Pęcherzyk płodowy
-
WIADOMOŚĆ
-
No musisz poczekać. Jaki kształt miał pęcherzyk? (W sensie co lekarz mowil, mówił czy w srodku jest pęcherzyk zoltkowy?). Musisz czekać i być dobrej myśli, nic więcej nie da się zrobic.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
gogo19 wrote:O pęcherzyku żółtkowym nic nie wspominał.Jedyne co powiedział, to to jeżeli genetycznie wszystko będzie ok to jest szansa,że będzie dobrze
To niestety, musisz czekać...Bartuś❤️
NiecierpliwaKarolina wrote:Hej dziewczyny
Byłam dziś na pierwszym usg. Wg OM 6t2d.
Pęcherzyk ciążowy ma 20mm, pęcherzyk żółtkowy 5,1mm, a zarodek 7mm. Serce bije 140razy/min.
Wg usg to 6t5d. Z czego wynika ta rozbieżność w 3dniach? Fasolka tak szybko rośnie?
Owulacja bardzo mozliwe ze była kilka dni wcześniej niż w polowie cyklu (np w dniu 12 zamiast 14), moze cykle byly krotsze niz 28 dni? Moze byc tez bład pomiarowy, na tym etapie rozbieznosc to +/- 3 dni. Jest wszystko b.dobrze:)NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
Hej dziewczyny
Ostatni okres miałam 1 stycznia. Po owulacji jestem około 22 dni(mam cykle około 33-35 dni) beta wyszła mi 08.02-932 a 10.02 -3486 Wizyte mam za 5 dni 15.02 .Bedzie to wypadac na poczatek 7 tygodnia od ostatniej @ natomiast od owulacji mniej wiecej 4-5 tydzien. Czy na wizycie będe juz coś widzieć ?? -
Jak mój miał 15mm to jeszcze nic nie było widać a ja kitrałam się ze strachu. Gin kazała mi przyjść po 4 dniach a ja poźniej zadzwoniłam i przesunelam wizyte o kolejne 2 dni, także jak już poszłam to był zarodek 7,2 mm i pikające serduszko. Wczesniej obawiałam się, że jak pójdę za szybko to znowu nic nie zobacze i sie załamie, także wolalam poczekac by mieć pewnosc i nie stresować się niepotrzebnie.Bartuś❤️
NatiB wrote:Jak mój miał 15mm to jeszcze nic nie było widać a ja kitrałam się ze strachu. Gin kazała mi przyjść po 4 dniach a ja poźniej zadzwoniłam i przesunelam wizyte o kolejne 2 dni, także jak już poszłam to był zarodek 7,2 mm i pikające serduszko. Wczesniej obawiałam się, że jak pójdę za szybko to znowu nic nie zobacze i sie załamie, także wolalam poczekac by mieć pewnosc i nie stresować się niepotrzebnie.
NatiB lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Bardzo prosze Was o radę. Byłam u lekarza 16 lutego-byl to 5tydz 1dzień ciąży. Lekarz zrobił usg-widoczny był tylko pęcherzyk płodowy wielkości 0,55cm. Powiedział że to dużo za mało jak na ten czas ciąży. Sywierdził że mogę poronić. Czy któraś z Was miała podobny problem? jestem załamana boje się co będzie. To jest moja druga ciąża. Testy ciążowe od początku pokazują kreskę testową trochę jaśniejszą niż kontrolną, nawet dziś było tak samo (5tydz5dz). Czy kolor tej kreski może świadczyć o tym że ciąża nie rozwija się? Pomóżcie...
-
Albo usg mojego lekarza jakieś dziwne i hmm zawyża wiek ciąży, ale w poprzedniej ciąży miałam pęcherzyk 6mm i usg określiło wiek ciąży na 5t1d, owulację miałam wtedy prawdopodobnie w 16dc12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Czyli ciąza na pewno jest młodsza przynajmniej o 2dni, ale nie ma to znaczenia bo wielkość pęcherzyka odpowiada idealnie wieku ciążowemu...
http://static.pokazywarka.pl/i/6348332/122052/image.jpg
Bartuś❤️
Czyli wychodzi że jest wszystko ok. Bardzo się cieszę zastanawia mnie tylko to, że w dniu dzisiejszym robiłam kolejny test ciązowy i kreska jest nadal bledsza niż kontrolna. Myślałam że na tym etapie ciąży kreski na teście powinny wyjść jednakowe i to mnie troszke niepokoi. Do lekarza ide dopiero 29.02. i mam nadzieję że wtedy zobacze na USG coś więcej