa kasy i chcesz większa pewność idź na betę. Lekarze czasem się mylą. Nie mniej okres może zatrzymać się z różnych przyczyn.

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju nawet niewiedzialam ze jest taki link ...ile tu jest dziewczę takich jak ja które w 4tc nie miały jeszcze jaja płodowego na Usg.
    Wiec mam nadzieje...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, ale niezła panikara z Ciebie ;) WYLUZUJ!!!Bo chyba stres w niczym tu nie pomoże...

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boje sie nie powiem zwłaszcza ze przeczucia mam najgorsze bo cały dzień boli mnie brzuch i ten pieprzony jajnik wczoraj bralam no-spe ale guzik pomogla może troszkę.:(

3i49tgf6plfmlliy.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ