Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Byłam u gina we wtorek. Wg wszytskich dostępnych opracowań to był mój 7t1d no ale w zwiazku z tym że mam długie cykle dokladnie wiem kiedy nastąpiło zapłodnienie i wg mnie to był 5t5d. Jednak mój lekarz wpisał mi 4 tydzień ciąży a na usg jest wpisane 4t6d. Czy któraś z Was się w ogóle orientuje jak do grzyba oni to w końcu liczą? Powiedziałam lekarzowi jak wyglądają moje cykle i kiedy moim zdaniem doszło do zapłodnienia i niby chyba wziął to pod uwagę a jednak jakos tak dziwnie. A może oni to ustalaja z obrazu usg? Ale to w takim razie wg opracowań w necie moja fasolka już jest na tyle duze ze to jest wg mnie koniec 6tyg czyli tak jak na liczę 6t5d. Już się pogubiłam. Czy ktoś z Was to ogarnia?
-
Mi lekarz w karcie ciąży wpisał datę pierwszy dzień ostatniej miesiączki jako początek ciąży, dodatkowo wylicza po wielkości z USG ale to się może różnić plus minus 4 dni. Tak samo termin porodu wylicza się data ostatniej miesiączki a usg z 12 tyg.
Dodam że też miałam długie cykle 35dni i do zapłodnienia doszło w 19-20 dniu cyklu a nie jak to standardowo w 14.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 12:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Biedron wrote:Byłam u gina we wtorek. Wg wszytskich dostępnych opracowań to był mój 7t1d no ale w zwiazku z tym że mam długie cykle dokladnie wiem kiedy nastąpiło zapłodnienie i wg mnie to był 5t5d. Jednak mój lekarz wpisał mi 4 tydzień ciąży a na usg jest wpisane 4t6d. Czy któraś z Was się w ogóle orientuje jak do grzyba oni to w końcu liczą? Powiedziałam lekarzowi jak wyglądają moje cykle i kiedy moim zdaniem doszło do zapłodnienia i niby chyba wziął to pod uwagę a jednak jakos tak dziwnie. A może oni to ustalaja z obrazu usg? Ale to w takim razie wg opracowań w necie moja fasolka już jest na tyle duze ze to jest wg mnie koniec 6tyg czyli tak jak na liczę 6t5d. Już się pogubiłam. Czy ktoś z Was to ogarnia?
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A dla informacji mojej grupy wsparcia totoro, green, carmel, layla robilam test wyszedl negatywny buuu ;( l4 konczy mi sie 25.05 i coming do pracy, bede zagladac, ale starania narazie odpuszczam .... najwidoczniej to jeszcze nie czas nic na sile
buuuuu ;< nie odpuszczaj staran, ale podejdz do tego na luzie po prostu przytulajcie sie kiedy tylko najdzie Was ochota i zobaczysz, ze raz dwa sie udaLaya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzymam za Was mocno kciuki!
Ja po wizycie i niestety mój Babelek taki tajemniczy że nie dał sobie zajrzeć i nie wiemy czy chłopak czy dziewczynka
Ogólnie to taki zwiercony był machal rączkami zaciskal paluszki na koniec wsadził paluszek do buźki Lekarz się śmiał mówił że taki zwiercony że ciężko było zmierzyć główkę i kośc udowa chwilę musieliśmy poczekać ale płci nie ujawniło:-)
Sarcia a próbowałas testy owulacyjne mi się udało w drugim cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 19:01
-
Sarcia, tak jak pisze totoro-wrzuć na luz i będzie dobrze!
Ja będę testować w poniedziałek bo wtedy wypada mi termin @. Dalej jestem pełna nadziei że się udało. Dalej ma tkliwe piersi i pobolewaja mnie trochę jajniki. Zwykle nie miewalam takich bóli przed @, a właściwe w pierwszym dniu zawsze było koszmarnie. Trochę wiąże to właśnie z ciążą, choć wiem, że jeszcze za wcześnie na takie podejrzenia.
Zaniepokoilo mnie też niewielkie plamienie, ale poczekam co będzie się dalej działo. -
Laya, trzymam kciuki:) Ja cały czas żyję nadzieją, że jednak owulacja przyjdzie i cykl będzie dłuższy... Moja gin mówiła, że tak patrząc po wielkości pęcherzyka, to jeśli owulacja będzie to dopiero sobota - niedziela... nie mam na razie objawów miesiączki, które zaczynają się od bólu piersi ponad tydzień wcześniej, więc może akurat...
-
Totoro - ja za Ciebie również trzymam kciuki i za wszystkie pozostałe dziewczyny, które chciałyby napisać o swoich potwierdzonych objawach ciąży w tym temacie
Caramel, ja w pierwszej ciąży o płci dziecka dowiedziałam się dopiero w 21 tygodniu u innego lekarza. Moja gin ma stary sprzęt i właściwie do końca ciąży nie zgadywała, bo nie miało to sensu.
Masz jakieś przeczucia co do Twojego Bąbelka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:33
-
nick nieaktualny
-
Caramel - Ja mam córeczkę i fajnie byłoby mieć chłopaka do pary. Mam nadzieję, że w tym cyklu się uda, a zgodnie z kalendarzem chińskim w tym cyklu mam szansę na chłopaka .
Widać moje objawy oznaczały zbliżającą się @. Jest to dla mnie coś nowego, bo nigdy takich nie miałam. Poza tym zagadkowy dla mnie jest tak krótki, bo 24 dniowy cykl . Jak mi się wszystko pomiesza, to chyba na stałe będę musiała się przenieść na ovufriend, a nie zaśmiecać tutaj tematów ;p