X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kataleja Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :) Jest to piereszy miesiąc starań moich i męża o dzidzusia :)
    Moje cykle trwaja zazwyczaj 28-29 dni, bywa że rozciągają się 26-32 dni. Od kilku lat wiem kiedy mam dni płodne ponieważ każdego miesiąca wyraźnie to odczuwam.
    Do rzeczy.. :) w tym cyklu poprzytulaliśmy się tak żeby się udało..

- później ok 18 dc miałam straszny ból jakby prawego jajnika trwający ok pół godz
    - przez kilka dni bolały mnie sutki, później przestały
    - boli mnie brzuch jak na miesiączkę, ale inaczej niż zwykle
    - od ok tyg czuję się wyraźnie słabsza, szybko się męcze

Dziś mam 25 dc i grzecznie czekam ;)

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataleja 3 mam kciuki:) ja przez dwa cykle szukałam u siebie objawów i oczywiście były wszystkie,na 3 odpuściłam i tu prosze niespodzianka:)

olenka173065
  • Kataleja Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka dziękuję :) Gratulacje!
    Ja też chcę wszystko przypisać ciąży, zobaczymy co się wykluje :) poczekam jeszcze kilka dni na miesiączkę. Będę cierpliwa! ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:08

• NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Piszę do was drogie Panie ponieważ chciałam zasięgnąć czyjejś opinii na dany temat. Moje cykle miesiączkowe trwają ok.32 dni. Ostatnia miesiączka wystąpiła od 14-19.05.15r. Współżyłam z partnerem 18 dnia cyklu , 14 dni przed miesiączką a zatem w dni płodne i w dniu jajeczkowania bądź 2 dni przed. Pękła nam prezerwatywa na zbiorniczku..Partner zorientował się po wytrysku tóż po wyjściu ze mnie lecz trochę zostało w niej spermy. Zrobiłam test ciążowy strumienowy Pink Test w 30d.c. lecz wyszła jedna kreska (być może za wcześnie i nie z porannego moczu)..zamierzam powtórzyć go 38d.c . Chcę zauważyć , że nie mam objawów okresu , 2 dni przed miesiączką odczuwałam wzdęcia , uczucie ciężkości w brzuchu , nabrzmiały brzuch , duszności , apetyt , senności , wilgotność w pochwie i na bieliźnie , temperatura w dniu miesiączki zanim wstałam z łóżka wynosiła 36.7 . Dodam , że mija dziś przewidywany dzień miesiączki a wciąż jej nie ma . Czy jest szansa , że wyjdą dwie kreseczki ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikolaniki, zawsze zeby miec pewn8sc zrob badanie beta hcg z krwi koszt okolo 30 zl i bedziesz wiedziec, ho my wrozkami nie jestesmy zeby wiedziec czy jestes czy nie

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikolaNiki szansa na pewno jest, ale nie pozostaje Ci nic innego jak beta lub kolejny test:) Chciałabyś, żeby się udało, mam rozumieć...?:D Bo prezerwatywa dość myląca jest w tej sprawie;D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim pierwszym objawem, który mój mąż uważa, że już wtedy powinnam wiedzieć, to jakoś tak kilka dni po owulacji kompletnie nie smakowała mi kawa, ani z mlekiem, ani bez, w ogóle żadna! Potem to przeszło wiec nie brałam tego za objaw.
    Potem tydzień przed @ byliśmy w Paryżu i tam przy dłuższym chodzeniu czułam kłucie w jajnikach, ale myślałam, że to na okres.
    A pozytywny test wyszedł w 31 dc.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Moim pierwszym objawem, który mój mąż uważa, że już wtedy powinnam wiedzieć, to jakoś tak kilka dni po owulacji kompletnie nie smakowała mi kawa, ani z mlekiem, ani bez, w ogóle żadna! Potem to przeszło wiec nie brałam tego za objaw.
    Potem tydzień przed @ byliśmy w Paryżu i tam przy dłuższym chodzeniu czułam kłucie w jajnikach, ale myślałam, że to na okres.
    A pozytywny test wyszedł w 31 dc.
    To napiszę o moimch "objawach" Miałam tak samo, kupiliśmy taką dobrą niemiecką kawę i mąż codziennie rano mi robi, taką mamy rodzinną tradycję i 9 dpo ona mi zupełnie nie smakowała, pomyślałam sobie, że mleko było stare albo coś innego było nie tak, bo wcześniej była pyszna. Tego samego dnia z 2 moczu zrobiłam test i słaba kreska pojawiła się od razu, a to był dopiero 9 dzień po owulce. Później jajniki też bolały, ale ja już wiedziałam dlaczego, mega szybko mi wyszedł ten pozytywny test i kawa była kluczem w ogóle do zrobienia testu :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki! Od dawna śledzę wątek. Starania u nas trwały od lipca 2014 r. Większość cykli bezowulacyjnych, badania hormonalne nie wykazywały nic niepokojącego, więc ginekolog zalecił regulację cykli luteinką, bardzo skromnie, bo po 1 tabletce przez 10 dni. Do tego od paru cyki Inofolic/Inofem oraz Dong Quai, partner Promen. Drugi owulacyjny cykl i się udało :)
    Objawy:
    - bóle jajników - coś co mnie bardzo niepokoiło, bolało jak w cyklu w którym urosła mi torbiel,
    - skurcze macicy - takie skurcze zdarzały mi się w czasie okresu, nigdy przed, ale skurcze były chwilowe,
    - pobolewała mnie głowa, ale też bez szału,
    - ból piersi (tylko przy dotyku), podobnie jak w poprzednim cyklu, który też był owulacyjny. Przy czym teraz mam wrażenie, że ból się nasila.
    I to tyle. Zupełnie nic więcej. Temperatura bez szału, w zasadzie uznałam, że znów się nie udało.
    8 dpo test o czułości 10 ml negatywny. 12 dpo delikatny cień cienia na teście o czułości 25 ml. Z dnia na dzień testy coraz wyraźniejsze. Czekam na wyniki bety :)

Madzisek lubi tę wiadomość

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paravativ gratuluje:) ja dziś jestem nie do życia zasypiam na stojąco o bólu piersi nie wspomne;/
    Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza.Może któraś z Was podpowie o co powinnam pytać na co zwrócić uwage?

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim pierwszym objawem były zawroty głowy, uczucie słabości i trzęsące się ręce z rana :)

• NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak już zdarzyła się taka sytuacja to nastawiłam się :D
    Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) dziś 34 d.c czyli spóźnia mi się miesiączka 2 dni , tyle co zauważyłam na daną chwilę to senność , apetyt , zaczerwienione brodawki sutkowe no i temperatura z rana wynosiła wczoraj 36.7 a dziś 36.9 :) więc nie wiem co mam o tym myśleć..niebawem powtórzę test , nie chcę się zawieść :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parvativ - gratulacje!!!:D

NikolaNiki - no to trzymam kciuki w takim razie:):):)

Ja czekam, ale raczej na miesiączkę...:( Przeglądałam moje wcześniejsze wpisy tutaj i prawie identycznie przebiega ten cykl jak cykl z lutego - te same objawy prawie, samopoczucie... zakończy się pewnie też tak samo;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowo :) Właśnie się obudziłam z popołudniowej drzemi , znowu zasnęłam w ciągu dnia :/ Też trzymam kciuki za Ciebie :) Bądź cierpliwa a nóż wyjdzie :) jak nie , spróbujesz w następnym cyklu :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikolaNiki również dziękuję:) Ja też się pokładam ciągle, ale ja tak miewam często przed miesiączką...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje potwierdzone objawy ciąży ;) :
    - pierwszy i jedyny w sumie objaw jaki obserwowałam po owulacji to... zmiana zapachu moczu, był bardzo ostry i intensywny - już zaczynałam się zastanawiać czy przypadkiem nie załapałam jakiejś infekcji :D
    - "mulenie" w brzuchu - coś jakby na żołądku mi non stop leżało, a to nie możliwe, żeby faktycznie coś mi na nim leżało dwa tygodnie ;)
    - od piątego tygodnia koszmarna nadwrażliwość na zapachy - całe mięso świata mi śmierdzi, lubiany do tej pory zapach koszonej trawy prawie mnie kładzie i do szału mnie doprowadza jak sąsiedzi wieszają pranie na balkonie, bo śmierdzi mi ich płyn do płukania ;)
    - również od piątego tygodnia ból piersi - teraz już się uspokoiły

Info dla "temperaturowych" - TYLKO JEDEN RAZ od testu temperatura rano skoczyła mi powyżej 37 stopni, cały czas utrzymuje się na poziomie wyższych, ale oscyluje wokół 36,8 także można być w ciąży i nie mieć 37 stopni ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro - ja z zasypianiem w ciągu dnia przed miesiączką nie miałam aż tal źle..Dało mi do myślenia to , że codziennie śpię w ciągu dnia po 1.5 godz ok. Co i raz lekko pobolewa mnie głowa i nie tyle co częściej chodzę do toalety ale strasznie dużo wydalam z siebie moczu. No i ten apetyt częsty..dodatkowo czuję wahania temperatur ciała , raz mi gorąco jakby stan podgorączkowy a raz występują dreszcze z zimna :/

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikolaNiki ja mam dokładnie to samo plus jeszcze strasznie jestem rozkojarzona, ciągle taka jakaś słaba i roztrzęsiona jak przy spadku cukru... pobolewają mnie jajniki, kilka razy od piątku miałam tak, że jak kaszlnęłam, to myślałam, że mi pachwiny rozerwie O.o, masa śluzu... ale ja już to wszystko przerabiałam niestety...;/ Jeżeli Tobie nie zdarzały się wcześniej takie objawy, to tylko się cieszyć, mam nadzieję, że Ci się udało:) ale w moim przypadku to nie pierwszy raz niestety...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i voila! Zaczęło się różowe plamienie... Trzymam za Was wszystkie oczekujące kciuki, mam szczerą nadzieję, że Wam się poszczęści:) Za wszystkie "jużmamusie" też trzymam, żeby dzidziunie rozwijały się pięknie i nie dawały Wam bardzo w kość:) Ja póki co uciekam w cień, bo tylko się nakręcam niepotrzebnie. Jak wreszcie się uda i będę już "pełnoprawnie" ha ha po tej stronie mocy to na pewno się odezwę:) Ściskam Was:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro- Tak mi przykro :( też jestem dość rozkojarzona , dziś byłam w przychodni i całkowicie źle wpisałam swój pesel :/ Mam nadzieję , że któregoś razu zobaczę Twój post - dwie kreseczki :) w weekend się pochwalę wynikiem :) buziaki :)

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ