Pęcherzyk płodowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Klemens86 wrote:Hej dziewczyny ja bylam u ginekologoa na usg w 4t3dc i nie bylo jeszcze nic widać czy to normalne ? bylo endo ponad 3 cm i ciemna plamka ktora może być pechęrzykiem ale nie potwierdzone hmm trochę sie martwie
Nie martw się bo to na pewno dzidzi nie pomoże A tak nawiasem mówiąc... doskonale Cię rozumiem... Ja jestem w 6t1d i póki co zobaczyłam tylko pęcherzyk 5,1mm... Lekarz kazał przyjść 30 lipca... wtedy powinno już być coś widać... Powiedział, że pęcherzyk jest trochę za malutki, ale żeby się nie martwić, bo jest bardzo indywidualna sprawa i nie ma powodu do obaw...nie wiem jak wytrzymam te 2 tygodnie
Twoja ciąża jest jeszcze naprawdę bardzo młodziutka, więc uśmiech, uszy do góry i czekaj na maleństwo -
Dziewczyny w ogóle nie macie powodu do obaw:) Spokojnie, przecież to wszytsko zależy od tego kiedy doszło do zapłodnienia, od owulacji itp:)) Jedni mają wczęsniej drudzy później:) Ja osobiście miałam owulacje ok. 18-19dnia cyklu i pęcherzyk jakoś w 6tyg dopiero zoabczyłam a jakoś w 7 tc zarodek i bicie serca:)
-
Wczoraj byłam u lekarza 4 tyd 7 dzien i jeszcze serduszka nie było widać. Był widoczny pęcherzyk i ciałko żółte. Niestet nie pamietam jak duży jest pęcherzyk ale wielkosc ma odpowiednią. Mam przyjsc za 2 tygodnie. Ze wzgledu na bóle brzucha(w pierwszej ciązy ich nie miałam) mam 2xdziennie dopochwowo luteine na wzmocnienie ciazy.
Pozdrawiam wszystkie mamusi -
nick nieaktualnyOO nie wiedzialam,ze ten watek jest utworzony:)
Ja bylam nie planowanie na USG w szpitalu w 5+6 tygodniu,bo dostalam malego plamienia i bylo widac cialko zolte w prawym jajniku i pecherzyk GS 2,8mm na co lekarz powiedzial,ze wielkosc odpowiada wiekowi ciazy. A poza tym,ze jest wczesna zarodka nie widac,tylko jakis cien maly ale narazie nic nie wpisal. USG mam kolejne na 16-go w pn,z powodu tych plamien wlasnie. Poki co duphaston i nos-pa.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrabarbarka wrote:Nie martw się bo to na pewno dzidzi nie pomoże A tak nawiasem mówiąc... doskonale Cię rozumiem... Ja jestem w 6t1d i póki co zobaczyłam tylko pęcherzyk 5,1mm... Lekarz kazał przyjść 30 lipca... wtedy powinno już być coś widać... Powiedział, że pęcherzyk jest trochę za malutki, ale żeby się nie martwić, bo jest bardzo indywidualna sprawa i nie ma powodu do obaw...nie wiem jak wytrzymam te 2 tygodnie
Twoja ciąża jest jeszcze naprawdę bardzo młodziutka, więc uśmiech, uszy do góry i czekaj na maleństwo
Hmmm skoro Twoj jest za malutki to co ja mam powiedziec? nie wiem o co chodzi tym lekarzom:) moj jest w sam razy a jest dwa razy mniejszy od Twego a Twoj jest starszy o 2-3dniDooti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorjana poczekaj jeszcze do nastepnego tygodnia,lepiej pozniej zeby juz wszystko bylo widac,niz wczesniej tak jak ja bylam teraz i sie denerwuje bo nie widac bylo zarodka. W 7tyg juz na stowe powinno byc widac wszycho:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 17:09
-
Dorjana spokojnie , sama się denerwowałam tak jak Ty bo jak byłam pierwszy raz u gienk to nic nie było jeszcze widać. We wtorek byłam na kolejnej wizycie i pięknie dzidzie widać ,serduszko bije więc wyluzuj wiem ,że jest ciężko ale postaraj się myśleć pozytywnie a napewno będzie dobrze :*
A to moja fasolka ( 6 tydzień i 5 dni dziś ma ) a na zdj 6tydz 3dni.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eab6cd4159953e32.html -
Nusiaa wrote:Dorjana spokojnie , sama się denerwowałam tak jak Ty bo jak byłam pierwszy raz u gienk to nic nie było jeszcze widać. We wtorek byłam na kolejnej wizycie i pięknie dzidzie widać ,serduszko bije więc wyluzuj wiem ,że jest ciężko ale postaraj się myśleć pozytywnie a napewno będzie dobrze :*
A to moja fasolka ( 6 tydzień i 5 dni dziś ma ) a na zdj 6tydz 3dni.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eab6cd4159953e32.html
-
nick nieaktualnyDorjana a to pierwsze foto to pecherzyk? a na dole to juz nie wiem w czarnej plamie wiem,ze ma byc kropka i to wtedy zarodek
A ja dzis bylam na USG ,jutro z miesiaczki wynika,ze bede zaczynac 7tydz ciazy,a dzis lekarka powiedziala,ze ciaza jest o tydzien mniejsza niz powinna. GS 19 podejrzewam,ze chyba mm.
A wlasnie dorjana a u Ciebie GS na fotce tej pierwszej ile ma? -
Cześć dziewczyny,
martwię się strasznie bo byłam na usg, w poniedziałek 14 października, to był 6 tydzień i 2 dni ciąży i nie widać było zarodka. W mojej poprzedniej ciąży zarodek było widać już równo w 6 tygodniu. Strasznie się martwię. Pęcherzyk miał 16 mm. Następną wizytę mam w poniedziałek 21 października, ale już nie daję rady. Co myślicie?AniaEtoile -
Ania, wg mojego lekarza dopiero skończony 8 tydzień daje gwarancję, że USG pokaże kropka z serduchem, wcześniej różnie może być. Ja byłam w 7 tygodniu i zarodek miał 11 mm i serducho waliło jak szalone Dziewczyny tu mają różne doświadczenia, ale myślę, że 6 tydzień to po prostu było za wcześnie. Do poniedziałku już niedaleko !
Lillenka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png