X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr plamienie implantacyjne
Odpowiedz

plamienie implantacyjne

Oceń ten wątek:
  • Magda-Lena.91 Nowa

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam, niestety moje plamienie nie było implantacyjne. Byłam u ginekologa, powiedział, że to normalne że w okresie owulacyjnym występuję plamienie. Byłam bardzo zdziwiona bo to było pierwszy raz w moim życiu. Okres miałam dostać 26 maja, trochę się spóźnił, a ja już zaczęłam powoli mieć nadzieję. Niestety dostałam 1 czerwca, był dość bolesny w dwojakim znaczeniu :(

• Monsi Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wraz z mężem od 6 miesięcy staramy się o dziecko wiec każdy syndrom odbiegający od normy jest nadzieją. Dlatego po krówce opiszę swoją sytuację. W dniu 10 czerwca (jak co miesiąc) dostałam okres, który trwał 4 dni. Mój cykl trwa 30-31 dni. W dniach 18, 21, 23 współżyliśmy, zaś 28 czerwca około godz 24 zauważyłam na bieliźnie jasny kolor krwi. Krwawienie utrzymywało się do 30 czerwca i zaobserwowałam jakby jasną krew ze śluzem ale miał on też takie jakby niteczki i małe "kropki" jakby skrzepy (nie wiem jak to precyzyjnie określić) ciemnego czerwonego/brunatnego koloru. Dziś już widzę tylko troszkę jasno różowej krwi, jednak przez dwa dni bardziej przypominało to skąpą niesiączkę aniżeli plamienie. Przed wystąpieniem krwawienia bolały mnie piersi, bulgotało trochę w brzuchu, a jak przyszło to krwawienie to odczułam delikatny ból jajnika, krzyża i troszkę podbrzusze jakby lekkie bóle miesiączkowe. Termin kolejnej miesiączki powinien przypaść na 10 lipca. Test zrobiłam 30 czerwca jednak jest to zdecydowanie sa wcześnie. Na betę jestem umówiona w poniedziałek - 3 lipca. Może miałyście podobna sytuacje!? Co o tym sądzicie?

NatanJakub lubi tę wiadomość

• NatanJakub Nowa

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Ja mam podobnie. Cykl mi się zaczął 9 czerwca, a od 29 czerwca mam plamienie. Dzisiaj miałam ból w podbrzuszu. 8 lipca mam dostać okres, więc jeszcze czekam z testem. Masz jeszcze jakieś inne objawy?

• Monsi Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj, mi przeszło wiec to plamienie a raczej krwawienie trwało 2 dni. Teraz ból piersi mi przeszedł ale czuje takie ukłucia w lewym jajniku i takie zmęczenie - odsypiałam po pracy, czego wcześniej nie robiłam.

• NatanJakub Nowa

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jutro jak beta wyszla.

• Monsi Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam wyniki i niestety nie jest to ciąża, widocznie jakieś inne czynniki miały wpływ na to jak zareagował organizm. Wynik HCG Beta - 0.10 mlU/ml, a progesteron 0.55 ng/mL.

• NatanJakub Nowa

Wysłany: 5 lipca 2017, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czytalam o tym plamieniu i mógł to być też objaw owulacji, więć jeszcze wszystko przed nami :) Za tydzień trzeba testować i się okaże.

• Mili90 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześ kobiety, czy to jest możliwe żebym dostała normalnego "okresu" będąc w ciąży? plamiłam prawei 5 dni - fakt, ze czesto moja miesiaczka trwa około 8 dni. Ale strasznie źle się czuje - kreci mi się w głowie, duszno, zapachy czuje poczwórnie, spać bym mogła non stop, i tak mi dziwnie na żołądku dodatkowo ciągle bolą mnie piersi pomimo okresu. Robić test??

Starania - mam dość czekania!
  • NatanJakub Nowa

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dzisiaj @. A jak tam u Was?

• Micky Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...
    Czytam o tym krwawieniu implantacyjnym i głupieje..
    Okres powinnam dostać wczoraj a już dawno zapomniałam o nim. Owulacje na pewno miałam w dobrym terminie i o niej dostałam coś na wzór okresu jakieś 8-9 dpo. Karmie piersią wiec spokojnie pomyślałam tak musi być... Tyle że okres trwał 5dni w tym trzy to brązowe plamienie a dwa delikatnie krwawienie bez skrzepow itp a po nim nagle zaczęłam się czuć jakbyn go miała właśnie dostać. Bolą piersi i gdy mała cacka czuje to bardzo jakbym miała nawaly pokarmu jak na początku... Do tego bolą mnie dziąsła jak przed okresem jest mi słabo mdli i ten przerabany posmak w buzi... Myślałam może dostane okres a to był jakiś przedsmak okresu bo nawet nie bolał... Teraz sama nie wiem co mam o tym myśleć iść do ginekologa czy do internisty żeby wysłał mnie na badania krwi, może jakaś anemia mnie dopadła... Najłatwiej byłoby kupić test ciążowy i wykluczyć ciążę wtedy dalej działać... Jednak mam wrażenie ze kupując test bardziej się nastawie ze może jednak jestem i później się rozczaruje... Takie głupie zwlekanie.. Pozdrawiam i życzę dwóch kresek

• Łucyjkowa Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Bardzo proszę o radę, mianowicie jestem w 23dc ( przy cyklach 27dniowych) i dziś ok 14 przy korzystaniu z toalety zauważyłam na papierze śluz z domieszką brazowej wydzieliny, było to jednorazowe. Staram się o dziecko kilka miesięcy, w dni płodne było przytulanko. Tak więc zastanawiam się czy mój cykl sie skrócił, czy może się udalo? Bardzo się boję, bo w tamtym roku straciłam dziecko. Jeżeli ktoś może mi powiedzieć czy zasadne jest robienie testu?

M.
  • Natas92 Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w pierwszej ciąży i również należę do grupy ok. 20-30% kobiet mających krwawienie implantacyjne.
    U mnie to było ok. 21 dnia cyklu (jakoś tak tydzień po zapłodnieniu), trwało ok 3-4 dni, również jasnoczerwona krew. Wtedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży i myślałam, że to coś złego (od tamtej pory chciałam zgłosić się na konsultacje do ginekologa) Dodatkowymi objawami było mocne pieczenie przy oddawaniu moczu i ogólnie objawy infekcji, które przeszły same po jakimś czasie. Po badaniach okazało się, że wszystko jest w normie :)

• Emii_llii Nowa

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk,puk jest tutaj ktoś ?
    Jakoś dziwny miałam teraz cykl ;c Miesiączka wystąpiła 17.07 trwał normalnie 5d z Mężem przytulanki były w 16dc (niby dni płodne, wiem z kalendarzyka niczym nie potwierdzone) a w 25dc dostałam plamień przez 3 dni (nigdy nie miałam czegoś takiego a @ dostaje tak po 31dc nie wcześniej). Jasnoróżowe bez skrzepów nic mnie nie bolało jak na miesiączkę tylko było plamienie troszkę mocniejsze ale nie jak typowa @.Zastanawiam się czy to mogła być implantacja czy traktować to jako miesiączkę ;x Staramy się o 2 bobasa już rok,a o pierwszego 2,5roku. I nic takiego w 1 ciąży nie było. Jutro mam zamiar zatestować bo wychodził by 32 dc. hm.. ciekawe co to będzie.

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może komuś pomogę.
    Ja miałam plamienie implantacyjne 7 dnia wyższych temperatur, było to ciut żywej krwi na papierze przy podcieraniu. Następnego dnia miałam wzrost temperatury o prawie dwie kreski na wykresie. 11 dnia wyższych temperatur już betę miałam 36,1, testu ciążowego nie robiłam.

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 gratulacje. ja jestem 6 dni po owulacji i dziś zauważyłam różowy śluz na bieliznie i zastanawiam się czy to może jest plamienie implantacyjne? 2 miesiące temu byłam w ciąży i poroniłam, ale wtedy nie miałam żadnego plamienia po owulacji.

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • niteczka Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 15:19

07.2017 [*]
    01.2018 cb
    10.2018 cb
    rux7mag.png
  • Eweelaa Nowa

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem tutaj nowa.
    Piszę, bo może któraś z Was nakieruje mnie czy może to być ciąża lub któraś z Was też tak miała.
    06.01.19. w niedzielę miałam najprawdopodobniej owulacje, gdyż dzień wcześniej późnym wieczorem test owulacyjny pokazał dwie kreski. Trzy razy w ciągu tego dnia podjęliśmy się starań o dzidziusia.
    Równo tydzień później 13.01. dostałam brązowego plamienia, towarzyszył temu ból jajników. Plamienie mam od 3 dni i jest dosyć skąpe, ale brudzące bieliznę. Okres powinien rozpocząć się za tydzień. Nigdy wcześniej nie miałam takiej sytuacji. Czy to może być ciąża? Jak sądzicie? Z góry bardzo dziękuję Wam za każdą odpowiedź i pozdrawiam :)

• Taake Znajoma

Wysłany: 26 października 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, może ktoś tu jeszcze zagląda.
    Staramy się z mężem od trzech miesięcy. Jestem 8dpo, od 6dpo obserwuję brązowe plamienia, za skąpe, żeby uznać je za okres. Są w nim takie brązowe i czerwone nitki... Czy to może być objaw implantacji? Brzuch mnie nie boli i nie mam żadnych innych dolegliwości, prócz ogólnego zmęczenia.

Wyleczona chlamydia.
    TSH uregulowane.
    W trakcie starań.
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to być implantacja. Zycze aby tak było 🙂

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
    08.11.2023r. Antoni 🩵❤️‍🩹🌈
  • Taake Znajoma

Wysłany: 27 października 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co zniknęło i mam nadzieję, że nie wróci :) w czwartek zatestuję

Wyleczona chlamydia.
    TSH uregulowane.
    W trakcie starań.
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ