X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Plamienie we wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kulka91 Nowa

Wysłany: 26 października, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Szukam dziewczyn, które miały plamienia we wczesnej ciąży lub po prostu, w ciąży w mimo to wszystko było w porządku.

Jestem w 4tyg ciąży, póki co zrobiłam dwie bety
    19.10 - 13
    22.10 - 65
    26.10 - czekam

Wiem że między ostatnim wynikiem a dzisiejszym jest duży rozstrzał ale miałam nie robić bety a jednak poszłam.
    Od samego początku mam plamienia i cały czas biorę luteinę i heparynę.
    Lekarz a nawet dwóch, powiedzieli mi że mam mocno wynaczynioną szyjkę macicy i że nawet podczas badania wziernikiem widzi gdzie krwawię. I że taka będzie moja uroda w ciąży i plamić będę.
    Jestem już jednak po dwóch wczesnych poronieniach, jednej ciąży pozamacicznej i jednej ciąży rogowej. Dla mnie plamienie oznacza tylko i wyłącznie biede.

Jeśli są tu dziewczyny ktore plamiły, proszę opiszcie swoją historię.

• b-magda_87 Nowa

Wysłany: 29 października, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jestem w 7tc i też mam cały czas plamienia i lekkie krwawienia. Nasilają się też po lekach dopochwowych. Lekarz powiedział, że czasami się tak zdarza i ciężko określić skąd się biorą. Na ostatniej wizycie zobaczyłam bijące serce, a wierz mi że byłam zdruzgotana widząc czerwoną krew na papierze toaletowym. Krwawienia mam od samego początku raz mniejsze a raz większe.

Oczywiście jeszcze nie mam 100% pewności, że wszystko jest ok ale trzeba w to wierzyć.

Jest to też moja pierwsza ciąża po in vitro i już straciłam nadzieję a tu taka niedpodzianka.

Będzie dobrze na pewno. Napisz jeszcze ostatni wynik Beta miałaś

• Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 30 października, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @b-magda_87, jeśli stosujesz dopochwowo luteinę to spróbuj zrobić to bez aplikatora. Tutaj na forum dziewczyny pisały, że można podrażnić się właśnie aplikatorem, bo tam w środku wszystko jest bardzo ukrwione i potem są plamienie jak coś się niechcący uszkodzi...

Ja w ciąży miałam plamienia, ale takie już ze "starej" brązowej krwi i przez kilka tygodni brałam Duphaston. Na początku 3x2 tabletki a potem jak plamienia ustąpiły to 3x1. Odstawiłam całkowicie w 12tyg.

U mnie też podczas badania lekarz nie wiedział skąd te plamienia, wszystko wyglądało ok.

Trzymam za Ciebie kciuki i za maleństwo też.

preg.png
  • Fantazja61 Debiutantka

Wysłany: 30 października, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem. W 6tc. Miałam plmienie na samym na początku w 4tc jednego dnia ranoróżowo-brązowe, potem nic i dwa dni później znowu już bardziej czerwono razowe. Teraz znowu mam jakieś lekkie plamienie, widoczne tylko na papierze. Powiedziałabym że taki lekko podbarwiony śluz na różowo- brązowo.
    Nie biorę żadnych leków, to moja pierwsza ciąża.
    Wizytę do lekarza mam za niecały tydzień i zaczęłam się martwić.
    Wcześniej konsultowałam te plamienia przez teleporade i lekarz mówił, że w pierwszych tygodniach tak może być i to normalne. Ale jakoś mi to nie daje spokoju.
    Czy ktoś miał podobnie?

• Freya777 Nowa

Wysłany: 30 października, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja mam plamienia od 20dpt - lekko różowe i głównie na papierze.
    Dzisiaj 22dpt - beta w normie …
    Wizyta u lekarza dopiero za tydzień.
    Nie przyjmuje żadnych leków i nie wiem co robić ;(

• Fantazja61 Debiutantka

Wysłany: 30 października, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam do lekarza z luxmed skonsultować te plamienie. Od wejścia mnie nastraszył poronieniem. Powiedział że to zły znak itd. Potem zrobił badania, żadnego krwawieniem nie było, na usg widać pęcherzyk ciążowy, wygląda że wszystko w normie, plus stwierdził że mam nadżerkę i to stąd może być plamienie.
    Oczywiście od razu zalecił douphason, ale po moich wątpliwościach co do leku w sumie stwierdził że mogę poczekać do wtorku kiedy to mam wizytę u lekarza u którego planuje prowadzić ciążę.
    Sugerowałam sprawdzenie poziomu progesteronu, bo ostatni wynik był w normie, tak samo jak hcg, ale stwierdził że w sumie to badanie nie ma sensu.
    Szczerze mówiąc trochę nie rozumiem, czemu lekarze tak często i bez mrugnięcia okiem wypisują douphason. Mam w historii silne migreny z aurą i to taka potężna , do tego epizody zaburzeń lękowo-depresyjnych i szczerze mówiąc wolałabym najpierw się upewnić czy moje hormony są w normie, niż na pałę brać leki i mieć skutki uboczne, które mogą doprowadzić do jeszcze większych problemów.
    Poza znalazłam też duże badania i przeglądy systematyczne, których wnioski jasno wskazują że duphason czy luteina nie mają udowodnionego działania zapobiegającego poronieniu (nawracającym czy zagrażającym) , nawet przy przyjmowaniu wysokich dawe, a wyniki są porównywalne do placebo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 19:08

• Freya777 Nowa

Wysłany: 30 października, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalne to straszenie na wstępie 🙈
    Też chciałam zbadać progesteron ale powiedzieli, że nie ma sensu …. Hcg sama zbadałam.

Tutaj nic nie przepisują i nic nie sprawdzają. Czekam cierpliwie na wizytę i tyle

Pozostaje czekać 🤞

• Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 30 października, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fantazja61, ja właśnie miałam takie plamienia widoczne na papierze, raz były a raz nie. Brałam Duphaston do 12 tyg ciąży. Nie zauważyłam skutków ubocznych tego leku.

Zrobisz zawsze jak uważasz.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ