X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny poratujcie!Zrobiłam test wyszedł pozytywny co dalej?Jestem w ok. 6 tygodniu.Czy do lekarza uda mi się dostać państwowo bez czekania czy w grę wchodzi tylko prywatna wizyta?

olenka173065
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika A gratulacje :)

Ja też biorę inofolic, podobno bardzo skuteczny, niestety drogi. W tym cyklu też idę do lekarza, teraz jestem w 10dc tylko mam wycieczkę szkolną w góry, więc do lekarza pójdę za tydzień. Poza tym męża jeszcze nie ma, także mój następny cykl będzie pełny starań, bo wyjeżdżamy odpocząć i pobyć ze sobą troszkę.

oleńka jeżeli nie pracujesz to możesz spróbować wizyty państwowej. Ja jednak chodziłam prywatnie, robiłam badanie jakie trzeba było, nawet więcej, poza tym usg i opieka prywatnie jest zdecydowanie na lepszym poziomie. Najlepiej chodzić prywatnie do lekarza, który pracuje w szpitalu w jakim bedziesz rodzić. Ja chodziłam do ordynatora prywatnie. Miałam to szczęście, że trafiłam na jego zmianę, ale nie żałował kroplówki, zastrzyku dodatkowego na przyspieszenie i razem z pielęgniarkami siedział koło mnie i rozmawiał z moim mężem, który pomagał mi skakać na piłce. Wspaniałe wspomnienia, wszystkim mamom przyszłym, życzę takich wspomnień z porodu :)

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no właśnie pracuje 10-18 wiec raczej niewiele uda mi się załatwić.Nie chciałabym nikogo na razie informować.Wiesz co niestety chyba nie bedzie mnie stać na wszystkie wizyty prywatne;/
    No nic bede sie rozgladac moze akurat cos wpadnie.
    Ciesze sie strasznie ale i mam ogromne obawy!
    Oprócz bolących piersi i spóźniającego się okresu objawów brak.

olenka173065
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka ja czekam około tygodnia na wizytę NFZ, możesz też pojechać na IP do szpitala położniczego że niby boli Cię bardzo brzuch a podejrzewasz że jesteś w ciąży- przyjmą Cię od razu, będziesz miała usg i lekarza za jednym razem :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka obawiam się, że na wizytę państwowo możesz długo czekać, no chyba, że w Twoim mieście jest inaczej. Ja na pierwszą wizytę poszłabym prywatnie, dostaniesz skierowanie na badania, czasem jest niedomoga jakiegoś hormonu, wtedy szybko dostaniesz lek.
    Oleńka nie zrozum mnie źle, mam nadzieje, że Twoje badania będą idealne i cała ciąża będzie spokojna:), ale lepiej dmuchać na zimne. Moja szwagierka umawiała się z dużym wyprzedzeniem na wizyty państwowe i chodziła na zmianę raz prywatnie, raz państwowo.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka myślę, że Magda Sz ma dobry pomysł ze szpitalem, muszą Cię przyjąć i muszą zrobić badania. Zazdroszczę dziewczyny, że u Was tydzień i można się dostać na państwową wizytę, dlaczego ja mieszkam w takiej dziurze :P

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.Maria wrote:
    Mnie niepokoil bol podbrzusza , wiec pojechalam do lekarza w 7 tyg a dokladnie 6t4d i jakos mi gin powiedziala ,ze to sie wszystko powieksza i jest to calkiem naturalne . Co z tego ,ze zarodek jest maly? Sam pecherzyk ciazowy jest wiekszy a macica wlasnie powieksza sie z tygodnia na tydzien i to wlasnie moze byc odczuwalne jako ciagniecie , klucie itp . pani gin przepisala mi magnez i kazala sie nie martwic , tak wiec sarcia123 nie zarzucaj komus ,ze gada bzdury ...jedna czuje, druga nie .

Mam prawo wypowiadac swkje zdanie, i pisac co mi sie podoba ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka tez bym sie posluchala Magdy :) zrobia Ci od razu wszystkie badania i bedziesz spokojna :) tak w ogole, to gratulacje :)

U mnie mozna dostac sie z dnia na dzien. Ale Ci lekarze to uuuuh, takie spece :p ze lepiej do nich nie chodzic :p

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem z Warszawy więc niby wybór jest ogromny.Dzisiaj powiem mamie ona pracuje w szpitalu może coś podpowie.Rano poszłam na bete,ale jestem pewna:):)dzisiaj odrobine ochłonęłam.Poprzednie dwa cykle wyczekiwałam teraz zupełnie odpuściłam stało się!Oby tylko wszystko było dobrze.Bardzo Wam dziękuję dziewczyny!!!:)

olenka173065
  • K.Maria Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mam prawo wypowiadac swkje zdanie, i pisac co mi sie podoba ;)
    a bzdury wypisujesz :) ... doucz sie lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:16

p19ugywlc8g5fno6.png20150824050113.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka polecam Inflancką ale czeka się dłuuugo, słyszałam od koleżanki że ona szybko dostawała się do Bielańskiego tylko nie na SOR tylko na IP na oddział ginekologiczny. Ostatnio na Inflackiej czekałam od 16 do 23, o 19 miałam KTG a pozniej jeszcze konsultacje usg itp. także może spróbuj z Bielańskim, tylko zaznacz że podejrzewasz ciążę żeby nie odesłali Cię na zwykły SOR. Daj znać czy się udało i co tam widać na USG :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Monika A Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi dziekuje:)
    Inofolic mozna kupic za ok.35 zl w sieci Apteka Sloneczna i za ok.30zl w internetowej Ziko. W innych aptekach ceny sa niestety dwukrotnie wyzsze...

• Monika A Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam nadzieje, ze nie spamuje. Piszecie o Bielanskim, czy polecilybyscie mi ginekologa, ktory tam pracuje, najlepiej pracujacego prywatnie.
    Moja ginekolozka mnie niestety splawila, mowiac, ze ona leczy nieplodnosc i nie prowadzi ciaz. Do tej pory fajna babka, a przy ostatniej wizycie niemila niespodzianka:/

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie znam tam nikogo, no tylko tego ordynatora oddziału z tv kojarzę- Romualda Dębskiego czy jak on się zwie, często się wypowiada jako expert. Ja prowadzę ciąże prywatnie w luxmedzie a jadę rodzić tam gdzie mam najbliżej czyli na Inflancką, mój lekarz pracuje w innym. Zobacz kto tam przyjmuje w przychodni w Bielańskim i sprawdz na-znanylekarz.pl zwykle 90% opinii to prawda. No i czasem tak jest że kto inny prowadzi ciąże a kto inny pracuje na oddziale. Ważne żeby trafić na ludzką położną-ją akurat można odpłatnie wynająć podczas porodu :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Monika A Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Magda:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.Maria wrote:
    a bzdury wypisujesz :) ... doucz sie lepiej

Jestemmpo studiach medycznych i robie doktorat wiec jak widzisz intelIgencji mi nie brakuje,mw przeciwiemstwie co do niektorych na tym forum ;)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wrzućcie na luz;) Nerwy nie służą ani staraczkom ani zaciążonym;D

K.Maria, magda sz lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • K.Maria Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny, wrzućcie na luz;) Nerwy nie służą ani staraczkom ani zaciążonym;D

Masz racje ;) Ja tu poklasku nie szukam ani sie nie musze dowartosciowywac jak niektore forumowiczki :) Forum jest po to by sobie pomagac , a nie podwazac czyjas inteligencje i rzucac chamowatymi tekstami :D

p19ugywlc8g5fno6.png20150824050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak u Ciebie kochana??

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Green:) Ja sobie czekam, dziś 18. dc dopiero, eh...:D Brałam Estrofem, ale tylko po pół tabletki, piję inofolic, staranka były w okolicach domniemanej owulacji niestety tylko 2 razy, bo mąż teraz pracuje daleko i zjeżdża na weekendy:( W kolejnym cyklu mam zwiększyć dawkę estrofemu do 1 tabletki, pić 2x dziennie inofolic i wtedy kupię też testy owulacyjne. Jak się okaże, że mam owulkę w środku tygodnia to trudno - któreś z nas jedzie do drugiego i działamyxD

A co u Ciebie? Jak samopoczucie?:) Za każdym razem jak tu zaglądam nie mogę się napatrzeć na Twój brzusio <3

green lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ