X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak trzeba mieć szczęście aby trafić na fajnego lekarza.

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka, ja na Twoim miejscu, gdyby objawy nie daj Boże się powtórzyły, to dzwoniłabym od razu po karetkę. Kurde, to jest karygodne, żeby czekać tyle godzin w takiej sytuacji:( Jak mężowi to przeczytałam, to powiedział, że wyszedłby pod szpital karetkę wezwać, skoro żony nie chcą przyjąć na miejscu. Moja znajoma zresztą tak zrobiła - dziecko, kilkuletnie już, w kiepskim stanie (nie pamiętam na co chorowało) a ją odsyłali, to wyszła parę metrów od szpitala i wezwała pogotowie.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce to ogolnie zgroza z publiczna sluzba zdrowia. Ja pracuje na etat, place te zasrane skladki, ale z publicznej sluzby zdrowia nie korzystam, bo czekanie pol roku do ginekologa gdy mam infekcje, to absurd- szybciej samo przejdzie, lub np rok do okulusity gdy rozbija mi sie okulary, a ja nie moge bez nich prowadzic auta czy pracowac. Jedyne z czego "korzystam" to L4 od rodzinnego

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tu jest Polska i weź człowieku lecz się Państwowo.Jutro idę do "swojej" lekarki.Ciekawe co ona na to powie.
    Czy możliwe żeby po tym duphastonie zwiększyło się plamienie?
    W ulotce nie mogę sie doczytać.Na wkładce nie mam ale jak podcieram to takie brązowe czasami.Wczoraj tak nie miałam a wzięlam już 3 tabletki

olenka173065
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia mogą być w ciąży brązowe ale duphaston jest na podtrzymanie więc na pewno Ci nie Zaszkodzi. Co innego jeśli masz wysoki progesteron..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Dzis 28dc/30 i 12 dzień po owulacji. Zrobiłam rano test, ale wynik negatywny wiec po max minucie rzuciłam w kat - na pewno nie odczekałam tych 5 min. Po jakis 20min patrze a tam blada 2 kreska :O wiem, ze po 20 min juz nie ważny, z tym, ze mógła ta kreska wyjść przed 5 min. Nie mam w domu drugiego, wiec następny zrobię dopiero wieczorem, ale jestem chyba pozytywnie nastawiona :) Zobaczymy co z tego będzie

Specyficznych objawow chyba nadal brak, w miare jak przed okresem + duze sutki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 06:57

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia trzymam kciuki, żeby wieczorem tylko się potwierdziło :) :) :)
    U mnie 22. dc, objawy przedokresowe, piersi ciężkie, ale nie bolą... Cały czas jeszcze żyję nadzieją...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że nawet baaardzo blada kreska po czasie to dobry znak...trzymam kciuki

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla blada ale wyraznie widoczna:) Teraz w pracy jakos podenerwowana/ podekacyowana jestem, a stresowac sie niedobrze w razie czego.
    Totoro poki okresu brak to nadzieje trzeba miec:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dniu planowanej miesiączki była ledwo widoczna i po paru dniach też wcale nie taka mocna.wiem jak to się czeka.ja to od cholery testów narobiłam.

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... jestem po 1 IUI dziś 3 po a mnie już zień po owu lekko boli brzuch jak na @ .... :( nie jest to pierwszy raz, staram się 20 cykli i zawsze skonczylo sie to @ ... :( wiecie dlaczego tak jest? A może któraś z was miała tak, że od razu po owu bolał was brzuch i jajniki a okazało się,że @ nie przyszła... ? :(

• Liskova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam. Tzn. jajniki mnie nie bolały, ale nigdy tego nie miałam. Za to brzuch + krzyże baaardzo wyraźnie okresowo mnie bolały. Dosłownie identyczny ból jak zawsze i bolało mnie tak przez 4 dni, że byłam na 100% pewna, że @ przyjdzie.

Wcześniej z kolei chyba przez 6 dni bolały mnie plecy. I to nie, że krzyże czy coś, tylko plecy. Nigdy tak nie miałam, teraz patrząc na wykres wypada to 1 dzień przed owu i potem kolejne kilka dni.

Podobno bóle miesiączkowe na początku ciąży to dość częsta sprawa.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko właśnie słyszałam o bólach np 5 dni przed terminem @, a mnie boli dosłownie moment po owulacji i bardzo się martwię, że znowu się nie udało...

liskowa dzięki za odzew, może któraś też miała takie bóle zaraz po owulce i jednak zaciążyła...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie :)) ... chociaż bóle na @ przed @ w ciąży są normalne, mnie zastanawia, czy ktoś miał je zaraz po owulacji... ja miałam ok 11 owulke a wieczorem już bolał mnie brzuch na @ ........

• baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a co na to ginekolog? Dla mnie to dziwne objawy, tym bardziej ze tak dlugo sie starasz o dziecki

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się długgo bo partner ma obniżoną ilość nasienia, ze mną wszystko ok... mówiłam o tym , ale in to olała...

• baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To albo rzeczywiscie wszystko ok i tak ma byc, albbo mozna sprobowac odwiedzic innego lekarza? Kazda z nas jest inna i moze tak u Ciebie cykl poprostu wyglada

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym, że właśnie raz boli godz przed @ a raz tak jak teraz, i pomyślałam,że może któraś z was wie cos na ten temat :))

• Totoro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia, no ja co miesiąc mam nadzieję, a potem takie rozczarowanie... I zawsze sobie obiecuję, że nie będę się nakręcać, że co będzie to będzie a potem na kilka dni przed @ zaczynam świrować...;/

Sylwiaśta, trzymam kciuki, może bóle nic nie znaczą i okaże się, że się udało:)

Oleńka, a Ty jak tam? Wszystko w porządku?

monique1981 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wieści :) Przed chwila z dość rozrzedzonego moczu po 2 min wyszła bladziutka 2 kreska :D Poranny test tez byl prawidłowy pozytywny, tylko nie odczekałam odpowiednio długo. test o czułości 10mlu/ml. jak kupujecie testy, to zwracajcie uwagę na czułość bo wiele ma 25 czyli mniejsza, a w dniach przed spodziewanym @ to ma duże znaczenie ;) test owulacyjny tez pozytywny. Mega szczęście :D
    jeszcze nie ide na bete, bo nie ma to teraz znaczenia, odczekam, czy okres na 100% nie przyjdzie i wtedy będę cos działać z ginekologiem itd :)

Liskova, Madzisek, zita123 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ