X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi8010 nigdy nie mów nigdy. Ja wiem, że niektóre kobiety mają z ciążą nieźle pod górkę, wiem coś o tym, ale nigdy nie należy tracić nadziei. Jeśli to plamienie było jednorazowe nie musi oznaczać nic złego, ale na stwierdzenie ciąży jeszcze chyba trochę za wcześnie. Pewnie za kilka dni wszystko się rozstrzygnie.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi trzymam mocno za Ciebie kciuki!!! Trzeba mieć nadzieję!!!

• justi8010 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobra słowo lelewela. Zdaję sobie sprawę z tego, że dopóki nie dobrnę do dnia ewentualnej @ to mogę sobie pogdybać. Ale gdzieś tam w środku jest ogromna nadzieja i jednocześnie brak tej nadziei. Nie wiem, może już wariuję bo za bardzo chcę. Męczy mnie to, ale wiem, że muszę jeszcze wytrzymać. Może w końcu się uda. Przecież wielu parom po latach starań się udało, to może i nam przyjdzie się cieszyć.

justi8010
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny co u was widze duzo nowych ludzi :)

Totoro, Green, Elvi, Carmen jak sie macie ?♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sarcia, u mnie wszystko wporzadku, czas jakoś szybko leci, 2 lipca mam wizytę no i ten test na glukoze fuuu. Na ostatniej wizycie maluch w końcu pokazał co skrywa:-), lekarz powiedział ze dziewczynki się z tego nie zrobi :-) ja marzyłam o chłopaku mój mąż mówił że mu to obojętne ale chodzi dumny jak się dowiedział że chłopak :-)
    A co tam u Ciebie?

• Agnik Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam 2 test i jest! i znowu jest śliczna 2 kreseczka :D
    Jaśniuteńka nadal, ale widoczna gołym okiem :D

Biedroneczka29, zita123 lubią tę wiadomość

Agnik
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnik nic tylko gratulować :-)

• lelewela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnik to gratulacje :)

justi8010 wiem co czujesz, my ponad 3 lata walczyliśmy o ciążę, a są pary które zmagają się z tym o wiele dłużej. Ale nadzieja umiera ostatnia, głowa do góry.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnik super gratuluję! Jutro beta i zrób sobie progesteron bo to bardzo ważne na tym etapie.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Hej Sarcia, u mnie wszystko wporzadku, czas jakoś szybko leci, 2 lipca mam wizytę no i ten test na glukoze fuuu. Na ostatniej wizycie maluch w końcu pokazał co skrywa:-), lekarz powiedział ze dziewczynki się z tego nie zrobi :-) ja marzyłam o chłopaku mój mąż mówił że mu to obojętne ale chodzi dumny jak się dowiedział że chłopak :-)
    A co tam u Ciebie?

No fakt test obciazenia glukoza jest ohydny... 3 lata temu to bylo jak 1 dzieckiem nchodzilam w ciazy ale tennsmak niezapomniany :) gratulacje!!!! Mi sie tez marzy synus a mam corcie Nadie :) psotnice 3letnia, ale jak mowi Kocham Cie mamus to zadne pieniadze tego seiata tego nie zastapia ♥♥

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dalej fatalnie... Albo mam grypę żołądkowa albo ciąża... Już kilka razy musiałam lecieć do ubikacji ale nic nie poszło. Dziwi mnie tylko to, że potrafi mi przejść aby za chwilę znowu mnie zmulilo.. Ledwo żyję tak Mnie mndli... Nie wiem czy już mogę test zrobić bo to 20 dzień cyklu....chyba za wcześnie na cokolwiek..

• lelewela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 no 20 dc to faktycznie wcześnie, może to jakiś wirus ale kto wie każdy organizm jest inny i inaczej reaguje, jeden wcześniej drugi później. Ale na testowanie faktycznie jest wcześnie.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Czuję się dalej fatalnie... Albo mam grypę żołądkowa albo ciąża... Już kilka razy musiałam lecieć do ubikacji ale nic nie poszło. Dziwi mnie tylko to, że potrafi mi przejść aby za chwilę znowu mnie zmulilo.. Ledwo żyję tak Mnie mndli... Nie wiem czy już mogę test zrobić bo to 20 dzień cyklu....chyba za wcześnie na cokolwiek..

hihihi skąd ja to znam.... :D też myślałam, że na początku mam grypę żołądkową :D co więcej, często odwiedzałam toaletę ze względu na biegunkę :D co raczej objawem ciąży niby nie jest... a jest! dodatkowo mega ból żołądka, mdłości i kiepski sen... także... nic straconego! :)

Agnik! GRATULACJE! :) mówiłam, że nie warto tracić nadziei :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam tak i w nocy się obudziłam jak nigdy... Porażka. I na dodatek kapletnie ten cykl odpuscilam bo byłam nad morzem.. I nie nastawiam się wogole. Ah miejmy nadzieję aby szybko przeszło albo zaowocowało ciąża...

• Agnik Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 trzymam kciuki! Bo mi to trochę pachnie ;)
    Też miałam jakiś rozstrój żołądka parę dni po owulacji.
    W tym cyklu też w ogóle się nie nastawiałam bo byłam mega chora,antybiotyk itd. poza tym planowaliśmy zacząć starania dopiero od lipca :D
    A tu taka niespodzianka i to jeden jedyny raz mieliśmy akcje w tym cyklu ;) ( 3 dni przed owulacją :) )
    Nie wiem może pójść jutro do ginekologa?może będzie widać czy się prawidłowo zagnieździła?
    Byłby piękny prezencik na pierwszą rocznicę śluby którą mamy za 3 dni :)))

Agnik
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia777 na kiedy masz @ dostać? ja już w sobotę teścik robię i wynik przyjmuję za ostateczny, 4 dni przed @ (zakładając 28 bo nie wiem ile liczyć) na teście który zawsze kupuje tak pisze że 4dni przed można go już robić

i z tą biegunką to ciekawa sprawa bo też miałam od niedzieli i cały poniedziałek ale myślałam że to po budyniu(2łyżkach :P) ale już przeszło zupełnie, jedno co to mnie w pachwinie czasem pokłuje coś lekko no i lekkie skurcze jak na @

mybvl0p.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z okresem to nigdy nie wiadomo...mam wywoływane duphastonem bo nie chce zawsze przyjść. Więc tutaj nie mam czego się złapać co do testu bo @ to jest bardzo ciężko wyczuć.. Zaliczylam ubikacje niestety wieczorem.. Sama już nie wiem czy to nie grupa jakas.. Może kupię jutro test a co tam sprawdzę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 23:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Justi, trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

Agnik swietna wiadomosc:) gratuluje :)

Basia, u mnie taka "grypa zoladkowa" trwala od 5-6 tc do konca 4 miesiaca, takze wiesz, to dobry objaw jest :P do tej pory tradycyjnie, co poniedzialek wymiotuje z rana :D trzymam kciuki :)

Sarcia u mnie niezle :) choc te skurcze BH moglyby mnie tak nie straszyc ;) no i odliczam do 34 tc - podobno wtedy jest juz dosc bezpiecznie. Wlasciwie to ja caly czas odliczam, najpierw do 12 tc, pozniej do 16 tc, do 24 tc, teraz do 34 tc :P i oczywiscie zyje od wizyty do wizyty. Teraz bede miala usg 4 lipca, musimy sprawdzic ilosc wod plodowych i wage Kornelii - bo mam maly brzuszek jak na ten etap i lepiej to dokladnie sprawdzic. A poza tym zrobimy tez sobie 3d/4d przy okazji :) nie moge sie doczekac-jeszcze tydzien :)
    A co u Ciebie? :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano się budzę i nawet mi przeszło a tylko się poprzewracalam w łóżku i już mi niedobrze... I to mocno. Jak z synem byłam w ciąży to tak samo było do 3 miesiąca wymioty i nudności więc bardzo podobnie tylko tutaj 20 dzień cyklu więc kurde dla mnie za szybko na takie akcje. Boli mnie już wszystko brzuch jak na miesiączkę taki z kręgosłupa.. Masakra. Dzisiaj jadę po testy. Zrobię popołudniu bo do jutra nie wytrzymam, ale wezmę kilka..

• Agnik Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile płacicie za betę? Bo u mnie kosztuje 50 zł i wydaje mi się,że to dużo :/

Agnik
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ