X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naprawdę mamy identyczne historie, no jak czytam to co piszesz to tak jakbym ja to pisała :P
    Też zawsze miałam regularne @, kalendarzyk w tel nigdy nie zawiódł ;)

Mi też raz spoznila się @ 5dni. Wykonałam w tym czasie dwa testy które o dziwo wyszły pozytywne, ale nie takie grube krechy jak teraz. Po 5 dniach spóźnienia przyszła @ i płacz, od razu wizyta u ginekologa który nie badając mnie powiedział że to było poronienie samoistne. Miałam załamke na całego. Mąż nie mógł uwierzyć dlatego pojechaliśmy wieczór tego samego dnia na IP gdzie mnie zbadali porządnie, 30 min usg we wszystkie strony, beta i okazalo sie ze ciąży nie było...trafiliśmy na jakiegoś totalnego idiote.. co ja wtedy przeżyłam to moje. Masakra.
    Dlatego teraz tak się bardzo cieszę z naszej Fasoleczki <3

Natalka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku ja też miałam kalendarzyk w tel ! ;d

No, jak mi się spóźniała wtedy te 3 dni, to też zrobiłam test, ale nic nie wyszło i trochę posmutnieliśmy, ale to był kolejny powód do miłości ;d

Ja w tamtym roku też właśnie zaszłam w kwietniu i dokładnie 16ego czerwca poroniłam ... :-( Ale wtedy mieliśmy troszeczkę więcej stresów i problemów. Za dużo wszystkiego na głowie i się stało :-( Ale to była trauma ... Z dobry tydzień ciągłego płaczu i obwiniania się o wszystko. Teraz jak na to patrzę z perspektywy czasu, to stwierdzam, że po prostu tak miało się stać. Przecież nic nie dzieje się przypadkiem ;-)
    Fakt, że teraz też mam ten lęk wewnętrzny, bo jednak takie przeżycie zostaje ... Ale jak na razie (odpukać i niech tak zostanie) wszystko jest w porządku i czuję się świetnie ! :-)

My też jesteśmy prze szczęśliwi i mój Mąż, mimo, że to jeszcze są początki, już zaczyna całować brzuszek, przytulać się i gadać, że już tatuś kocha ;d

alexa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj.. No dokładnie, wszystko dzieje się po coś nie bez przyczyny..
    Teraz będzie dobrze, musi :)
    Tak 3maj ;) my też czujemy się super, tylko spanie mnie bierze coraz częściej i wcześniej.

Noo nie mogę, naprawdę to są jakieś cyry :D mój robi dokładnie to samo, jak zasypiamy szczególnie :D to jest wspaniałe uczucie.. Takie niezastąpione :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ... Masz może GG ? FB usunęłam, gadu też właściwie nie używam, ale nr dalej posiadam, a że nie mam żadnej innej opcji, do kontaktu, to przeprosze ten stary komunikator i na niego wejde ;d Bo fajnie mi sie z Toba rozmawia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie Mam.A WhatsAppa na tel może masz?? ;) ja mam internet na tel tylko tzn na laptopie też ale wygodniej mi z nim bo zawsze mam pod ręka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam WhatsAppa, bo mam telefon w naprawie i teraz używam jakiegoś starego ogórka, który nawet nie ma wifi ;/ padaczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie można tu pisać na privie, kkuknij tam w wiadomości, napiszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja Cię tam zaprosiłam do przyjaciółek, bo inaczej też wiadomości nie da się wysłać ;-)

OKEJ, już nie spamujemy tutaj niepotrzebnymi wiadomościami :-)

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka i Aleksa, buzia mi się cieszy jak czytam wasze teksty o mówieniu do brzusia :) Aż mi się marzy już to co wy przeżywacie. Dziś mnie jajniki bolały, mocno je odczułam więc zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny, ale doła mam, bo mąż pojechał tydzień temu i wróci na początku lipca. Zresztą gdyby ciało nie dało mi znać to bym nie wiedziała, że to ten dzień, bo w poprzednim cyklu miałam 12 dc, a dzisiaj mam 16 dc, więc trzeba bardzo słuchać swego ciała. Temperatura ciała 36,3 więc dzisiaj nie widać jeszcze wzrostu....
    Biorę się mocno za siebie, a z tym monitoringiem to masakra jakaś, bo pracuje i ciężko mi się gdzieś ruszyć... Dam wam znać pod koniec cyklu jak tam mój progesteron i w ogóle jak wrażenia u nowego gin (tym razem facet).

alexa lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mi się przypomniało, że takie miałam dzisiaj nerwy, że lepiej nie podchodzić było do mnie... Miałyście może tak w czasie owulacji?? Bo mi się to pierwszy raz zdarzyło...

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... ja teak miewałam tylko przed okresem, ale teraz trudno mi powiedzieć, bo nie wiem czy mam owulacje;/

A dziewczyny, mam pytanie jeszcze - zawsze rozpoznajecie po śluzie owulację? Tzn, zawsze w tym czasie macie taki jak białko z jajka? Ja np. wczoraj miałam sporo śluzu, rzadszego niż wcześniej, ale był lekko biały, nie całkiem przeźroczysty;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja tam polegałam na testach owulacyjnch i udało mi się za drugim razem
    W pierwszym cyklu za bardzo się spielam i jak tylko zobaczyłam cień cienia drugiej kreski to do dzieła i codziennie. W drugim cyklu juz poczekalam do tej ciemnej krechy a starania były co drugi dzień i się udało.
    Nie bawiłam się w badanie śluzu.
    Pozdrawiam Totoro.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, ja też mam zamiar pobawić się w testy owulacyjne, ale w kolejnym cyklu, jak zacznę przyjmować Estrofem:) Pozdrawiam też:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:37

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od niedzieli mdlosci i biegunka:( dzisiaj odebrałam beta jcg x soboty wynik 5785

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi. Ja Ci powiem tak ;) nie wsluchiwalam się w ogóle w jajnik, nie zwracałam na to uwagi, na sluz też nie.. Po prostu w tym cyklu się przylozylismy i kochalismy się praktycznie codziennie ale nie z myślą że dziecko musi być. Nie nastawialismy się wcale a tu proszę :) taki zaskok.
    W owulacje to miałam na pewno duża ochotę na seks :D haha. Nawet kilka raz... A humorki tylko jak miała nadejść @ - zawsze Zła niezadowolona. :P
    Nie możecie się tak przejmować dziewczyny i myśleć.! Naprawdę. Nie dobierajcie sobie i na pewno przyjdzie! :)
    Dziś byłam na wizycie bo nie wytrzymałam z mężem już, chcieliśmy zobaczyć nasze szczęście, biło leciutko serduszko <3 i już znacznie większa fasolka <3 cudo..

A wy dziewczyny głowy do góry, pozytywne nastawienie, i sypialnia ^^
    Tylko wiem ze na pewno jest ciężej jak mąż robi w delegacji.. My jesteśmy ze sobą na codzień także inaczej.. Ale będzie dobrze! :)

Elvi lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Hmm... ja teak miewałam tylko przed okresem, ale teraz trudno mi powiedzieć, bo nie wiem czy mam owulacje;/

A dziewczyny, mam pytanie jeszcze - zawsze rozpoznajecie po śluzie owulację? Tzn, zawsze w tym czasie macie taki jak białko z jajka? Ja np. wczoraj miałam sporo śluzu, rzadszego niż wcześniej, ale był lekko biały, nie całkiem przeźroczysty;/

Upławy zawsze pomagają określić dni owulacyjne, ale nie dają pewności, że owulacja była. Mi wczoraj test owulacyjny wyszedł pozytywny, jajniki pobolewają, ale upławów nie mam wielkich i temperatura na razie nie wzrosła. Odpuszczam na razie za radą alex :) Przynajmniej do kolejnej wizyty u ginekologa. Trzymam kciuki Totoro :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Elvi, ja za Ciebie też:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale ja mam sfiksowany orgajizm, dzis powinnam dostac okres jest juz 29mdc, a,okresu nie mal zadnych objawow chwilami pobolewaja mnie jajniki, czemu koj organizm plata mi fogle i daje nadzieje ze to w koncu to... poczekam jeszcze ze 2 dni i jesli nie bedzie to zrobie test..... dziwne w zeszlym miechu co do dnia juz mialam uplawy.... ehhh.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia a,spóźnia Ci się czasem @? Masz regularne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguly okres zawsze mialam regularnie jedynie po poronieniu bzikowal, ale od 3 miediecy jest w normie, ale sie nie stresuje bo czasaminnerwy, stres okres mi przeduwsky takze mydle ze raczrj bedzie....

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ