Pęcherzyk płodowy
-
WIADOMOŚĆ
-
jak miałam usg w 6t2dn nic nie było widać tzn tylko pecherzyk a po 3 dniach juz była akcja serduszka , wiec spokojnie za kilka dni powinno sie pojawic
pozatym zalezy kiedy miałas owulke i kiedy inplantacja -
Dziewczyny ja dziś również byłam u Ginekologa. Powiedział,że licząc od ostatniej miesiączki to powinnam być w 6 tygodniu. A pęcherzyk ciążowy ma 3,8mm i powiedział, że to wygląda na 3 - 4 tydzień. Kazał przyjść za 2 tygodnie. Co myślcie? bo zaczyna,m się strasznie denerwować.
Cicha90 lubi tę wiadomość
-
Monia, jak się trzymasz? Którego masz kolejne USG? Napisz coś więcej, masz jakieś wyraźne objawy ciążowe?
Trzymam kciuki za Ciebie.
Ja byłam na usg w 6t5d i niestety był tylko pęcherzyk 7,8mm. Następnego dnia dostałam plamienia i oczywiście wizyta na mojej "ulubionej" Izbie Przyjęć ;( Pęcherzyk trochę się wydłużył i miał rozmiar 10mmx7mm.
Trochę mnie uspokajali, że się to zdarza - i plamienie, i opóźnienie w rozwoju na początku, dostałam duphaston 3x1.
Jednak ciężko mieć nadzieję, w lipcu miałam poronienie na wczesnym etapie, to moja druga ciąża. Nie mam siły już na to.
-
Miałam bóle w podbrzuszu, teraz już się uspokoiły a za to pojawiły kłucia ale lekarz mi mówił, że tak może być. Mdli mnie na samą myśl o kawie. Odpycha mnie na słodkie. Ciągle latam do kibelka i mam bardzo nabrzmiałe i bolące piersi. Więc objawy są.
-
Monia mam identyczna sytuacje jak Ty, jestem w 6 t2 d ale od owulacji licząc to dopiero 2t 3 d od zapłodnienia, byłam u gina w poniedziałek i nic jeszcze nie było widać, moja 1 beta 63, dziś idę na druga, straszna jest ta niepewność, wczoraj strasznie bolal bolał i doszły brązowe plamienia:(
-
Aga2007... Nie było widać nawet pęcherzyka płodowego? Czy zarodka? Ja byłam u gina wczoraj.( 5 tydz. i 4 dzien)... Był duży pęcherzyk , ciałko żółte.. Bez zarodka.. Dr kazał mi przyjść dopiero za 2 tyg. ... Dostałam wiadomośc,że około 7 tygodnia zarodek musi być widoczny... Spokojnie.." Cierpliwość jest gorzka.., ale jej owoce są słodkie.."
-
twierdził, ze nic nie widać, jedynie co to na lewym jajniku jest ciałko żółte, dzis robiłam znowu test i kreska jest ciemniejsza niż 4 dni temu, krew na bete oddalam, wyniki maz mi odbierze dzisiaj, czekam na nie jak na szpilkach, mam jeszcze 11/12 wizyte u innego ginekologa, bo miałam w planach zrobić cytologie, to może wtedy już cos będzie widać. to moja pierwsza ciąza, starałam się o nia ponad 2 lata i lapie już schizy czy to wszystko to w ogole prawda a nie jakas pomyłka..
-
Monia :) wrote:Ja dziś oddałam betę i prawie zemdlałam w przychodni Teraz idę w piątek. Strasznie się denerwuję Wizytę również mam za tydzień i lekarz mi powiedział, że już coś powinno widać i wtedy założy mi kartę ciążową...
Ja też wizytę mam dopiero za tydz i do tego czasu chyba osiwieję :p
BĘDZIE DOBRZE!!!!Monia :) lubi tę wiadomość
-
u mnie w 6tygodniu byl tylko pecherzyk 5mm, bez zarodka. gin nie dawala nadzieji, ale czytam duzo pozytywnych historii i oby jednak sie zarodek pokazal. nie krwawie, ani nie mam skurczy wiec mam jeszcze nadzieje. nastepna wizyta w srode! trzymajcie kciuki!www.dodobabies.pl
Facebook: https://www.facebook.com/dodobabiesPL
Instagram: @dodobabies -
susel wrote:u mnie w 6tygodniu byl tylko pecherzyk 5mm, bez zarodka. gin nie dawala nadzieji, ale czytam duzo pozytywnych historii i oby jednak sie zarodek pokazal. nie krwawie, ani nie mam skurczy wiec mam jeszcze nadzieje. nastepna wizyta w srode! trzymajcie kciuki!
Juliette25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej ja byłam dzis u gina bo sobot niedziele miałam lekki sluz brazowawy ale pow mi gi nze tak moze byc na poczatku przy zagnieżdzaniu zrobił mi dzis usg ale jest tylko pecherzyk mam przyjsc do niego w poniedziałek...bosze jak ja przetrwam do nastepnego pon;(.Martwie sie mam nadzieje ze w pon juz bedzie widac.4 listopad miałam ostatnio @ wiec ja szczerze juz nie wiem ktory tydzien mam ehhh
-
nick nieaktualny