Pęcherzyk płodowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja bylam dzis na wizycie. Mailam Usg przez brzuch i nic nie bylo widac ale lakerka powiedziala ze za wczesnie i kazala przyjsc 13 stycznia. Nawet sie nie przejelam za bardzo na poczatku, ale teraz zaczelam na forum czytac i dziewczyny pisza ze widzialy pecherzyk na usg nawet juz w 4tygodniu wiec sie zaczelam martwic:(
Ktoras z was w podobnym wieku ma ciazei tez nic nie widac?? -
dziewczyny a co myslicie o moim wymiarze pecherzyka - 1dc 3 listopada a owulacja na 98% 18dc -20 listopada, wg pierwszego dnia cyklu wiek ciazy to 5tyg i 2dni a dzis robilam usg i pecherzyk ma 0,69cm czyli niespełna 7mm tak ?, i ginka aby mnie zdenerwowala ze maly, co myslicie?
-
Domi IRL wrote:Hej dziewczyny. Ja bylam dzis na wizycie. Mailam Usg przez brzuch i nic nie bylo widac ale lakerka powiedziala ze za wczesnie i kazala przyjsc 13 stycznia. Nawet sie nie przejelam za bardzo na poczatku, ale teraz zaczelam na forum czytac i dziewczyny pisza ze widzialy pecherzyk na usg nawet juz w 4tygodniu wiec sie zaczelam martwic:(
Ktoras z was w podobnym wieku ma ciazei tez nic nie widac??
Moja rada- zmień lekarza! Który lekarz w tak wczesnej ciąży robi badanie usg przez brzuch. U mnie jak u większości przez 1 trymestr tylko dopochwowo, potem dopiero przez brzuch. Ponadto aby obraz był czytelny przy usg przez brzuch trzeba miec pełny pęcherz. 11 tydz ciąży to dość pozno, a badała cię go ekologicznie? u mnie zawsze po tym stwierdza czy macica się rozrasta a to przecież prawiglowa oznaka ciąży. -
MMA wrote:dziewczyny a co myslicie o moim wymiarze pecherzyka - 1dc 3 listopada a owulacja na 98% 18dc -20 listopada, wg pierwszego dnia cyklu wiek ciazy to 5tyg i 2dni a dzis robilam usg i pecherzyk ma 0,69cm czyli niespełna 7mm tak ?, i ginka aby mnie zdenerwowala ze maly, co myslicie?
-
Ja też mam wizyte za 2 tygodnie a dokładnie dzien przed wigilją, jestem na dupahstanie bo dwie poprzednie ciąże poroniłam, nie macie pojęcia co ja przeżywam staram się nie denerwować i nie mysleć ale czasem przychodzi kryzys. Dodam że była to nie planowana ciąża.. obecnie jestem 4 tyg. i 6 dni w ciąży.
Mam nadzieje że wkońcu zobaczę serduszko -
dziewczyny ja owulacje miałam miałam prawdopodobnie ok 21 dnia cyklu, dzis jestem 3 tygodnie po owu, przedwczoraj byłam u gina nie widac jeszcze pecherzyka, beta 419. na nastepne usg ide za tydzien w piatek Boze chyba zwariuje, mam nadzieje ze bedzie juz cos widacMonis
[/link]
-
Hej dziewczyny...
Wczoraj byłam u gin. wczoraj miałam równe 6 tygodni od ostatniej miesiączki. Było widać tylko pęcherzyk ciążowy. Gin. powiedział, ze na tym USG to nic nie zobaczy...i za tydzień mam jechać do niego do szpitala na USG. Boje się , bo rok temu poroniłam w 6tc, bo pęcherzyk był pusty.... teraz myślę i myślę...co to będzie... biorę duphaston od owulacji i zaskoczyło w 1 cyklu z tym lekiem.
-
pekinka82 wrote:Hej dziewczyny...
Wczoraj byłam u gin. wczoraj miałam równe 6 tygodni od ostatniej miesiączki. Było widać tylko pęcherzyk ciążowy. Gin. powiedział, ze na tym USG to nic nie zobaczy...i za tydzień mam jechać do niego do szpitala na USG. Boje się , bo rok temu poroniłam w 6tc, bo pęcherzyk był pusty.... teraz myślę i myślę...co to będzie... biorę duphaston od owulacji i zaskoczyło w 1 cyklu z tym lekiem.
kochana ja jestem ponad miesiac od ostatniej miesiaczki, owulka sie opóźniła dlatego lekarz nie liczył ciąży od ostatniej miesiączki, wg niego jest to ciąża 5-tygodniowa i widać tylko pęcherzyk. tylko albo ąz, bo na ostatnim usg nic nie zobaczyłam to dopiero był stres. poczekasz spokojnie tydzien i juz zobaczysz zarodek, trzymam kciuki:*kropeczka77 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Pekinka u mnie jest identyczna sytuacja, dziś 8 tc a widać pęcherzyk i zarys zarodka. Gin też podejrzewał puste jajeczko a zarodek tydzień później się pojawił (tzn zarys). Pojechałam do innego gina i stwierdził, że to po prostu wczesna ciążą. Nie 8tc a 5tc na dzień dzisiejszy.
kropeczka77 lubi tę wiadomość