X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Plamienie we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    A nie masz uczucie swędzenia ? Może to infekcja ? :(

Nie, jak byłam w pracy to musiałam stać na palcach i może to przez to.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Nie, jak byłam w pracy to musiałam stać na palcach i może to przez to.
    Kurde to nie dobrze 😔 przeszło chociaż już ?

• Dor87 Nowa

Wysłany: 27 stycznia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem czytelniczka forum od 7 lat. W tym czasie raz udało mi się zająć w ciążę, niestety moja radość trwała tylko do 7tc.
    Od tamtego czasu cały czas śledziłam wątki związane z ivf. Ze względu na niedrozne jajowody i słabe nasienie zdecydowaliśmy się na in vitro. Mam za sobą 5 procedur, wszystkie nieudane (w dwóch nie mieliśmy prawidłowych zarodkow do transferu) Teraz miałam rozpoczynać kolejna stymulacje, ale standardowo okres się w takich momentach spóźniał, wiec 19 stycznia zrobiłam test- myśląc , że jak go zrobię, to okres przyjdzie. Byłam w wielkim szoku jak okazał się pozytywny, bo wg lekarza szanse na naturalna ciążę mieszczą się w granicy 1-3%
    Mąż pognał po testy i wszystkie były bardzo pozytywne.
    W poniedziałek 20.01 zrobiłam betę 176
    Powtarzałam co 2 dni 22.01 bhcg wynosiła 478, a 24 - 1143. W piątek wieczorem zaczęłam plamić. Na jasnorozowo (tylko na papierze)
    Po konsultacji tel. z ginekologiem zazylam duphaston(3×1),
    Plamienie powtarzało się cały weekend raz różowe, raz czerwone, brazowe itd.
    Podobnie było w pierwszej ciazy, więc pomyślałam, że kolejna beta odbierze mi nadzieję.
    Wynik z dzis 3460. Ucieszył mnie niezmiernie, plamienia też jakby mniejsze, tylko lekkobezowy papier.
    Aż tu nagle podczas wizyty w toalecie na papierze Zobaczylam niewielki ok 1cm skrzep krwi- potem znowu spokój. Dodam, że od czwartku pobolewa mnie dół plecow jak przed okresem.
    Jestem już tak skołowana i nie wiem co robić, a wizyta dopiero w środę rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 14:16

• bellA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dor87 wrote:
    Cześć Dziewczyny, jestem czytelniczka forum od 7 lat. W tym czasie raz udało mi się zająć w ciążę, niestety moja radość trwała tylko do 7tc.
    Od tamtego czasu cały czas śledziłam wątki związane z ivf. Ze względu na niedrozne jajowody i słabe nasienie zdecydowaliśmy się na in vitro. Mam za sobą 5 procedur, wszystkie nieudane (w dwóch nie mieliśmy prawidłowych zarodkow do transferu) Teraz miałam rozpoczynać kolejna stymulacje, ale standardowo okres się w takich momentach spóźniał, wiec 19 stycznia zrobiłam test- myśląc , że jak go zrobię, to okres przyjdzie. Byłam w wielkim szoku jak okazał się pozytywny, bo wg lekarza szanse na naturalna ciążę mieszczą się w granicy 1-3%
    Mąż pognał po testy i wszystkie były bardzo pozytywne.
    W poniedziałek 20.01 zrobiłam betę 176
    Powtarzałam co 2 dni 22.01 bhcg wynosiła 478, a 24 - 1143. W piątek wieczorem zaczęłam plamić. Na jasnorozowo (tylko na papierze)
    Po konsultacji tel. z ginekologiem zazylam duphaston(3×1),
    Plamienie powtarzało się cały weekend raz różowe, raz czerwone, brazowe itd.
    Podobnie było w pierwszej ciazy, więc pomyślałam, że kolejna beta odbierze mi nadzieję.
    Wynik z dzis 3460. Ucieszył mnie niezmiernie, plamienia też jakby mniejsze, tylko lekkobezowy papier.
    Aż tu nagle podczas wizyty w toalecie na papierze Zobaczylam niewielki ok 1cm skrzep krwi- potem znowu spokój. Dodam, że od czwartku pobolewa mnie dół plecow jak przed okresem.
    Jestem już tak skołowana i nie wiem co robić, a wizyta dopiero w środę rano.

Witamy. Kurde to też miałas dluga droge i zakrecona do upragnionych dwóch kresek ale najważniejsze że się doczekałaś. Stres nie pomaga.. wiadomo ze kazda z nas się martwić.. ja również się martwię bo jestem już po jednym poronieniu.. ale natura jest dzika i nieokiełznana.. co ma zrobić to i tak zrobi.
    Plamienia się zdarzają.. skrzepy również i nie jest to wyznacznikiem tego że już dochodzi do poronienia.. bo uwierz wiedziałabyś że to jest to.
    Poczekałabym do wizyty.. I wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. Każda z nas jest inna i inaczej reaguje na ciążę. Może miałaś jakis krwiaczek.. I Ci pekl.. nie wiem. Najlepiej będzie jak Z Lekarzem to przegadasz.💪 życzę wytrwałości i trzymam kciuki ze jest wszystko dobrze. Glowa do gory😍

Ps. Beta rosnie to dobry znak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 18:41

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Dor87 Nowa

Wysłany: 27 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego się trzymam, choć za każdym razem jak widzę na papierze ślady krwi to rosnie mi gula w gardle.
    Cóż niepłodność nauczyła mnie, że czasem choćbyśmy stawali na głowie to pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Leżę i wyczekuje środowej bety i badania. Może to w końcu mój czas?

• bellA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co czujesz.. niepokój... I obawy.. ale kazda z nas ma swoje obawy i przez trudne chwile przechodziła..
    Nie zamartwiaj się na zapas.. dopóki to nie jest obfite krwawienie to się nie martw. :) Tak jak mówisz zrob bete.. I badanka.. I bedzie dobrze.
    Dawaj znać co i jak😊❤️💪

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Kurde to nie dobrze 😔 przeszło chociaż już ?

Tak, przeszlo, później miałam zolte uplawy a od dwóch dni *odpukac" nic. A Ty jak tam się trzymasz?

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Dor87 Nowa

Wysłany: 29 stycznia, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż u mnie chyba nie najlepiej. O 21 dostałam silnego krwawienia. Pojechałam na sor. Lekarz powiedział, że według niego pęcherzyki są, ale wygladaja na mniejsze niż powinny być ( być może zaczęły się obkurczać) powiedział, że krwawienie silne, ale dopóki nie powtórzymy bety to niczego nie będzie przesadzać. Zostałam w szpitalu i czekam, pewnie na najgorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 04:18

• bellA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dor87 wrote:
    Cóż u mnie chyba nienajlepiej. O 21 dostałam silnego krwawienia. Pojechałam na sor. Lekarz powiedział, że według niego pęcherzyki są, ale wygladaja na mniejsze niż powinny być ( być może zaczęły się obkurczać) powiedział, że krwawienie silne, ale dopóki nie powtórzymy bety to niczego nie będzie przesadzać. Zostałam w szpitalu i czekam, pewnie na najgorsze.

Ehh.. tulę mocno❤️ moze jeszcze będzie dobrze... :(
    Trzymaj się🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 03:08

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dor87 wrote:
    Cóż u mnie chyba nie najlepiej. O 21 dostałam silnego krwawienia. Pojechałam na sor. Lekarz powiedział, że według niego pęcherzyki są, ale wygladaja na mniejsze niż powinny być ( być może zaczęły się obkurczać) powiedział, że krwawienie silne, ale dopóki nie powtórzymy bety to niczego nie będzie przesadzać. Zostałam w szpitalu i czekam, pewnie na najgorsze.

Co u Ciebie Kochana ? Jak się trzymasz ? 🤗🤗😐

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Tak, przeszlo, później miałam zolte uplawy a od dwóch dni *odpukac" nic. A Ty jak tam się trzymasz?
    A my rośniemy porównuje brzuch no i już się zaokrąglił 🫣 który jesteś tydzień już ? Ja zaczęłam 10t i dalej czekam z niecierpliwością na wizytę już się nie mogę doczekać jak zobaczę dzidzię i mam nadzieję, że wszytko dobrze

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    A my rośniemy porównuje brzuch no i już się zaokrąglił 🫣 który jesteś tydzień już ? Ja zaczęłam 10t i dalej czekam z niecierpliwością na wizytę już się nie mogę doczekać jak zobaczę dzidzię i mam nadzieję, że wszytko dobrze

U mnie o dziwo też lekko okrągły, zawsze miałam płaski. W pierwszej ciąży, nawet na końcówkę ciąży to ten brzuch był taki malutki 😅
    Ja jestem prawie w 9 tc. Nie mogę się doczekać i jestem pełna stresu czy na pewno tam wszystko jest okej.
    Byleby nasze ciążę już były do końca nudne. 😀

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• bellA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakim odstepie macie wizyty u gina ?

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • nowaa91. Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie u gina, wg OM 5+1 wg USG było 5+4, przy okazji badania zrobiono mi cytologię. Wiem, zostałam poinformowana że może wystąpić lekkie plamienie po badaniu, ale i tak zestresowałam się bo następnego dnia rano zobaczyłam brązowy śluz, teraz ponownie odrobiona brązowej krwi?/śluzu pojawiła się i jestem zestresowana. Domyślam się że to jest to ale wczoraj też czułam ból brzucha jak przy zbliżającym się okresie przez co zestresowałam się jeszcze bardziej. Czy ktoś też tak miał i może mnie uspokoić że nie dzieje się nic złego? 😅 I na ile dni takich plamien powinnam się przygotować?

• Katex8x Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowaa91. wrote:
    Hej, ja już po wizycie u gina, wg OM 5+1 wg USG było 5+4, przy okazji badania zrobiono mi cytologię. Wiem, zostałam poinformowana że może wystąpić lekkie plamienie po badaniu, ale i tak zestresowałam się bo następnego dnia rano zobaczyłam brązowy śluz, teraz ponownie odrobiona brązowej krwi?/śluzu pojawiła się i jestem zestresowana. Domyślam się że to jest to ale wczoraj też czułam ból brzucha jak przy zbliżającym się okresie przez co zestresowałam się jeszcze bardziej. Czy ktoś też tak miał i może mnie uspokoić że nie dzieje się nic złego? 😅 I na ile dni takich plamien powinnam się przygotować?

Hej, widzę, że jesteśmy w prawie tym samym okresie ciąży (ja Wg OM 5+4). Wizytę mam dopiero za tydzień. Czy mogłabyś napisać jak tam wizyta i czy było już widać co nieco ?
    Ja na ten moment właśnie martwię się brakiem jakichkolwiek objawów u mnie, a plamienie słyszałam, że to częsta sprawa 😄

19.01.2025 - ⏸️ i beta 43,6
    22.01. 2025 - beta 252,9
    26.01.2025 - beta 1563,9
    4.02.2025 - 👩🏼‍⚕️🩺

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też było 5+4 i było widać ciałko zolte i malusieńki zarodek.. a czy serduszko było to nie wiem.. bo lekarz nic nie mówił. Powiedział jedynie ze wszyatko wporzadku.. I ciaza sie rozwija.. tyle.
    Ale plamien zadnych nie mialam.🫢

Co do objawow.. to spie jak wariatka.. na stojąco czasem az.. czasem to spac nie mogę.. :D mdli mnie po wszystkim co zjem.. I cycuchy bolą.. I to tyle z moich objawow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 13:27

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bólu brzucha to owszem tez mialam boleści jak na okres az czasem myslalam ze on zaraz przyjdzie.. a potem myślę sobie.. no jak.. jak ja w ciazy jestem🤣🤣🤣🤣 wiecej się człowiek strachu naje przez to niz to warte. Takze glowa do.gory . Natura i tak zrobi co będzie chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 13:26

nowaa91. lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • nowaa91. Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katex8x wrote:
    Hej, widzę, że jesteśmy w prawie tym samym okresie ciąży (ja Wg OM 5+4). Wizytę mam dopiero za tydzień. Czy mogłabyś napisać jak tam wizyta i czy było już widać co nieco ?
    Ja na ten moment właśnie martwię się brakiem jakichkolwiek objawów u mnie, a plamienie słyszałam, że to częsta sprawa 😄
    Było widać pęcherzyk ciążowy 7,5 ale poza tym nic więcej nie powiedziała 😊 tylko żeby znowu przyjść po 10 dniach więc myślę że jak już pójdziesz to może będzie widać serce 😊
    Trzymam kciuki i rozumiem stres że objawowo brak ale też myślę że to bardzo indywidualne. Mnie czasem zemdli i bolą mnie piersi ale też nic oprócz tego. No teraz jeszcze te plamienie ale wierze że to ta cytologia i nic złego się nie dzieje 😊 w przyszłym tygodniu idę ponownie się nieam nadzieję czegoś dowiem

• bellA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowaa91. wrote:
    Było widać pęcherzyk ciążowy 7,5 ale poza tym nic więcej nie powiedziała 😊 tylko żeby znowu przyjść po 10 dniach więc myślę że jak już pójdziesz to może będzie widać serce 😊
    Trzymam kciuki i rozumiem stres że objawowo brak ale też myślę że to bardzo indywidualne. Mnie czasem zemdli i bolą mnie piersi ale też nic oprócz tego. No teraz jeszcze te plamienie ale wierze że to ta cytologia i nic złego się nie dzieje 😊 w przyszłym tygodniu idę ponownie się nieam nadzieję czegoś dowiem

A bierzecie jakieś juz suple?

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • nowaa91. Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    A bierzecie jakieś juz suple?
    Ja tyle co przed, czyli Wit D, żelazo (walczyłam z niedoborami) i pregna start bo jeszcze mi została a co będę wyrzucać jak witaminy nie różnią się od tych w ciążowych suplach 😀 suplementowac zaczęłam kwas foliowy jeszcze zanim zaczęliśmy starania ale potem przerzuciłam się na pregne i tam kwas foliowy też jest. A wy?

‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ