Plamienie we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Maddelainen wrote:Może zrob badania, crp, mocz, i progesteron?
Bo chorzy na grypę byliśmy ale plamienia miałam przed choroba i w tedy crp 6 -
Greeneyes wrote:W przyszłym tygodniu mam zamiar iść na wszystkie badania co mi zlecił może dodatkowo zrobię sobie proga. Ogólnie to crp miałam 25 w święta
Bo chorzy na grypę byliśmy ale plamienia miałam przed choroba i w tedy crp 6
To nie mam pojęcia skąd te plamienia, zostaje jedynie progesteron.👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Greeneyes wrote:Zażywam 3x2 duphastonu może to mało. A może jakaś infekcja ale objawów nie mam. No nic chyba napiszę do mojego gina czy 2 tyg plamien i mam się martwić
Ja mam 1x2, na Twoim miejscu jednak wybrałabym się do ginekologa, chociaż na internecie piszą żeby nie panikować póki nie ma żywej krwi.👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
Greeneyes wrote:Oo ja Cię progesteron jak na bliźniaki 🤭
Coś Ty, lekarz widział jeden pęcherzyk ciazowy, nie strasz 😜
Teraz ogarnęłam, że są różne jednostki ja mam 98 nmol/l w przeliczeniu na ng/ml to 30.8Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 19:01
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
Hej, u mnie wczoraj 5+0 i od rana beżowe/brązowe plamienia. Byłam wczoraj u gina i jest pęcherzyk i grube Endo, także nic nie widział niepokojącego. Dostałam duphaston 2x1 i acard przez mutacje.
Dzisiaj dalej plamienia. Przeczytałam tutaj różne wątki i nie pocieszyło mnie to. Badałam razem z betami proga i wynosił: 16>21>13,5. W straconej ciąży nie badałam proga, poronienie zatrzymane i nie miałam żadnych plamień.
Jakoś mam złe przeczucia. Nie dźwignę kolejnej straty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 23:50
-
promykk wrote:Hej, u mnie wczoraj 5+0 i od rana beżowe/brązowe plamienia. Byłam wczoraj u gina i jest pęcherzyk i grube Endo, także nic nie widział niepokojącego. Dostałam duphaston 2x1 i acard przez mutacje.
Dzisiaj dalej plamienia. Przeczytałam tutaj różne wątki i nie pocieszyło mnie to. Badałam razem z betami proga i wynosił: 16>21>13,5. W straconej ciąży nie badałam proga, poronienie zatrzymane i nie miałam żadnych plamień.
Będzie dobrze 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 07:18
promykk lubi tę wiadomość
-
Ja ciągle brudzę bieliznę. Jednak mój lekarz powiedział, że na tym etapie tak może być - łożysko się kształtuje, intensywnie wrasta w endometrium, więc naczynka mogą pękać i o ile nie ma ostrego bólu, dużego krwawienia itp to nie ma się czym martwić, najwyżej można zwiększyć dawkowanie duphastonu. Tylko raz miałam czerwoną, czystą krew i to właśnie przez to miałam wcześniejszą wizytę, ale tak poza tym to tylko brązowawe plamki.
promykk, Greeneyes lubią tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
CDN...
-
promykk wrote:Hej, u mnie wczoraj 5+0 i od rana beżowe/brązowe plamienia. Byłam wczoraj u gina i jest pęcherzyk i grube Endo, także nic nie widział niepokojącego. Dostałam duphaston 2x1 i acard przez mutacje.
Ale progesteron 13,5 to też niski to również może być przyczyna. -
Greeneyes wrote:Na razie od czwartku mam spokój i się tak lepiej żyje bez plamien na duszy. Czekam na wizytę w piątek mam nadzieję, że kropek się pięknie rozwija
Tak, też na szczęście na razie mam brak plamien, pewnie duphaston działa, ale czlowiek się mimo wszystko martwi czy tam jest wszystko okej.
Też mam wizytę w piątek, mam nadzieje, ze będzie serduszko.
Trzymam kciuki!👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
Maddelainen wrote:Tak, też na szczęście na razie mam brak plamien, pewnie duphaston działa, ale czlowiek się mimo wszystko martwi czy tam jest wszystko okej.
Też mam wizytę w piątek, mam nadzieje, ze będzie serduszko.
Trzymam kciuki!