plamienie implantacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki. Dzisiaj zauważyłam u siebie plamienie jasnoczerwoną krwią. Nie dużo w sumie. Nastawiam się, że to jednak początek okresu, ale mimo wszystko chodzi mi po głowie, że może jednak implantacja. Tylko czy 11dpo to nie za późno?
Podzielcie się doświadczeniami proszę.. Miałyście plamienia implantacyjne? Jak wyglądało, jak długo trwało? I czy jakiś dodatkowe objawy były?
Będę wdzięczna za odpowiedzi! Plamienie implantacyjne to chyba temat, na który można znaleźć najwięcej sprzecznych informacji w internecie. A fajnie by było mieć bazę wiedzy na ten temat od osób zaufanychnescafe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No właśnie z tym kolorem plamienia to chyba największe zamieszanie. Jedni mówią, że plamienie to musi być brązowe, bo czerwone to krwawienie. Inni z kolei piszą, że plamienie bierze się z tąd, że zarodek wczepiając się w macicę może naruszać małe naczynia krwionośne i dlatego bywa jasnoczerwone a nawet czytałam o opcji "żywa krew".
Może to po prostu od kobiety zależy...
Ech, zamotana sprawa...
yoku, a ból brzucha miałaś przy tym? W ogóle to było podobne do początków okresu, czy całkiem inne? -
nick nieaktualny
-
Ja bym poszła skontrolować bete. Bo to może być plamienie implantacyjne, ale może być też początek @. W najgorszym wypadku może oznaczać wczesne poronienie albo ciążę pozamaciczną. Ile dni ma zazwyczaj Twoja fl?
-
Dokładnie się obserwuję dopiero od dwóch cykli. Ale zawsze miałam cykle regularne 25-26 dni, a owulacja wg niedokładnych obserwacji (śluz i ból owulacyjny) wypadała mniej-więcej w okolicach 11-13 dnia cyklu. Wychodziłoby więc, że faza lutealna zazwyczaj trwała 12-15 dni.
Poczekam jeszcze spokojnie do piątku. Jak się @ nie rozkręci, to zatestuję i się wtedy będę zastanawiać co dalej Na betę na ten moment żal mi jeszcze trochę i czasu i pieniędzy. Do zwykłego terminu okresu obstawiałabym właśnie jakieś 2-3 dni jeszcze, więc powinnam poczekać. Ale mimo to chodzi mi po głowie, poczytałam w internecie i w natłoku informacji stwierdziłam, ze zapytam Was -
Malvinka wrote:dziękuję Anette za odpowiedź!
A po jakim czasie od plamienia test wyszedł pozytywny?
Czwartego dnia po planowanej @, druga kreska byla taka....cien cienia
Najlepiej i najpewniej jest zrobic bete, powtorzyc po 48 godz- czy prawidlowo rosnie- i wtedy nie ma watpliwosci.
Malvinka lubi tę wiadomość
Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny