X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej odczekać, jak jesteś w ciąży to nie ucieknie :) ja zrobiłam dwa dni po terminie @ i wyskoczyły 2 grube kreseczki. Także bez stresu! :)

Ania:D lubi tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj usg, widziałam serduszko :) tylko zmartwiłam się, bo powiedziała, ze widzi jakby drugi pęcherzyk, ale jest on w trakcie wchłaniania, dostałam luteinę 100 mg zamiast dupka. Następna wizyta za 4 tygodnie. Gin powiedziała, że powinno być już wtedy ok.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam ze jestem chora!! 37.2-4 wiec do apteki ale zamiast gripexa pomyslalam ze kupie test;) i jest...brzuch mnie bolał jak na okres, ale tak troche dziwnie...piersi ani sie umyć...

aneczka1983, Elvi lubią tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję, bardzo się cieszę :)

Jak wam się udaje, to i we mnie rodzi się nadzieja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dwa testy ciążowe po współżyciu z nadzieją, że będą dwie kreski, niestety nic... Później spóźniający się o 5 dni okres, zrobiłam testy - dwie grube krechy. :D
    Potwierdziłam test drugim testem no a później lekarz. :) Żadnych dolegliwości prócz bolących piersi, bólu w podbrzuszu i bólu głowy, senność i zmęczenie.
    No i teraz jem jak za pięciu a poza tym to normalnie pracuję i dajemy sobie z maleństwem świetnie radę.

Najważniejsze to pozytywne nastawienie na myśl, że już się jest Mamą. :)

Pozdrawiam!!!

Elvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Dorothy gratulacje duzo zdrowka i oszczedzajcie sie ;) i pamietajcie ze jedzenie w ciazy za 2 to mit, i nie zezwalajcie sobie na obzarstwo bez na myslu bo to ciaza ;) bo pozniej efekt pociazowych brzuchow, brak samoakceptacji i wyscig po sexi sylwetke daje psychice popalic ;) wiem z doswiadcenia &)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    Ania gratuluję, bardzo się cieszę :)

Jak wam się udaje, to i we mnie rodzi się nadzieja :)

Dsz rade kochana, w swoim czasie ;) ja termin @ mialam na dzisiaj, ale pewnie sie spozni,mbo tydsin temu test robilam to w ciazy nie bylqm, a wiadomo ze dni plodne juz dawno byly, wiec warpie ;)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mi test pozytywny (ledwo widoczna druga kreska) wyszedł dopiero dzień po terminie miesiączki, 4 dni przed 100% negatywny. Także nie trać jeszcze nadziei :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ania, Dorothy gratulacje duzo zdrowka i oszczedzajcie sie ;) i pamietajcie ze jedzenie w ciazy za 2 to mit, i nie zezwalajcie sobie na obzarstwo bez na myslu bo to ciaza ;) bo pozniej efekt pociazowych brzuchow, brak samoakceptacji i wyscig po sexi sylwetke daje psychice popalic ;) wiem z doswiadcenia &)

Dziękuję! :) Ja akurat nigdy nie miałam kompleksów i pewnie nie będę miała. Nawet jak urodzę to będę szczęśliwa, że mogłam się poświęcić dla maleństwa i teraz nie myślę zbytnio o sobie ale o dziecku. :)

Trzymajcie się dziewczyny i dużo zdrówka Wam życzę! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam dzisiaj test 2 dni po terminie okresu i negatywny, takze pewnei @ sobie znow przyjdzie jak chce:)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się niecierpliwie mam 21 dc i jeszcze tyle czekania ;-) sarcia a dobrze przygladalas się testowi ja pod światło widziałam cień cienia drugiej kreski i to było to

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starcia ja tez miałam cień kreski , bedzie dobrze, zobaczysz, ja nie mogłam uwierzyc własnym oczom:D do mojego M zadzwoniłam siedząc jeszcze na wc :p

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia 123 trzymam kciuki,żeby @ nie przyszła;) Gdyby jednak, to głowa do góry, jedziemy na tym samym wózku;D Ja też własnie czekam na okres i po prostu umieram, jestem ledwo żywa... a piersi mi wybuchną chyba zaraz...

Ania. Dorothy - GRATULACJE oczywiście ogromne!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:54

Dorothy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • madzia88l Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja zaczynam dzisiaj 6 tydzień i od rana męczy mnie zgaga. Poza tym nie mogę dotknąć piersi, ale odpukać nic więcej. Zero mdłości itp. No i ucinam sobie małe drzemki :)
    Poza tym w dalszym ciągu czekam na papiery od midwife, ale jestwm już spokojniejsza bo rozmawiałam z dziewcxynami, które rodziły w uk i nie nie mają pojęcia skąd te mity na temat opieki nad ciężarnymi w uk. Wszystkie zadowolone, uśmiechnięte, a sam poród rewelacyjny, więc mam nadzieję, że i ja odniosę takie wrażenie :)

• PatJot Znajoma

Wysłany: 21 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak u was było ze śluzem w okolicach czasu testowania? Jaki był? A może było sucho? Czy miała którąś brązowy śluz, a mimo to test pokazał ciążę? Z gory dziękuje za odpowiedź! :)

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki, u nas 7tc3d, i dopadły mnie mdłości już kilka dni 3maja. Dziś jest znacznie lepiej, ale wczoraj i przedwczoraj to masakra ^^. do pracy chodzę codziennie jakoś dajemy radę ;) ale przed chwilą tez drzemalam :D hihi.
    A tak to wszystko ok, czujemy się super ;)

Dziewczyny-te które czekają na @, 3 mam kciuki żeby ta niedobra malpa nie przyszła!! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    sarcia 123 trzymam kciuki,żeby @ nie przyszła;) Gdyby jednak, to głowa do góry, jedziemy na tym samym wózku;D Ja też własnie czekam na okres i po prostu umieram, jestem ledwo żywa... a piersi mi wybuchną chyba zaraz...

Ania. Dorothy - GRATULACJE oczywiście ogromne!!!:)
    Dziękuję!!! :*

Totoro lubi tę wiadomość

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :( poratujcie....

co na ból gardła? :(

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • rose. Nowa

Wysłany: 21 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobietki ;) mam takie jedno małe pytanie.. czy w piątym tygodniu miałyście już obolałe i większe piersi? ja w poprzedniej, poronionej niestety ciąży już w 6tc miałam ten objaw, a teraz nic.. i martwię się że może się pojawić @ lada chwila, a tego byśmy bardzo nie chciali ;c
    buziaki!

rose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z czosnkiem i miodem,- działa cuda a ja niecierpie.. Tego zapachu szczególnie :D herbata z miOdem cytryna.

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ