X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie panie , właśnie zjadłam podejrzany posiłek :D ciasto owocowe z truskawkami z bobem :D

lelewela lubi tę wiadomość

• Emy Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zrobiłam test i wyszedł negatywny :(czyli w ciągu dwóch dni powinnam dostać miesiaczke. I wiecie co dziś zero objawów. Tylko troszeczkę piersi pobolewaja i ten kremowy śluz. ( A tak to miałam wszystkie,bóle głowy,zawroty,bóle na miesiaczke już chyba od tygodnia,pobolewanie jajników,ból piersi,senność) byłam prawie pewną na 99% że to ciąża ( mam już jedno dziecko). To chyba była ciąża Ale urojona ehhh

• lelewela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś na jakimś forum dziewczyna napisała, że najwięcej objawów zawsze miała jak nie była w ciąży, a jak już była to nic nie czuła i może coś w tym jest. Zwłaszcza, że jak człowiek bardzo chce to obserwuje swój organizm bardziej niż kiedykolwiek. Mnie trzeci dzień boli dosyć intensywnie prawy jajnik i tez się zastanawiam czy jest ok.

Emy lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela miałam dobre przeczucia..miesiączka się pojawiła :(

• lelewela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikolaNiki głowa do góry, takie babki się nie poddają. Nie znam Twojej historii ale ja walczyłam ponad 3 lata o ciążę więc wiem co to rozczarowania. Ale bądź dzielna.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprzemienne pobolewanie jajników,. Test dodatni w 10 dpo i tydzień przed planowaną @. Beta w 11 dpo 35 :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam co miesiąc wszystkie ciążowe objawy (urojone pewnie w mojej głowie). W tym cyklu powiedziałam dość! Zero spiny itd. Żadnych objawów. Kompletnie. Czekałam na miesiączke żeby umówić się na sono hsg. Ale przyszedł dzień miesiączki, a ja zero plamienia (a zawsze 2 dni przed już zaczynałam). Czysto. Tylko bardzo kremowy śluz. Zrobiłam test - 2 krechy, za kilka godzin drugi test - 2 krechy (od razu wyraźne i ciemne), na drugi dzień beta - 242,1.
    Dziś jestem 2 dni po becie, objawów żadnych. Jedynie często siusiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 19:38

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie pierwszym objawem jeszcze przed pozytywnym testem była przeogromna chęć spania, mogłabym spać wszędzie chociaż wcześniej nigdy w ciągu dnia nigdy mi się to nie zdarzało. Później już brak okresu, test, beta, teraz niewielkie nudności z rana i ból piersi :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • ewu Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dziewczyny! To nasz pierwszy miesiąc starania się o dzieciątko. Za 3 dni mam dostać okres i oczywiście stwierdzam u siebie część objawów ciąży. :D Wyimaginowanych zapewne. Trzymam za Was kciuki (i za siebie również).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 08:10

Agnik lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie im bardziej się myśli o ciąży tym mniej będzie objawów a i w ciążę się nie zajdzie. My się staraliśmy z narzeczonym ponad 2 lata w końcu zaczęły się kłótnie, spiny, płacze i wylewanie żali. W pewnym momencie pogodziłam się z tym że nie dane będzie mi być mamą, zresztą wykryto u mnie guza tarczycy i nie minął miesiąc od tej diagnozy jak zaszłam w ciążę :) Zupełnie można powiedzieć temat "olaliśmy" i nawet do głowy nam nie przyszła ciąża. A tu taka wspaniała wiadomość, która sprawia że nic innego się nie liczy :)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam praktycznie wszystkie objawy ciąży i czuję się nie najlepiej. Piersi mało mi ni rozsadzi, rano źle się czuję i największy problem mam z refluksem. Ale jak będę wiedziała, ze z dzieckiem jest wszystko dobrze to mogę tak się czuć do końca ciąży nawet.

ewu my też trzymamy kciuki za nas i za Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 14:40

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Agnik Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki!:)
    Jestem tu nowa i również mam nadzieję,że jestem w ciąży :). Do @ jeszcze 5 dni a ja już mam zawroty głowy,czasem delikatne mdłości a kłucia w jajnikach towarzyszą mi od owulacji.Jak parę dni temu pierwszy raz w życiu wstałam w nocy przez pęcherz to już byłam praktycznie pewna ciąży ...chyba ,że aż tak mi się na mózg rzuciło :D.
    A i brzuch mnie lekko dzisiaj pobolewał jak na okres wiec pomału tracę nadzieję :(.
    Test oczywiście negatywny ale wiem ,ze za wcześnie zrobiłam ;)

Agnik
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tym którym się udało z całego serducha gratuluję :)

A ja tak jak zamierzałam byłam na progesteronie tylko, że w 19 dc, nie dałam rady później bo weekend a od poniedziałku praca, także zrobiłam tak jak mogłam. Wynik dla mnie zadowalający, bo widzę progres :) W grudniu wyniki miałam w 22 dc 0,8, czyli bliski zeru, a teraz 10,82, czyli luteina skutkuje. Zresztą widzę to po sobie, bo w 15 dc miałam jajeczkowanie, olbrzymie upławy i ból dość spory jajników (opisywałam sytuację). Niestety męża nie było :( Ale dzisiaj wraca więc jestem happy :)

Totoro, a jak u Ciebie, bo jakoś tak staramy się obie i bardzo wyczekuje na wiadomości od Ciebie.

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I napiszcie mi kochane, czy Waszym zdaniem wynik jest prawidłowy. Wiem, że jest w normie, tak pośrodku, ale może macie jakieś doświadczenia, czy lekarze Wam coś mówili.... Bo ja jeszcze żadnemu nie zdążyłam pokazac wyniku....

• lelewela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi aż z ciekawości zajrzałam w swoje wyniki sprzed ciąży i progesteron miałam 0,34 tylko nie wiem którego dnia cyklu wykonywałam. Mam notatkę od lekarza żeby wykonać 20-22 dc i na pewno w którymś z tych dni robiłam, ale dokładnie nie pamiętam. Teraz cały czas biorę luteinę.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :)
    5 czerwca zaczął mi się okres, 15 czerwca było przytulanko z mężem z finałem. Nie wiem kiedy wystąpiła owulacja ale z kalendarza pokazuje że powinna być 18 czerwca. Był to tylko ten jeden raz wiec jestem ciekawa czy mógłby to być "złoty strzal". Objawów brak oprócz bólu piersi odrazu po owu do tej pory. Jest tu jakaś kobietka która miała złoty szczęśliwy strzał? :)

• renate Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja również czekam na 2 kreseczki na teście lub @ na dniach :/ Okres ostatnio miałam 02.06 ale ostatni cykl był krótki 23dni, test też już zrobiłam- negatywny wyszedł ale wiem że było dużo za wcześnie, najgorsze że przez ten cykl totalnie nie wiem na jaki dzień mam się spodziewać @ więc i kiedy ewentualnie powtórzyć test... przyjmując 28dni to miałby być 30.06.... także czekam, czekam i jajo chyba zniosę heh a "objawy" to już mam od kilku dni po zbliżeniu :D trzymam kciuki za nas wszystkie

mandarynka oczywiście że mogłabyś być owu "mniej więcej" ma przypadać na 14 dzień cyklu a plemniki mogą przeżyć nawet do 5 dni

mybvl0p.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech wiem co czujecie dziewczyny z tym oczekiwaniem, szału można dostać. I najgorsze jest to, że ta niepewność nie mija nawet po dwóch kreskach. Bo potem jest stres od wizyty do wizyty czy wszystko jest dobrze. Także my kobiety mamy przerąbane. Ja dziś czuję się zadziwiająco dobrze w porównaniu do poprzednich dni. Wszystkie objawy jak ręką odjął. Tylko powiększone piersi mam. Ale staram się myśleć pozytywnie, bo już tak miałam, że kilka dni objawy były potem ustępowały i potem znowu były. No ale myślenia nie da się wyłączyć i chyba zwariuję do piątku...

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres był 4 czerwca więc ani jeszcze nie myślę o żadnych testach za wcześnie jak dla mnie. Od środy będę brać duphaston więc na spokojnie :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiedziałam że jest stanowczo za wcześnie koleżanka mnie namówiła dlatego zrobiłam :) mam już jednego synka ale to była ciąża z zaskoczenia, teraz jest zupełnie inaczej i ahhh nie mogę znieść tego czekania... nawet jeśli nie jestem to wolałabym już wiedzieć niż się łudzić, zapisałam się do tego forum bo z kim innym nie rozmawiam to chyba myślą że mi coś odwaliło :P tylko mówią "czekaj, czekaj spokojnie" a to nie jest łatwe

mybvl0p.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ