X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ale mnie długo nie było...
    Gorący okres w szkole i wycieczka do Zakopanego i mnóstwo pracy na działce. Ostatnio padałam zmęczona. U mnie 15 dc i dzisiaj bój jajników taki, że siąść nie mogłam bo bolało. Bardzo dużo śluzu płodnego więc być może ta luteina działa. W sobotę pojadę na progesteron. Niestety cykl na marne, bo mąż wraca za 5 dni, więc będę po dniach płodnych. Ale już następne dwa będą z mężem, także szansa będzie....
    Trzymam kciuki za wszystkie i gratuluje nowym przyszłym mamusiom :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro czekam na dobre wieści :) Powodzenia!!!

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, ja również czekam na post od Ciebie który będzie brzmiał- Mam dwie kreski :)
    Myślałaś żeby pójść do innego lekarza? Może będzie miał inne spojrzenie? Koleżanka starała się 7 lat, nikt przez te lata nie pomyślał żeby prolaktynę sprawdzić a przez 7 lat nie miała owulacji. Wystarczyło pół roku terapii i będzie dzidziuś także nie ma co ufać jednemu lekarzowi.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy może być plamienie implantacyjne 11dpo? 14dc rano miałam owulacje, gdyż odczuwałam silny ból owulacyjny, a dziś 25dc i mam plamienia. Dodam, że przyjmuje duphaston dziś ostatni dzień...

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie wystąpiło 8 dni po owulacji.

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestm mi przykro.Nawet bardzo:(
    byłam dziś u tej lekarki na pierwszej wizycie.Odesłała mnie z kwitkiem kazała zrobić USG dopiero za 2 tygodnie?Dlaczego?Chyba musze szukać innego lekarza.Przeciez niektore z Was miały to badanie już w 6 tygodniu!

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze usg miałam w 8 tc, wtedy serduszko już ładnie biło wcześniej gin nie robił.

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmel nie stresowałaś się czemu nie wcześniej?A w którym tyg poszłaś pierwszy raz?

olenka173065
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usg 5t4d i był pęcherzyk z mm ciałka, serduszko zobaczyłam na usg 2 tyg pozniej czyli koło 8 tyg. To zależy od podejścia lekarz. Mógłby Ci chociaż zrobić żeby zobaczyć czy pęcherzyk jest dobrze umiejscowiony itp. zawsze to spokojniej.

oc7e509.png
    ySkMp1.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi własnie powiedziała ze bez sensu robic bo to jeszcze za wczesna ciaza(5-6) tydzien..z tym ze zapisalam na 2 lipca tak jak mi kazała.Nie założyła mi nawet karty ciąży pow ze na nastepnej wizycie
    Myślałam że już dzis zobacze Groszka:(

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka mój gin też stwierdził że za wcześnie na usg byłam w 5t po co się stresować czy coś widać czy nie za 2 tyg zobaczysz już na bank serduszko a do tego czasu nie stresuj się bo to maluszkowi szkodzi, ja też mam wizytę 2 lipca szybko nam zleci ;-) a warto będzie poczekać zobaczysz :-)
    Ja nie widziałam pęcherzyka zobaczyłam już serduszko, kartę ciąży założył mi na pierwszej wizycie, ale co jeden lekarz to inaczej.

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno fachowcem to ona jest dobrym.Tylko dla mnie jakaś taka małomówna.Stwierdziła tylko że będzie problem z porodem bo mam niedoczynność czynnika krwi.Nie wiem co miała na myśli mówiąc problem.Byłam w takim stresie że połowy co chciałam się zapytać to zapomniałam;/
    Chyba po prostu się przestraszłyam że nie wszystko jest w porządku skoro mnie tak zbyła;/

Destiny80 lubi tę wiadomość

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami warto zaufać swojemu lekarzowi, skoro mówisz że jest fachowcem to nie bez powodu tak jest, mi na początku krwawila przy badaniu nadzerka w ogóle byłam w trakcie zmiany ginekologa i ten nowy się dziwił dlaczego była w takim stanie zostawiona a teraz o nadzerke cisza jakby zniknęła.
    Pewnie ze się stresowala najbardziej już przed samym usg ale taka nasza natura do tej pory sprawdzam papier w toalecie chociaż już tak dokładnie się nie przyglądam jak na początku.

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze w kwietniu robiłam cytologie wyszła II czyli zapalenie,wykupiłam antybiotyk ale nie zaczęłam nawet brać.Nie zapytałam czy mogę czy mi przepisze coś innego.No jednak stres nie sprzyja załatwianiu niczego;/

olenka173065
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca na cud odstawienie duphaston zawsze jest wtedy kiedy zrobisz bete ponieważ jeśli będzie to wczesna ciąża odstawienie drastycznie może źle się skończyć dla ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:03

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 ja z pierwszą wizytą byłam w 5tyg5d lekarz sam chciał mnie obejrzec i zobaczyc czy wszystko w porządku:) i był pęcherzyk ciążowy w górnej jamie macicy takze w porządku:) Prosił wczesniej o zrobienie przed wizyta progesteronu i estradiolu, miałam wtedy estradiol dosc niski bo tylko 200pg/ml i pytał sie czy nie mam plamien zadnych ale dzięki Bogu nie miałam i nie mam, to zalecił Estrofem dopochwowo 2x1 i luteinę dopochwowo 3x1 choć progesteron miałam 30ng/ml. Teraz sie ciesze ze poszłam bo estradiol wzrósł do 1847,0pg/ml ale za to progesteron spadł do 27ng/ml nie wiem od czego to zalezy no ale chyb amieszczę się w normach w I trymestrze... zobaczymy co jutro powie na wizycie a już będzie serduszko jutro zaczynam 8tyd :) nie stresuj się każdy lekarz jest inny ale wiem ze nie warto ufać jednemu a długo szukałam i znalazłam i dzieki niemu zaszłam "niespodziewanie" w 2 cyklu z nim z starałam się łacznie 1,5 roku :)

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tototo myślami będę z Tobą, czekam na dobre wieści od Ciebie :)

Oleńka ja miałam pierwsze usg 6/7 tydzień widziałam serduszko, ale lekarze mają różne podejście. Ja usłyszałam na pierwszej wizycie, że obok pęcherzyka z dzidziusiem widzi drugi pęcherzyk, który się wchłania, nic więcej już do mnie nie docierało, też miałam sporo pytań, ale wszystkie uleciały mi z głowy.
    15 czerwca miałam wizytę, z maluszkiem wszystko ok, akurat nie spał, machał rączkami i nóżkami :)

Oleńka i Caramel ja też mam wizytę 2 licpa (usg genetyczne), piszcie jak tam Wasze maluszki się mają:)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita dziękuję:* właśnie mam tylko nadzieje ze wszystko będzie tak jak ma być.

olenka173065
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Czekająca na cud odstawienie duphaston zawsze jest wtedy kiedy zrobisz bete ponieważ jeśli będzie to wczesna ciąża odstawienie drastycznie może źle się skończyć dla ciazy.

Jutro po południu pójdę na bete i będzie wszystko jasne... plamienie w sumie ustąpiło, w zasadzie to było tylko dwa razy na papierze. Ale i tak czuje, że to niestety nie ciąża:( nie wytrzymałam i właśnie zrobiłam test oczywiście negatywny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:07

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, pozwolicie, że dołączę do rozmowy. Przeczytałam kilka postów wyżej i jeśli chodzi o pierwsze usg to chyba zależy od poziomu beta hcg, po wyniku lekarz powinien wiedzieć czy na badanie już czas czy nie. Ja jestem w 7 tyg. ciąży, o którą swoją drogą było bardzo ciężko. Pierwszą wizytę u lekarza miałam 9 czerwca i to było coś ok. 6 tyg. bete maiłam ponad 20 tyś. i lekarz wykonał usg, na którym widać już było bijące serduszko, a tego szczerze mówiąc jeszcze się nie spodziewałam. Kolejną wizytę mam 23 czerwca i umieram z niepokoju czy wszystko jest dobrze. A boję się bardzo tym bardziej, ze mam już złe doświadczenia w tym zakresie.
    W każdym razie trzymam za siebie i za was wszystkie kciuki. I może jak z wami popiszę to oczekiwanie na wizytę będzie mniej stresujące, bo kto jak nie inne dziewczyny w podobnych sytuacjach mnie zrozumie :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ