X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Agnik Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam kolejny test dzisiaj i JEST! baaardzo jaśniutka ale jest :D ,Boję się już cieszyć ale nie mogę inaczej :)))). Pobiegłam na betę o 15 będą wyniki.
    Trzymajcie kciuki :)

zita123 lubi tę wiadomość

Agnik
  • Agnik Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam jeszcze,że @ powinnam mieć 25-26 i oby nie było! Ale objawy jak na okres są..

Agnik
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renate nie jest łatwe, to prawda i chyba nikt tego nie zrozumie tak jak inne osoby w podobnej sytuacji. A tekst "musisz wyluzować" doprowadzał mnie do szału.

Agnik napisz koniecznie jaki będzie wynik. Trzymam kciuki.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnik gratuluję ci serdecznie :)

mybvl0p.png
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela a ty na kiedy masz termin? gdybym ja była rzeczywiście w ciąży to miałabym urodzić w marcu- tak jak mojego starszego synka w 2012r ale on zrobił psikusa i urodził się w lutym :)

mybvl0p.png
  • Agnik Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renate, poczekaj z gratulacjami jeszcze parę godzin ;)
    mam taką nadzieję.. :)

Agnik
  • Agnik Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta wyszła 4,27 :(
    podobno może jeszcze nic straconego bo do magicznej 5 niedaleko a owulacja była najprawdopodobniej 10-11 dni temu.
    Wiec byłaby to bardzo wczesna ciążą.
    Jak myślicie- jest szansa?

Agnik
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnik poczekaj do miesiączki.Ale wydaje mi się że raczej nie:( chociaż wróżką nie jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 16:47

olenka173065
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnik, Skoro test wykazuje drugą jasną kreskę to jest to wczesna ciąża... poczekaj z testowaniem dzień, dwa... Wówczas powinna być ciemniejsza, a test najlepiej rób rano. Ja byłam w ciąży a Beta mi nic nie wykazała :) więc tak jak olenka pisze że raczej nie... to nie sluchaj :) jeszcze nic straconego :)

Agnik lubi tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka a nie uwazasz ze beta z krwi jest dokładniejsza niż test?Jak to możliwe że test wychodzi pozytywny jeżeli musi być 25mIU/ml a koleżance nie wyszło nawet 5.

olenka173065
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie uważam.... to zależy jakie wartości ustawione są w laboratorium... w jednych są ustawione na bardziej "wyczulone", w innych na mniej :) Nie wiem, czy zrozumiale napisałam. U mnie było tak, że beta na początku w ogóle nie wykazywała ciąży.

Agnik, spróbuj w innym laboratorium, tam gdzie kobiety takie testy wykonują częściej... i uwierz mi, nie będzie to stacja krwiodawstwa ;)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Agnik Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka, bardzo dziękuję za rady :) Nie wiem czy jest sens znowu się kłuć ,jutro rano zrobię kolejny test jeśli wyjdzie pozytywny pójdę po prostu do ginekologa (nieduża różnica w cenie ;) )
    A właśnie! w którym tygodniu można już zrobić USG żeby było cokolwiek widać?

Agnik
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam robiłam test w sobotę wyszła słaba druga kreska w poniedziałek poszłam na betę i miałam 756 mUl. Dodam że test robiłam 14 dni po owulacji cykle miałam długie 31-32 dni.

Co do usg pierwsze miałam w 8 tyg wszystko ładnie było widać, wcześniej byłam jakoś w 4 tyg i nie miałam usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 19:32

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnik na usg to za wcześnie koło 6 tyg dopiero widać pęcherzyk. Musisz uzbroić się w cierpliwość 10 dpo to jest baaaardzo wcześnie na testy,bety. Poczekaj jeszcze z 5 dni i wtedy testuj

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agnik Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz , tak właśnie myślałam,i mam coraz większą nadzieję przy takim wyniku bety :)))
    dzisiaj jest mój 27dc (zawsze mam 28-29) a owulacją miałam wyjątkowo późno przez choróbsko które 2 tygodnie trzymało.

Agnik
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnik za dwa dni powtórz bete i będzie wszystko jasne :-) kiedy miałaś miesiączkę? Mnie dziwnie dzisiaj mndli... I to cały czas jest mi niedobrze. rano bolał żołądek myślałam że od stresu bo rozkrecam biznes, ale potem zaczęło mnie mocno mdlic. 4 czerwiec miesiączka więc za wcześnie na cokolwiek... Ale źle się czuję...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Agnik Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia7777 miesiączkę miałam 28 maja teraz powinna być 25/26 czerwca (oby nie!)
    mnie dziś bolał brzuch jak na okres i wczoraj chwilami ..

Agnik
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renate lekarz jeszcze terminu mi nie wyliczał bo na to za wcześnie. Ale z kalendarza tutaj wynika że początek lutego.

Agnik u Ciebie na pewno jeszcze nie wszystko stracone, tylko musisz uzbroić sie w cierpliwość (nasze znienawidzone stwierdzenie)

A co do usg...ja pierwsze miałam robione w 6 tyg. i było już widać serduszko. Myślę, że 6 tydz. to najwcześniej kiedy można zrobić, wcześniej nie ma co.

I o ile wczoraj pisałam, ze wszystkie objawy poza powiększonymi piersiami ustąpiły tak już od 23 zaczął boleć mnie brzuch, ale nie na dole, to raczej problemy z trawieniem, bo te dokuczają mi najbardziej. I dziś czuję się fatalnie i doszły mi znowu bóle brzucha na dole :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • justi8010 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki.Jestem tu nowa i bardzo miło zaskoczona tym forum. Wiele stron internetowych już widziałam, ale ta zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Nawet się wzruszyłam kilka razy czytając wasze historie, bo do tej pory uważałam, że mój przypadek jest jedyny na całym świecie i że nikt mnie nie rozumie. Z góry przepraszam za to, że się bardzo rozpiszę, ale muszę się wygadać, bo inaczej pęknę. Jestem 15 lat po ślubie i nie mam dzieci. Do tej pory jakoś specjalnie mi to nie przeszkadzało, wręcz było mi wygodnie. Chociaż nigdy w życiu nie brałam żadnych tabletek anty ani nie używaliśmy prezerwatyw to jakoś tak się składało, że nie zachodziłam w ciążę. Nawet nie zastanawiałam się nigdy, dlaczego. Aż do pewnego dnia, tj. 18 maja kiedy to miałam dostać @ (dostałam ją 2 czerwca). Po prostu jej nie dostałam. Zaczęły się jakieś dziwne rzeczy ze mną dziać. Jakby ciąża. Objawy idealnie pasujące: brak @, ból piersi, częstomocz, ból głowy, mdłości itd. Nigdy mi się okres nie spóźniał( cykl 28 dni). No i kiedy tak nie nadchodził, zrobiłam test, jeden, drugi i następny. Wszystkie minusowe. Wybrałam się do ginekologa. Oczywiście badanko z którego wynikło tyle, że coś tam jest, ale trzeba zrobić usg dopochwowe i w między czasie krew na poziom hormonów tarczycy i takie tam. Wyniki wybitne, jak powiedziała pani giekolog " idealne do rozrodu". Usg niestety wykazało małą torbiel na lewym jajniku i niedziałający prawy. Także moje szanse na bycie mamą zmalały o połowę.Nadeszła @ a ja dostałam Clostilbegyt, który brałam od 5 do 9dc. Ponoć ma pomóc. Kupiłam test owulacyjny i kiedy nadszedł TEN czas to wzięłam się za męża. Od 22 dziwnie się czuję (ból piersi,pobolewania podbrzusza, ból głowy,zmęczenie), ale boję się rozczarowania. 22 miałam jednorazowo na wkładce sporą ilość jakby śluzu wymieszanego z brudną krwią. Nie wiem co o tym myśleć. Trochę się boję, że jak teraz nic z tego nie wyjdzie to już nigdy nie wyjdzie. Masakra, kocioł w głowie. Zwariować można. Wybaczcie, że tak się rozpisałam, ale potrzebowałam się komuś wypłakać w rękaw. Dziękuję za zrozumienie i pozdrawiam.

justi8010
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnik bóle na @ to norma we wczesnej ciąży a czasami ból jest tak mocny że się myśli o podpaskach ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ