Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
wczoraj strasznie ale to na prawdę strasznie dokuczała mi zgaga miałam koszmarny dzień i bóle głowy. Dziś jak ręką odjął. Czy też tak miałyście, że objawy ciąży jednego dnia były a innego zupełnie nic? Strasznie się martwię, czy wszystko jest dobrze
-
Drogie Panie , tak jak wspomniałam wcześniej współżyłam z partnerem (31.05.15) 18 dnia cyklu , 14 dni przed okresem a zatem w dni płodne i w dniu jajeczkowania bądź dwa dni przed i doszło do pęknięcia prezerwatywy , pierwszy test ciążowy zrobiłam 2 dni przed miesiączką (13.06.15) z drugiego moczu lecz wyszedł negatywny..mija dziś 36 dzień cyklu gdzie mam ok.32 dniowe i miesiączki jak nie było tak nie ma , miałam przeczekać równy tydzień lecz nie wytrzymałam i zrobiłam drugi test (18.06.15) lecz zrobiłam ten sam błąd co wcześniej a mianowicie z drugiego moczu i tak samo negatywny . Chcę zwrócić uwagę na to, że temperatura mierzona w pochwie(od dnia spodziewanej miesiączki-15.06.15) z rana zanim wstanę z łóżka waha się mięszy 36.7-36.9 C. Czy jest szansa na ciąże i dalej testować za 2 dni czy sobie odpuścić ?
-
NikolaNiki z tą temperaturą to dałoby się coś stwierdzić jeślibyś ja mierzyła od początku cyklu, nie ma jej za bardzo do czego odnieść, ja bym zrobiła jeszcze jeden test z porannego moczu albo najlepiej isc na badanie krwi, będziesz miala 100% pewności.
lalejla -
NikolaNiki myślę, że jak zrobisz bete z krwi to bedziesz wiedziała. Ja w tej ciązy nie robiłam testów sikanych wogóle, ale robiłam na początku roku i mimo, że wiedziałam, ze to ciąża to wyniki testów wychodziły negatywne a robiłam ich chyba z pięć. Badanie z krwi wyjaśni ci wszystko.
-
Dziewczyny jaki macie śluz po owulacji albo jaki powinien być w ciąży? Ja mam taki kremowo-żółty i nigdy takiego właśnie nie miałam. Mam nadzieję,ze to dobry znak. Do tego dochodzą inne objawy,ale wiadomo jak to jest z tymi objawami. Do miesiączki jeszcze 3 dni zobaczymy
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny Jestem nowa, przeniosłam się z forum owu na belly:) Przybliże moja sytuacje W 22 dniu cyklu zrobiłam test ciązowy i druga kreska bardzo blada, zrobiłam go wieczorem, nastepnego dnia z rana, kreska druga mniej widoczna niz ta wieczorna, do tej pory nie wiem dlaczego, przeciez stezenie hormonu jest wieksze z rana, chyba ze sie myle heh wieczorem znow zrobilam ciazowy i kreska znow slabsza, dodam, ze razem z ciazowym zrobilam owulacyjny i tam pojawily sie odrazu dwie wyrazne kreski ( dodam foto ), a dziś rano znow druga kreska na ciazowym slabsza od wczorajszej, a na owu odrazu pojawily sie dwie mocne kreski. O co chodzi? Dziewczyny na poprzednim forum twierdzily ze to moze byc torbiel hmm..- przewiduja najgorsze. wiem ze dla rozjasnienia sytuacji najlepsza bylaby beta, ale juz wole poczekac do terminu @ (wtorek) niz biegac na krew a dla mnie to masakra
Ok ponizej foto z wczorajszymi testami
Udostępniam wykres
-
nick nieaktualnyEmy wrote:Dziewczyny jaki macie śluz po owulacji albo jaki powinien być w ciąży? Ja mam taki kremowo-żółty i nigdy takiego właśnie nie miałam. Mam nadzieję,ze to dobry znak. Do tego dochodzą inne objawy,ale wiadomo jak to jest z tymi objawami. Do miesiączki jeszcze 3 dni zobaczymy
Ja po owu mam biały, przy mierzeniu temperaturki i szyjki, zawsze jak wkładam palucha to jest biały hehEmy lubi tę wiadomość
-
Miłe Panie , przepraszam że tak zawracam głowę co i raz ale zaczęłam się znowu niepokoić od dwóch dni zaczęły występować "bóle" jajników i podbrzusza. Co prawda zawsze przed miesiączką bolał mnie jeden jajnik i to zazwyczaj prawy tym razy pobolewają mnie oba na zmianę od czasu do czasu a mianowicie czuję lekkie kłucie w nich i ból podbrzusza utrzymujący się tak samo przez określony czas i tak w kółko , dodatkowo zaczęły mnie boleć piersi po bokach no i ból głowy często występuje , senność choć mniej niż wcześniej , brak węchu mam wrażenie jakbym była przeziębiona. Obawiam się , że idzie miesiączka lecz co do temperatur z samego rana utrzymuje się 36.8 a ciała jest osłabiona a upławy mam jasno żółte bądź kremowe lecz jest ich mniej niż wcześniej zatem co Wy o tym myślicie ?
-
to jest trudny temat z tymi objawami.
NikolaNiki takie objawy jak opisujesz ja miałam i mam nadal w 8 tyg. ciąży, ale z własnego też doświadczenia wiem, ze jeśli jesteś przed @ to niekoniecznie musi oznaczać, ze to ciąża. My o ciążę staraliśmy się kilka lat i wiele razy też przed zwykłym okresem tak miewałam.
Niestety wiem też, że w takiej sytuacji jak wy jesteście i w takiej jak ja jestem niestety trzeba czekać i wiem też tak samo jak wy, ze to słowo "czekać" to najbardziej znienawidzone słowo.
A co do testów jusiakpp to już o tym wspinałam albo krew i wtedy wszystko wiadomo albo Tobie również pozostaje czekać. Ja w tej ciąży testów już nie robiłam, bo kiedyś wychodziły mi negatywne a byłam w ciąży. Teraz poszłam od razu na krew.Emy lubi tę wiadomość
-
Lelewela nie jestem przed miesiączką , spóźnia mi się ona 5 dni a testy wychodzą negatywne Z racji tego , że jestem nałogową palaczką przestałam kompletnie palić w dniu spodziewanej miesiączki aż do dziś z racji tego , że wiem że odrzuca ciężarne od papierosów to dziś zdesperowana zapaliłam jednego i nie czułam większego odrzucenia w czwartek mam wizytę u ginekologa zatem zrobię bete we wtorek odbiorę ją w środę i na czwartek zaniosę Pani doktor jeżeli coś wyjdzie bo zapisana byłam w innym celu z inną dolegliwością
-
NikolaNiki no to czekamy na wieści w przyszłym tygodniu w takim razie. Na pewno łatwy to okres dla Ciebie nie będzie.
A ja własnie miałam telefon ze swojej kliniki i moja wizyta z wtorku została przeniesiona aż na piątek.
Ech...czyli kilka dni nerwówki więcej no ale cóż takie jest życie i nic nie idzie tak jak byśmy chcieli.