Pęcherzyk płodowy
-
WIADOMOŚĆ
-
hej potrzebuję waszej pomocy w poniedziałek byłam u ginekologa był to 6 tydzień ciąży ( ostatnia @ 23 lipca) widać tylko pęcherzyk ciążowy brak zarodka w najbliższy poniedziałek kolejna wizyta żeby sprawdzić czy pojawił się zarodek bardzo się stresuję boję się czy zarodek się pojawi jestem świeżo po zabiegu laparoskopii pomóżcie mi czy jest szansa na to,że zarodek się pojawi?
-
nick nieaktualnyu mnie w 6tc nie było widać jeszcze zarodka tylko sam pęcherzyk. To pewnie tez kwestia samego sprzętu. Jak sprzęt gorszy to później będzie widać zarodek.
Na razie głowa do góry - poczekajcie do 7-8tc i wtedy idźcie na usg potwierdzić. U niektórych zarodek pojawia się po prostu później -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
andzk.a wrote:hej potrzebuję waszej pomocy w poniedziałek byłam u ginekologa był to 6 tydzień ciąży ( ostatnia @ 23 lipca) widać tylko pęcherzyk ciążowy brak zarodka w najbliższy poniedziałek kolejna wizyta żeby sprawdzić czy pojawił się zarodek bardzo się stresuję boję się czy zarodek się pojawi jestem świeżo po zabiegu laparoskopii pomóżcie mi czy jest szansa na to,że zarodek się pojawi?
Bądź dobrej myśli. Równie dobrze mogłaś mieć później owulke i jest młodsza ciąża niż wychodzi z @. Ja sama przez to przeszłam ostatnio. Byłam na usg, owszem był zarodek i pęcherzyk ale nie było serduszka i akcji serca. jeden lekarz nastraszył ze martwa ciąża i trzeba się skrobać a drugi kazał czekać, wybrałam drugą opcję. po tygodniu kolejne usg i nie do końca było słychać serduszko znowu tydzień niepewności i stresu i dopiero wczoraj się pokazało na usg. względem miesiączki był to 10 tydzień względem usg 8 tydzień, więc ciąża była młodsza niż wskazywała @. ale tyle nerwów i łez to tylko ja wiem ile straciłam -
*Sylwia wrote:na usg poprzednich wszytsko było ok. Ale idąc na kolejne strasznie się denerwuję czy aby na pewno wszytsko jest dobrze. To nie jest tak, że jak pierwsze usg pokazało że wszytsko ok to tak juz jest do końca. Oby i tego wszytskim życzę.....
ja tak miałam w pierwszej ciąży wszystko było ok ,a później zaczął się koszmar okazało się,że córka ma jakąś narośl na szyji były badania genetyczne i mnóstwo stresu całą ciążę płakałam a dziś moje szczęście ma 3 lata fakt ma naczyniaka ale nie jest to nic groźnego na razie czekamy na termin operacji ,która jak narazie nie jest nam potrzebna gdyż naczyniak sam zaczął się wchłaniać liczę ,że i tym razem będzie happy end -
hej
ja jestem w 6 tyg ciąży, 25 września mam dopiero pierwsza wizytę.
zapisałam się na nfz do dobrze ocenianej ginekolog, chcę ją po prostu sprawdzić, jak bd ok, to bd chodziła prywatnie. tego 25 to już bd 9 tydzień praktycznie. więc myślę, że mimo, że to wizyta na nfz to zrobi mi usg i pokaze serduszko? nie mogę się doczekać -
Hey , ja byłam na USG w 6+1 tc i było widać tylko 2 pęcherzyki bez zarodków . Mam się zgłosić na wizytę 22.09 i już odchodzę od zmysłów bo nie wiem czy to puste jajo płodowe - tego chyba nie przeżyję . Ostatnią ciążę poroniłam w 6+3 tc i teraz od początku mam przepisaną Luteinę.
Lekarz kazał czekać i powiedział że zazwyczaj w tym czasie już widać zarodki ale możliwe że przy ciąży bliźniaczej zarodki pojawią się trochę później bo wolniej mogą się na początku rozwijać - oczywiście wspomniał też o pustym jaju płodowym i to najbardziej mi utkwiło w głowie. Z objawów mam tylko tkliwe sutki , parę żyłek na piersiach i czasami jest mi niedobrze.
Nie wiem dziewczyny co mam robić , odchodzę od zmysłów... -
spokojnie zabolek, postaraj sie nie myslec o tym negatywnie, wiem ze to ciezkie... moze twoja ciaza jest mlodsza po prostu:) i tydzień lub półora, stad nie widac pecherzyka w USG. A termin 6 tyg 1 1 dzień jest po prostu orientacyjny. Spokojnie, bedzie pecherzyk, musisz troszke poczekać
ja mam wizyte w piatek i tez strasznie sie boje czy wsio jest ok, czy sie dobrze rozwija, rosnie i czy jest zdrowy maluszek.. ehhh te myśli -
Ciąża bliźniacza 2 jajowa tylko teraz czekać aż się maleństwa pokażą... Kolejne USG dopiero za 2 tyg więc pozostaje mi się uzbroić w cierpliwość - chociaż nie będzie to łatwe.
Może jestem przestraszona bo ostatnia ciążę poroniłam.
Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnej ciąży