X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja po prostu umieram -_- jak @ nie przyjdzie natychmiast to się przekręcę chyba... Od początku tygodnia jestem jak jeden wielki baniak wody (w środę robiłam analizę składu ciała - zatrzymało mi się 4,5 kg wody. . . . . .). Piersi bolą niemiłosiernie, do tego stopnia, że są takie odrętwiałe aż O.o Makabra.

Totoro, ja obecny cykl mam podobny, niby nie liczę na dzidzię w tym cyklu, bo mąż pojechał do pracy w 10 dc więc dni po @ są teoretycznie niepłodne. Poprzedni cykl był bezobjawowy, obecnie już od tygodnia ( a mam dzisiaj 22 dc) piersi mnie bolą, woda mi się zatrzymała w organizmie bo czuję się napompowana i dotknąć się nie mogę, oczywiście nerwy też mam... Już nie miałam tak dawno, bo biorę luteinę i jakoś łagodnie przychodziła @. I oczywiście doła mam, że gruba jestem, a jutro komunia w rodzinie i sukienka w piersiach opięta :(

• Totoro Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bóle piersi zaczęły się chyba w środę... czyli 21. dc. Strasznie się męczę jak mam takie długie cykle...;/ Przy tych krótkich czuję się o niebo lepiej;/ ale niech będą jakie chcą, byle była owulka...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:29

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 33 dc okresu nadal nie ma..testy ciazowe negatywne wiec pewnie nerwy i stres mi blokuja,piersi bola jajniki od 4 dni ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja chyba musze schudnac z 10 kg bo waze 75 a lekarz mowil ze czasami za duza wagavtez utrudnia zajscie w ciaze, fakt przed ciaza wazylam 64 ;( od czerwca ostro ruszam na silke biore sie za siebie do 60 kg musze dobic !

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, ja ważę 56. Powiem Ci ze nie wiem czy waga ma jakieś znaczeniu mam koleżankę co waży dużo dużo... I ma 2 dzieci.. Niby coś słyszałam o tym ale nie wiadomo jak jest do końca więc sobie nie dobieraj. Mąż chodzi na siłownię, mówiłam mu ze jak nam się nie uda z bobaskiem to od czerwca się zapisuje :D hihi.. I jednak się już nie zapisałam .. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa gratki kochana ;) no u mnie testy negatywne wiec raczy pani @sie zjawi ;( tylko jak widacvzyje swoim zyciem kurde ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tl ty pewnie laska jestes ;) ja laska to bylam ale przed 1 ciaza 3 lata temu :( ?a teraz maz mnie doluje ze powinnam schudnac ze duzl waze i ze nie ma takiej ochoty na srks ;( nie wiemmco myslec

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeej no jak @ nie przyszła to zawsze jest nadzieja :)
    Dziękuję Ci bardzo. Wyczekane nasze szczęście :*
    Nooo co Ty mówisz. Proszę Cie, wszystko da się zrobić! Także nie smutaj i pokaż że dasz radę to będzie z Ciebie dumny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie... no nie przyszla sle 3 testy w odstepach vo kilka dni wszystkir negaty ;( kurde musze dac rade dlatego na sikle od czerwca ruszam, kurde tez mi teskno do moich malych sukienek i chodze w kolo w tym samym bo nic na mnie nie lezy ;((((

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile już po terminie @ jestes? Może betke warto zrobić :)
    Spokojnie, pozytywne podejście i będzie ok :D przede wszystkim odłożyć słodycze chleb i makarony :p tak słyszałam. Ja to się trochę boje jak będę wyglądać później..:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 4 dni, poczekam jeszcze kilka jak nie bedzie to pojde na krew jak wyjdzie ujemna to do doktorka skocze ze znow cos sie pomirszalo u mnie ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj do poniedziałku :)
    Wtedy już można śmiało zrobić i rozwiązać sprawę :) ale nie stresuj się i nie dobieraj sobie niepotrzebnie.!:)
    To co to masz za doktorke która Cie nie wspiera? :P też miałam takiego ginekologa i powiedziałam koniec bo bym się chyba wykonczyla i wpadła w depreche..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chodze od pol roku na monitoring cykli i nic ;( nawet bralam clostilbegyt a po tym torbiel mialam, w sumie na ostatniej wizycie bylo ok .... no a terax znowu cos chyba po 4 latach zmienie lekarza wiezz

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może warto spróbować, albo chociaż sięgnąć po opinie innego.. Wiesz jak,to czasem bywa ;)

• tynkus87 Znajoma

Wysłany: 24 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    przeczytałam wszystkie wasze wpisy bo sama zastanawiam się czy to może być ciąża. Ostatni okres miałam 30 kwietnia, miesiaczkuje idealnie co 28 dni. 11, 13 i 15 Maja intensywnie się przytulaliśmy. 21 Maja zrobiłam betę. Wynik 1.2 czyli brak ciąźy. Praktycznie codziennie boli mnie brzuch jak na @, dzisiaj do tego doszedł mocny ból krzyża. Piersi ogólnie trochę się powiększyła Ale nie są jakoś szczególnie wrażliwe, jedynie skutki trochę i czasami mnie w nich na bokach kulkę. Okres powinnam mieć 28 Maja, i już nie wiem czy te bóle to już na @ czy może jednak nie. Ogólnie brzuch bolał zawsze w dniu S podziewanej miesiączki. Myślicie ze jest szansa ze to jednak fasolka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko powiedziec, ja okres poeinnam miec 19 maja,na nie mam testy negatywne a bole jak na @ i bol piersi... jak do kona miecha @nie przyjdzie ide na bete

• tynkus87 Znajoma

Wysłany: 24 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starcia a może warto szybciej zrobić tą betę, to już 5 dni po terminie na pewno wyjdzie wiarygodny wynik.

Kurcze to czekanie jest najgorsze, zwłaszcza jak bardzo się chce. E pierwszej ciąży staraliśmy się 9 cyklu i dopiero się udało. Lekarz mówił ze to blokada psychiczna. Boję się zeteraz też tak będzie. Synuś ma już prawie 7 lat więc już czas najwyższy na rodzeństwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale testy ciazowe by tezvwychodxily pozytywne a sa negatywne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie zawsze test wyjdzie pozytywny, jeżeli kobieta ma jeszcze mało hormonów w sovie to nie wyjdzie dlatego wtedy powinno robić się betę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tynkus87 wrote:
    Cześć dziewczyny
    przeczytałam wszystkie wasze wpisy bo sama zastanawiam się czy to może być ciąża. Ostatni okres miałam 30 kwietnia, miesiaczkuje idealnie co 28 dni. 11, 13 i 15 Maja intensywnie się przytulaliśmy. 21 Maja zrobiłam betę. Wynik 1.2 czyli brak ciąźy. Praktycznie codziennie boli mnie brzuch jak na @, dzisiaj do tego doszedł mocny ból krzyża. Piersi ogólnie trochę się powiększyła Ale nie są jakoś szczególnie wrażliwe, jedynie skutki trochę i czasami mnie w nich na bokach kulkę. Okres powinnam mieć 28 Maja, i już nie wiem czy te bóle to już na @ czy może jednak nie. Ogólnie brzuch bolał zawsze w dniu S podziewanej miesiączki. Myślicie ze jest szansa ze to jednak fasolka?
    No niestety nikt Ci takiej pewności nie da.. Musisz poczekać do dnia terminu @ i wtedy zrobić test, jeżeli nie wyjdzie odczekać powtórzyć test i ewentualnie lecieć na betę;)

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ