X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lekarz mi powiedział że zaszłam później niż myślałam i że nie mam co się martwić.Dokładność sprzętu do 5 dni może sie mylic.Ale jest napisane uwidoczniono czynność serca więc bije;<

olenka173065
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że serduszko jest, resztą się nie martw, maleństwo na pewno nadrobi :)

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję w sumie już nic nie zależy odemnie:( a od tego płakania to aż mnie głowa rozbolała;/

olenka173065
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupia, nie płacz nic, bo tylko dziecku szkodzisz! Zrób sobie dobrą herbatę, poczytaj fajną książkę, idź na spacer i się nie zamartwiaj :) Na pewno będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka nie stresuj się!!! Liskova ma rację zrób coś dla siebie i maluszka :) u mnie w 6 tc lekarz powiedział że ciąża mała dzisiaj byłam na usg i lekarz powiedział że mały jest dużym chłopakiem w przeciwieństwie do swoich rówieśników i według usg ciąża 5 dni do przodu więc się nie martw bo maleństwu szkodzisz ;)

Liskova lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie dzidzia była młodsza niż przypuszczałam, po prostu owulka była pózna no i zanim jeszcze dojdzie do zagniezdzenia.... kazde dziecię w swoim tempie, ważne że serduszko bije :)

ps. pozniej zaczeła ostro nadrabiać że wyprzedza termin także nie ma co panikować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:38

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda! :) jak Ty się czujesz? :) już u Ciebie końcówka, co? upały doskwierają? i czy już włączył się stres? :) powiedz mi, kiedy zaczęłaś gromadzić rzeczy dla córci?

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka wyprawka już od tygodnia kompletna, torba spakowana i czekamy :) mam nadzieje że uda się w 38 tyg bo w tych upałach.. lekko nie jest :) stresa miałam jakoś miesiąc temu ale im bliżej i im większy brzuch to nie myśli się o bólu tylko żeby mieć poród z głowy i trzymać maleństwo na rękach a nie w brzuchu. Nie wiem kiedy ta ciąża minęła.. dopiero cieszyłam się z dwóch kresek a za miesiąc się zobaczymy :)
    A Ty jak się czujesz? W 25 to brzusio już daje znać o sobie :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już Mała konkretnie kopie :) cudowne uczucie :) i, o dziwo, dobrze się czuję w te upały. Może po prostu dlatego, że jestem ciepłolubna ;) zaczęłam powoli kolekcjonować rzeczy :) i mamy już wózek! :D

ciąża mija niesamowicie szybko... to prawda :) też nie mogę się doczekać, kiedy mała będzie z nami, jednak... jeszcze niech siedzi :)

pamiętajcie dziewczyny, w te upały woda, woda, woda... ;)

f2w3yx8dlrt8yio0.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziewczyny radzicie sobie ze słońcem?Całkiem unikacie i tylko cień?Zawsze uwielbiałam się opalać i smażyć a terz to chyba nie bardzo można

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie lubiłam :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie opalam w ogóle.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa i od niedawna z mezem staramy się o dzidzie.

Ostatni okres 11 czerwca i Dzis 25/30 dc, w tym miesiącu raczej sie nie udało objawy jak przed standardowym okresem, spuchnięty biust i w sumie czasem cos tam zabolało, ale nic co nie byłoby norma we wcześniejszych cyklach. Jedyne co jest trochę inne to niedługo po szacowanej owulacji szyjka była nisko, a 2 dni temu zauważyłam ze jest wysoko.

Teraz czekanie czy przyjdzie @ czy nie :/ jeszcze 5-6 dni

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia witamy:) czekamy razem, ja tez jeszcze 5 - 6 dni:) przynajmniej teoretycznie...:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie test negatyw więc po 10 dniach przestałam brać dupka. Teraz czekanie heh. Nerka bolała jeszcze dwa razy... Atak po wstaniu z łóżka.. Byłam na usg wszystko ok..poszłam na masaż kręgosłupa ból zniknął... Aż niemożliwe przecież mnie tak nerka bolała.. Czułam ja.
    To oby czekanie u was zakończyło się sukcesem!

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję, że jeszcze sobie poczekam... 20 dc a piersi w ogóle nie bolą, nie puchną ani nic, a zawsze dawały w kość już 10 - 12 dni przed miesiączką... No chyba, że Estrofem uporał się z moim comiesięcznym pms... Co cykl to inaczej, bądź mądry, pisz wiersze O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 06:39

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj w nocy obudził straszny ból brzucha.Nie wiedziałam co ja mam robić.Ból kłujący podbrzusza taki jak na miesiączke.Ale przeszło nie było żadnych plamień

olenka173065
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 trudno mi się wypowiadać, bo nigdy w ciąży nie byłam, ale jeśli Cię to zaniepokoiło, to może dla własnego spokoju lepiej to zbadać? Pewnie to nic poważnego, ale wiadomo, że każda taka sytuacja budzi obawy, a stresik niepotrzebny:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.jestem tu nowa.po krótce opiszę swoją historię.mam dwoje dzieci w wieku 8 i 6 lat.w zeszłym roku z mężem postanowiliśmy zdecydować się na trzecie dziecko.cieszyliśmy się jak wariaci nasze córki też...niedługo. ..w lutym okazało się że nasz synek(robiłam badania genetyczne) odszedł w 15 tygodniu ciąży. Bardzo to przeboleliśmy zwłaszcza mąż bo mamy dwie córeczki a teraz był upragniony syn.postanowiliśmy po trzech miesiącach znów spróbować i ....jestem w 7 tygodniu ciąży. Dziś idę do lekarza.bardzo się boje czy tym razem będzie wszystko dobrze. Postanowiliśmy tym razem nikomu nic nie mówić z obawy gdyby coś poszło nie tak. Dlatego Wam się zwierzam.trzymajcie kciuki

Liskova, Madzisek lubią tę wiadomość

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique, trzymam kciuki :)

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ