X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina innego mam przyjechać dziś o 21 boję się że jakiś torbiel... I przez to te nudności i ból silny jajnika... Trzymajcie kciuki..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać od razu po :) kciuki zaciśnięte :)

mybvl0p.png
  • justi8010 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki. Ale się nakręciłam tą ewentualną ciążą. Z moich objawów dzisiaj pozostał ból piersi i trochę mocniejsze pobolewania podbrzusza. A tak to reszta jakby przeszła. Aaa, mam wrażenie, jakby coś mi stało w gardle i piekło. Wydaje mi się, że to fałszywy alarm był. Zresztą @ mam dostać 30 czerwca to się wyjaśni. Nie będę się stresować, jak przyjdzie okres to mam jeszcze raz przyjmować Clostilbegyt od 5 do 9 dc i znów wezmę męża w obroty... basia7777, nie wiem czy u każdej kobiety przebiega to inaczej, ale ja mam torbiel lewego jajnika i nie miałam żadnych objawów bólowych, że on tam jest, poza tym, że bardzo rozregulował mi cykl, w sensie wydłużył mi go i miałam zaburzenia hormonalne takie, jakbym była w ciąży. A jak tak sobie teraz pomyślę, to nie wiem, czy te moje brudzenie sprzed kilku dni to nie było spowodowane pęknięciem torbieli ( na usg miał niecałe 2 cm). Lepiej zrobić badania. Pozdrawiam.

justi8010
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie...uff nie mam torbiela na szczęście. Powiedział że przestymulowane jajniki przez clo i on by mi inaczej dał... Ale myślę że na razie trzymam się swojej lekarki jak się dodzwonie..O ciąży nic nie wspomniał więc jej nie ma pewnie..wykluczył pozamaciczna. Ah aż niemożliwe że takie objawy straszne przez hormony mogą być..cóż kolejny cykl przed nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 23:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renate wrote:
    Nie jest bezpiecznie...
    Mój syn urodził się w 34 tygodniu, przeszedł ciężkie zapalenie płuc i spędził w szpitalu miesiąc.
    olenka to wez ten wegiel w ostatecznosci
    Powiem wam dziewczyny, że zaskoczona jestem tymi biegunkami w ciąży- wcześniej się nie spotkałam :D W ostatniej ciąży miałam tylko zaparcia ale sama teraz wyczytałam że często są pierwszym objawem :) heh człowiek całe życie się uczy
    Pisalam to w sensie ewentualnego porodu przedwczesnego - dziecko w 34 tc przezyje, a w 24 tc niekoniecznie.
    Bardzo mi przykro, ze musialas przez takie cos przechodzic ;/

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dodzwonilam się do lekarki. Mam nie brać w kolejnym cyklu clo i powiedziała że jeszcze nic straconego w tym cyklu bo ciąża dalej jest możliwa... Ech..

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia no pewnie że jeszcze ciąża jest możliwa, dopiero co miałaś owulkę także trzymam kciuki ! :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję >:D< na szczęście już dziś mi lepiej. Rano jeszcze bolało ale teraz już ulga. Czekam :-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów ból który budził w nocy i nad ranem..ból tak silny... Ze zwijalam się z bólu... I to bolał i jajnik i nerka...Bardzo mocno.. Ja już nie wiem..

• renate Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś test negatywny niestety :/ także nie udało się, czekam na @ i zaczynamy od nowa...

mybvl0p.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy biegunce sprawdza się jeszcze wygazowana szklanka coli albo kisiel :) tylko gęsty. Basia... trzymam mocno kciuki... skoro jeszcze termin @ nie przyszedł, nie ma sensu testować... ale pachnie mi to dzidziusiem :) ja byłam 100% pewna, że złapałam jakąś wirusówkę... biegunka, mdłości, uczucie kamienia w żołądku... no raczej nie spodziewałam się takich objawów w ciąży. Dowiedziałam się, że organizm w ten sposób reaguje bo zagnieżdżanie i ciążę ogólnie organizm traktuje jako stan patologiczny. I nie ma co się oszukiwać, chce "pozbyć się" "wyczyścić" organizm... stąd biegunki, wymioty...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Bruna Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak okresu, uczucie zimna od polowy cyklu, zgaga, ciagniecie w podbrzuszu, trwajace ok.tygodnia.
    Dwie wyrazne kreski 3 dnia po spodziewanym okresie. Dzien pozniej, beta 3382:)

• Bruna Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam dodac, ze w bezowocnych cyklach mialam duzo wiecej objawow, niz w tym, w ktorym sie udalo;)))
    Trzymam kciuki za wszystkie starajace sie oraz potwierdzons przyszle mamy:)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, ja się tylko zastanawiam dlaczego teraz tak mnie boli ta nerka. Zawsze przy okresie boli mnie też nerka, ale to co się działo w nocy i rano... Ból masakryczny jakby kamienie... Wzięłam nospe i dużo pije jest lepiej. Normalnie mój mąż mówi co się z tobą dzieje teraz. Najpierw nudności potem jajnik a teraz i jajnik i nerka.. Miejmy nadzieję że to nic złego.. Kurde porażka

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUU kolkę nerkową też miałam... ból... nie do opisania... przejedź się na SOR... zrobią usg... badanie moczu... jak kamica, to szybko wyjdzie, a może jakiś stan zapalny nerki... ja przy kamicy miałam mega wymioty + odbierało ręce i nogi, tak że mąż musiał mnie wręcz nieść. Nie ma co czekać moim zdaniem, jeśli ból jest niemiłosierny to nawet się nie zastanawiaj.

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka też na to stawiam...Tylko kurcze pół roku temu miałam usg i nic..albo nie widziała.. Na szczęście atak od rana się nie powtórzył... Wiec biorę nospe i pije. Masakra jakaś... Jak nie przejdzie to musze na usg jechać...

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać, co i jak. Miejmy nadzieję, że to nic poważnego...kolka nerkowa po nospie nie przechodzi... raczej częściowo przestaje boleć po np ketonalu.

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Czesc dziewczyny co u was widze duzo nowych ludzi :)

Totoro, Green, Elvi, Carmen jak sie macie ?♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Sarcia123 u mnie dalsze starania. Kilka dni temu pisałam, że byłam na progesteronie i mam 10,82 także jest wzrost bo miałam kiedyś 0,8 czyli prawie zero. Czytałam, że najlepszy wynik na ciążę jest koło 20, ale na razie biorę dalej luteinę i wykorzystam wakacje z mężem, bo ciągle go nie ma.... za granicą pracuje. Aktualnie jestem przed okresem, za dwa dni powinnam dostać. Czekam, ale z objawów mam tylko bolące piersi i uczucie obrzmienia i zatrzymania wody, także spodziewam się @. Ciekawa jestem co u Totoro, bo jakoś nie znajduje ostatnio wpisów od Niej.

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu7777 trzymaj się i dawaj znać jak zdrówko

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.. Kurcze się posypałam... A teraz mam otwarcie drugiego zakładu i jak na złość... Jestem do tyłu z tym wszystkim. Dzisiaj nadrabiam i na szczęście nie boli. Rano jak wstałam to próbowało złapać a tak tylko odczuwam przy siusiu jakby ktoś tak ciągnął za nerke. Tak jest już ok. Aż nie myślę i tym cyklu przez to heh może i dobrze ;-)

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ