X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Plamienie we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Przecież każdy wie, że w macicy widać przy becie 1000/1500 dopiero. Myślę że jak pójdziesz to już będzie widać. Plamisz dalej ?
    Na 17,40 ale znając tego doktora może się przedłużyć

Jak wizyta?

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Malowybitna Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie dzisiaj 6w1d od 4 dni lekkie plamienia. Zwykle beżowo-brązowe, raz zaraz po aplikacji cyclogestu było różowe. Byłam w czwartek na USG lekarz twierdzi że to się często w początkowej ciąży zdarza i nie widzi nic niepokojącego (pęcherzyk i zarodek już widoczny w usg). W każdym razie wydaje mi się że u mnie są jednak spadki progesteronu bo plamienia występują zazwyczaj chwile przed godziną przyjęcia kolejnej dawki. Dzisiaj wzięłam jednego duphastona więcej i odpukać nic nie widać :)

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    MTHTR A1298 homo
    PAI hetero
    homocysteina - 7
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    FSH - 15,64
    kariotyp, CFTR, usg - ok

2022 - histeroskopia (polipy)
    2024 - polipektomia

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG(estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️
    6 dpt beta 55, prog 16,4
    8 dpt beta 162
    11 dpt beta 537, prog 13,7
    15 dpt beta 3378, prog 17,4
    21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm
    7w5d CRL 1,47 cm ❤️pięknie bije
  • Agnieszka9090 Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie dzisiaj 6w1d od 4 dni lekkie plamienia. Zwykle beżowo-brązowe, raz zaraz po aplikacji cyclogestu było różowe. Byłam w czwartek na USG lekarz twierdzi że to się często w początkowej ciąży zdarza i nie widzi nic niepokojącego (pęcherzyk i zarodek już widoczny w usg). W każdym razie wydaje mi się że u mnie są jednak spadki progesteronu bo plamienia występują zazwyczaj chwile przed godziną przyjęcia kolejnej dawki. Dzisiaj wzięłam jednego duphastona więcej i odpukać nic nie widać :)

Witaj
    Badałaś może wysokość progesteronu podczas plamień?

2009 i 2011 Poród SN w 42tc

Początek starań 07.2017 i długo, długo nic
    07.2023 biochem beta max 374
    01.2024 biochem beta max 10 prog 3
    05.2024 sono Hsg Prawy jajowód niedrożny
    07.2024 biochem beta max 1076 prog 4 - 15
    3.11.2024 Ostatnia miesiączka
    25.11.2024 22dc, 10dpo pozytywny test
    28.11.2024 Beta 44 Prog 37
    30.11.2024 Beta 124
    3.12.2024 Beta 419
    5.12.2024 Beta 1091
    12.12 mamy pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym
    19.12 stwierdzenie obumarcia ciąży przez lekarza NFZ
    20.12 Beta HCG 60912
    21.12 Beta HCG 60527 - mamy spadek
    24.12 planowany zabieg łyżeczkowania - przed zabiegiem uwidoczniono bijące serduszko w prawidłowo rozwijającej się ciąży
    27.12 powtórka USG- wszystko dobrze serduszko bije 160/min

Wysłany: 4 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka9090 wrote:
    Witaj
    Badałaś może wysokość progesteronu podczas plamień?

No właśnie nie ale ja jestem po transferze zarodka (invitro) na cyklu sztucznym więc ten naturalny progesteron dopiero chyba zaczyna się wydzielać. Plus biorę duphaston, który nie wychodzi z krwi oraz cyclogest dopochwowo więc badanie u mnie nie do końca daje obraz rzeczywistej sytuacji

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    MTHTR A1298 homo
    PAI hetero
    homocysteina - 7
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    FSH - 15,64
    kariotyp, CFTR, usg - ok

2024 - polipektomia

5 dpt ⏸️
    6 dpt beta 55, prog 16,4
    8 dpt beta 162
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    No właśnie nie ale ja jestem po transferze zarodka (invitro) na cyklu sztucznym więc ten naturalny progesteron dopiero chyba zaczyna się wydzielać. Plus biorę duphaston, który nie wychodzi z krwi oraz cyclogest dopochwowo więc badanie u mnie nie do końca daje obraz rzeczywistej sytuacji

Teraz właśnie gdzieś przeczytałam, że przy wysokim progesteronie możena plamić lekko.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Jak wizyta?
    Zapomniałam odpisać. Wszytko w porządku, serduszko już bije ❤️ powiedział, że możliwe od naciągania kosmówki czy jakoś tak to nazwał (zapatrzyłam się na serce i chyba go nie słuchałam już ) a u Ciebie ? Byłaś na wizycie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 16:02

Maddelainen lubi tę wiadomość

• Aisza1 Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ku po krzepieniu plamilam na brazowo od 5 do 6 tc przeszlo po odstawieniu acardu, potem spokoj i po zblizeniu znowu jeden dzien plamienia. Wszystko gra, lekarka powiedziala ze teraz szyjka jest mocniej ukrwiona i takie rzeczy moga sie zdarzac, wiec plamienia nie zawsze oznaczaja najgorsze. Pozdrawiam wszystkie zmartwione

Greeneyes, Malowybitna lubią tę wiadomość

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes gratulacje!

Ja dziś byłam na wizycie i pęcherzyk jest ulokowany w macicy, od kiedy biorę duphaston plamien brązowych jest mniej, teraz bardziej kremowe. Skonsultuje to już że swoim lekarzem prowadzącym za tydzień. 😀

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Greeneyes gratulacje!

Ja dziś byłam na wizycie i pęcherzyk jest ulokowany w macicy, od kiedy biorę duphaston plamien brązowych jest mniej, teraz bardziej kremowe. Skonsultuje to już że swoim lekarzem prowadzącym za tydzień. 😀
    Widzisz mówiłam, że beta za niska. Dobrze, że to nie twój prowadzący 🤭 u mnie było to samo i potem były kremowe takie. Odpukać od kilku dni spokój

Maddelainen lubi tę wiadomość

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak znowu mam plamki na bieliźnie … nie wiem czy przez zbliżenie wczorajsze ale to już 2tyg i mnie męczy mimo, że 3 USG i 2 ginekologów nie widziało nic złego

• shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Jednak znowu mam plamki na bieliźnie … nie wiem czy przez zbliżenie wczorajsze ale to już 2tyg i mnie męczy mimo, że 3 USG i 2 ginekologów nie widziało nic złego

Ja bym radziła wstrzymać się ze współżyciem do końca I trymestru. U mnie w poprzedniej ciąży wszystko było w porządku, a lekarz i tak mówił, żeby uważać, że to różnie może być. W ostatniej ciąży nie wiedziałam że jestem w ciąży, były 2 zbliżenia po których plamilam na różowo aż to drugie plamienie skończyło się poronieniem. Dziś już byłabym ostrożniejsza. Pozdrawiam i życzę, by wszystko było dobrze.

Greeneyes lubi tę wiadomość

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:

Pisałaś wyżej, że to przez rozciąganie się kosmowki, skoro jest serduszko to wszystko musi być dobrze! Odczytałam cały internet i póki brazowe to okej, niektóre kobiety miewają to nawet w 2 trymestrze.
    Ja pomyślałam, że może to też spowodowane jest jakaś infekcja? Akurat ja mam nawroty co jakiś czas, teraz doszło mi od wczoraj zapalenie pęcherza i stąd może też te biale uplawy.
    Jak byłam na poprzedniej wizycie to lekarz to olał, bo zajął się tym, że ciąża jest pozamaciczna. Dzisiaj idę na wizytę prywatnie i niech lekarz zrobi mi wymaz.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Pisałaś wyżej, że to przez rozciąganie się kosmowki, skoro jest serduszko to wszystko musi być dobrze! Odczytałam cały internet i póki brazowe to okej, niektóre kobiety miewają to nawet w 2 trymestrze.
    Ja pomyślałam, że może to też spowodowane jest jakaś infekcja? Akurat ja mam nawroty co jakiś czas, teraz doszło mi od wczoraj zapalenie pęcherza i stąd może też te biale uplawy.
    Jak byłam na poprzedniej wizycie to lekarz to olał, bo zajął się tym, że ciąża jest pozamaciczna. Dzisiaj idę na wizytę prywatnie i niech lekarz zrobi mi wymaz.
    Nie czuję, żeby coś swędziało czy piekło właśnie. Dziwne to bardzo takie 2/3 plamki jak kawa z mlekiem tylko na bieliźnie. Nie zapytałam czy mogę współżyć ehh
    Daj znać jak po wizycie

• remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Nie czuję, żeby coś swędziało czy piekło właśnie. Dziwne to bardzo takie 2/3 plamki jak kawa z mlekiem tylko na bieliźnie. Nie zapytałam czy mogę współżyć ehh
    Daj znać jak po wizycie
    Hej, wtrące się trochę 🙂 ja też miałam takie delikatne plamienia od czasu do czasu (takie właśnie brązowe ślady) i jak poleciałam do lekarza okazało się że mam jakiegoś niewielkiego krwiaka, który przy lekach szybko się wchłonął

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Daj znać jak po wizycie

Ja po wizycie, w sumie nie potrzebnie szłam, wydzieliny są okej. Mam zrobić badanie moczu do następnej wizyty.

Greeneyes lubi tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Hej, wtrące się trochę 🙂 ja też miałam takie delikatne plamienia od czasu do czasu (takie właśnie brązowe ślady) i jak poleciałam do lekarza okazało się że mam jakiegoś niewielkiego krwiaka, który przy lekach szybko się wchłonął
    U mnie to chyba by widzieli na usg bo od czasu plamienia miałam 3 usg i nic tam nie było. Mnie już psychicznie kończy nie wiem czemu zaczęłam mieć złe przeczucia a do tej pory byłam mega spokojna

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    U mnie to chyba by widzieli na usg bo od czasu plamienia miałam 3 usg i nic tam nie było. Mnie już psychicznie kończy nie wiem czemu zaczęłam mieć złe przeczucia a do tej pory byłam mega spokojna

Jak będzie większe plamienie, to idź znów do lekarza, albo na sor

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Jak będzie większe plamienie, to idź znów do lekarza, albo na sor
    Cały czas są takie same. Czyli na bieliźnie są plamy a na papierze nic

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Cały czas są takie same. Czyli na bieliźnie są plamy a na papierze nic

Może zrob badania, crp, mocz, i progesteron?

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

Wysłany: 8 stycznia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:

Przytulam 🫂 wiem co czujesz. U mnie co prawda plamienia trwały 4 dni ale tyle złych myśli przeszło mi wtedy przez głowę, że masakra.
    Będzie wszystko dobrze 👍🏻

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    MTHTR A1298 homo
    PAI hetero
    homocysteina - 7
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    FSH - 15,64
    kariotyp, CFTR, usg - ok

2024 - polipektomia

5 dpt ⏸️
    6 dpt beta 55, prog 16,4
    8 dpt beta 162
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ