Plamienie we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, czy komuś nie przeszło plamienie mimo leków? Już prawie 2tyg. temu dostałam duphaston 3x1, ciąża na usg rozwija się prawidłowo i gin na 2 wizytach już mówiła, że powinny przejść i jakoś wciąż nie przechodzą. Na początku były głównie beżowe/brazowe, a teraz są rzadziej ale różowe tylko.
Może powinnam dostać inną formę proga? 😫 Help -
Co do plamienia nie pomogę.. bo nigdy nie mialam czegos podobnego.. ale 3 tyg plamienia no to dziwne troszke.. jak dla Mnie.
Ja mam wizytę dopiero za 4 tygodnie.. przeciez to kupe czasu.. to będzie się tak dłużyło ze nie wytrzymam chyba i pojde wczesniej🤣
Wedle USG wychodzi mi 6w1d na dzień dzisiejszy.. a w piątek bylam u ginekologa i wychodziło 5w4d czy jest możliwe że jeszcze serduszka nie było widać? -
promykk wrote:Hej, czy komuś nie przeszło plamienie mimo leków? Już prawie 2tyg. temu dostałam duphaston 3x1, ciąża na usg rozwija się prawidłowo i gin na 2 wizytach już mówiła, że powinny przejść i jakoś wciąż nie przechodzą. Na początku były głównie beżowe/brazowe, a teraz są rzadziej ale różowe tylko.
Może powinnam dostać inną formę proga? 😫 Help
Ja właśnie w innym wątku wspominałam o tym. Odkąd zobaczyłam dwie kreski na teście, czyli w dniu spodziewanej miesiączki, to plamie. U gin byłam 4dni po tym- mowila, żeby się nie przejmować i nie widzi nic niepokojącego. Przepisała mi mimo wszystko 2xduphaston. Mija jutro 2 tygodnie (5+6) i w zasadzie od wczoraj widzę poprawę i faktycznie z brunatnych plamień przechodzi w takie przezroczyste/lekko różowe. Wizytę mam w pon, więc zobaczymy🙋🏻♀️29 🙋♂️29
1cs - 09.24 biochem?
5cs - 12.24 ⏸️, 💔 6 tydzień
6cs - 🙏🏻 -
bellA wrote:Co do plamienia nie pomogę.. bo nigdy nie mialam czegos podobnego.. ale 3 tyg plamienia no to dziwne troszke.. jak dla Mnie.
Ja mam wizytę dopiero za 4 tygodnie.. przeciez to kupe czasu.. to będzie się tak dłużyło ze nie wytrzymam chyba i pojde wczesniej🤣
Wedle USG wychodzi mi 6w1d na dzień dzisiejszy.. a w piątek bylam u ginekologa i wychodziło 5w4d czy jest możliwe że jeszcze serduszka nie było widać?
U moim koleżanek też nie było widać w okolicach 5+kilka dni, gin kazał przyjść tydzień później i już wszystko widział. Kurczę, długo musisz czekać. Wydawało mi się, że właśnie ponawia się wizytę w odstępie 1-2tyg, aby zobaczyć serduszko.🙋🏻♀️29 🙋♂️29
1cs - 09.24 biochem?
5cs - 12.24 ⏸️, 💔 6 tydzień
6cs - 🙏🏻 -
Owieczkaaa wrote:U moim koleżanek też nie było widać w okolicach 5+kilka dni, gin kazał przyjść tydzień później i już wszystko widział. Kurczę, długo musisz czekać. Wydawało mi się, że właśnie ponawia się wizytę w odstępie 1-2tyg, aby zobaczyć serduszko.
No jak widać moj lekarz nie z tych co ponawiają wizytę za tydzieńtylko kazal przyjsc dopiero za 4 tygodnie prawie.. to az dziwne..nie widział serduszka.. I zamiast to skontrolować wczesniej to az 4 tyg kaze czekać? A ja jak na szpilkach bede siedziala i czekala do wizyty..🤦♀️ muszę do niego napisać.. no jak to tak..
-
promykk wrote:Hej, czy komuś nie przeszło plamienie mimo leków? Już prawie 2tyg. temu dostałam duphaston 3x1, ciąża na usg rozwija się prawidłowo i gin na 2 wizytach już mówiła, że powinny przejść i jakoś wciąż nie przechodzą. Na początku były głównie beżowe/brazowe, a teraz są rzadziej ale różowe tylko.
Może powinnam dostać inną formę proga? 😫 Help -
Greeneyes wrote:Wszystko dobrze na razie odliczam do wizyty i jeszcze 2 tyg… prenatalne mam za miesiąc. A u Ciebie jak ?
Na razie też wszystko okej, czasem boli mnie podbrzusze jak na okres, albo zakuje jajnik. Trochę się obawiam, bo lekarz powiedział, że jak skończę listek duphaston to odstawiamy.
Kiedy masz wizytę?👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Greeneyes wrote:Ja zaczęłam w środę plamić, w sobotę dostałam duphaston i plamiłam równe 2tygodnie.. były coraz mniejsze ale czerwonych nie miałam. Może od stosunku ?
-
Maddelainen wrote:Na razie też wszystko okej, czasem boli mnie podbrzusze jak na okres, albo zakuje jajnik. Trochę się obawiam, bo lekarz powiedział, że jak skończę listek duphaston to odstawiamy.
Kiedy masz wizytę? -
Greeneyes wrote:A na USG wszystko dobrze ?