Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ) byłam u lekarza w piątek no i muszę się pochwalić że wszystko jest dobrze, wyniki badań mam dobre a dzidzia ma 7mm no i oczywiście widziałam jak szybko biło maleńkie serduszko cudowne uczucie, niesamowite. A co u Was? Widzę że dzieje się, dziewczyny powoli dołączają do naszego grona super! A powiedzcie kochane, koleżanka dzisiaj mi mówiła że ona w 12 tyg wiedziała juz jaka jest płeć maluszka, jest to możliwe że tak szybko?
zita123 lubi tę wiadomość
-
Wgl mam też problem mały.. bo zapomniałam lekarza zapytać doradźcie mi. Za 2 tyg kuzynka ma 18stkę. Robi ją w klubie. My z narzeczonym będziemy tam najstarsi z tego młodego grona hehe a więc napewno nie będziemy tam długo itd. Tylko pytanie mam takie, czy ja mogę przebywać na tego typu imprezach, dyskotekach, nawet jednorazowo? Czy to nie zaszkodzi w jakiś sposób mojemu maluchowi? Mama wspominala mi ze głośna muzyka tez może szkodzić jak nie mi to dziecku
-
nick nieaktualnyTeż słyszałam że niektóre dziewczyny już w 12 tygodniu poznają płeć, dużo zależy od tego czy bąbelek będzie chciał coś pokazać czy nie mi lekarz na wizycie w 12t0d powiedział że jest jeszcze za wcześnie i na tym etapie można bardziej sugerować i na pewno nie jest to na 100% ja we czwartek mam wizytę będzie to 16t0d mam nadzieję że się dowiem i zrobię mężowi niespodziankę na urodziny
Co do imprezy ja byłam ostatnio na weselu i wytrzymałam tylko do 1 i już mi się spać chciało, nie pobawiłam się jak zawszę trochę jednak się męczyłam, bardziej uważałam, nie skakałam mój mąż to nawet nie dawał mi z nikim tańczyć jak to tłumaczył "ja na Ciebie uważam nie chce żeby ktoś Ciebie szarpał"
Jednak co do 18-stki w klubie bym uważała, klub jak to klub żeby ktoś nie wpadł na Ciebie, myślę że pójść możesz, nie musisz skakać na parkiecie można posiedzieć a jak będziesz czuła że chcesz iść to wracaj do domu. -
A czy wszystkie kremy przeciwko rozstępom są od 4 miesiąca ciąży? Bo póki co smaruję się oliwką dziecięcą bambino ale nie ukrywam trochę boję się jednak tych rozstępow.. ostatnio widziałam u pewnej znajomej na zdjęciu z sesji z brzuszkiem, że ma na nim bardzo widoczne czerwone rozstępy z przodu. I zaczęłam się martwić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaramel wrote:Totoro dobrze ze poszłaś do lekarza przynajmniej wiesz co i jak:-)i myślę że kolejny cykl jest Twój!!! Będę trzymała mocno kciuki!!!
Pasażerka będziesz świetna mama nie ma innej opcji!!
Dziewczyny decydujecie się na szkołę rodzenia? Osobiście uważam że szkoda trochę kasy moje koleżanki nie chodziły a ostatnio męża kolegi dziewczyna powiedziała że rewelacja i dużo pomaga taka szkoła... Hmmm
Ja chodzilam na szkole rodzenia i szczerze strata czasu tk co oni tam wykkadaja w rzeczywistoscj przelozenia nie ma, kazdy porod jest inny nie da sie oddechu nauczyc czy stosoeac rad co mowia bo bol nie pizwala -
nick nieaktualnyAmi jeszcze wam powiem, ze jak porod sie zaczal to bylam po tej sxkole rodzrnia tylko zawiedziona bo wszystko bylo nie tak 14 godzin rodzilam w mekach lacznie z bolami partymi a skonczylo sie cc, wiec bez stresu wiem ze Sr to tylko mity a porod to nie bajka z opowiadtek piguly, a opieki nad dzeckiem uczyc sie nie trzrba, instynkt nie zawodzi mamuski )
-
nick nieaktualny
-
sarcia właśnie miałam o Ciebie pytać dzisiaj, bo z zapisów wychodzi, że jesteś na podobnym etapie cyklu - jak starania? jakieś przeczucia?
ja oczywiście mam wrażenie że sobie wmawiam tkliwe piersi, mdłości jakieś od rana miałam, a wczoraj o mało nie zemdlałam w pracy, ale nie chcę tego wiązać z ewentualną ciążą, żeby się nie rozczarować.
Magdalena321 ja też chodziłam w pierwszej ciąży na imprezy, w 8 miesiącu ciąży nawet byłam na weselu, bawiłam się lepiej niż niejedna osoba do 2 w nocy. Miałam jedynie problem z puchnącymi nogami, ale krem i buty na przebranie pomogły. Uważałam tylko na jedno - żeby mi ktoś w brzuch nie uderzył.
Co do kremów to ja smarowałam się takimi różowymi z rossmana (polecam go z czystym sumieniem) i przyznam, że nie mam ani jednego rozstępu, moja znajoma, która była w tym samym czasie w ciąży również, natomiast moja siostra smarowała się oliwkami, być może niezbyt systematycznie i niestety brzuch ma cały w rozstępach.
Caramel, ja chodziłam do szkoły rodzenia w szpitalu, w którym później rodziłam. Było bardzo fajnie, wszystko czego się dowiedziałam uspokoiło mnie w sprawie porodu i do samego dnia porodu byłam o to spokojna. Nawet zwiedzaliśmy porodówkę. Niestety jak przyszło potem co do czego, to nie było już tak kolorowo, a położna na którą akurat trafiłam sama musiałaby przejść taką szkołę, żeby choć trochę wspomóc... tak więc jak uda mi się zajść w ciążę to poród chyba będzie moją największą zmorą do zmartwień .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 08:38
-
magdalena321 wrote:Hmm wiem który to jest ten krem różowy ale pamiętasz może od którego miesiąca go stosowałas? to może ja juz się powoli zacznę rozglądać za tymi kremami, bo naprawdę zaczęłam się bać
stosowałam oczywiście oba, jeden na brzuch i uda, a jeden na piersi, kupiłam raz nawilżający do ciała, ale długo sechł i niestety przestałam go używać. Pozostałe dwa nie dość, że nawilżały skórę, szybko wchłaniały się w skórę to jeszcze lubiłam ich zapach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:44
-
nick nieaktualnyLaya - chyba raczej lipa w tym cyklu raczej przeminelo z wiatrem okaze sie za tydzien bo w okolicy 19-21 mam miec @ . ALE czuje ze raczej w tym miesiacu sie nie udalo jedyne z czego sie..ciesze to fakt iz 3 letnie szczescie juz mam a kremy na rozstepy to faktycznie od 4 miesiaca mozna stosowac, nawet na opakowaniach maja napisane
Carmel - bo szkola rodzenia to zbednie stracony czas moim zdaniem, bo po tych zajeciach wiecej sie stresowalam i zastanawialam co i jak ze na sile szukalam objawow porodu haha takzw wam powiem zemlepiej isc na zywiol niz wiedziec co nas czeka, uszy do gory da siem przezyc -
green wrote:Totoro - olej tesciowa.. ja tez nie mam pracy, koncze studia, dorabiam korkami, tylko maz pracuje. Mieszkamy u moich rodzicow. Moze nie jest idealnie, ale mam 24 lata i uwazam, ze i tak dosc pozno zdecydowalismy sie na dziecko... jestesmy w trakcie starania sie o kredyt. Oby sie udalo.
Nie mozesz myslec zle!! Na pewno wszystko w Twoim organizmie dziala, jak nalezy. Wiesz, mysle, mysle, ze uda Wam sie szybciej niz myslisz
U mnie takie pierwsze objawy ciazy, to:
- na 2 tyg przed @ niesamowite bole piersi, az spac nie moglam,
- pryszcze, pryszcze, jeszcze wiecej pryszczy,
- brak @,
- wszystkie objawy na @.
DZIEWCZYNY, Wszystkim daję "Lubię", których też denerwują teścioweLaya lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Laya - chyba raczej lipa w tym cyklu raczej przeminelo z wiatrem okaze sie za tydzien bo w okolicy 19-21 mam miec @ . ALE czuje ze raczej w tym miesiacu sie nie udalo jedyne z czego sie..ciesze to fakt iz 3 letnie szczescie juz mam a kremy na rozstepy to faktycznie od 4 miesiaca mozna stosowac, nawet na opakowaniach maja napisane
-
nick nieaktualny