Plamienie we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane dziewczyny proszę o radę. Wczoraj po raz pierwszy po 1,5 roku starań miałam pozytywny test ciążowy, na dwa dni przed planowaną miesiączką - w 27 dc. Dzisiaj zrobiłam betę, wynik: 26,4 i progesteron 12,600 ng/ml - niby w normie ale nisko. We wtorek miałam lekkie brązowe plamienia, w środę i dzisiaj też, tylko widoczne przy podcieraniu. Bielizna jest czysta. Lekarza mam dopiero we wtorek. Nie mam dupka, luteiny nic. Nie wiem czy nie gnać na Izbę Przyjęć czy wyniki są w normie. To moja pierwsza ciąża i błądzę po omacku.
-
Lena93 wrote:Kochane dziewczyny proszę o radę. Wczoraj po raz pierwszy po 1,5 roku starań miałam pozytywny test ciążowy, na dwa dni przed planowaną miesiączką - w 27 dc. Dzisiaj zrobiłam betę, wynik: 26,4 i progesteron 12,600 ng/ml - niby w normie ale nisko. We wtorek miałam lekkie brązowe plamienia, w środę i dzisiaj też, tylko widoczne przy podcieraniu. Bielizna jest czysta. Lekarza mam dopiero we wtorek. Nie mam dupka, luteiny nic. Nie wiem czy nie gnać na Izbę Przyjęć czy wyniki są w normie. To moja pierwsza ciąża i błądzę po omacku.
-
Greeneyes wrote:Faktycznie możesz miec plamienia przez niski progesteron. Ja jak dostałam plamien w 4tc to zaraz na sor pojechałam i dostałam progesteron i biorę go nadal
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ Dali Ci progesteron i wypuścili zaraz do domku? -
Greeneyes wrote:Tak zbadali betę usg i do domu.
Byłaś ?
Ostatecznie udało mi się umówić do mojego lekarza dzisiaj popołudniu. Także trzymaj kciuki 🍀 Brązowe plamienia ustały. Jutro dopiero będę robić drugą betę. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 🍀🍀🍀
A Ty który tydzień ciąży aktualnie? Jak się czujesz? ☺️ -
Lena93 wrote:Ostatecznie udało mi się umówić do mojego lekarza dzisiaj popołudniu. Także trzymaj kciuki 🍀 Brązowe plamienia ustały. Jutro dopiero będę robić drugą betę. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 🍀🍀🍀
A Ty który tydzień ciąży aktualnie? Jak się czujesz? ☺️Lena93 lubi tę wiadomość
-
Greeneyes wrote:Daj znać po. Ja 13tc wczoraj miałam prenatalne i na usg wszystko dobrze 😌
U mnie oki, lekarz powiedział, że bez paniki, ciąża młoda a te plamienia na początku tego tygodniu to była pewnie implantacja. Mam zrobić sobie betę kolejną i patrzeć na przyrost. Za 2 tygodnie wizyta. Nie dostałam żadnych wspomagaczy progesteronu, bo mówił, że nie trzeba 🤷♀️ Ale ja z tym panikujących to wolałam się skonsultować.Greeneyes lubi tę wiadomość
-
Lena93 wrote:Super, bardzo się cieszę! ☺️
U mnie oki, lekarz powiedział, że bez paniki, ciąża młoda a te plamienia na początku tego tygodniu to była pewnie implantacja. Mam zrobić sobie betę kolejną i patrzeć na przyrost. Za 2 tygodnie wizyta. Nie dostałam żadnych wspomagaczy progesteronu, bo mówił, że nie trzeba 🤷♀️ Ale ja z tym panikujących to wolałam się skonsultować. -
Greeneyes wrote:Mi też tak powiedział, że to implantacja bo akurat w terminie miesiączki miałam plamienia. Zaczęły się w środę a w sobotę nadal były a takie trwają nie dłużej jak 3 dni. Skonsultowałam z moim ginekologiem Jescze raz mnie zbadał i zlecił proga. Ogólnie plamiłam 2tyg …
Ojej, to faktycznie bardzo długo plamiłaś… mi moje ustały i mam nadzieję, że już tak zostanie 🤞🍀 Dziękuję za info, to będę to monitorować! -