Pęcherzyk płodowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny,
Chyba i ja dołączę do grona szczęśliwych mam (po raz drugi) - napiszcie mi co o tym sądzicie - zapłodnienie 16-17 listopada, na usg (27.11) 4t5d - pęcherzyk 9.2mm. Beta 25.11 - ponad 6 tyś. Jestem już po stracie, więc strach jest ogromny... Wizyta 11.12....Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:07
-
Hej Jestem wg OM w 6t5d ciąży, pierwsze USG było robione w poniedziałek w zeszłym tygodniu i był tylko pęcherzyk ciążowy 3,6mm, a dziś już był zarodek nie całe 4mm, ale nie było słychać jeszcze serduszka:(. Martwię się tym. Lekarz kazał przyjść dopiero za 2 tygodnie. Czy to normalne? Dodatkowo mam plamienia cały czas, byłam nawet dwa razy w szpitalu,bo były krwawienia, ale one nie miały wpływu na przebieg ciąży, bo przez całe te plamienia i krwawienia beta mi rosła. Nie wiem co będzie dalej...
-
czesc !
owulacje mialam 14.11 . 25.11 robilam bete byla 30,24, druga zrobilam 27.11 bylo 103,93 i wczoraj zrobilam kolejna i bylo 1030,40.
w poniedzialek ide do gin bedzie to 24 dzien po owulacji. myslicie ze cos bedzie widac ?Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
nick nieaktualnyJa miałam ostatnią @ 8.10, owulkę w OF 29.10. 11.11 miałam na teście cień cienia, 13.11 już była wyraźniejsza 2 kreska, ale wciąż blada. Gin na pierwszej wizycie 18.11 powiedziała, że macica jest rozpulchniona jak na ciążę. Kazała wrócić 2 tygodnie później. 2.12 - po zwykłym badaniu ginekologicznym gin stwierdziła, że macica powiększona jak na 7 tc, ale dziś byłam u innego ginekologa, prywatnie (bardzo dobry lekarz), który zrobił mi USG i jest sam pęcherzyk - 6,6x4,2 mm - jego zdaniem dopiero ok. 5 tc. Kazał się nie przejmować, tylko zrobić betę 2 razy i dać mu znać, ale już zdążyłam się poryczeć, bo patrząc na wykresy z OF to raczej mało prawdopodobne, żeby była różnica 2-3 tygodni w wieku ciąży
Betę pewnie pójdę zrobić dopiero w poniedziałek, ale wydaje mi się to wszystko bez sensu Tym bardziej, że mega bolące i nabrzmiałe piersi zrobiły się znów mniejsze (normalne), nie są już tak obrzmiałe, nie bolą przy zdejmowaniu stanika, a tylko przy dotyku. A pozostałych objawów praktycznie nie mam. Tylko wzmożone pragnienie i sikanie.
Dzisiaj doszły lekkie mdłości od południa, ale podejrzewam, że to wina nerwów i bólu głowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 00:32
-
hej chica mala, ja też OM 08.10 i też mam podobny problem, jutro idę na usg i będzie wiadomo.. u mnie 24 nie było jeszcze zarodka, wszystko wskazuje na ciążę młodszą lub.. nie chcę wiedzieć co. Nie martw się i cierpliwie czekaj bo jak się okaże ,że wszystko jest ok to po co ten stres dla dzidzi??? powodzonka!Klaudia:)
-
nick nieaktualnyDaj znać, co Ci wyjdzie jutro, ale od 24 do 6.12 jednak jest dużo czasu, a u mnie nadal nic, a powinien być zarodek. Znajoma z forum, która miała owu w tym samym terminie co ja, już dawno słyszala serduszko, więc nie robię sobie wielkich nadziei...
-
nick nieaktualnyCoś takiego mam na wyniku USG:
Nie ma możliwości, żeby tak było naprawdę, bo mniej więcej wtedy już miałam pozytywne testy ciążowe
Także jutro lecę robić betę, w środę kolejną, progesteron i TSH. Zobaczymy, co lekarze powiedzą mi na wizytach - jedna w piątek na NFZ i druga w sobotę chyba u tego samego gin. Chociaż prosił o kontakt jak będę miała wyniki badań krwi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:Kurcze i te daty porodu 15.07 i 12.08 ale rozbieżności. Chica no nie wygląda to dobrze. Oby to była jakaś pomyłka! Robiłaś wcześniej betę? Rosła?
Wiesz 15.07 to data z początku cyklu (8.10), więc tu i tak wiem, że przesunięte min. na 22.07 według owu... także między 22.07, a 12.08 nie jest aż tak daleko... ale nadal za daleko, żeby to w ogóle było możliwe. Jedyna szansa, że faktycznie owu się nie pojawiła 29.10, a później, przy tym drugim pozytywnym teście owu i implementacja była późno... ale to nie tłumaczy pozytywnych 2 testów z 11 i 13.11. Także na razie nic nie wiem.
Bety wcześniej właśnie nie robiłam, bo zrobiłam 3 testy i na każdym kreska była mocniejsza niż na poprzednim... 24.11 była najmocniejsza, choć i tak wydawało mi się, że powinna być jeszcze mocniejsza...
Betę robiłam dopiero dzisiaj, jutro o 13 lecę po wyniki... jak będzie sensowna - odpowiadać 5tc lub więcej to w środę kolejna, jak nie to dzwonię do gina i mówię, że bez sensu i czekamy na zakończenie procesu...
ale sądząc po skurczach w dole brzucha i plamieniu... chyba nie będzie już dobrze
-
nick nieaktualnyWitajcie
Dziś byłam u ginekologa i nic nie wykazało na usg. Możliwe żebym była w ciąży? Od zapłodnienia minęło 3 tyg. Kiedy miałam dostać planowaną miesiączkę (29 listopad 2014) to pobolewał mnie brzuch przez 2 dni. Lekarz dał mi duphastum na wywołanie okresu . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny