X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej odczekać, jak jesteś w ciąży to nie ucieknie :) ja zrobiłam dwa dni po terminie @ i wyskoczyły 2 grube kreseczki. Także bez stresu! :)

Ania:D lubi tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj usg, widziałam serduszko :) tylko zmartwiłam się, bo powiedziała, ze widzi jakby drugi pęcherzyk, ale jest on w trakcie wchłaniania, dostałam luteinę 100 mg zamiast dupka. Następna wizyta za 4 tygodnie. Gin powiedziała, że powinno być już wtedy ok.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam ze jestem chora!! 37.2-4 wiec do apteki ale zamiast gripexa pomyslalam ze kupie test;) i jest...brzuch mnie bolał jak na okres, ale tak troche dziwnie...piersi ani sie umyć...

aneczka1983, Elvi lubią tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję, bardzo się cieszę :)

Jak wam się udaje, to i we mnie rodzi się nadzieja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dwa testy ciążowe po współżyciu z nadzieją, że będą dwie kreski, niestety nic... Później spóźniający się o 5 dni okres, zrobiłam testy - dwie grube krechy. :D
    Potwierdziłam test drugim testem no a później lekarz. :) Żadnych dolegliwości prócz bolących piersi, bólu w podbrzuszu i bólu głowy, senność i zmęczenie.
    No i teraz jem jak za pięciu a poza tym to normalnie pracuję i dajemy sobie z maleństwem świetnie radę.

Najważniejsze to pozytywne nastawienie na myśl, że już się jest Mamą. :)

Pozdrawiam!!!

Elvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Dorothy gratulacje duzo zdrowka i oszczedzajcie sie ;) i pamietajcie ze jedzenie w ciazy za 2 to mit, i nie zezwalajcie sobie na obzarstwo bez na myslu bo to ciaza ;) bo pozniej efekt pociazowych brzuchow, brak samoakceptacji i wyscig po sexi sylwetke daje psychice popalic ;) wiem z doswiadcenia &)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    Ania gratuluję, bardzo się cieszę :)

Jak wam się udaje, to i we mnie rodzi się nadzieja :)

Dsz rade kochana, w swoim czasie ;) ja termin @ mialam na dzisiaj, ale pewnie sie spozni,mbo tydsin temu test robilam to w ciazy nie bylqm, a wiadomo ze dni plodne juz dawno byly, wiec warpie ;)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mi test pozytywny (ledwo widoczna druga kreska) wyszedł dopiero dzień po terminie miesiączki, 4 dni przed 100% negatywny. Także nie trać jeszcze nadziei :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ania, Dorothy gratulacje duzo zdrowka i oszczedzajcie sie ;) i pamietajcie ze jedzenie w ciazy za 2 to mit, i nie zezwalajcie sobie na obzarstwo bez na myslu bo to ciaza ;) bo pozniej efekt pociazowych brzuchow, brak samoakceptacji i wyscig po sexi sylwetke daje psychice popalic ;) wiem z doswiadcenia &)

Dziękuję! :) Ja akurat nigdy nie miałam kompleksów i pewnie nie będę miała. Nawet jak urodzę to będę szczęśliwa, że mogłam się poświęcić dla maleństwa i teraz nie myślę zbytnio o sobie ale o dziecku. :)

Trzymajcie się dziewczyny i dużo zdrówka Wam życzę! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam dzisiaj test 2 dni po terminie okresu i negatywny, takze pewnei @ sobie znow przyjdzie jak chce:)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się niecierpliwie mam 21 dc i jeszcze tyle czekania ;-) sarcia a dobrze przygladalas się testowi ja pod światło widziałam cień cienia drugiej kreski i to było to

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starcia ja tez miałam cień kreski , bedzie dobrze, zobaczysz, ja nie mogłam uwierzyc własnym oczom:D do mojego M zadzwoniłam siedząc jeszcze na wc :p

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia 123 trzymam kciuki,żeby @ nie przyszła;) Gdyby jednak, to głowa do góry, jedziemy na tym samym wózku;D Ja też własnie czekam na okres i po prostu umieram, jestem ledwo żywa... a piersi mi wybuchną chyba zaraz...

Ania. Dorothy - GRATULACJE oczywiście ogromne!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:54

Dorothy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • madzia88l Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja zaczynam dzisiaj 6 tydzień i od rana męczy mnie zgaga. Poza tym nie mogę dotknąć piersi, ale odpukać nic więcej. Zero mdłości itp. No i ucinam sobie małe drzemki :)
    Poza tym w dalszym ciągu czekam na papiery od midwife, ale jestwm już spokojniejsza bo rozmawiałam z dziewcxynami, które rodziły w uk i nie nie mają pojęcia skąd te mity na temat opieki nad ciężarnymi w uk. Wszystkie zadowolone, uśmiechnięte, a sam poród rewelacyjny, więc mam nadzieję, że i ja odniosę takie wrażenie :)

• PatJot Znajoma

Wysłany: 21 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak u was było ze śluzem w okolicach czasu testowania? Jaki był? A może było sucho? Czy miała którąś brązowy śluz, a mimo to test pokazał ciążę? Z gory dziękuje za odpowiedź! :)

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki, u nas 7tc3d, i dopadły mnie mdłości już kilka dni 3maja. Dziś jest znacznie lepiej, ale wczoraj i przedwczoraj to masakra ^^. do pracy chodzę codziennie jakoś dajemy radę ;) ale przed chwilą tez drzemalam :D hihi.
    A tak to wszystko ok, czujemy się super ;)

Dziewczyny-te które czekają na @, 3 mam kciuki żeby ta niedobra malpa nie przyszła!! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    sarcia 123 trzymam kciuki,żeby @ nie przyszła;) Gdyby jednak, to głowa do góry, jedziemy na tym samym wózku;D Ja też własnie czekam na okres i po prostu umieram, jestem ledwo żywa... a piersi mi wybuchną chyba zaraz...

Ania. Dorothy - GRATULACJE oczywiście ogromne!!!:)
    Dziękuję!!! :*

Totoro lubi tę wiadomość

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :( poratujcie....

co na ból gardła? :(

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • rose. Nowa

Wysłany: 21 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobietki ;) mam takie jedno małe pytanie.. czy w piątym tygodniu miałyście już obolałe i większe piersi? ja w poprzedniej, poronionej niestety ciąży już w 6tc miałam ten objaw, a teraz nic.. i martwię się że może się pojawić @ lada chwila, a tego byśmy bardzo nie chciali ;c
    buziaki!

rose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z czosnkiem i miodem,- działa cuda a ja niecierpie.. Tego zapachu szczególnie :D herbata z miOdem cytryna.

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ