X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • aanusia Nowa

Wysłany: 14 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,staramy sie z mezem o malenstwo.Wspolzylismy od 8 - 13 dnia cyklu teraz od 2 dni leze w lozku chora,martw mnie bardzo mocna wrazliwosc sutkow i bol piersi od bocznych stron jakby od pach...nie wiem co to moze byc...prosze o dorade...

Ania
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej będzie jak poczekasz do dnia spodziewanej @ i zrobisz test.

• aanusia Nowa

Wysłany: 14 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam dodac ze dzisiaj mam czy 17 dc to chyba za wczesnie na objawy...

Ania
  • Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina we wtorek. Wg wszytskich dostępnych opracowań to był mój 7t1d no ale w zwiazku z tym że mam długie cykle dokladnie wiem kiedy nastąpiło zapłodnienie i wg mnie to był 5t5d. Jednak mój lekarz wpisał mi 4 tydzień ciąży a na usg jest wpisane 4t6d. Czy któraś z Was się w ogóle orientuje jak do grzyba oni to w końcu liczą? Powiedziałam lekarzowi jak wyglądają moje cykle i kiedy moim zdaniem doszło do zapłodnienia i niby chyba wziął to pod uwagę a jednak jakos tak dziwnie. A może oni to ustalaja z obrazu usg? Ale to w takim razie wg opracowań w necie moja fasolka już jest na tyle duze ze to jest wg mnie koniec 6tyg czyli tak jak na liczę 6t5d. Już się pogubiłam. Czy ktoś z Was to ogarnia?

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w karcie ciąży wpisał datę pierwszy dzień ostatniej miesiączki jako początek ciąży, dodatkowo wylicza po wielkości z USG ale to się może różnić plus minus 4 dni. Tak samo termin porodu wylicza się data ostatniej miesiączki a usg z 12 tyg.

Dodam że też miałam długie cykle 35dni i do zapłodnienia doszło w 19-20 dniu cyklu a nie jak to standardowo w 14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 12:06

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz , pamietaj ze kazda kobieta-matka ma jeszcze instynkt ;) dobrze ze ta szkola ci pomaga, ja wyrazilam swoje zdanie i doswiadczenie jakie przezylam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla informacji mojej grupy wsparcia totoro, green, carmel, layla robilam test wyszedl negatywny buuu ;( l4 konczy mi sie 25.05 i coming do pracy, bede zagladac, ale starania narazie odpuszczam ;).... najwidoczniej to jeszcze nie czas nic na sile

• madzia88l Debiutantka

Wysłany: 14 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie obliczyłam od 1 dnia ostatniwj miesiączki a co powie lekarz zobaczymy. Teraz czekam z utęsknieniem na wyznaczenie 1 wizyty. Ah te uk

• sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedron wrote:
    Byłam u gina we wtorek. Wg wszytskich dostępnych opracowań to był mój 7t1d no ale w zwiazku z tym że mam długie cykle dokladnie wiem kiedy nastąpiło zapłodnienie i wg mnie to był 5t5d. Jednak mój lekarz wpisał mi 4 tydzień ciąży a na usg jest wpisane 4t6d. Czy któraś z Was się w ogóle orientuje jak do grzyba oni to w końcu liczą? Powiedziałam lekarzowi jak wyglądają moje cykle i kiedy moim zdaniem doszło do zapłodnienia i niby chyba wziął to pod uwagę a jednak jakos tak dziwnie. A może oni to ustalaja z obrazu usg? Ale to w takim razie wg opracowań w necie moja fasolka już jest na tyle duze ze to jest wg mnie koniec 6tyg czyli tak jak na liczę 6t5d. Już się pogubiłam. Czy ktoś z Was to ogarnia?
    mnie wyliczyla z daty ostatniej miesiaczki ale tez mierzyla zarodek I z tego obliczyla wiek ciazy, wyszla jej o 5 dni starsza ale pewnie wczesniej mialam owulacje.

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123 wrzucamy na luz, wreszcie się uda:)

Laya, zita123, Elvi lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A dla informacji mojej grupy wsparcia totoro, green, carmel, layla robilam test wyszedl negatywny buuu ;( l4 konczy mi sie 25.05 i coming do pracy, bede zagladac, ale starania narazie odpuszczam ;).... najwidoczniej to jeszcze nie czas nic na sile

buuuuu ;< nie odpuszczaj staran, ale podejdz do tego na luzie :) po prostu przytulajcie sie kiedy tylko najdzie Was ochota i zobaczysz, ze raz dwa sie uda ;)

Laya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was mocno kciuki!
    Ja po wizycie i niestety mój Babelek taki tajemniczy że nie dał sobie zajrzeć i nie wiemy czy chłopak czy dziewczynka :-P
    Ogólnie to taki zwiercony był machal rączkami zaciskal paluszki na koniec wsadził paluszek do buźki <3 Lekarz się śmiał mówił że taki zwiercony że ciężko było zmierzyć główkę i kośc udowa chwilę musieliśmy poczekać ale płci nie ujawniło:-)
    Sarcia a próbowałas testy owulacyjne mi się udało w drugim cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 19:01

• Laya Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, tak jak pisze totoro-wrzuć na luz i będzie dobrze!

Ja będę testować w poniedziałek bo wtedy wypada mi termin @. Dalej jestem pełna nadziei że się udało. Dalej ma tkliwe piersi i pobolewaja mnie trochę jajniki. Zwykle nie miewalam takich bóli przed @, a właściwe w pierwszym dniu zawsze było koszmarnie. Trochę wiąże to właśnie z ciążą, choć wiem, że jeszcze za wcześnie na takie podejrzenia.
    Zaniepokoilo mnie też niewielkie plamienie, ale poczekam co będzie się dalej działo.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laya, trzymam kciuki:) Ja cały czas żyję nadzieją, że jednak owulacja przyjdzie i cykl będzie dłuższy...:) Moja gin mówiła, że tak patrząc po wielkości pęcherzyka, to jeśli owulacja będzie to dopiero sobota - niedziela... nie mam na razie objawów miesiączki, które zaczynają się od bólu piersi ponad tydzień wcześniej, więc może akurat...:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Laya Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro - ja za Ciebie również trzymam kciuki i za wszystkie pozostałe dziewczyny, które chciałyby napisać o swoich potwierdzonych objawach ciąży w tym temacie :-)

Caramel, ja w pierwszej ciąży o płci dziecka dowiedziałam się dopiero w 21 tygodniu u innego lekarza. Moja gin ma stary sprzęt i właściwie do końca ciąży nie zgadywała, bo nie miało to sensu.
    Masz jakieś przeczucia co do Twojego Bąbelka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:33

• Laya Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laya wrote:
    Zaniepokoilo mnie też niewielkie plamienie, ale poczekam co będzie się dalej działo.

No i niestety wczorajsze plamienia zapowiadały @ :-(. Trochę wcześniej niż zwykle, ale przynajmniej wcześniej będę mogła zacząć kolejne starania!

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laya i tak trzymać - nowy cykl = nowa szansa!:D - powiedział Totoro, wcinając tłusty twaróg i przepijając Inofolikiem xD

Laya lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laya myślę że to będzie chłopak <3

Laya lubi tę wiadomość

• Laya Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel - Ja mam córeczkę i fajnie byłoby mieć chłopaka do pary. Mam nadzieję, że w tym cyklu się uda, a zgodnie z kalendarzem chińskim w tym cyklu mam szansę na chłopaka ;-).

Widać moje objawy oznaczały zbliżającą się @. Jest to dla mnie coś nowego, bo nigdy takich nie miałam. Poza tym zagadkowy dla mnie jest tak krótki, bo 24 dniowy cykl :-(. Jak mi się wszystko pomiesza, to chyba na stałe będę musiała się przenieść na ovufriend, a nie zaśmiecać tutaj tematów ;p

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laya to chyba razem wyemigrujemyxD Ale ja nadal wierzę w magiczną moc tłustego nabiału i inofolic!xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ