X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie witam:) Trzymam kciuki za powodzenie:) Mam nadzieję, że dołączymy niebawem do grona szczęśliwych mamusiek:)

Katie87 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie powodzenia!

U mnie brązowe plamienia przeszły i różowe też były więc okres oby przyszedł na dniach...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, oczywiście, że dołączymy :) to tylko kwestia czasu
    .
    Jednak najgorsze to te objawy. One są a ciąży brak ;) ach ta psychika nasza kobieca.

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie, serdecznie witamy Cię na forum:) Mam nadzieję, że niedługo podzielisz się z nami dobrą nowiną :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie widzę, że jesteśmy w tym samym wieku :)

Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!

Magda jak patrzę na Twój suwak to nie wierzę, że zostało Tobie jeszcze 2 miesiące. Więc spokojnej tej końcówki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie witaj :)
    Mam nadzieje, ze juz niedlugo sie uda :) trzeba myslec pozytywnie i bedzie dobrze! Trzymam kciuki bardzo mocno i czekam na dobre wiesci :)

Totoro jak sie czujesz?

Ja dzis na uczelni o malo nie zemdlalam. Zrobilo mi sie slabo, goraco, niedobrze, ciemno przed oczami... jakas masakra. Ale tak to jest - mielismy zaliczenie i czekalo nas pod aula ponad 100 osob.. musialam to napisac, nie mialam wyjscia, od razu po tata na mnie juz czekal w samochodzie i zawiozl mnie do domu. Niby 25 stopni w Lublinie,a ja czulam jakby bylo minimum 30...

• Katie87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło wrócić z pracy i od razi się przy Waszych komentarzach uśmiechać :)

Green, dobrze widzę, że nowe zdjęcie profilowe masz? Słodziaczek <3

Caramel, 87 dobry rocznik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:30

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, Green bidoczku:( Ale to też ta pogoda, z kim bym dziś nie gadała to łaził jak pijany;/ A ja jutro biorę ostatnią połóweczkę estrofemu i mam nadzieję, że akurat w długi weekend uda się owulacja:) Chciałabym bardzo, bo mąż zmienił pracę i w najbliższym czasie będziemy się widywać tylko w weekendy...:( Smutno:( ale liczę na to, że w wakacje uda mi się u niego bywać.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny. Dziś formalnie po odebraniu pierwszej bety w 34 dc (2147 mIU/ml dołączam do fioletowej strony mocy.Po obfitych staraniach z pomocą medyczną (clo, pregnyle, duphastony), w cylu bez niczego, w cyklu przed inseminacją sie udało..W piatek po Bozym Ciele miałam podgladac pecherzyki do inseminacjiu a będę poszukiwać kluseczki na usg :P
    Powiem Wam, że ja nie miałam żadnych objawów. Gdyby nie męcząca od samego rana smsami jedna z Kochanych Dziewczyn z różowej strony mocy (Cudowna Pabelka) to nawet nie przyszłoby mi do głowy robic test, bo <3 na jakieś 30-40 godzin przed owulacją, potem pojechałam na 3-dniowe szkolenie, więc totalnie się nie spodziewaliśmy, że akutrat teraz się uda i to bez żadnego wspomagania. Smieję sie, że po prostu wystraszyliśmy się inseminacji.
    Teraz gdy już wiem, delikatnie odczuwam ból piersi.A przed testem bolało jak na @, dzień wcześniej delikatnie wieczorkiem plamiłam, więc myślałam, że następnego dnia rano wstanę i przywitam @. No ale pomyślałam: A niech tam Pabelko, zatestuję,l skoro męczysz od 6:50 :P Myję zęby...patrzę, a tam barwi się od razu na dwie grube krechy...
    Zatem u mnie jakiś specjalnych objawów brak, poza bólami jak przy @.

zita123, pabelka88 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gratuluję!!!! Wiem właśnie ze po odstawieniu clo i dupka często się udaje. Tak miałam z synem odstawilam i było ;-) lekarka też mówiła że właśnie często przy odstawieniu nagle jest :-)
    U mnie żadnych plamien... Czyli półtora dnia a teraz ani okresu... Hmmm ile można czekać :-(

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gratulacje, teraz to tylko cieszyć się szczęściem oraz dbać o siebie i dzidziusia pozostaje :)
    basia7777, sama nie wiem co Ci doradzić, testować znowu pewnie nie chcesz... bo to stres i dobrze Cię rozumiem. A robiłaś Bete?? Bo ona już po tylu dniach to raczej da pewność. Bo jakoś tak ciągle wierzę, że Ci się udało :) Podobnie zaczynałyśmy a ja mam już @ a u Ciebie nic :) Nadzieja jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie tak mam nowe, bo jest takie piekne *-* moze w sobote bede miala jeszcze jakies 3d to Wam pokaze :)

Totoro - nie zaluj mnie. Decyzja o ciazy byla swiadoma, przemyslana i wiedzialam, ze ostatniego semestru na uczelni nie odpuszcze. Wiec zamiast zakladac z gory cudowny przebieg ciazy, ze wspanialym samopoczuciem moglam zalozyc tez scenariusz taki, jaki mi zycie napisalo ;P jeszcze tak na dobranoc zwymiotowalam herbatke :D

Tulipanna - jejejje!! Rewelacja :) gratulacje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 06:01

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Tulipanna gratuluję!!!! Wiem właśnie ze po odstawieniu clo i dupka często się udaje. Tak miałam z synem odstawilam i było ;-) lekarka też mówiła że właśnie często przy odstawieniu nagle jest :-)
    U mnie żadnych plamien... Czyli półtora dnia a teraz ani okresu... Hmmm ile można czekać :-(
    Ja clo odstawiałam kilka razy i się nie udawało niestety. Brałam 3 cykle, potem przerwa, potem laparoskopia, przerwa, clo, przerwa i miała być inseminacja w ten weekend a tu niespodzianka. Zwłaszcza, że mielismy masę rzeczy na głowie, łącznie z operacją usunięcia macicy mamy mojego faceta.
    Basia, Ty po prostu zatestuj, nie trzymaj siebie i nas w niepewności:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee nic nie będzie bo nic nie czuję żadnych objawów a temperatura 36.6 więc nie ma szans aby coś było. Już bym chciała nowy cykl ;-) denerwuje mnie to czekanie bo owulka była a okres nie chce przyjść tym bardziej że cały czas biorę dupka już chyba 15 dni ahh ja to się mam ;-)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Eee nic nie będzie bo nic nie czuję żadnych objawów a temperatura 36.6 więc nie ma szans aby coś było. Już bym chciała nowy cykl ;-) denerwuje mnie to czekanie bo owulka była a okres nie chce przyjść tym bardziej że cały czas biorę dupka już chyba 15 dni ahh ja to się mam ;-)
    To czemu nie odstawisz dupka? @ przyjdzie szybciej jak odstawisz i nastąpis spadek progesteronu..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła lekarka że w takich ilościach aż tak progesteron Noe skacze. Mam zrobić test a jak nic to odstawić duphaston. Zobaczymy

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze 10 dni brałam dupka, 11 dnia rano robiłam test i jak negatyw to już nie brałam. @ przychodziła za 3 dni max. A brałam 1 tabletkę, ze dwa razy dwie, jak miałam dwa pęcherzyki

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czasami brałam przez 10 dni i dwa tygodnie czekałam i nic...potem znów i e końcu dało radę...ah ja to się mam...

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta wyszła 2,8 a norma do 2.0 brak ciąży a potem od 5.0 ciąża mam jeszcze do jutra brać duphaston a jutro na usg więc zobaczymy co jest. Beta i tak za mała na cokolwiek więc pewnie jutro przestanę brać duphaston

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, kurcze... ponad 2.0, to może jednak coś się dzieje...?

Mnie dziś calutki dzień boli lewy jajnik i to tak konkretnie, a od wczoraj - uwaga - wibruje. . . Dziewczyny przysięgam, że jajnik mi wibruje O.O Ileś razy w ciągu dnia łapałam za torebkę, bo myślałam, że to telefon!Takie delikatne, szybkie drganie... jakby ktoś mi przykładał coś bzyczącego. Myślicie, że to zwiastuje owulację..? Szukałam w necie jakichś info, ale, że tak powiem, niewiele znalazłam na temat wibrujących jajników O.O

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ