X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • tynkus87 Znajoma

Wysłany: 26 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Elvi właśnie się zastanawiam bo test już powinien pokazać a w niedziele negatyw. Lekarka kazała brać duphaston raz dziennie do dnia miesiaczki.. Ja biorę dwa razy dziennie i progesteron ładny ale czy taka dawkę można brać aż pojawi się miesiączka.... Nie wiem..

Basia z tymi testami to różnie bywa, jak byłam w ciązy z synkiem to bladziutka kreseczka pojawiła się dopiero 5 dni po terminie @ także jest u Ciebie nadzieja. Z lekami nie podpowiem bo ja nie miałam nigdy takich problemów i nie brałam żadnych leków.

Ja mam okresy idealnie regularne, równo co 28 dni z zegarkiem w ręku. Nigdy się nie spóźnia. Także czekam bo w czwartek powinna się niechciana @ zjawić. Aczkolwiek martwią mnie te bóle krzyża i brzucha w niedzielę, były naprawdę silne aż z łóżka nie wychodziłam, nawet mąż się zmartwił. A dziś czuje się świetnie,. Nigdy nie boli mnie ani brzuch ani krzyż przed krem, dopiero w dniu w którym ma być. Więc jest to dla mnei dość niepokojące

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, u mnie trzeci cykl staran, pierwszy z testami owulacyjnymi, owlu byla, nawet poczulam jak mi peka pecherzyk no i migrena w ten dzien, potem co wieczor stan podgoraczkowy i 10 po owu temperatura 38 i bol jajnika z ktorego byla owu tak mocny ze obudzil mnie w srodku nocy. Dwa dni temu migrena jak na@ zrobilam test bo normalnie przy migrenie biore triptany wiec wolalam sie upewnic czy moge,oczywiscie test negatywny :-(. Test owulacyjny wykryl mi owu w 11dniu wiec okres powinnam dostac wczoraj, szybciej niz zwykle wedlug mojego wykresu, temperatura 37.3 straszne wypieki na polikach, bol piersi no i brzuch pobolewa. Poczekam z kolejnym testem do jutra, moze sie udalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:20

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle w plecach i na miesiączkę świadczą również o ciąży. U mnie tak było pierwsze objawy to właśnie mocny ból na miesiączkę a potem nagle przerwa i nic nie boli.. I tak w kółko :-)
    Jeśli chodzi o temperaturę to jeśli jest 37 i powyżej to jest bardzo dobrze ale musi się utrzymywać przez 12 dni czyli tyle ile po owulacji się czeka ;-) więc w sumie lepiej robić test :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety dzisiaj dostałam @. Wychodzi na to, że mam cykl teraz 24 dniowy. W piątek mam mieć wizytę u nowego ginekologa, ale w tej sytuacji przełożę ją na kolejny piątek to wtedy będę w 10 dc więc może z usg coś powie czy zbliża się owulacja czy nie... I kolejny cykl pełen nadziei :)
    Ta luteina co miesiąc bardziej mi cykl skraca, ostatni był 26 dniowy. Czy taki 24 dniowy to lepiej niż 30 dniowy??? Bo mi ginekolog powiedziała, że muszę skrócić cykl aby zwiększyć szansę na zajście w ciążę??? Może ktoś się wypowiedzieć na ten temat? Może macie podobne doświadczenia?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że lepsze krótsze cykle niż długie. Po drugie jak się starasz to rzeczywiście lepiej

Elvi lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi mi lekarz powiedział na moje cykle nieregularne żeby obserwować ile trwają poszczególne fazy, faza lutealna nie może być za krótka to tyle co wiem. 10-11 dni musi być po owulacji do miesiączki. Może poradź się jeszcze innego lekarza, wg mnie 24 dni to strasznie krótko.

ps. tak sobie teraz pomyślałam że może jej chodziło o to żeby było więcej cykli- nawet krótszych bo wtedy więcej owulacji w roku niż przy długich. Gdzieś widziałam że przy długich cyklach jest 9 owulacji w roku a przy krótkich 12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 22:16

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green dzięki Kochana:) W piątek startuję z Estrofemem, mam nadzieję, że wreszcie coś zaskoczy:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    Ja niestety dzisiaj dostałam @. Wychodzi na to, że mam cykl teraz 24 dniowy. W piątek mam mieć wizytę u nowego ginekologa, ale w tej sytuacji przełożę ją na kolejny piątek to wtedy będę w 10 dc więc może z usg coś powie czy zbliża się owulacja czy nie... I kolejny cykl pełen nadziei :)
    Ta luteina co miesiąc bardziej mi cykl skraca, ostatni był 26 dniowy. Czy taki 24 dniowy to lepiej niż 30 dniowy??? Bo mi ginekolog powiedziała, że muszę skrócić cykl aby zwiększyć szansę na zajście w ciążę??? Może ktoś się wypowiedzieć na ten temat? Może macie podobne doświadczenia?

ja miałam bardzo nieregularne cykle... sięgające nawet powyżej 40 dni. Mój ostatni cykl przed ciążą - 31... więc wydaje mi się, że to, tak jak magda_sz pisze, chodzi raczej o częstość owulek.

Elvi lubi tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli jajnik ten gdzie był pęcherzyk i martwię się czy to nie torbiel czasem bo dziś mam 29 dc i powinno takich akcji z jajnikiem nie być..boli aż w pachwinie..

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Elvi mi lekarz powiedział na moje cykle nieregularne żeby obserwować ile trwają poszczególne fazy, faza lutealna nie może być za krótka to tyle co wiem. 10-11 dni musi być po owulacji do miesiączki. Może poradź się jeszcze innego lekarza, wg mnie 24 dni to strasznie krótko.

ps. tak sobie teraz pomyślałam że może jej chodziło o to żeby było więcej cykli- nawet krótszych bo wtedy więcej owulacji w roku niż przy długich. Gdzieś widziałam że przy długich cyklach jest 9 owulacji w roku a przy krótkich 12

Moja faza lutealna by się zgadzała z tym co mówił Ci lekarz, bo owulację miałam według testu 13 dc, więc po 11 dniach to jest 24 dc. Ja też uważam, że te 24 dni to krótko i pasowało mi co 30 dni, miałam regularne i tylko ten progesteron był niski i stąd ta luteina od lekarza.
    Wczoraj napisałam, że dostałam @, w sumie było to brązowe lekkie plamienie, dzisiaj nic, przeszłam na wkładkę, nie wiem co mam o tym myśleć, może dopiero się rozkręca....

• madzia88l Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Gratuluje wszystkim, ktorym sie udalo podczas mojej nieobecnosci.
    Ja w koncu dostalam papiery od midwife i mam spotkanie 9go czerwca razem z pierwszym usg wiec nie moge sie doczekac. W piatek zaczynam 7 tydzien. Do tej pory mialam tylko raz mdlosci rano w ostatnia sobote, ale obeszlo sie bez wymiotow :)
    Jednak od wczoraj zlapalo mnie przeziebienie co mnie bardzo martwi. Popijam herbate z miodem i cytryna mam nadzieje ze zwalcze je szybko.
    Pozdrawiam :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leż, dużo pij, wygrzewaj pod kocem i ciesz się swoim stanem.
    Gratulacje Madziu :)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny. Ostatnio stwierdziłam, że to już "ten czas" i zaczęłam coraz poważniej myśleć o dziecku. Szczerze to strasznie mi zależy. Okres spóźnia mi się już 3 dzień, ale nie mam odwagi zrobić testu. Poza brakiem okresu i wiecznym zmęczeniem, lekko spuchniętym brzuchem i uczuciem zimna, nic szczególnego u mnie nie występuje. Dodam, ze okres mam z raczej regularny - 28 dni, w trakcie cyklu była tylko jedna "próba" dokładnie w połowie. Chyba raczej cieżko spodziewać sie sukcesu po jednej próbie...teraz sama nie wiem czy to spóźnianie sie to nie wynik "nakręcania"

Carla
  • kasiak83 Nowa

Wysłany: 28 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich bardzo miło mi dolonczyć do Waszego grona mam nadzieje ze mnie do niego przyjmiecie :-) jestem tu nowa i w podobnej sytuacji co Carla dziś 34 dzień cyklu okresu brak w 23 plamienie różowe trwajace jeden dzien od tamtej pory świta mi w głowie ta myśl że może tym razem się udało. Jedyny objaw to ból piersi jak na @ myśl o teście mnie paraliżuje tak bardzo boje się rozczarowania...

• Carla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś rano test - pozytywny (35dc) i wyszedł pozytywny, powtórzyłam po południu bito samo. Jutro idę na badanie krwi. Cały czas cieżko mi w to uwierzyć i wole nie zapeszać, niedocierający to do mnie.

madu, Elvi, Madzisek, zita123 lubią tę wiadomość

Carla
  • Carla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za pisownię, na telefonie piszę ;)

Carla
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla gratuluję!!!!
    Ja czekam na okres ciekawe kiedy przyjdzie...

• kasiak83 Nowa

Wysłany: 28 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Carla:-)

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla, to super. Bardzo się cieszę :)

Kasiak83 zrób test, być może dołączysz do grona szczęśliwych, trzymam kciuki :)

• Carla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje. Powiem szczerze, że dopóki lekarz mi tego nie potwierdzi, boję się cieszyć. Dziwne uczucie, cały czas czuję się lekko zdenerwowana i nie umiem się tak w pełni cieszyć. To przez te obawy, że to może "pomyłka"... Sama nie wiem. Też tak mialyscie ?

Carla
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ