X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze trafiłaś :-) Witamy :-)

lelewela lubi tę wiadomość

• lelewela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj strasznie ale to na prawdę strasznie dokuczała mi zgaga miałam koszmarny dzień i bóle głowy. Dziś jak ręką odjął. Czy też tak miałyście, że objawy ciąży jednego dnia były a innego zupełnie nic? Strasznie się martwię, czy wszystko jest dobrze :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie , tak jak wspomniałam wcześniej współżyłam z partnerem (31.05.15) 18 dnia cyklu , 14 dni przed okresem a zatem w dni płodne i w dniu jajeczkowania bądź dwa dni przed i doszło do pęknięcia prezerwatywy , pierwszy test ciążowy zrobiłam 2 dni przed miesiączką (13.06.15) z drugiego moczu lecz wyszedł negatywny..mija dziś 36 dzień cyklu gdzie mam ok.32 dniowe i miesiączki jak nie było tak nie ma , miałam przeczekać równy tydzień lecz nie wytrzymałam i zrobiłam drugi test (18.06.15) lecz zrobiłam ten sam błąd co wcześniej a mianowicie z drugiego moczu i tak samo negatywny . Chcę zwrócić uwagę na to, że temperatura mierzona w pochwie(od dnia spodziewanej miesiączki-15.06.15) z rana zanim wstanę z łóżka waha się mięszy 36.7-36.9 C. Czy jest szansa na ciąże i dalej testować za 2 dni czy sobie odpuścić ?

• lalejla Nowa

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dołączam do grona starających się:)Obecnie jestem w 24 dniu cyklu i czekam co sie wydarzy. w kwietniu odstawilam tabletki i to mój drugi cykl staran, trzymajcie kciuki:)

lalejla
  • lalejla Nowa

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikolaNiki z tą temperaturą to dałoby się coś stwierdzić jeślibyś ja mierzyła od początku cyklu, nie ma jej za bardzo do czego odnieść, ja bym zrobiła jeszcze jeden test z porannego moczu albo najlepiej isc na badanie krwi, będziesz miala 100% pewności.

lalejla
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikolaNiki myślę, że jak zrobisz bete z krwi to bedziesz wiedziała. Ja w tej ciązy nie robiłam testów sikanych wogóle, ale robiłam na początku roku i mimo, że wiedziałam, ze to ciąża to wyniki testów wychodziły negatywne a robiłam ich chyba z pięć. Badanie z krwi wyjaśni ci wszystko.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie dziękuję wam za odpowiedź :)

• Emy Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki macie śluz po owulacji albo jaki powinien być w ciąży? Ja mam taki kremowo-żółty i nigdy takiego właśnie nie miałam. Mam nadzieję,ze to dobry znak. Do tego dochodzą inne objawy,ale wiadomo jak to jest z tymi objawami. Do miesiączki jeszcze 3 dni zobaczymy :)

• lalejla Nowa

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki biały kremowy, jest go dosyć dużo..

lalejla
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miewałam taki kremowy, a teraz na początku ciąży mam czasami kremowy, albo taki lekko żółty bezwonny. Ale cały czas przyjmuje luteinę dopochwową więc ciężko stwierdzić.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jestem nowa, przeniosłam się z forum owu na belly:) Przybliże moja sytuacje :) W 22 dniu cyklu zrobiłam test ciązowy i druga kreska bardzo blada, zrobiłam go wieczorem, nastepnego dnia z rana, kreska druga mniej widoczna niz ta wieczorna, do tej pory nie wiem dlaczego, przeciez stezenie hormonu jest wieksze z rana, chyba ze sie myle heh wieczorem znow zrobilam ciazowy i kreska znow slabsza, dodam, ze razem z ciazowym zrobilam owulacyjny i tam pojawily sie odrazu dwie wyrazne kreski ( dodam foto ), a dziś rano znow druga kreska na ciazowym slabsza od wczorajszej, a na owu odrazu pojawily sie dwie mocne kreski. O co chodzi? Dziewczyny na poprzednim forum twierdzily ze to moze byc torbiel hmm..- przewiduja najgorsze. wiem ze dla rozjasnienia sytuacji najlepsza bylaby beta, ale juz wole poczekac do terminu @ (wtorek) niz biegac na krew a dla mnie to masakra :/
    Ok ponizej foto z wczorajszymi testami :)

t2445987_cam02724.jpg

Udostępniam wykres
    0b6a28e39b7df0661f2165b6ebfd36e8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emy wrote:
    Dziewczyny jaki macie śluz po owulacji albo jaki powinien być w ciąży? Ja mam taki kremowo-żółty i nigdy takiego właśnie nie miałam. Mam nadzieję,ze to dobry znak. Do tego dochodzą inne objawy,ale wiadomo jak to jest z tymi objawami. Do miesiączki jeszcze 3 dni zobaczymy :)

Ja po owu mam biały, przy mierzeniu temperaturki i szyjki, zawsze jak wkładam palucha to jest biały heh

Emy lubi tę wiadomość

• NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłe Panie , przepraszam że tak zawracam głowę co i raz ale zaczęłam się znowu niepokoić :( od dwóch dni zaczęły występować "bóle" jajników i podbrzusza. Co prawda zawsze przed miesiączką bolał mnie jeden jajnik i to zazwyczaj prawy tym razy pobolewają mnie oba na zmianę od czasu do czasu a mianowicie czuję lekkie kłucie w nich i ból podbrzusza utrzymujący się tak samo przez określony czas i tak w kółko , dodatkowo zaczęły mnie boleć piersi po bokach no i ból głowy często występuje , senność choć mniej niż wcześniej , brak węchu mam wrażenie jakbym była przeziębiona. Obawiam się , że idzie miesiączka lecz co do temperatur z samego rana utrzymuje się 36.8 a ciała jest osłabiona a upławy mam jasno żółte bądź kremowe lecz jest ich mniej niż wcześniej zatem co Wy o tym myślicie ? :(

• lalejla Nowa

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też piersi bardzo bolą, jakos bardziej niz zwykle, temperature podobnie mam 36,7-37. i boli mnie krzyz wszystko to od momentu owulacji..i tez nie wiem, czekam na okres ktory ma byc 26 wiec jeszcze tydzien..

lalejla
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest trudny temat z tymi objawami.
    NikolaNiki takie objawy jak opisujesz ja miałam i mam nadal w 8 tyg. ciąży, ale z własnego też doświadczenia wiem, ze jeśli jesteś przed @ to niekoniecznie musi oznaczać, ze to ciąża. My o ciążę staraliśmy się kilka lat i wiele razy też przed zwykłym okresem tak miewałam.
    Niestety wiem też, że w takiej sytuacji jak wy jesteście i w takiej jak ja jestem niestety trzeba czekać i wiem też tak samo jak wy, ze to słowo "czekać" to najbardziej znienawidzone słowo.
    A co do testów jusiakpp to już o tym wspinałam albo krew i wtedy wszystko wiadomo albo Tobie również pozostaje czekać. Ja w tej ciąży testów już nie robiłam, bo kiedyś wychodziły mi negatywne a byłam w ciąży. Teraz poszłam od razu na krew.

Emy lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela nie jestem przed miesiączką , spóźnia mi się ona 5 dni a testy wychodzą negatywne :( Z racji tego , że jestem nałogową palaczką przestałam kompletnie palić w dniu spodziewanej miesiączki aż do dziś z racji tego , że wiem że odrzuca ciężarne od papierosów to dziś zdesperowana zapaliłam jednego i nie czułam większego odrzucenia :( w czwartek mam wizytę u ginekologa zatem zrobię bete we wtorek odbiorę ją w środę i na czwartek zaniosę Pani doktor jeżeli coś wyjdzie bo zapisana byłam w innym celu z inną dolegliwością :)

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikolaNiki no z tymi papierosami to prawda ja mimo ze nie pale to jak ktos obok mnie przechodzi to niemal wymiotuje;/
    może do wtorku dostaniesz @ albo wyjdzie pozytywny test:)

olenka173065
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak potrzeby palenia nie odczuwam ale zapalić się nie brzydzę :/

• lelewela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikolaNiki no to czekamy na wieści w przyszłym tygodniu w takim razie. Na pewno łatwy to okres dla Ciebie nie będzie.
    A ja własnie miałam telefon ze swojej kliniki i moja wizyta z wtorku została przeniesiona aż na piątek.
    Ech...czyli kilka dni nerwówki więcej :( no ale cóż takie jest życie i nic nie idzie tak jak byśmy chcieli.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • NikolaNiki Debiutantka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem życzę Ci wytrwałości i zdrowego maluszka :) odezwę się jak będę miła jakieś wieści :)

lelewela lubi tę wiadomość

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ