X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Plamienie we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie przez moją historie, lepiej lekarza dopytać bo jednak jakiś powód musi być tych plamien.
    Matko 😰 podpytam

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny proszę o radę. Wczoraj po raz pierwszy po 1,5 roku starań miałam pozytywny test ciążowy, na dwa dni przed planowaną miesiączką - w 27 dc. Dzisiaj zrobiłam betę, wynik: 26,4 i progesteron 12,600 ng/ml - niby w normie ale nisko. We wtorek miałam lekkie brązowe plamienia, w środę i dzisiaj też, tylko widoczne przy podcieraniu. Bielizna jest czysta. Lekarza mam dopiero we wtorek. Nie mam dupka, luteiny nic. Nie wiem czy nie gnać na Izbę Przyjęć czy wyniki są w normie. To moja pierwsza ciąża i błądzę po omacku.

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Kochane dziewczyny proszę o radę. Wczoraj po raz pierwszy po 1,5 roku starań miałam pozytywny test ciążowy, na dwa dni przed planowaną miesiączką - w 27 dc. Dzisiaj zrobiłam betę, wynik: 26,4 i progesteron 12,600 ng/ml - niby w normie ale nisko. We wtorek miałam lekkie brązowe plamienia, w środę i dzisiaj też, tylko widoczne przy podcieraniu. Bielizna jest czysta. Lekarza mam dopiero we wtorek. Nie mam dupka, luteiny nic. Nie wiem czy nie gnać na Izbę Przyjęć czy wyniki są w normie. To moja pierwsza ciąża i błądzę po omacku.
    Faktycznie możesz miec plamienia przez niski progesteron. Ja jak dostałam plamien w 4tc to zaraz na sor pojechałam i dostałam progesteron i biorę go nadal

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Faktycznie możesz miec plamienia przez niski progesteron. Ja jak dostałam plamien w 4tc to zaraz na sor pojechałam i dostałam progesteron i biorę go nadal

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ Dali Ci progesteron i wypuścili zaraz do domku?

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ Dali Ci progesteron i wypuścili zaraz do domku?
    Tak zbadali betę usg i do domu.
    Byłaś ?

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Tak zbadali betę usg i do domu.
    Byłaś ?

Ostatecznie udało mi się umówić do mojego lekarza dzisiaj popołudniu. Także trzymaj kciuki 🍀 Brązowe plamienia ustały. Jutro dopiero będę robić drugą betę. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 🍀🍀🍀

A Ty który tydzień ciąży aktualnie? Jak się czujesz? ☺️

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Ostatecznie udało mi się umówić do mojego lekarza dzisiaj popołudniu. Także trzymaj kciuki 🍀 Brązowe plamienia ustały. Jutro dopiero będę robić drugą betę. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 🍀🍀🍀

A Ty który tydzień ciąży aktualnie? Jak się czujesz? ☺️
    Daj znać po. Ja 13tc wczoraj miałam prenatalne i na usg wszystko dobrze 😌

Lena93 lubi tę wiadomość

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Daj znać po. Ja 13tc wczoraj miałam prenatalne i na usg wszystko dobrze 😌
    Super, bardzo się cieszę! ☺️

U mnie oki, lekarz powiedział, że bez paniki, ciąża młoda a te plamienia na początku tego tygodniu to była pewnie implantacja. Mam zrobić sobie betę kolejną i patrzeć na przyrost. Za 2 tygodnie wizyta. Nie dostałam żadnych wspomagaczy progesteronu, bo mówił, że nie trzeba 🤷‍♀️ Ale ja z tym panikujących to wolałam się skonsultować.

Greeneyes lubi tę wiadomość

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Super, bardzo się cieszę! ☺️

U mnie oki, lekarz powiedział, że bez paniki, ciąża młoda a te plamienia na początku tego tygodniu to była pewnie implantacja. Mam zrobić sobie betę kolejną i patrzeć na przyrost. Za 2 tygodnie wizyta. Nie dostałam żadnych wspomagaczy progesteronu, bo mówił, że nie trzeba 🤷‍♀️ Ale ja z tym panikujących to wolałam się skonsultować.
    Mi też tak powiedział, że to implantacja bo akurat w terminie miesiączki miałam plamienia. Zaczęły się w środę a w sobotę nadal były a takie trwają nie dłużej jak 3 dni. Skonsultowałam z moim ginekologiem Jescze raz mnie zbadał i zlecił proga. Ogólnie plamiłam 2tyg …

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Mi też tak powiedział, że to implantacja bo akurat w terminie miesiączki miałam plamienia. Zaczęły się w środę a w sobotę nadal były a takie trwają nie dłużej jak 3 dni. Skonsultowałam z moim ginekologiem Jescze raz mnie zbadał i zlecił proga. Ogólnie plamiłam 2tyg …

Ojej, to faktycznie bardzo długo plamiłaś… mi moje ustały i mam nadzieję, że już tak zostanie 🤞🍀 Dziękuję za info, to będę to monitorować!

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 22 lutego, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Ojej, to faktycznie bardzo długo plamiłaś… mi moje ustały i mam nadzieję, że już tak zostanie 🤞🍀 Dziękuję za info, to będę to monitorować!
    To trzymam 🤞

Lena93 lubi tę wiadomość

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    To trzymam 🤞

Niestety dostałam dzisiaj znów brązowych plamień i to takich dość mocnych :( raz nawet pojawiło się troszkę krwi. Jestem dzisiaj, patrząc na pierwszy dzień ostatniej miesiączki w 4 t 5 d. Pojechałam na Izbę Przyjęć. Jak powiedziałam położnej w którym jestem tygodniu to skomentowała, że pewnie dostałam okres i co tu robię 🫣 mówiłam że robiłam 2 bety i był ładny przyrost. Jak zobaczyła wyniki to spuściła z tonu. Pobrali mi krew żeby oznaczyć betę. Czekam na wyniki. Później lekarz.
    Ciebie też tak potraktowali jak paranoiczkę? Bo powiem Ci że poczułam się jak idiotka… a to moja pierwsza ciąża, pierwszy pozytywny test i przyrost bety po prostu… ach szkoda gadać.

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Niestety dostałam dzisiaj znów brązowych plamień i to takich dość mocnych :( raz nawet pojawiło się troszkę krwi. Jestem dzisiaj, patrząc na pierwszy dzień ostatniej miesiączki w 4 t 5 d. Pojechałam na Izbę Przyjęć. Jak powiedziałam położnej w którym jestem tygodniu to skomentowała, że pewnie dostałam okres i co tu robię 🫣 mówiłam że robiłam 2 bety i był ładny przyrost. Jak zobaczyła wyniki to spuściła z tonu. Pobrali mi krew żeby oznaczyć betę. Czekam na wyniki. Później lekarz.
    Ciebie też tak potraktowali jak paranoiczkę? Bo powiem Ci że poczułam się jak idiotka… a to moja pierwsza ciąża, pierwszy pozytywny test i przyrost bety po prostu… ach szkoda gadać.

Hej, i jak sytuacja u Ciebie? Mi ginekolog wmawiał pozamaciczna, ale wyprosiłam o duphaston. Sprawdzali Ci poziom progesteron?

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Nie obchodziło mnie co myślą ale miałam szczęście bo trafiłam na bardzo miłego lekarza i pozwoli na sorze żeby mąż był przy mnie. Moim zdaniem miałaś niski progesteron i powinnaś go dostać

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Nie obchodziło mnie co myślą ale miałam szczęście bo trafiłam na bardzo miłego lekarza i pozwoli na sorze żeby mąż był przy mnie. Moim zdaniem miałaś niski progesteron i powinnaś go dostać

Pani Doktor, która mnie przyjęła też była bardzo miła. Beta nie ma takiego ładnego przyrostu jak mieć powinna :( ale mówiła też że każde badanie robiłam w innym labie plus druga beta mega dobrze przyrastała i że może dlatego ta kolejna niższa. Jutro mam powtórzyć badanie bety. Na USG nic jeszcze nie widać. Mówiła, że takie plamienia się w ciąży często zdarzają. Za tydzień mam wizytę u lekarza. Zobaczymy.

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Pani Doktor, która mnie przyjęła też była bardzo miła. Beta nie ma takiego ładnego przyrostu jak mieć powinna :( ale mówiła też że każde badanie robiłam w innym labie plus druga beta mega dobrze przyrastała i że może dlatego ta kolejna niższa. Jutro mam powtórzyć badanie bety. Na USG nic jeszcze nie widać. Mówiła, że takie plamienia się w ciąży często zdarzają. Za tydzień mam wizytę u lekarza. Zobaczymy.
    Nic nie widać ? Pęcherzyka ? Ciałko ? Jaką masz betę ?

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Nic nie widać ? Pęcherzyka ? Ciałko ? Jaką masz betę ?

Nic a nic nie widać :( W czwartek miałam betę 26,3, w sobotę 90,3 a we wtorek 132,6.

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Nic a nic nie widać :( W czwartek miałam betę 26,3, w sobotę 90,3 a we wtorek 132,6.
    Aaa no tak widać dopiero jak beta jest 1000. Pozostaje powtórzyć w tym samym labie bo ten przyrost nie jest dobry :(

• Lena93 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greeneyes wrote:
    Aaa no tak widać dopiero jak beta jest 1000. Pozostaje powtórzyć w tym samym labie bo ten przyrost nie jest dobry :(
    Niestety :( Zobaczę jutro.

• Greeneyes Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena93 wrote:
    Niestety :( Zobaczę jutro.
    I jak ?

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ