Plamienie we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Greeneyes wrote:Przecież każdy wie, że w macicy widać przy becie 1000/1500 dopiero. Myślę że jak pójdziesz to już będzie widać. Plamisz dalej ?
Na 17,40 ale znając tego doktora może się przedłużyć
Jak wizyta?👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Cześć dziewczyny, u mnie dzisiaj 6w1d od 4 dni lekkie plamienia. Zwykle beżowo-brązowe, raz zaraz po aplikacji cyclogestu było różowe. Byłam w czwartek na USG lekarz twierdzi że to się często w początkowej ciąży zdarza i nie widzi nic niepokojącego (pęcherzyk i zarodek już widoczny w usg). W każdym razie wydaje mi się że u mnie są jednak spadki progesteronu bo plamienia występują zazwyczaj chwile przed godziną przyjęcia kolejnej dawki. Dzisiaj wzięłam jednego duphastona więcej i odpukać nic nie widaćstarania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
MTHTR A1298 homo
PAI hetero
homocysteina - 7
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
FSH - 15,64
kariotyp, CFTR, usg - ok
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG(estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️
6 dpt beta 55, prog 16,4
8 dpt beta 162
11 dpt beta 537, prog 13,7
15 dpt beta 3378, prog 17,4
21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm
7w5d CRL 1,47 cm ❤️pięknie bije -
Malowybitna wrote:Cześć dziewczyny, u mnie dzisiaj 6w1d od 4 dni lekkie plamienia. Zwykle beżowo-brązowe, raz zaraz po aplikacji cyclogestu było różowe. Byłam w czwartek na USG lekarz twierdzi że to się często w początkowej ciąży zdarza i nie widzi nic niepokojącego (pęcherzyk i zarodek już widoczny w usg). W każdym razie wydaje mi się że u mnie są jednak spadki progesteronu bo plamienia występują zazwyczaj chwile przed godziną przyjęcia kolejnej dawki. Dzisiaj wzięłam jednego duphastona więcej i odpukać nic nie widać
Witaj
Badałaś może wysokość progesteronu podczas plamień?2009 i 2011 Poród SN w 42tc
Początek starań 07.2017 i długo, długo nic
07.2023 biochem beta max 374
01.2024 biochem beta max 10 prog 3
05.2024 sono Hsg Prawy jajowód niedrożny
07.2024 biochem beta max 1076 prog 4 - 15
3.11.2024 Ostatnia miesiączka
25.11.2024 22dc, 10dpo pozytywny test
28.11.2024 Beta 44 Prog 37
30.11.2024 Beta 124
3.12.2024 Beta 419
5.12.2024 Beta 1091
12.12 mamy pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym
19.12 stwierdzenie obumarcia ciąży przez lekarza NFZ
20.12 Beta HCG 60912
21.12 Beta HCG 60527 - mamy spadek
24.12 planowany zabieg łyżeczkowania - przed zabiegiem uwidoczniono bijące serduszko w prawidłowo rozwijającej się ciąży
27.12 powtórka USG- wszystko dobrze serduszko bije 160/min -
Agnieszka9090 wrote:Witaj
Badałaś może wysokość progesteronu podczas plamień?
No właśnie nie ale ja jestem po transferze zarodka (invitro) na cyklu sztucznym więc ten naturalny progesteron dopiero chyba zaczyna się wydzielać. Plus biorę duphaston, który nie wychodzi z krwi oraz cyclogest dopochwowo więc badanie u mnie nie do końca daje obraz rzeczywistej sytuacjistarania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
MTHTR A1298 homo
PAI hetero
homocysteina - 7
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
FSH - 15,64
kariotyp, CFTR, usg - ok
2024 - polipektomia
5 dpt ⏸️
6 dpt beta 55, prog 16,4
8 dpt beta 162
7w5d CRL 1,47 cm ❤️pięknie bije -
Malowybitna wrote:No właśnie nie ale ja jestem po transferze zarodka (invitro) na cyklu sztucznym więc ten naturalny progesteron dopiero chyba zaczyna się wydzielać. Plus biorę duphaston, który nie wychodzi z krwi oraz cyclogest dopochwowo więc badanie u mnie nie do końca daje obraz rzeczywistej sytuacji
Teraz właśnie gdzieś przeczytałam, że przy wysokim progesteronie możena plamić lekko.👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
Maddelainen wrote:Jak wizyta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 16:02
Maddelainen lubi tę wiadomość
-
Hej ku po krzepieniu plamilam na brazowo od 5 do 6 tc przeszlo po odstawieniu acardu, potem spokoj i po zblizeniu znowu jeden dzien plamienia. Wszystko gra, lekarka powiedziala ze teraz szyjka jest mocniej ukrwiona i takie rzeczy moga sie zdarzac, wiec plamienia nie zawsze oznaczaja najgorsze. Pozdrawiam wszystkie zmartwione
Greeneyes, Malowybitna lubią tę wiadomość
-
Greeneyes gratulacje!
Ja dziś byłam na wizycie i pęcherzyk jest ulokowany w macicy, od kiedy biorę duphaston plamien brązowych jest mniej, teraz bardziej kremowe. Skonsultuje to już że swoim lekarzem prowadzącym za tydzień. 😀👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
Maddelainen wrote:Greeneyes gratulacje!
Ja dziś byłam na wizycie i pęcherzyk jest ulokowany w macicy, od kiedy biorę duphaston plamien brązowych jest mniej, teraz bardziej kremowe. Skonsultuje to już że swoim lekarzem prowadzącym za tydzień. 😀Maddelainen lubi tę wiadomość
-
Greeneyes wrote:Jednak znowu mam plamki na bieliźnie … nie wiem czy przez zbliżenie wczorajsze ale to już 2tyg i mnie męczy mimo, że 3 USG i 2 ginekologów nie widziało nic złego
Ja bym radziła wstrzymać się ze współżyciem do końca I trymestru. U mnie w poprzedniej ciąży wszystko było w porządku, a lekarz i tak mówił, żeby uważać, że to różnie może być. W ostatniej ciąży nie wiedziałam że jestem w ciąży, były 2 zbliżenia po których plamilam na różowo aż to drugie plamienie skończyło się poronieniem. Dziś już byłabym ostrożniejsza. Pozdrawiam i życzę, by wszystko było dobrze.Greeneyes lubi tę wiadomość
-
Greeneyes wrote:Jednak znowu mam plamki na bieliźnie … nie wiem czy przez zbliżenie wczorajsze ale to już 2tyg i mnie męczy mimo, że 3 USG i 2 ginekologów nie widziało nic złego
Pisałaś wyżej, że to przez rozciąganie się kosmowki, skoro jest serduszko to wszystko musi być dobrze! Odczytałam cały internet i póki brazowe to okej, niektóre kobiety miewają to nawet w 2 trymestrze.
Ja pomyślałam, że może to też spowodowane jest jakaś infekcja? Akurat ja mam nawroty co jakiś czas, teraz doszło mi od wczoraj zapalenie pęcherza i stąd może też te biale uplawy.
Jak byłam na poprzedniej wizycie to lekarz to olał, bo zajął się tym, że ciąża jest pozamaciczna. Dzisiaj idę na wizytę prywatnie i niech lekarz zrobi mi wymaz.👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
Maddelainen wrote:Pisałaś wyżej, że to przez rozciąganie się kosmowki, skoro jest serduszko to wszystko musi być dobrze! Odczytałam cały internet i póki brazowe to okej, niektóre kobiety miewają to nawet w 2 trymestrze.
Ja pomyślałam, że może to też spowodowane jest jakaś infekcja? Akurat ja mam nawroty co jakiś czas, teraz doszło mi od wczoraj zapalenie pęcherza i stąd może też te biale uplawy.
Jak byłam na poprzedniej wizycie to lekarz to olał, bo zajął się tym, że ciąża jest pozamaciczna. Dzisiaj idę na wizytę prywatnie i niech lekarz zrobi mi wymaz.
Daj znać jak po wizycie -
Greeneyes wrote:Nie czuję, żeby coś swędziało czy piekło właśnie. Dziwne to bardzo takie 2/3 plamki jak kawa z mlekiem tylko na bieliźnie. Nie zapytałam czy mogę współżyć ehh
Daj znać jak po wizycie -
Greeneyes wrote:Nie czuję, żeby coś swędziało czy piekło właśnie. Dziwne to bardzo takie 2/3 plamki jak kawa z mlekiem tylko na bieliźnie. Nie zapytałam czy mogę współżyć ehh
Daj znać jak po wizycie
Ja po wizycie, w sumie nie potrzebnie szłam, wydzieliny są okej. Mam zrobić badanie moczu do następnej wizyty.Greeneyes lubi tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
remilo1989 wrote:Hej, wtrące się trochę 🙂 ja też miałam takie delikatne plamienia od czasu do czasu (takie właśnie brązowe ślady) i jak poleciałam do lekarza okazało się że mam jakiegoś niewielkiego krwiaka, który przy lekach szybko się wchłonął
-
Greeneyes wrote:U mnie to chyba by widzieli na usg bo od czasu plamienia miałam 3 usg i nic tam nie było. Mnie już psychicznie kończy nie wiem czemu zaczęłam mieć złe przeczucia a do tej pory byłam mega spokojna
Jak będzie większe plamienie, to idź znów do lekarza, albo na sor👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
Greeneyes wrote:U mnie to chyba by widzieli na usg bo od czasu plamienia miałam 3 usg i nic tam nie było. Mnie już psychicznie kończy nie wiem czemu zaczęłam mieć złe przeczucia a do tej pory byłam mega spokojna
Przytulam 🫂 wiem co czujesz. U mnie co prawda plamienia trwały 4 dni ale tyle złych myśli przeszło mi wtedy przez głowę, że masakra.
Będzie wszystko dobrze 👍🏻starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
MTHTR A1298 homo
PAI hetero
homocysteina - 7
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
FSH - 15,64
kariotyp, CFTR, usg - ok
2024 - polipektomia
5 dpt ⏸️
6 dpt beta 55, prog 16,4
8 dpt beta 162
7w5d CRL 1,47 cm ❤️pięknie bije