X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie własnie rozkręca się @... -_- No, ale spodziewałam się tego. Teraz czekam do 5. dnia i startuję z estrofemem.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam TOtoro kciuki. U mnie temperatura na poziomie 37, test ciążowy negatywny...to mój 27 dzień cyklu. Pęcherzyk był już lada moment do pęknięcia w 14 dniu cyklu..jest jeszcze szansa że coś się wykluje? Bo wychodzi na to że jestem 13 dniu po owulacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 09:24

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • tynkus87 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro trzymam kciuki aby teraz wszystko poszło po twojej myśli. Ja wczoraj cały dzień spędziłam w łóżku tak krzyż i rzucaj bolał. Dziś już tylko trochę boli. Zresztą w pracy tak się nad tym nie zastanawiam. Pojawił się za to taki biały śluz już wczoraj.M, dziś jeszcze więcej. Nie wiem czy zrobić jutro test (do okresu będzie 2 dni) czy poczekać jeszcze.

• CookieCookie Znajoma

Wysłany: 25 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam za Was kciuki i jednocześnie bardzo proszę o wypełnienie ankietki. Nie jest łatwo teraz pisać pracę dyplomową, ale bardzo Was proszę o ułatwienie mi tego i wypełnienie krótkiej ankiety, która służy badaniom do pracy o lokowaniu produktu w serialach, filmach itd.

Dziękuję z góry za zrozumienie i pomoc :)

http://www.ankietka.pl/ankieta/191451/lokowanie.html

:*

ckaigywl60jihsii.png
  • tynkus87 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i poleciała na hcg za 3 godziny będzie wynik ☺oby był pozytywny

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki! Ja nie poszłam na bete boję się ;-) jak będzie to będzie jak nie to kolejny cykl działamy :-)

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny czy ktoras miala moze podany zastrzyk z pregnylu? po ilu mozna test zrobic? hm

Dzisiaj 2 tyg mijaja od zastrzyku gin nie mowil kiedy zrobic test i jestem ciekawa kiedy moge zrobic

• beatrycze88 Nowa

Wysłany: 25 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny mam pytanie.. czy u was jednym z objawow to bol brzucha?? Najczesciej w pachwilnie po prawej stronie a czasem bol jakby jajnika pulsujacy;/ bylam u gin, sprawdzil wszystko jest ok - narazie jest pecherzyk. Mam przyjsc zs 2tyg sprawdzic czy widac lokatora tego domku;) i spr czy bije serduszko. Jesrem w 5tc

beatrycze88
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystko ok. Kobiety odczuwają różne bóle jajników lub na miesiączkę. Gratulacje

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odczuwam jakby jednak nic z tego nie wyszło... Uplawy się zmniejszyły a piersi jakby mniej bolą...

• tynkus87 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nic z tego. Odebrałam wynik beta 1.2, a do okresu 3 dni. Szkoda

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zaczęłam zastanawiać... dwa poprzednie cykle miałam krótsze, a wszystkie miesiączki ogólnie dość skąpe i poprzedzone 1-2-dniowym brązowym plamieniem... Oprócz tego przechodziłam je wręcz niezauważalnie, źle się czułam przed, a w trakcie zero bólu brzucha ani nic... A ten cykl był dłuższy, @ przyszła totalnie bez zapowiedzi dziś, fatalnie się czuję, boli mnie brzuch, krzyż, żołądek, jest obfita i sporo skrzepów... Może coś zaskoczyło, ale poszło nie tak...:(:(:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynkus to jest nadzieja no w końcu beta startuje od zera. Zrób bete za dwa dni czy rośnie. Ja w poprzedniej ciąży miałam 2,1 a za dwa dni 5,0 więc wiesz trzeba czekać. Teraz też miałam 2,0 i boję się właśnie iść sprawdzić czy rośnie.. Temperatura dalej u mnie 37 więc czekam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    A ja się zaczęłam zastanawiać... dwa poprzednie cykle miałam krótsze, a wszystkie miesiączki ogólnie dość skąpe i poprzedzone 1-2-dniowym brązowym plamieniem... Oprócz tego przechodziłam je wręcz niezauważalnie, źle się czułam przed, a w trakcie zero bólu brzucha ani nic... A ten cykl był dłuższy, @ przyszła totalnie bez zapowiedzi dziś, fatalnie się czuję, boli mnie brzuch, krzyż, żołądek, jest obfita i sporo skrzepów... Może coś zaskoczyło, ale poszło nie tak...:(:(:(

Totoro, nie przejmuj się głowa do góry!! Macie kolejny cykl starań, pretekst do miłości.. ^^ będzie dobrze!
    Mi się spoznila raz w życiu @ zrobiłam dwa testy, wyszła mi druga blada kreska ale było widać, poleciałam do gina, jeden powiedział że poronienie samoistne a,drugi że żadnej ciazy nie było...
    Wtedy miałam też bardzo duże skrzepy co mi się nigdy wcześniej nie zdarzało i byłam pewna ze ten pierwszy się raczej nie pomylił... :( ale nic nie mogłam zrobić. Taka jest natura. To się Bardzo często zdarza, nawet niektóre kobiety o tym nie wiedzą że mogły być w ciąży.. Obecnie leci mi 8tC.może tak miało być, teraz sobie myślę że może ten drugi gin nie chciał mi nic mówić żeby się nie załamac, kazał nam po prostu dziaalac ;)
    Dlatego uszy do góry, pozytywne myślenie i dzialajcie!!;)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki alexa:) Będziemy działać, pokładam nadzieje w estrofemie...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • tynkus87 Znajoma

Wysłany: 26 maja 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia7777 chyba jednak nadzieja mnie opuściła. W czwartek robiłam betę i była 1.2 i wczoraj też 1.2 więc żadnego przyrostu.
    Trzymam za Ciebie kciuki aby się udało. A kiedy masz dostać @ czy już się spóźnia?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynkus ja mam dzisiaj 28 dc i nie wiem właśnie kiefy dostanę bo okres przez trzy miesiące wstecz był wywoływany duphastonem bo były właśnie za długie. Myślę że teraz powinnam dostać normalnie jak zdrowa kobieta ponieważ miałam owulacje na pewno 14 dnia cyklu..

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Tynkus ja mam dzisiaj 28 dc i nie wiem właśnie kiefy dostanę bo okres przez trzy miesiące wstecz był wywoływany duphastonem bo były właśnie za długie. Myślę że teraz powinnam dostać normalnie jak zdrowa kobieta ponieważ miałam owulacje na pewno 14 dnia cyklu..

basia7777 trzymam kciuki, aby nie przyszła, a jak owulacja była to nadzieja jest, nawet spora :)
    Ja mam dzisiaj 25 dc piersi strasznie bolą, ale nie nastawiam się mocno na nic. Miesiączki mam ostatnio nieregularne bo biorę luteinę, kiedyś miałam zawsze co 30 dni, ostatni cykl był 26 dniowy, także teraz każdego dnia wyczekuje bo już nie mogę spać, tak mnie piersi bolą.... W Wakacje jadę do męża za granicę, także nie odpuszczę żadnej okazji na dzidziusia :)

Pozdrawiam gorąco wszystkie starające się i przyszłe mamusie, które Nas wspierają :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi właśnie się zastanawiam bo test już powinien pokazać a w niedziele negatyw. Lekarka kazała brać duphaston raz dziennie do dnia miesiaczki.. Ja biorę dwa razy dziennie i progesteron ładny ale czy taka dawkę można brać aż pojawi się miesiączka.... Nie wiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, oby sie jednak udalo w tym cyklu - jak byla owulacja, to nie mozna tracic nadziei. A test w niedziele, to moze troszke za wczesnie. Poczekaj jeszcze, ja mocno trzymam kciuki :*

Tototo - wiesz, taka miesiaczka wcale nie musi niczego oznaczac. Leki, stres, tez mogly miec wplyw. Ja w styczniu mialam taka okropnie bolesna, okropnie obfita i w ogole taka masakra-myslalam, ze organizm po prostu wraca do siebie po odstawieniu tabletek, bo w listopadzie odstawilam. Poza tym w grudniu usuwalam zab, wiec tez nie bylo staran, by nie ryzykowac. I mimo, ze przyszla w terminie, to bylam zaskoczona,ze na dwa dni wczesniej nie bolalo. Takze kochana nie martw sie tym :) bardzo Wam kibicuje i trzymam kciuki :)

Tynkus - uszy do gory i kolejny cykl starajcie sie i na pewno sie uda :)

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ