X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie witam:) Trzymam kciuki za powodzenie:) Mam nadzieję, że dołączymy niebawem do grona szczęśliwych mamusiek:)

Katie87 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie powodzenia!

U mnie brązowe plamienia przeszły i różowe też były więc okres oby przyszedł na dniach...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, oczywiście, że dołączymy :) to tylko kwestia czasu
    .
    Jednak najgorsze to te objawy. One są a ciąży brak ;) ach ta psychika nasza kobieca.

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie, serdecznie witamy Cię na forum:) Mam nadzieję, że niedługo podzielisz się z nami dobrą nowiną :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie widzę, że jesteśmy w tym samym wieku :)

Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!

Magda jak patrzę na Twój suwak to nie wierzę, że zostało Tobie jeszcze 2 miesiące. Więc spokojnej tej końcówki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie witaj :)
    Mam nadzieje, ze juz niedlugo sie uda :) trzeba myslec pozytywnie i bedzie dobrze! Trzymam kciuki bardzo mocno i czekam na dobre wiesci :)

Totoro jak sie czujesz?

Ja dzis na uczelni o malo nie zemdlalam. Zrobilo mi sie slabo, goraco, niedobrze, ciemno przed oczami... jakas masakra. Ale tak to jest - mielismy zaliczenie i czekalo nas pod aula ponad 100 osob.. musialam to napisac, nie mialam wyjscia, od razu po tata na mnie juz czekal w samochodzie i zawiozl mnie do domu. Niby 25 stopni w Lublinie,a ja czulam jakby bylo minimum 30...

• Katie87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło wrócić z pracy i od razi się przy Waszych komentarzach uśmiechać :)

Green, dobrze widzę, że nowe zdjęcie profilowe masz? Słodziaczek <3

Caramel, 87 dobry rocznik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:30

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, Green bidoczku:( Ale to też ta pogoda, z kim bym dziś nie gadała to łaził jak pijany;/ A ja jutro biorę ostatnią połóweczkę estrofemu i mam nadzieję, że akurat w długi weekend uda się owulacja:) Chciałabym bardzo, bo mąż zmienił pracę i w najbliższym czasie będziemy się widywać tylko w weekendy...:( Smutno:( ale liczę na to, że w wakacje uda mi się u niego bywać.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny. Dziś formalnie po odebraniu pierwszej bety w 34 dc (2147 mIU/ml dołączam do fioletowej strony mocy.Po obfitych staraniach z pomocą medyczną (clo, pregnyle, duphastony), w cylu bez niczego, w cyklu przed inseminacją sie udało..W piatek po Bozym Ciele miałam podgladac pecherzyki do inseminacjiu a będę poszukiwać kluseczki na usg :P
    Powiem Wam, że ja nie miałam żadnych objawów. Gdyby nie męcząca od samego rana smsami jedna z Kochanych Dziewczyn z różowej strony mocy (Cudowna Pabelka) to nawet nie przyszłoby mi do głowy robic test, bo <3 na jakieś 30-40 godzin przed owulacją, potem pojechałam na 3-dniowe szkolenie, więc totalnie się nie spodziewaliśmy, że akutrat teraz się uda i to bez żadnego wspomagania. Smieję sie, że po prostu wystraszyliśmy się inseminacji.
    Teraz gdy już wiem, delikatnie odczuwam ból piersi.A przed testem bolało jak na @, dzień wcześniej delikatnie wieczorkiem plamiłam, więc myślałam, że następnego dnia rano wstanę i przywitam @. No ale pomyślałam: A niech tam Pabelko, zatestuję,l skoro męczysz od 6:50 :P Myję zęby...patrzę, a tam barwi się od razu na dwie grube krechy...
    Zatem u mnie jakiś specjalnych objawów brak, poza bólami jak przy @.

zita123, pabelka88 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gratuluję!!!! Wiem właśnie ze po odstawieniu clo i dupka często się udaje. Tak miałam z synem odstawilam i było ;-) lekarka też mówiła że właśnie często przy odstawieniu nagle jest :-)
    U mnie żadnych plamien... Czyli półtora dnia a teraz ani okresu... Hmmm ile można czekać :-(

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gratulacje, teraz to tylko cieszyć się szczęściem oraz dbać o siebie i dzidziusia pozostaje :)
    basia7777, sama nie wiem co Ci doradzić, testować znowu pewnie nie chcesz... bo to stres i dobrze Cię rozumiem. A robiłaś Bete?? Bo ona już po tylu dniach to raczej da pewność. Bo jakoś tak ciągle wierzę, że Ci się udało :) Podobnie zaczynałyśmy a ja mam już @ a u Ciebie nic :) Nadzieja jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie tak mam nowe, bo jest takie piekne *-* moze w sobote bede miala jeszcze jakies 3d to Wam pokaze :)

Totoro - nie zaluj mnie. Decyzja o ciazy byla swiadoma, przemyslana i wiedzialam, ze ostatniego semestru na uczelni nie odpuszcze. Wiec zamiast zakladac z gory cudowny przebieg ciazy, ze wspanialym samopoczuciem moglam zalozyc tez scenariusz taki, jaki mi zycie napisalo ;P jeszcze tak na dobranoc zwymiotowalam herbatke :D

Tulipanna - jejejje!! Rewelacja :) gratulacje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 06:01

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Tulipanna gratuluję!!!! Wiem właśnie ze po odstawieniu clo i dupka często się udaje. Tak miałam z synem odstawilam i było ;-) lekarka też mówiła że właśnie często przy odstawieniu nagle jest :-)
    U mnie żadnych plamien... Czyli półtora dnia a teraz ani okresu... Hmmm ile można czekać :-(
    Ja clo odstawiałam kilka razy i się nie udawało niestety. Brałam 3 cykle, potem przerwa, potem laparoskopia, przerwa, clo, przerwa i miała być inseminacja w ten weekend a tu niespodzianka. Zwłaszcza, że mielismy masę rzeczy na głowie, łącznie z operacją usunięcia macicy mamy mojego faceta.
    Basia, Ty po prostu zatestuj, nie trzymaj siebie i nas w niepewności:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee nic nie będzie bo nic nie czuję żadnych objawów a temperatura 36.6 więc nie ma szans aby coś było. Już bym chciała nowy cykl ;-) denerwuje mnie to czekanie bo owulka była a okres nie chce przyjść tym bardziej że cały czas biorę dupka już chyba 15 dni ahh ja to się mam ;-)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Eee nic nie będzie bo nic nie czuję żadnych objawów a temperatura 36.6 więc nie ma szans aby coś było. Już bym chciała nowy cykl ;-) denerwuje mnie to czekanie bo owulka była a okres nie chce przyjść tym bardziej że cały czas biorę dupka już chyba 15 dni ahh ja to się mam ;-)
    To czemu nie odstawisz dupka? @ przyjdzie szybciej jak odstawisz i nastąpis spadek progesteronu..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła lekarka że w takich ilościach aż tak progesteron Noe skacze. Mam zrobić test a jak nic to odstawić duphaston. Zobaczymy

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze 10 dni brałam dupka, 11 dnia rano robiłam test i jak negatyw to już nie brałam. @ przychodziła za 3 dni max. A brałam 1 tabletkę, ze dwa razy dwie, jak miałam dwa pęcherzyki

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czasami brałam przez 10 dni i dwa tygodnie czekałam i nic...potem znów i e końcu dało radę...ah ja to się mam...

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta wyszła 2,8 a norma do 2.0 brak ciąży a potem od 5.0 ciąża mam jeszcze do jutra brać duphaston a jutro na usg więc zobaczymy co jest. Beta i tak za mała na cokolwiek więc pewnie jutro przestanę brać duphaston

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, kurcze... ponad 2.0, to może jednak coś się dzieje...?

Mnie dziś calutki dzień boli lewy jajnik i to tak konkretnie, a od wczoraj - uwaga - wibruje. . . Dziewczyny przysięgam, że jajnik mi wibruje O.O Ileś razy w ciągu dnia łapałam za torebkę, bo myślałam, że to telefon!Takie delikatne, szybkie drganie... jakby ktoś mi przykładał coś bzyczącego. Myślicie, że to zwiastuje owulację..? Szukałam w necie jakichś info, ale, że tak powiem, niewiele znalazłam na temat wibrujących jajników O.O

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ