X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lekarz mi powiedział że zaszłam później niż myślałam i że nie mam co się martwić.Dokładność sprzętu do 5 dni może sie mylic.Ale jest napisane uwidoczniono czynność serca więc bije;<

olenka173065
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że serduszko jest, resztą się nie martw, maleństwo na pewno nadrobi :)

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję w sumie już nic nie zależy odemnie:( a od tego płakania to aż mnie głowa rozbolała;/

olenka173065
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupia, nie płacz nic, bo tylko dziecku szkodzisz! Zrób sobie dobrą herbatę, poczytaj fajną książkę, idź na spacer i się nie zamartwiaj :) Na pewno będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka nie stresuj się!!! Liskova ma rację zrób coś dla siebie i maluszka :) u mnie w 6 tc lekarz powiedział że ciąża mała dzisiaj byłam na usg i lekarz powiedział że mały jest dużym chłopakiem w przeciwieństwie do swoich rówieśników i według usg ciąża 5 dni do przodu więc się nie martw bo maleństwu szkodzisz ;)

Liskova lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie dzidzia była młodsza niż przypuszczałam, po prostu owulka była pózna no i zanim jeszcze dojdzie do zagniezdzenia.... kazde dziecię w swoim tempie, ważne że serduszko bije :)

ps. pozniej zaczeła ostro nadrabiać że wyprzedza termin także nie ma co panikować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:38

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda! :) jak Ty się czujesz? :) już u Ciebie końcówka, co? upały doskwierają? i czy już włączył się stres? :) powiedz mi, kiedy zaczęłaś gromadzić rzeczy dla córci?

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka wyprawka już od tygodnia kompletna, torba spakowana i czekamy :) mam nadzieje że uda się w 38 tyg bo w tych upałach.. lekko nie jest :) stresa miałam jakoś miesiąc temu ale im bliżej i im większy brzuch to nie myśli się o bólu tylko żeby mieć poród z głowy i trzymać maleństwo na rękach a nie w brzuchu. Nie wiem kiedy ta ciąża minęła.. dopiero cieszyłam się z dwóch kresek a za miesiąc się zobaczymy :)
    A Ty jak się czujesz? W 25 to brzusio już daje znać o sobie :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już Mała konkretnie kopie :) cudowne uczucie :) i, o dziwo, dobrze się czuję w te upały. Może po prostu dlatego, że jestem ciepłolubna ;) zaczęłam powoli kolekcjonować rzeczy :) i mamy już wózek! :D

ciąża mija niesamowicie szybko... to prawda :) też nie mogę się doczekać, kiedy mała będzie z nami, jednak... jeszcze niech siedzi :)

pamiętajcie dziewczyny, w te upały woda, woda, woda... ;)

f2w3yx8dlrt8yio0.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziewczyny radzicie sobie ze słońcem?Całkiem unikacie i tylko cień?Zawsze uwielbiałam się opalać i smażyć a terz to chyba nie bardzo można

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie lubiłam :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie opalam w ogóle.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa i od niedawna z mezem staramy się o dzidzie.

Ostatni okres 11 czerwca i Dzis 25/30 dc, w tym miesiącu raczej sie nie udało objawy jak przed standardowym okresem, spuchnięty biust i w sumie czasem cos tam zabolało, ale nic co nie byłoby norma we wcześniejszych cyklach. Jedyne co jest trochę inne to niedługo po szacowanej owulacji szyjka była nisko, a 2 dni temu zauważyłam ze jest wysoko.

Teraz czekanie czy przyjdzie @ czy nie :/ jeszcze 5-6 dni

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia witamy:) czekamy razem, ja tez jeszcze 5 - 6 dni:) przynajmniej teoretycznie...:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie test negatyw więc po 10 dniach przestałam brać dupka. Teraz czekanie heh. Nerka bolała jeszcze dwa razy... Atak po wstaniu z łóżka.. Byłam na usg wszystko ok..poszłam na masaż kręgosłupa ból zniknął... Aż niemożliwe przecież mnie tak nerka bolała.. Czułam ja.
    To oby czekanie u was zakończyło się sukcesem!

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję, że jeszcze sobie poczekam... 20 dc a piersi w ogóle nie bolą, nie puchną ani nic, a zawsze dawały w kość już 10 - 12 dni przed miesiączką... No chyba, że Estrofem uporał się z moim comiesięcznym pms... Co cykl to inaczej, bądź mądry, pisz wiersze O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 06:39

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj w nocy obudził straszny ból brzucha.Nie wiedziałam co ja mam robić.Ból kłujący podbrzusza taki jak na miesiączke.Ale przeszło nie było żadnych plamień

olenka173065
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 trudno mi się wypowiadać, bo nigdy w ciąży nie byłam, ale jeśli Cię to zaniepokoiło, to może dla własnego spokoju lepiej to zbadać? Pewnie to nic poważnego, ale wiadomo, że każda taka sytuacja budzi obawy, a stresik niepotrzebny:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.jestem tu nowa.po krótce opiszę swoją historię.mam dwoje dzieci w wieku 8 i 6 lat.w zeszłym roku z mężem postanowiliśmy zdecydować się na trzecie dziecko.cieszyliśmy się jak wariaci nasze córki też...niedługo. ..w lutym okazało się że nasz synek(robiłam badania genetyczne) odszedł w 15 tygodniu ciąży. Bardzo to przeboleliśmy zwłaszcza mąż bo mamy dwie córeczki a teraz był upragniony syn.postanowiliśmy po trzech miesiącach znów spróbować i ....jestem w 7 tygodniu ciąży. Dziś idę do lekarza.bardzo się boje czy tym razem będzie wszystko dobrze. Postanowiliśmy tym razem nikomu nic nie mówić z obawy gdyby coś poszło nie tak. Dlatego Wam się zwierzam.trzymajcie kciuki

Liskova, Madzisek lubią tę wiadomość

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique, trzymam kciuki :)

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ