Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie czytaj tylko na spokojnie podejdź do tego. ;-) im mniej stresu tym lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 21:59

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby to wiem. Gorzej w praktyce ;) ogólnie zawsze "dmucham na zimne". Strasznie się cieszę i boję-to mój debiut, więc mam tysiąc myśli naraz i jednocześnie tysiąc obaw.

Carla

age.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak się nad sobą "użalam". Powiedzcie mi proszę, jeśli beta się potwierdzi, kiedy najlepiej odwiedzić lekarza ?

Carla

age.png
  • kasiak83 Nowa

Wysłany: 28 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla ja myślę że skoro 2 testy dały pozytywny wynik to ciąża jest:-) nie zamartwiaj się! Jak mi odwaga pozwoli to i ja jutro zatestuje chociaż w moim przypadku to byłby naprawdę cud... 10 lat starań endometrioza 4 stopnia kwalifikacja do in vitro dlatego tak się boje testować bo wierzyć nie mogę ze spotkałoby mnie to szczęście. ..

• Carla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe słowa :) już po badaniu krwi jestem-wyniki w poniedziałek, lekarz we wtorek. Trzymam kciuki za Was dziewczyny. Mam nadzieję, że wkrótce też zobaczycie dwie kreseczki :)

Carla

age.png
  • madzia88l Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Dzisiaj w nocy poronilam 6t6d
    Nie wiem co sie stalo
    Wieczorem zaczelam krwawic dzisiaj usg dzidziusia juz nie ma :( moj aniolek odszedl ;(
    Jestem zalamana nie wiem co dalej ;(

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla - gratulacje! Basia - trzymam mocno kciuki:)

Madzia - współczuję;( Mogę sobie wyobrazić jakie to ciężkie przeżycie;( Trzymaj się Kochana, jeszcze się uda! Przytulam w duchu:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymaj sie kochana :(

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia bardzo mi przykro.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia bardzo mi przykro. Ja leżę z przeziębieniem, gardło boli mnie niemiłosiernie i mam dreszcze, chociaż one występują od samego początku.

Carla

age.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kurcze bardzo przykro aż ciężko cokolwiek napisać.. Czasami tak jest. Może organizm odrzucił bo były jakieś wady. .. Ah przytulam mocno.

U mnie test negatyw 30 dc więc czekam na okres oby szybko przyszedł... W końcu już biorę 10 dni duphaston...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mi również jest przykro, trzymam kciuki za Ciebie!

Carla zrób sobie kubek ciepłego mleka z czosnkiem i miodem. Pij rano i wieczorem mi po dwóch dniach przeszło ;-)

Dziewczyny tak z innej beczki zakupiłam poduszkę dla ciężarnych rewelacja,komfort, wygoda polecam gorąco już wiem że wszędzie będę ją zabierala ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel maz dzisiaj w smyku ogladal te poduszki i mowil, ze spory wybor jest. Planujemy kupic tak gdzies w przyszlym miesiacu, oby i mnie sie dobrze spisywala :)

Carla - tak jak mowi Caramel - mleczko, miod, czosnek i lezenie w lozeczku :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienia brązowe więc okres się zaczyna no cóż kolejny cykl przed nami. I z tą temperatura zgadza się jak codziennie miałam 37 tak dziś rano 36,7 czyli przed miesiączka spada ;-) więc u mnie wzorowo się zgadza

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green ja mam ten kojec dałam z niego 169.99 były i droższe coś a'la atłas ale uważam, że ta spełnia moje oczekiwania dodatkowo ma zdejmowaną poszewkę co jest ważne, później można wykorzystać ja do karmienia piersią i jako kojec dla maluszka :)a muszę Tobie powiedzieć, że wczoraj w nocy po 24 obudziłam się, a raczej myślę, że Bąbelek mnie obudził, trzymam ręce na brzuszku a tu puk puk puk :)

Elvi, nick nieaktualny, zita123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze problem z kregoslupem - boczne skrzywienie + jedna noge mam krotsza. I taka poducha moglaby mi bardzo pomoc. Pozniej po porodzie tez wlasnie sie przyda. Ale musze jeszcze poczekac ;P jakos wytrzymam :P

O kochana takie puk puk to dzidziunio Twoj - na pewno :) cudowne uczucie - ale poczekaj jeszcze z tydzien i poczujesz takie mocniejsze ruchy, takie wyrazne ♡ czasem bolesne, ale to takie piekne jest :)
    Mnie Kornelia budzi rano, w nocy albo ja tak spie mocno, albo ona tylko delikatnie sie rusza i mnie nie budzi. Budzi mnie za to pelny pecherz w srodku nocy;p

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, jakiś czas temu pisałam Wam, że zaczynam nowy cykl (26.05.) ale dopiero dzisiaj zaczęła się cokolwiek @, bo wcześniej były brązowe plamienia i to nie każdego dnia, tak w kratkę.
    Teraz nie wiem jak liczyć dni cyklu, od plamienia czy od dzisiaj. Gdybym liczyła od dzisiaj to byłby mój 30 dc czyli 1 dc nowego, tak jak przeważnie do tej pory miałam.

Prosze o radę. Jeżeli chodzi o owulacje to są testy, więc jakoś określe swoje dni płodne, bo są na to sposoby, ale aby zbadać progesteron w 21 dc, to już nie wiem jak to wyznaczać? Miałyście tak może, a może któraś z Was ma może jakieś rady od ginekolog?

Ten banan dla kobiet w ciąży to super sprawa, ja niestety jakoś w pierwszej ciąży o nim nie słyszałam i spałam z poduszką między nogami :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi pierwszy dzień cyklu liczysz od wystąpienia krwawienia a nie brązowych plamien też z tym miałam problem i lekarz mi wyjaśnił sprawę.

Elvi lubi tę wiadomość

• Katie87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!

W weekend przeszłam przez wszystkie strony tego forum. Były wzruszenia, śmiech, nadzieja, smutek.. przeżywałam razem z Wami. Czytało się Was jak dobrą książkę. Aż mi było smutno, że już skończyłam ;)
    Przyjęłam ogromną ilość wiedzy i aż się serce raduje, jak całkiem obce sobie osoby wspierają się nawzajem.

Zdecydowałam się napisać, bo sama jestem staraczką i mam podobne problemy, dlatego tu trafiłam. Endometrioza, Hashimoto, wysoka prolaktyna a mam dopiero 28 lat i choruję od 7 lat.

Totoro, Green, Basia7777, Caramel, Zita123, Pasażerka - Was najbardziej zapamiętałam :) tym, którym się udało, z całego serca gratuluję a za resztę trzymam mocno kciuki i dalej z ogromną przyjemnością będę tu zaglądać :))

Elvi, pasazerka, Emy lubią tę wiadomość

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia strasznie mi przykro, mam nadzieję że za bardzo niedługo znów będziesz po fioletowej stronie mocy :*

Elvi plamień się nie liczy- o ile nie jest tak obfite jak miesiączka, zwykle cykl liczysz o kiedy normalnie krwawisz. 21 dzien cyklu będzie 21 dniem od kiedy zaczełaś krwawić. Ja miałam czasem plamienia brązowe, różowe kilka dni przed okresem, w końcu normalny okres sie zaczynał i cykl liczyłam od tego dnia.

Ja mam poduchę jakoś od 11 tyg ciąży, wygląda już jak po wojnie :D nie wyobrażam sobie spać bez niej, ale teraz przydałaby się druga bo wieeeeelki brzuch mega utrudnia spanie. Ludzie pytają się za ile dni rodzę a przecież jeszcze 2 miesiące.

Katie trzymam kciuki, nie z takimi problemami dziewczyny zachodziły tu w ciążę, trzeba walczyć i będzie dobrze :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ