X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Plamienie we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie przez moją historie, lepiej lekarza dopytać bo jednak jakiś powód musi być tych plamien.
    Matko 😰 podpytam

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny proszę o radę. Wczoraj po raz pierwszy po 1,5 roku starań miałam pozytywny test ciążowy, na dwa dni przed planowaną miesiączką - w 27 dc. Dzisiaj zrobiłam betę, wynik: 26,4 i progesteron 12,600 ng/ml - niby w normie ale nisko. We wtorek miałam lekkie brązowe plamienia, w środę i dzisiaj też, tylko widoczne przy podcieraniu. Bielizna jest czysta. Lekarza mam dopiero we wtorek. Nie mam dupka, luteiny nic. Nie wiem czy nie gnać na Izbę Przyjęć czy wyniki są w normie. To moja pierwsza ciąża i błądzę po omacku.

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Kochane dziewczyny proszę o radę. Wczoraj po raz pierwszy po 1,5 roku starań miałam pozytywny test ciążowy, na dwa dni przed planowaną miesiączką - w 27 dc. Dzisiaj zrobiłam betę, wynik: 26,4 i progesteron 12,600 ng/ml - niby w normie ale nisko. We wtorek miałam lekkie brązowe plamienia, w środę i dzisiaj też, tylko widoczne przy podcieraniu. Bielizna jest czysta. Lekarza mam dopiero we wtorek. Nie mam dupka, luteiny nic. Nie wiem czy nie gnać na Izbę Przyjęć czy wyniki są w normie. To moja pierwsza ciąża i błądzę po omacku.
    Faktycznie możesz miec plamienia przez niski progesteron. Ja jak dostałam plamien w 4tc to zaraz na sor pojechałam i dostałam progesteron i biorę go nadal

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Faktycznie możesz miec plamienia przez niski progesteron. Ja jak dostałam plamien w 4tc to zaraz na sor pojechałam i dostałam progesteron i biorę go nadal

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ Dali Ci progesteron i wypuścili zaraz do domku?

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ Dali Ci progesteron i wypuścili zaraz do domku?
    Tak zbadali betę usg i do domu.
    Byłaś ?

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Tak zbadali betę usg i do domu.
    Byłaś ?

Ostatecznie udało mi się umówić do mojego lekarza dzisiaj popołudniu. Także trzymaj kciuki 🍀 Brązowe plamienia ustały. Jutro dopiero będę robić drugą betę. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 🍀🍀🍀

A Ty który tydzień ciąży aktualnie? Jak się czujesz? ☺️

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Ostatecznie udało mi się umówić do mojego lekarza dzisiaj popołudniu. Także trzymaj kciuki 🍀 Brązowe plamienia ustały. Jutro dopiero będę robić drugą betę. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 🍀🍀🍀

A Ty który tydzień ciąży aktualnie? Jak się czujesz? ☺️
    Daj znać po. Ja 13tc wczoraj miałam prenatalne i na usg wszystko dobrze 😌

Lena93 lubi tę wiadomość

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Daj znać po. Ja 13tc wczoraj miałam prenatalne i na usg wszystko dobrze 😌
    Super, bardzo się cieszę! ☺️

U mnie oki, lekarz powiedział, że bez paniki, ciąża młoda a te plamienia na początku tego tygodniu to była pewnie implantacja. Mam zrobić sobie betę kolejną i patrzeć na przyrost. Za 2 tygodnie wizyta. Nie dostałam żadnych wspomagaczy progesteronu, bo mówił, że nie trzeba 🤷‍♀️ Ale ja z tym panikujących to wolałam się skonsultować.

Greeneyes lubi tę wiadomość

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Super, bardzo się cieszę! ☺️

U mnie oki, lekarz powiedział, że bez paniki, ciąża młoda a te plamienia na początku tego tygodniu to była pewnie implantacja. Mam zrobić sobie betę kolejną i patrzeć na przyrost. Za 2 tygodnie wizyta. Nie dostałam żadnych wspomagaczy progesteronu, bo mówił, że nie trzeba 🤷‍♀️ Ale ja z tym panikujących to wolałam się skonsultować.
    Mi też tak powiedział, że to implantacja bo akurat w terminie miesiączki miałam plamienia. Zaczęły się w środę a w sobotę nadal były a takie trwają nie dłużej jak 3 dni. Skonsultowałam z moim ginekologiem Jescze raz mnie zbadał i zlecił proga. Ogólnie plamiłam 2tyg …

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Mi też tak powiedział, że to implantacja bo akurat w terminie miesiączki miałam plamienia. Zaczęły się w środę a w sobotę nadal były a takie trwają nie dłużej jak 3 dni. Skonsultowałam z moim ginekologiem Jescze raz mnie zbadał i zlecił proga. Ogólnie plamiłam 2tyg …

Ojej, to faktycznie bardzo długo plamiłaś… mi moje ustały i mam nadzieję, że już tak zostanie 🤞🍀 Dziękuję za info, to będę to monitorować!

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 22 lutego, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Ojej, to faktycznie bardzo długo plamiłaś… mi moje ustały i mam nadzieję, że już tak zostanie 🤞🍀 Dziękuję za info, to będę to monitorować!
    To trzymam 🤞

Lena93 lubi tę wiadomość

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    To trzymam 🤞

Niestety dostałam dzisiaj znów brązowych plamień i to takich dość mocnych :( raz nawet pojawiło się troszkę krwi. Jestem dzisiaj, patrząc na pierwszy dzień ostatniej miesiączki w 4 t 5 d. Pojechałam na Izbę Przyjęć. Jak powiedziałam położnej w którym jestem tygodniu to skomentowała, że pewnie dostałam okres i co tu robię 🫣 mówiłam że robiłam 2 bety i był ładny przyrost. Jak zobaczyła wyniki to spuściła z tonu. Pobrali mi krew żeby oznaczyć betę. Czekam na wyniki. Później lekarz.
    Ciebie też tak potraktowali jak paranoiczkę? Bo powiem Ci że poczułam się jak idiotka… a to moja pierwsza ciąża, pierwszy pozytywny test i przyrost bety po prostu… ach szkoda gadać.

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Niestety dostałam dzisiaj znów brązowych plamień i to takich dość mocnych :( raz nawet pojawiło się troszkę krwi. Jestem dzisiaj, patrząc na pierwszy dzień ostatniej miesiączki w 4 t 5 d. Pojechałam na Izbę Przyjęć. Jak powiedziałam położnej w którym jestem tygodniu to skomentowała, że pewnie dostałam okres i co tu robię 🫣 mówiłam że robiłam 2 bety i był ładny przyrost. Jak zobaczyła wyniki to spuściła z tonu. Pobrali mi krew żeby oznaczyć betę. Czekam na wyniki. Później lekarz.
    Ciebie też tak potraktowali jak paranoiczkę? Bo powiem Ci że poczułam się jak idiotka… a to moja pierwsza ciąża, pierwszy pozytywny test i przyrost bety po prostu… ach szkoda gadać.

Hej, i jak sytuacja u Ciebie? Mi ginekolog wmawiał pozamaciczna, ale wyprosiłam o duphaston. Sprawdzali Ci poziom progesteron?

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Nie obchodziło mnie co myślą ale miałam szczęście bo trafiłam na bardzo miłego lekarza i pozwoli na sorze żeby mąż był przy mnie. Moim zdaniem miałaś niski progesteron i powinnaś go dostać

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Nie obchodziło mnie co myślą ale miałam szczęście bo trafiłam na bardzo miłego lekarza i pozwoli na sorze żeby mąż był przy mnie. Moim zdaniem miałaś niski progesteron i powinnaś go dostać

Pani Doktor, która mnie przyjęła też była bardzo miła. Beta nie ma takiego ładnego przyrostu jak mieć powinna :( ale mówiła też że każde badanie robiłam w innym labie plus druga beta mega dobrze przyrastała i że może dlatego ta kolejna niższa. Jutro mam powtórzyć badanie bety. Na USG nic jeszcze nie widać. Mówiła, że takie plamienia się w ciąży często zdarzają. Za tydzień mam wizytę u lekarza. Zobaczymy.

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Pani Doktor, która mnie przyjęła też była bardzo miła. Beta nie ma takiego ładnego przyrostu jak mieć powinna :( ale mówiła też że każde badanie robiłam w innym labie plus druga beta mega dobrze przyrastała i że może dlatego ta kolejna niższa. Jutro mam powtórzyć badanie bety. Na USG nic jeszcze nie widać. Mówiła, że takie plamienia się w ciąży często zdarzają. Za tydzień mam wizytę u lekarza. Zobaczymy.
    Nic nie widać ? Pęcherzyka ? Ciałko ? Jaką masz betę ?

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Nic nie widać ? Pęcherzyka ? Ciałko ? Jaką masz betę ?

Nic a nic nie widać :( W czwartek miałam betę 26,3, w sobotę 90,3 a we wtorek 132,6.

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Nic a nic nie widać :( W czwartek miałam betę 26,3, w sobotę 90,3 a we wtorek 132,6.
    Aaa no tak widać dopiero jak beta jest 1000. Pozostaje powtórzyć w tym samym labie bo ten przyrost nie jest dobry :(

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Aaa no tak widać dopiero jak beta jest 1000. Pozostaje powtórzyć w tym samym labie bo ten przyrost nie jest dobry :(
    Niestety :( Zobaczę jutro.

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Niestety :( Zobaczę jutro.
    I jak ?

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ