X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to dziwnie hehe a temperaturę sprawdzasz? Ah wiesz co gdyby to nie był 34 dc to może bym i pomyślała że coś wyjdzie z tego ale jak miałam w 14 dniu cyklu owu to marne szanse

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kolejny cykl przed Wami, trzymam kciuki.:) Temperatury nie mierzę;/ Kiedyś próbowałam, ale w tygodniu bardzo wcześnie wstaję i zazwyczaj w weekendy zawalałam mierzenie tak wcześnie;/ Miałam iść dziś po testy owulacyjne, ale jeszcze się wstrzymam - nie chcę się wkręcać znowu, będą staranka teraz w długi weekend i zobaczymy co z tego wyjdzie.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, mialam troche pracy i nie zagladalam ;( a wiec u mnie tak.... okres dostalam 1.06 po 40!dniach od poprzedniego cyklu, w maju w ogole @ nie mialam, mega rozsttojony organizm mam szok ! A co u was ?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah widzę że nie tylko ja mam roztrojony organizm ;-) ahh masakra

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam jechać do gina a tu mi się okres rozkręca :-)

• Katie87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejny cykl nieudany a powiem Wam Kochane, że miałam niesamowite objawy
    - od owulacji bóle jajników (bardziej lewy), ból do dziś. Podobne do owulacyjnych i miesiączkowych
    - mdłości (a nawet wymioty)
    - gazy i wzdęcia
    - bardzo dużo śluzu kremowego codziennie od owu ( zawsze mam sucho do dnia przed miesiączką)
    - ból głowy i dziwne sny
    - żyłki od pachwiny do piersi
    - bezsenność ( zawsze zasypiam już koło 21 i śpię do 7 )
    - spuchnięte podbrzusze

Wszystkie objawy mam do dziś (24 dc, 9dpo) i dziś niestety tempka spadła do 36,6 ( była koło 36,9-37 od owu ) a cykle mam 27 dniowe. Regularne jak w zegarku. Organizm monituruję od czasu choroby, ale tempkę mierzę pierwszy raz. Coraz bardziej boli mnie na okres.
    Także moja psychika płata mi straszne figle :)

ALE nie poddaję się i Wam tego tego życzę. Bardzo się cieszę, że tu trafiłam i mogę się czegoś od Was nauczyć a odwdzięczyć się dobrym słowem. Wszystkiego dobrego dla Was :)))

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • ecia87j Nowa

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkich

Ja nie mam żadnych objawów, w maju zaczeliśmy się starac, mimo tego ze do poczatku pierwszego dnia miesiączki zostało mi pare dni, z ciekawości zrobiłam test dzis rano i oczom nie uwierzyłam----pojawiła się się druga blada kreska...zrobiłam drugi i to samo ,oby to nie byl sen, poszłabym od razu na badanie krwi ale, dzis jutro i pojutrze pracuje cały dzień:)

zita123 lubi tę wiadomość

• Katie87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ecia87j :))

Ile dni jesteś przed okresem?

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Karolina30 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed zrobieniem testu mialam tylko bóle w macicy, bóle jajników, może troszkę wrażliwe piersi i ból miesiączkowy tak jak na okres i wyszła słaba krecha druga na tescie, zrobilam badanie krwi no i bedzie dzidzius:-] jestem w 6 tc i co sie zmieniło to że mam zgagi co jakiś czas, opuchnięte piersi i wrażliwe, bóle podbrzusza bo macica się rozszerza i narazie na szczescie bez wymiotów, jem co chce, jem duużo:-]

74di4z17q2rryrdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina..... bole w m acicy ? Wow nie wiedzialam ze bole macicy czuc, ja takich nigdy nie mialam.. a pozatym w 6 tygodniu ciazy ci sie macica nie rozszerzanie gadaj bzdur... lepiej poczytaj i sie doucz.... bo glupoty gadasz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:13

• magda sz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle podbrzusza to od tego że jajniki produkują progesteron i będą boleć do ok. 17 tyg. póki łożysko nie przejmie tej roli. Macicy nie czuć, jak będzie rosła to będziesz czuła po innych narządach że rośnie. Na początku pachwiny, moczowody, wiązadła później, żołądek i jelita itd. ogólnie lekko nie będzie, jak mi to lekarz powiedział na początku- mniej bolało nie będzie :) ale damy radę. Gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:59

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak na razie nie mam żadnych bóli i niech tak zostanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Bóle podbrzusza to od tego że jajniki produkują progesteron i będą boleć do ok. 17 tyg. póki łożysko nie przejmie tej roli. Macicy nie czuć, jak będzie rosła to będziesz czuła po innych narządach że rośnie. Na początku pachwiny, moczowody, wiązadła później, żołądek i jelita itd. ogólnie lekko nie będzie, jak mi to lekarz powiedział na początku- mniej bolało nie będzie :) ale damy radę. Gratulacje :)
    M ie nic tez nie bolalo-nic,a nic:-) Żadnego ciągnięcia w jajnikach,żadnego pobolewania...

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksiary :) większość to miało bynajmniej w mojej grupie sierpniówek. Ale oczywiście każda inaczej znosi ciążę, głównie chodzi mi o to że macica sama w sobie nie boli tylko wszystko obok.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Karolina..... bole w m acicy ? Wow nie wiedzialam ze bole macicy czuc, ja takich nigdy nie mialam.. a pozatym w 6 tygodniu ciazy ci sie macica nie rozszerzanie gadaj bzdur... lepiej poczytaj i sie doucz.... bo glupoty gadasz....
    Czuć rozciąganie się więzadeł ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nie w 6 tygodniu, bez przesady, przeciez tenbzarodek jest wielkosci ziarnka fasoli, dziewczyny juz sobie do glowy glupot nie kladzcie ze w 1 trymestrzr bog wie co sie z wami dzieje.... bo praktycznie do 4 miesiaca to sie nic nie rozciaga

• naali13 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No ale nie w 6 tygodniu, bez przesady, przeciez tenbzarodek jest wielkosci ziarnka fasoli, dziewczyny juz sobie do glowy glupot nie kladzcie ze w 1 trymestrzr bog wie co sie z wami dzieje.... bo praktycznie do 4 miesiaca to sie nic nie rozciaga
    Tak ale w ten sposób lekarze tłumacza bóle jajników. I warto też pomyśleć że każdy organizm jest inny, prawda?

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że każdy organizm inaczej przeżywa, ja jestem w ciąży równolegle z koleżanką i jak mnie bolało wszystko tak ją nic. Nawet teraz jak ja umieram z bólu przez kręgosłup i żebra to ją nic nie boli :)

A odchodząc od objawów - bóli to miałyście taki jakieś psychiczne akcje? Ja pamiętam że poszłam do rosmana (to było jakoś kilka dni po owulacji) krzątałam się po sklepie sama nie wiedziałam po co przyszłam, przechodziłam obok podpasek - hmm skończyły się ale ekspresowo sama sobie w myślach odpowiedziałam- aa tam nie przydadzą się. W ogóle w tym momencie nie myślałam że mogę być w ciąży, innym razem jakoś tydzień pózniej byłam w jakiejś drogerii kupić proszek do prania coś mnie poprowadziło do póki z Palmersami itp no ogólne kosmetyki ciążowe- zaczęłam czytać od kiedy się stosuje itp.- to było kompletnie nie świadomie. Po wcześniejszych miesiącach nie wkręcałam sobie nic do łba bo już mnie tyłek bolał od twardych lądowań, więc jak to wytłumaczyć..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Monika A Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,
    Sledze ten watek kilka m-cy. Bardzo duzo mi pomogl, choc nigdy nie wypowiadalam sie. Teraz, gdy jestem w ciazy, chetnie sie zrewanzuje. Moje pierwsze objawy:
    -cykl byl inny niz poprzednie tzn.bardzo spokojny, bez mocnych boli
    -mialam okropne wzdecia, z ktorymi sobie nie radzilam, to tez jest moim podejrzewanym objawem zagniezdzenia
    -obrzmiale piersi, ale bez rewelacji
    -delikatne mdlosci, czesto miewalam wczesniej, gdy sie denerwowalam
    -kilka dni przed okresem ochota na sledzie
    -niechec do alkoholu
    -niechec do ostrych potraw
    -dzien po spodziewanej @ pozytywny test sikany i beta
    Dodam, ze czulam, ze to ciaza, ale balam sie rozczarowac, a test zrobilam tylko dlatego, ze musialam zadecydowac o odstawieniu/przedluzeniu luteiny.
    Ten cykl byl pierwszym moim monitorowanym, z podanym zastrzykiem na pekniecie pecherzyka.
    Byl to pierwszy cykl, kiedy sobie troche odpuscilam, w czasie staran wyjechalismy na kilka dni.
    Aha to tez pierwszy cykl z inofoliciem.
    Nie wiem, co zadzialalo.
    Teraz jestem w 7 tygodniu. Wczoraj widzialam bijace serduszko:)

Elvi lubi tę wiadomość

• K.Maria Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niepokoil bol podbrzusza , wiec pojechalam do lekarza w 7 tyg a dokladnie 6t4d i jakos mi gin powiedziala ,ze to sie wszystko powieksza i jest to calkiem naturalne . Co z tego ,ze zarodek jest maly? Sam pecherzyk ciazowy jest wiekszy a macica wlasnie powieksza sie z tygodnia na tydzien i to wlasnie moze byc odczuwalne jako ciagniecie , klucie itp . pani gin przepisala mi magnez i kazala sie nie martwic , tak wiec sarcia123 nie zarzucaj komus ,ze gada bzdury ...jedna czuje, druga nie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 10:07

Emy lubi tę wiadomość

p19ugywlc8g5fno6.png20150824050113.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ