Pęcherzyk płodowy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBATTINKA wrote:O boje sie nie powiem zwłaszcza ze przeczucia mam najgorsze bo cały dzień boli mnie brzuch i ten pieprzony jajnik wczoraj bralam no-spe ale guzik pomogla może troszkę.
-
Dziewczyny weszlam tu przypadkiem szukajac info..
zaoszczedzicie sobie duzo stresu czekajac do 7- 8 tc Z usg.
Moja pierwsza ciaza miala byc pozamaciczna bo pobieglam w 5 tc na usg! Gin mi nawymyslal ze w zyciu czego takiego nie widzial ze trzeba usunac a bylo po prostu za wczesnie!MagSz lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka wrote:Dziewczyny weszlam tu przypadkiem szukajac info..
zaoszczedzicie sobie duzo stresu czekajac do 7- 8 tc Z usg.
Moja pierwsza ciaza miala byc pozamaciczna bo pobieglam w 5 tc na usg! Gin mi nawymyslal ze w zyciu czego takiego nie widzial ze trzeba usunac a bylo po prostu za wczesnie!
Naprawde Lilka jak się czyta takie historie jak twoje to ciary przechodzą...daj spokój ja jestem w bardzo podobnej sytuacji... -
Battinka - u mnie też było podejrzenie ciąży pozamacicznej, beta była wysoka a gin nic nie widziała, za to nie podobał jej się prawy jajnik. Wysłała mnie do szpitala, a tam przed przyjęciem na oddział inny lekarz zrobił USG i pęcherzyk jednak był. A na prawym jajniku, gdzie wg tej gin mógł się zagnieździć zarodek - mam po prostu cyste, która w żaden sposób nie zagraża dzidzi.
-
zakocona wrote:I dlatego nie rozumiem jak można zaufać tylko jednemu lekarzowi w takiej diagnozie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 10:09
Elizkaa lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:I dlatego nie rozumiem jak można zaufać tylko jednemu lekarzowi w takiej diagnozie
A ja rozumiem bo to jest naprawde dobry lekarz.chodzę do niego 15 lat i nigdy choć przez jeden raz nie zwątpiłam...
teraz w nast tyg bede w szpitalu wiec tez pewnie mnie przebadają ( w pon. tez bede miala badanie) okaze sie.
ja juz i tak nie mam nadzieji. -
BATTINKA wrote:A ja rozumiem bo to jest naprawde dobry lekarz.chodzę do niego 15 lat i nigdy choć przez jeden raz nie zwątpiłam...
teraz w nast tyg bede w szpitalu wiec tez pewnie mnie przebadają ( w pon. tez bede miala badanie) okaze sie.
ja juz i tak nie mam nadzieji.
Kiedy okazało się, że pęcherzyk jednak jest w macicy (w tym samym dniu, tylko już w szpitalu czyli na innym sprzęcie i u innego ginekologa) pojawiło się pytanie czy pojawi się zarodek. Kolejne USG po pięciu dniach - brak zarodka, ale lekarz pociesza, że może się jeszcze pojawić. Po tygodniu następne USG - był już i zarodek i serduszko i pęcherzyk żółtkowy.FreshMm lubi tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:hej.
dziewczyny dzis beta 2030 do tego fasolka w macicy a jednak cuda sie zdarzają!!!!
no i oczywiscie torbiel na jajniku jest ale sie zmniejsza narazie 1 mm mniej ale cos drgnelo!!!
BATTINKA, polkosia lubią tę wiadomość
-
Toa a powiedz jak ty z bólem brzucha bolal cię co dzień? Bo mnie boli i już się do tego bólu przyzwyczajam normalnie chyba ma tak być.
Bol w dole brzucha jak na @
Jajnik choc mniej się odzywa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:05
-
witam was, nie odzywałam się a jestem już w 18 tc moja owulka była przesunięta o 2 tygodnie! wszystko jest ok! a straszyli pozamaciczną a później pustym pęcherzykiem! jak będę kiedyś w 2 ciąży nie pójdę do gina wcześniej niż w 8 tc! pozdrawiam was wszystkie
polkosia lubi tę wiadomość
Klaudia:) -
Hej dziewczyny, mocno się denerwuje, byłam dzisiaj na usg i według moich wyliczen jestem w 6tc+4. Dzisiaj byłam u ginekologa i podczas usg okazało się ze zarodek jest mniejszy niż powinien być w tym czasie. Lekarz mnie uspokaja mówiąc ze ciąża jest młodsza, że do zapłodnienia doszło później niż w 12 dniu cyklu, że moje cykle są dłuższe niż 28 dni. Ja jednak troszkę się załamałam bardzo boje się ze cos z moim dzidziusiem jest nie tak ze nie rozwija się prawidłowo czy któraś z was miała podobna sytuacje. Błagam pomóżcie
-
Lovely, spokojnie! Ja też miałam mniejszy zarodek i wyszło na to, że ciąża wg USG młodsza aż o 10 dni niż wg OM. Nie martw się, bejbe nadrobi powoli Ja mam po jutrze wizytę, mogę Ci napisać co i jak - myślę, że już różnica się zmniejszy gdzieś do tygodnia.
lovely lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Lovely, spokojnie! Ja też miałam mniejszy zarodek i wyszło na to, że ciąża wg USG młodsza aż o 10 dni niż wg OM. Nie martw się, bejbe nadrobi powoli Ja mam po jutrze wizytę, mogę Ci napisać co i jak - myślę, że już różnica się zmniejszy gdzieś do tygodnia.
Napisz co u Ciebie jutro będzie widać i czy dzidzius nadrabia czas buziak!! -
nick nieaktualnyCzesc jestem tu nowa,
I mam problem, 4tyd.5dzien,od owulacji (wiem dokladnie kiedy byla owulacja,bylam stymulowana gonalem +ovitrelle na pekniecie pecherzyka)
Pecherzyk 21mm a w srodku brak zarodka ale i brak cialka zoltego.
Beta wysoka.Objawy sa,nudnosci itp.
Jestem po poronieniu i stresuje sie ze to puste jajo.
Jak myslicie? Czy przy tak duzym pecherzyku jest szansa na pojawienie sie zarodka? -
Hey dziewczyny jestem tu nowa mam 28 lat chciała bym się was poradzić bo jestem w straszliwym stresie. robiłam Beta HCG wyszła 1956.7 wczoraj tez byłam u ginekologa wyliczył że jestem w 4 tygodniu ciąży zrobił mi USG dopochwowe i nic nie widział oprócz endometrium o średnicy 13,5 mm czy to jest normalne ze nie było pęcherzyka ciążowego bardzo się martwię tom sytuacją dodam ze kazał mi przyjść za 2 tygodnie to była planowana ciąża do tego mam przed wczesne wygasanie jajników TAK BARDZO SIĘ BOJE ZE JEDNAK NIC Z TEGO NIE BĘDZIE