X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak trzeba mieć szczęście aby trafić na fajnego lekarza.

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka, ja na Twoim miejscu, gdyby objawy nie daj Boże się powtórzyły, to dzwoniłabym od razu po karetkę. Kurde, to jest karygodne, żeby czekać tyle godzin w takiej sytuacji:( Jak mężowi to przeczytałam, to powiedział, że wyszedłby pod szpital karetkę wezwać, skoro żony nie chcą przyjąć na miejscu. Moja znajoma zresztą tak zrobiła - dziecko, kilkuletnie już, w kiepskim stanie (nie pamiętam na co chorowało) a ją odsyłali, to wyszła parę metrów od szpitala i wezwała pogotowie.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce to ogolnie zgroza z publiczna sluzba zdrowia. Ja pracuje na etat, place te zasrane skladki, ale z publicznej sluzby zdrowia nie korzystam, bo czekanie pol roku do ginekologa gdy mam infekcje, to absurd- szybciej samo przejdzie, lub np rok do okulusity gdy rozbija mi sie okulary, a ja nie moge bez nich prowadzic auta czy pracowac. Jedyne z czego "korzystam" to L4 od rodzinnego

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tu jest Polska i weź człowieku lecz się Państwowo.Jutro idę do "swojej" lekarki.Ciekawe co ona na to powie.
    Czy możliwe żeby po tym duphastonie zwiększyło się plamienie?
    W ulotce nie mogę sie doczytać.Na wkładce nie mam ale jak podcieram to takie brązowe czasami.Wczoraj tak nie miałam a wzięlam już 3 tabletki

olenka173065
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia mogą być w ciąży brązowe ale duphaston jest na podtrzymanie więc na pewno Ci nie Zaszkodzi. Co innego jeśli masz wysoki progesteron..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Dzis 28dc/30 i 12 dzień po owulacji. Zrobiłam rano test, ale wynik negatywny wiec po max minucie rzuciłam w kat - na pewno nie odczekałam tych 5 min. Po jakis 20min patrze a tam blada 2 kreska :O wiem, ze po 20 min juz nie ważny, z tym, ze mógła ta kreska wyjść przed 5 min. Nie mam w domu drugiego, wiec następny zrobię dopiero wieczorem, ale jestem chyba pozytywnie nastawiona :) Zobaczymy co z tego będzie

Specyficznych objawow chyba nadal brak, w miare jak przed okresem + duze sutki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 06:57

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia trzymam kciuki, żeby wieczorem tylko się potwierdziło :) :) :)
    U mnie 22. dc, objawy przedokresowe, piersi ciężkie, ale nie bolą... Cały czas jeszcze żyję nadzieją...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że nawet baaardzo blada kreska po czasie to dobry znak...trzymam kciuki

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla blada ale wyraznie widoczna:) Teraz w pracy jakos podenerwowana/ podekacyowana jestem, a stresowac sie niedobrze w razie czego.
    Totoro poki okresu brak to nadzieje trzeba miec:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dniu planowanej miesiączki była ledwo widoczna i po paru dniach też wcale nie taka mocna.wiem jak to się czeka.ja to od cholery testów narobiłam.

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... jestem po 1 IUI dziś 3 po a mnie już zień po owu lekko boli brzuch jak na @ .... :( nie jest to pierwszy raz, staram się 20 cykli i zawsze skonczylo sie to @ ... :( wiecie dlaczego tak jest? A może któraś z was miała tak, że od razu po owu bolał was brzuch i jajniki a okazało się,że @ nie przyszła... ? :(

• Liskova Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam. Tzn. jajniki mnie nie bolały, ale nigdy tego nie miałam. Za to brzuch + krzyże baaardzo wyraźnie okresowo mnie bolały. Dosłownie identyczny ból jak zawsze i bolało mnie tak przez 4 dni, że byłam na 100% pewna, że @ przyjdzie.

Wcześniej z kolei chyba przez 6 dni bolały mnie plecy. I to nie, że krzyże czy coś, tylko plecy. Nigdy tak nie miałam, teraz patrząc na wykres wypada to 1 dzień przed owu i potem kolejne kilka dni.

Podobno bóle miesiączkowe na początku ciąży to dość częsta sprawa.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko właśnie słyszałam o bólach np 5 dni przed terminem @, a mnie boli dosłownie moment po owulacji i bardzo się martwię, że znowu się nie udało...

liskowa dzięki za odzew, może któraś też miała takie bóle zaraz po owulce i jednak zaciążyła...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie :)) ... chociaż bóle na @ przed @ w ciąży są normalne, mnie zastanawia, czy ktoś miał je zaraz po owulacji... ja miałam ok 11 owulke a wieczorem już bolał mnie brzuch na @ ........

• baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a co na to ginekolog? Dla mnie to dziwne objawy, tym bardziej ze tak dlugo sie starasz o dziecki

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się długgo bo partner ma obniżoną ilość nasienia, ze mną wszystko ok... mówiłam o tym , ale in to olała...

• baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To albo rzeczywiscie wszystko ok i tak ma byc, albbo mozna sprobowac odwiedzic innego lekarza? Kazda z nas jest inna i moze tak u Ciebie cykl poprostu wyglada

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym, że właśnie raz boli godz przed @ a raz tak jak teraz, i pomyślałam,że może któraś z was wie cos na ten temat :))

• Totoro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia, no ja co miesiąc mam nadzieję, a potem takie rozczarowanie... I zawsze sobie obiecuję, że nie będę się nakręcać, że co będzie to będzie a potem na kilka dni przed @ zaczynam świrować...;/

Sylwiaśta, trzymam kciuki, może bóle nic nie znaczą i okaże się, że się udało:)

Oleńka, a Ty jak tam? Wszystko w porządku?

monique1981 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wieści :) Przed chwila z dość rozrzedzonego moczu po 2 min wyszła bladziutka 2 kreska :D Poranny test tez byl prawidłowy pozytywny, tylko nie odczekałam odpowiednio długo. test o czułości 10mlu/ml. jak kupujecie testy, to zwracajcie uwagę na czułość bo wiele ma 25 czyli mniejsza, a w dniach przed spodziewanym @ to ma duże znaczenie ;) test owulacyjny tez pozytywny. Mega szczęście :D
    jeszcze nie ide na bete, bo nie ma to teraz znaczenia, odczekam, czy okres na 100% nie przyjdzie i wtedy będę cos działać z ginekologiem itd :)

Liskova, Madzisek, zita123 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ