X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie czytaj tylko na spokojnie podejdź do tego. ;-) im mniej stresu tym lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 21:59

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby to wiem. Gorzej w praktyce ;) ogólnie zawsze "dmucham na zimne". Strasznie się cieszę i boję-to mój debiut, więc mam tysiąc myśli naraz i jednocześnie tysiąc obaw.

Carla
  • Carla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak się nad sobą "użalam". Powiedzcie mi proszę, jeśli beta się potwierdzi, kiedy najlepiej odwiedzić lekarza ?

Carla
  • kasiak83 Nowa

Wysłany: 28 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla ja myślę że skoro 2 testy dały pozytywny wynik to ciąża jest:-) nie zamartwiaj się! Jak mi odwaga pozwoli to i ja jutro zatestuje chociaż w moim przypadku to byłby naprawdę cud... 10 lat starań endometrioza 4 stopnia kwalifikacja do in vitro dlatego tak się boje testować bo wierzyć nie mogę ze spotkałoby mnie to szczęście. ..

• Carla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe słowa :) już po badaniu krwi jestem-wyniki w poniedziałek, lekarz we wtorek. Trzymam kciuki za Was dziewczyny. Mam nadzieję, że wkrótce też zobaczycie dwie kreseczki :)

Carla
  • madzia88l Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Dzisiaj w nocy poronilam 6t6d
    Nie wiem co sie stalo
    Wieczorem zaczelam krwawic dzisiaj usg dzidziusia juz nie ma :( moj aniolek odszedl ;(
    Jestem zalamana nie wiem co dalej ;(

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla - gratulacje! Basia - trzymam mocno kciuki:)

Madzia - współczuję;( Mogę sobie wyobrazić jakie to ciężkie przeżycie;( Trzymaj się Kochana, jeszcze się uda! Przytulam w duchu:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymaj sie kochana :(

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia bardzo mi przykro.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia bardzo mi przykro. Ja leżę z przeziębieniem, gardło boli mnie niemiłosiernie i mam dreszcze, chociaż one występują od samego początku.

Carla
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kurcze bardzo przykro aż ciężko cokolwiek napisać.. Czasami tak jest. Może organizm odrzucił bo były jakieś wady. .. Ah przytulam mocno.

U mnie test negatyw 30 dc więc czekam na okres oby szybko przyszedł... W końcu już biorę 10 dni duphaston...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mi również jest przykro, trzymam kciuki za Ciebie!

Carla zrób sobie kubek ciepłego mleka z czosnkiem i miodem. Pij rano i wieczorem mi po dwóch dniach przeszło ;-)

Dziewczyny tak z innej beczki zakupiłam poduszkę dla ciężarnych rewelacja,komfort, wygoda polecam gorąco już wiem że wszędzie będę ją zabierala ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel maz dzisiaj w smyku ogladal te poduszki i mowil, ze spory wybor jest. Planujemy kupic tak gdzies w przyszlym miesiacu, oby i mnie sie dobrze spisywala :)

Carla - tak jak mowi Caramel - mleczko, miod, czosnek i lezenie w lozeczku :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienia brązowe więc okres się zaczyna no cóż kolejny cykl przed nami. I z tą temperatura zgadza się jak codziennie miałam 37 tak dziś rano 36,7 czyli przed miesiączka spada ;-) więc u mnie wzorowo się zgadza

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green ja mam ten kojec dałam z niego 169.99 były i droższe coś a'la atłas ale uważam, że ta spełnia moje oczekiwania dodatkowo ma zdejmowaną poszewkę co jest ważne, później można wykorzystać ja do karmienia piersią i jako kojec dla maluszka :)a muszę Tobie powiedzieć, że wczoraj w nocy po 24 obudziłam się, a raczej myślę, że Bąbelek mnie obudził, trzymam ręce na brzuszku a tu puk puk puk :)

Elvi, green, zita123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze problem z kregoslupem - boczne skrzywienie + jedna noge mam krotsza. I taka poducha moglaby mi bardzo pomoc. Pozniej po porodzie tez wlasnie sie przyda. Ale musze jeszcze poczekac ;P jakos wytrzymam :P

O kochana takie puk puk to dzidziunio Twoj - na pewno :) cudowne uczucie - ale poczekaj jeszcze z tydzien i poczujesz takie mocniejsze ruchy, takie wyrazne ♡ czasem bolesne, ale to takie piekne jest :)
    Mnie Kornelia budzi rano, w nocy albo ja tak spie mocno, albo ona tylko delikatnie sie rusza i mnie nie budzi. Budzi mnie za to pelny pecherz w srodku nocy;p

Caramel lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, jakiś czas temu pisałam Wam, że zaczynam nowy cykl (26.05.) ale dopiero dzisiaj zaczęła się cokolwiek @, bo wcześniej były brązowe plamienia i to nie każdego dnia, tak w kratkę.
    Teraz nie wiem jak liczyć dni cyklu, od plamienia czy od dzisiaj. Gdybym liczyła od dzisiaj to byłby mój 30 dc czyli 1 dc nowego, tak jak przeważnie do tej pory miałam.

Prosze o radę. Jeżeli chodzi o owulacje to są testy, więc jakoś określe swoje dni płodne, bo są na to sposoby, ale aby zbadać progesteron w 21 dc, to już nie wiem jak to wyznaczać? Miałyście tak może, a może któraś z Was ma może jakieś rady od ginekolog?

Ten banan dla kobiet w ciąży to super sprawa, ja niestety jakoś w pierwszej ciąży o nim nie słyszałam i spałam z poduszką między nogami :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi pierwszy dzień cyklu liczysz od wystąpienia krwawienia a nie brązowych plamien też z tym miałam problem i lekarz mi wyjaśnił sprawę.

Elvi lubi tę wiadomość

• Katie87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!

W weekend przeszłam przez wszystkie strony tego forum. Były wzruszenia, śmiech, nadzieja, smutek.. przeżywałam razem z Wami. Czytało się Was jak dobrą książkę. Aż mi było smutno, że już skończyłam ;)
    Przyjęłam ogromną ilość wiedzy i aż się serce raduje, jak całkiem obce sobie osoby wspierają się nawzajem.

Zdecydowałam się napisać, bo sama jestem staraczką i mam podobne problemy, dlatego tu trafiłam. Endometrioza, Hashimoto, wysoka prolaktyna a mam dopiero 28 lat i choruję od 7 lat.

Totoro, Green, Basia7777, Caramel, Zita123, Pasażerka - Was najbardziej zapamiętałam :) tym, którym się udało, z całego serca gratuluję a za resztę trzymam mocno kciuki i dalej z ogromną przyjemnością będę tu zaglądać :))

Elvi, pasazerka, Emy lubią tę wiadomość

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia strasznie mi przykro, mam nadzieję że za bardzo niedługo znów będziesz po fioletowej stronie mocy :*

Elvi plamień się nie liczy- o ile nie jest tak obfite jak miesiączka, zwykle cykl liczysz o kiedy normalnie krwawisz. 21 dzien cyklu będzie 21 dniem od kiedy zaczełaś krwawić. Ja miałam czasem plamienia brązowe, różowe kilka dni przed okresem, w końcu normalny okres sie zaczynał i cykl liczyłam od tego dnia.

Ja mam poduchę jakoś od 11 tyg ciąży, wygląda już jak po wojnie :D nie wyobrażam sobie spać bez niej, ale teraz przydałaby się druga bo wieeeeelki brzuch mega utrudnia spanie. Ludzie pytają się za ile dni rodzę a przecież jeszcze 2 miesiące.

Katie trzymam kciuki, nie z takimi problemami dziewczyny zachodziły tu w ciążę, trzeba walczyć i będzie dobrze :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ