Plamienie we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Maddelainen wrote:Hej, i jak sytuacja u Ciebie? Mi ginekolog wmawiał pozamaciczna, ale wyprosiłam o duphaston. Sprawdzali Ci poziom progesteron?
I jak u Ciebie sytuacja? Duphaston pomógł i wszystko okej? 💚 Ja cały czas myślę o tym, że jakbym go dostała to dałoby się uratować ciążę… jak ginekolog będzie się upierał, że mi niepotrzebny na początku ciąży mimo plamień to czas na zmianę lekarza widzę… -
Lena93 wrote:Beta mi spadła do 86 więc już po zawodach
czekam na krwawienie. Narazie od wtorku plamię
mam nadzieję, że szybko uda się znowu zajść w ciążę 🤞 dawaj znać 🫂
Ja miałam proga 21 a tydzień potem plamienia i dostałam duphaston tyle, że już nie badałam potemLena93 lubi tę wiadomość
-
Greeneyes wrote:Przykro mi
mam nadzieję, że szybko uda się znowu zajść w ciążę 🤞 dawaj znać 🫂
Ja miałam proga 21 a tydzień potem plamienia i dostałam duphaston tyle, że już nie badałam potem
W trakcie tych plamień robiłaś sobie też betę na bieżąco? I cały czas ładnie przyrastała? 💚
Bo powiem Ci że ja sobie myślę że może i dupek by nie pomógł (ale wiadomo wolałabym brać i nie wyjdę już z gabinetu bez dupka, choćbym miała się położyć w przejściu 🫣🤦♀️) bo ja zaczęłam plamić w ten poniedziałek troszkę popołudniu ale tyle co nica od wtorku już na całego i we wtorek popołudniu już miałam nieprawidłowy przyrost bety. No nic, już tego nie rozstrząsam ale wiesz jak jest…skupiam się na pracy na czy czymkolwiek a głowa znów analizuje co się stało i dlaczego…
A Ty w domku na L4 już wypoczywasz? Czy jeszcze pracujesz?
Jeżeli mogę zapytać to Twój pierwszy bobas? Jak długo się staraliście? 🍀 -
Lena93 wrote:W trakcie tych plamień robiłaś sobie też betę na bieżąco? I cały czas ładnie przyrastała? 💚
Bo powiem Ci że ja sobie myślę że może i dupek by nie pomógł (ale wiadomo wolałabym brać i nie wyjdę już z gabinetu bez dupka, choćbym miała się położyć w przejściu 🫣🤦♀️) bo ja zaczęłam plamić w ten poniedziałek troszkę popołudniu ale tyle co nica od wtorku już na całego i we wtorek popołudniu już miałam nieprawidłowy przyrost bety. No nic, już tego nie rozstrząsam ale wiesz jak jest…skupiam się na pracy na czy czymkolwiek a głowa znów analizuje co się stało i dlaczego…
A Ty w domku na L4 już wypoczywasz? Czy jeszcze pracujesz?
Jeżeli mogę zapytać to Twój pierwszy bobas? Jak długo się staraliście? 🍀Lena93 lubi tę wiadomość
-
Lena93 wrote:I jak u Ciebie sytuacja? Duphaston pomógł i wszystko okej? 💚 Ja cały czas myślę o tym, że jakbym go dostała to dałoby się uratować ciążę… jak ginekolog będzie się upierał, że mi niepotrzebny na początku ciąży mimo plamień to czas na zmianę lekarza widzę…
Przykro mi... trzymam kciuki, aby szybko udało Ci się zajść w kolejna ciążę. Na pewno badaj progesteron, i w razie czego przez to poronienie proś lekarza o duphaston, przynajmniej na początku ciąży. On nigdy nie zaszkodzi a podtrzyma ciążę.
Tak, duphaston mi pomógł, aktualnie jestem w 13 tc, i jedynie co mnie łapią to infekcje.
Niechcąco kliknęła wyżej "polub to" na tą tragiczna wiadomość, że Ci beta spadła. Teraz tego odklikac nie mogę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 19:07
Lena93 lubi tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Maddelainen wrote:Przykro mi... trzymam kciuki, aby szybko udało Ci się zajść w kolejna ciążę. Na pewno badaj progesteron, i w razie czego przez to poronienie proś lekarza o duphaston, przynajmniej na początku ciąży. On nigdy nie zaszkodzi a podtrzyma ciążę.
Tak, duphaston mi pomógł, aktualnie jestem w 13 tc, i jedynie co mnie łapią to infekcje.
Niechcąco kliknęła wyżej "polub to" na tą tragiczna wiadomość, że Ci beta spadła. Teraz tego odklikac nie mogę...
Dziękuję 💚 Tak zrobię. Chyba poproszę Go w ogóle o duphaston już teraz na wyrost żeby mieć w razie czego jak zobaczę II kreseczki a nie będę mogła się do Niego szybko dostać bo ma kolejki konkretne. Mam nadzieję, że infekcje Ci odpuszczą 🍀 Spokojnej i nudnej ciąży! ☺️💚Maddelainen lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, czy któraś z was miała sytuację gdzie w ciąży w terminie miesiączki plamiłyście lub lekko krwawiłyście ? W styczniu lekka miesiączka, w lutym jeszcze mniejsza i teraz marzec, ciąża potwierdzona, dziś dostałam krwawienia podczas robienia siku, nałożyłam wkładkę ale czysto, jedynie podczas siku mam ślady krwi. We wtorek będę mieć pierwsze usg ponieważ nie mieszkam w Polsce, nie miałam przeprowadzonych żadnych badań wcześniej,eh głupi kraj ale co zrobić. Mam bardzo sporadyczne plamienia na brązowo lecz nie są to długotrwałe. dodam że miałam krwawienie ponad tydzień temu jednak na izbie przyjęć odesłali mnie do domu ponieważ zbyt wczesną ciążą żeby cokolwiek stwierdzić. Ja wiem że powinnam brać progesteron na krwawienia, czy cokolwiek ale sama nic nie zrobię skoro zasady w Anglii są inne, nawet prywatnie.
-
Panizmarzeniami wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś z was miała sytuację gdzie w ciąży w terminie miesiączki plamiłyście lub lekko krwawiłyście ? W styczniu lekka miesiączka, w lutym jeszcze mniejsza i teraz marzec, ciąża potwierdzona, dziś dostałam krwawienia podczas robienia siku, nałożyłam wkładkę ale czysto, jedynie podczas siku mam ślady krwi. We wtorek będę mieć pierwsze usg ponieważ nie mieszkam w Polsce, nie miałam przeprowadzonych żadnych badań wcześniej,eh głupi kraj ale co zrobić. Mam bardzo sporadyczne plamienia na brązowo lecz nie są to długotrwałe. dodam że miałam krwawienie ponad tydzień temu jednak na izbie przyjęć odesłali mnie do domu ponieważ zbyt wczesną ciążą żeby cokolwiek stwierdzić. Ja wiem że powinnam brać progesteron na krwawienia, czy cokolwiek ale sama nic nie zrobię skoro zasady w Anglii są inne, nawet prywatnie.
W którym tygodniu jesteś ? Może masz zapalenie pęcherza i z moczu krew skoro podczas oddawania moczu ? . -
Witam . Chciałbym się dowiedzieć czy miał ktoś może tak sytuację będąc dwa tygodnie po cytologii gdzie lekarza uprzedzał że może pojawić się krwawienie pojawił się plamienie na brązowo ... Obecnie 10 tydzień ciąży .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 07:49
-
Greeneyes wrote:Ja w terminie miesiączki dostałam plamien brązowych, trwały 4 dni po 4 dniach dostałam już dupka bo pierwsze mówili, że do implantacja
W którym tygodniu jesteś ? Może masz zapalenie pęcherza i z moczu krew skoro podczas oddawania moczu ? .
Nie mam zapalenia pęcherza, a krwawienie się rozkręciło tak że mam pełne podpaski krwi. Zrobiłam dziś test i negatywny z lekkim cieniem drugiej kreski, gdzie wcześniej była gruba kreska . Poroniłam . Jutro mam usg i krew aby potwierdzić brak ciążymoże życie straciło sens
-
Greeneyes wrote:Ja w terminie miesiączki dostałam plamien brązowych, trwały 4 dni po 4 dniach dostałam już dupka bo pierwsze mówili, że do implantacja
W którym tygodniu jesteś ? Może masz zapalenie pęcherza i z moczu krew skoro podczas oddawania moczu ? .
Bylam w 7 tygodniu ciąży -
Panizmarzeniami wrote:Nie mam zapalenia pęcherza, a krwawienie się rozkręciło tak że mam pełne podpaski krwi. Zrobiłam dziś test i negatywny z lekkim cieniem drugiej kreski, gdzie wcześniej była gruba kreska . Poroniłam . Jutro mam usg i krew aby potwierdzić brak ciąży
może życie straciło sens[/QUOTE
Przykro mi ze jednak ciaza sie nie utrzymala. Wiem co znaczy patrzec na znikajace kreski niestety. Nie poddawaj sie,za jakis czas zrob badania i sprobujesz raz jeszcze.W UK sa polskie kliniki gdzie mozna zrobic badanie progesteronu pewnie i sprawdz prolaktyne. Bwdziesz wiedziala czy w razie czego potrzebujesz brac duphaston. Wczesne poronienia mowia ze sa zwiazane tez z nieprawidlosciami z dna zarodka. Jest bardzo duzo badan do zrobienia wtedy po poronieniach,czesto zlecaja po trzecim dopiero. Tez jestem w UK i tez ciezko mi z tym bylo ze tu nic w sumie na poczatku nie sprawdzaja.Jedynie jak zaszlam teraz w ciaze to kupilam na amazon takie testy co pokazuja tyg ciazy i tak sobie co tydz sprawdzalam czy rosnie.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Janette wrote:Panizmarzeniami wrote:Nie mam zapalenia pęcherza, a krwawienie się rozkręciło tak że mam pełne podpaski krwi. Zrobiłam dziś test i negatywny z lekkim cieniem drugiej kreski, gdzie wcześniej była gruba kreska . Poroniłam . Jutro mam usg i krew aby potwierdzić brak ciąży
może życie straciło sens[/QUOTE
Przykro mi ze jednak ciaza sie nie utrzymala. Wiem co znaczy patrzec na znikajace kreski niestety. Nie poddawaj sie,za jakis czas zrob badania i sprobujesz raz jeszcze.W UK sa polskie kliniki gdzie mozna zrobic badanie progesteronu pewnie i sprawdz prolaktyne. Bwdziesz wiedziala czy w razie czego potrzebujesz brac duphaston. Wczesne poronienia mowia ze sa zwiazane tez z nieprawidlosciami z dna zarodka. Jest bardzo duzo badan do zrobienia wtedy po poronieniach,czesto zlecaja po trzecim dopiero. Tez jestem w UK i tez ciezko mi z tym bylo ze tu nic w sumie na poczatku nie sprawdzaja.Jedynie jak zaszlam teraz w ciaze to kupilam na amazon takie testy co pokazuja tyg ciazy i tak sobie co tydz sprawdzalam czy rosnie.
Dziekuje, napewno wykorzystam ten sposób, trzeba sobie samemu radzić skoro żaden lekarz nie chce zrobic badania krwi. Ceny badań w UK prywatnie zwalają z nóg , £360 w polskiej klinice w Manchester za konsultacje plus scan. Wiadomo że zdrowe dziecko jest warte każdych wydanych pieniędzy, jednak boli, że tak tutaj podchodzą do wczesnych ciąż. -
Plamienia w ciazy na początku się zdarzają.
Jeśli kogoś to uspokoi to ja na początku ciazy dwa razy w dniu spodziewanej miesiaczki rowniez mialam brazowe plamienia. I wszyatko jest ok🌞🌞
No chyba że to żywa krew .. jest.tego dużo.. czy różowa no to co innego.. moze to być krwiaczek itd ale najważniejsze to nie panikowac i jak coś nas martwi to konsultować to z Lekarzem ginekologiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 03:21
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - wizyta ⏳️
-