X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    Nie wiem dlaczego, gin powiedziała, że zostaje dupek w takiej samej dawce i zobaczymy czy się będzie powtarzało. To było bardzo skąpe, brązowe plamienie.
    Jak długo to u Ciebie trwało? Czy w cyklu, w którym zaszłaś w ciążę też ono się pojawiło?
    Moje plamienie jest bardziej skąpe niż zawsze i też brunatne. Pojawiło się trochę skrzepów, ale malutkich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaluka u mnie skrzepy i plamienia brazowe byly zapowiedxia zblizajacego sie okresu, przez tydzien mialam taka maz braxowa pizniej troche krei ale nie jusialam nawet pofpadki ubierac, okazalobsie ze to byl okres 1 wszy raz taki dziwny i skapy ale ciaza to j7e byla

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzepy w ciąży się nie pojawiają, nawet skąpe, a jak już je widać, to niestety jest coś nie tak ...
    Raz już straciłam dzidzie i nie udało mi się tego uratować :-( Ale tłumacze sobie, że może tak miało być, a teraz to będzie odpowiedniejszy czas po prostu :-)

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka wrote:
    Jak długo to u Ciebie trwało? Czy w cyklu, w którym zaszłaś w ciążę też ono się pojawiło?
    Moje plamienie jest bardziej skąpe niż zawsze i też brunatne. Pojawiło się trochę skrzepów, ale malutkich.

Trwało dwa dni, po 3-4 dniach zaczynała się @. W cyklu kwietniowym udało się zajść w ciąże i nie miałam plamienia, ale w marcu tak.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina jest pęcherzyk! Duży więc kazała do domu i jeszcze wspolzyc bo lada chwila może peknac ;-) teraz oczekiwanie hehe. Cieszę się że wogole mam tą owulacje w końcu!

zita123 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 trzymam kciuki!:)

Ja się zastanawiam, bo założyłyśmy z moją gin, że w tym cyklu raczej owulacji nie będzie, no chyba, żeby się wydłuży jak kiedyś, ale ostatnie dwa miałam krótkie, więc... tymczasem ja w każdym cyklu ponad tydzień przed @ już mam bóle piersi itd, zwiastujące nadejście, a tu póki co nic... Może jednak się pojawi owulka... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to dzialajcie :) trzymam mocno kciuki :)
    Totoro kochana oby! Tez dzialajcie ;) bo ja tu chce niedlugo uslyszec same dobre wiesci :)

Totoro lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja i tak w miarę w terminie bo 14 dnia cyklu wyszła.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • madzia88l Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :)
    Ja według obliczeń mam dzisiaj 4 tydzień 6 dzień.
    Mieszkam w Anglii. W pon byłam u mojego Gp i dostałam typko numer do midwife.
    Nie zrobili mi nawet badania krwi. Kazali zadzwonić do midwife. Midwife powiedziała, że do 2 tygodni przyjdą pocztą papiery a tam termin spotkania gdzie będą zrobione wszystkie badania. Do 2 tygodni to będzie gdzieś połowa 6 tygodnia do tego nie wiadomo na kiedy będzie ustawiona ta wizyta. Ponadto słyszałam, że pierwsze usg ok 12 tygodnia.
    Dziewczyny staram się być spokojna, ale mam mętlik w głowie. Skąd mam wiedzieć, że wszystko ok skoro nic ze mną nie robią póki co.
    Wiem, że să tutaj dziewczyny z uk. Proszę dodajcie otuchy bo zaczynam się podłamywać tą niewiedzą i bezradnością.
    Jeśli chodzi o samopoczucie nie jest źle. Trochę bulgocze w brzuchu, piersi nabrzmiałe i obolałe, czasem swędzą. Trochę mam huśtawki nastroju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co dziewczyny pisały na tym forum to ciąża w UK zaczyna się od 12 tygodnia wcześniej się Tobą za bardzo nie interesują.

Basia Totoro trzymam kciuki za Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 14:35

• madzia88l Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, przecież ja zwariuję!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooożeeee dziewczyny :-(
    Ale ja mam huśtawki nastroju !! :-(
    Wyprowadzić mnie można z równowagi dosłownie 2 słowami i tym samym doprowadzić od razu do płaczu ! Ale głupie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo.. Szczególnie dziś najpierw się śmiałam w nieboglosy a potem buczalam dwa razy o byle co!! Haha, masakra jakaś :D

Natalka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czujesz ? :-)
    Gdyby nie ten płacz i smiech na zmiane, to by było wszystko super ;d
    No i trochę brzuch pobolewa co jakiś czas chwilowo ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musze przyznać że nie jest źle :) przedwczoraj i wczoraj mnie mdlilo tak że nie mogłam nic zjeść aż do późnego popołudnia, w pracy musiałam kilka razy kucnac bo myślałam że padne :P a dziś mam mega apetyt, haha także co chwila inaczej :) Brzuch mnie nie boli właśnie w ogóle :) damy radę, musimy przetrwać :D :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni temu obudziłam się o 3 w nocy i tak jak mi się zrobiło ciemno przed oczami, język mi zdrętwiał do rzygania i zalały mnie zimne poty, to pomyślałam, że mdleje normalnie ... Ale położyłam się szybko z powrotem i zasnęłam ... Masakra jakaś ! A tak pomijając tą sytuacje, to mnie nie mdli - CAŁE SZCZĘŚCIE !

A APETYT, TO MAM OGROMNY !!!

Ostatnio mnie na tatara ślina ciekła, ale podobnież nie można .. Niby jest zakaz surowego mięsa w ciąży, bo jakieś bakterie mogą być. I musiałam odpuścić ! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nocy to ja właśnie też często się budzę ale siku :P zdarza mi się nawet 2 razy w ciągu jednej nocki Lecieć.. A rano to znowu pełen 'bak' hehe :D ja mam smaki na takie doprawione rzeczy i słodkie.. :D nawet teraz mam żelki przy sobie.

Ojj tak. nie wolno tatara ( ja na szczęście nie przepadam) wszędzie to pisze, ale nie które dziewczyny jedzą.. :)
    Przetrzymasz i potem będziesz jadła z takim apetytem że hoho :D

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Aleee tematów się narobiło, a ja w tyle..
    Co do plamień to sporo kobitek je ma na początku ciąży, ja też miałam, nawet ze skrzepami- Dzięki Bogu to było z nadżerki jakoś 5-7 tydz. ale i tak brałam Dupka dosyć długo, pozniej krwiak wkroczył do akcji więc Dupka brałam od 5 do 13-14 tyg., jak widać wszystko ułożyło się dobrze.

Szkoła rodzenia- Caramel właśnie kończę cykl, nie wyobrażam sobie nie chodzić, to jest dla matek pierworódek super sprawa, nie chodzi o ćwiczenia oddychania itp. ale o to że mówią jak wygląda poród w danym szpitalu- ja chodzę tam gdzie chce rodzić no to tyle że wiem jak cały proces tam wygląda. Dzięki temu jakoś lepiej mi się śpi, że wiem czego się spodziewać po kolei - od przyjęcia na oddział do wypisu. Oprócz tego dużo praktyki z manekinami noworodków- mycie, ubieranie, bardzo dużo info o laktacji itp.
    Także jestem baaaardzo zadowolona, tym bardziej że mam to za darmo (20godz). Jeżeli da radę za darmo albo jakieś małe kwoty to warto, takiej wiedzy nigdy za wiele. Ja chodzę z mężem, myślę że to też w jakiś sposób mu pomaga odnalezc się w sytuacji.

Hormony buzują :) to nie mija te zmiany nastrojów, apetyt się zwieeeksza im ciąża starsza. U mnie już 8kg na plusie a po 1 trym było minus 4, alee tam zrzuci się po ciąży. Ja mam fazę na słodko-kwaśno no i funduje sobie tym zgagę ale co zrobić jak się chce...

Kochane trzymam kciuki, widzę że starania w pełni u wielu z Was, także trzymam kciukasy bardzo bardzo mocno! Powtarzajcie sobie- niech ta owulacja będzie tą szczęśliwą! Ja tam wierze w samo spełniające się proroctwo :)

Caramel, Natalka77 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - na kazdej szkole rodzenia jest tak samo, zwiedzanie szpitala wszystko od a do z , a jak juz przyjmuja cie na oddzial tl dostajesz kubel zimnej wody na glowe i nagle okazuje sie ze to co mila pani mowila to tylko TEORIA, kazdy ma swoje zdanie ale ja mowie z doswiadczenia, bo sama to przebylam, kazdy porod k kobieta sa inne i nikt nie rodzi ksiazkowo i wg teori takze sie nie ludz ;) a przwijanie manekinow to tylko zludne wrazenie ze jest eksta bl pozniej jak dostajesz dziecko do reki to masz wielkiego stracha i nie wiesz co robic, ale kazdy ma swoje zdanie ;)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia u mnie na szkole rodzenia nie ma zwiedzania szpitala, to mnie akurat nie interesuje ale chodzi mi o całą procedurę od kiedy zjawię się w szpitalu, plus info czy jest lewatywa obowiązkowa?, kiedy dostaje dziecko, jakie dostępne środki znieczulenia, kiedy ważenie, kiedy pediatra itp. Ja chodzę i jestem bardzo zadowolona, to moje pierwsze dziecko, to co czytam w necie a to czego dowiedziałam się tam to coś zupełnie innego. Dzięki temu jestem spokojniejsza, nie mam myśli typu- jak ja sobie poradzę. Mąż tak samo chętnie chodzi, ani razu nie marudził- nawet udziela się pytaniami na zajęciach, więc tym bardziej nie żałuję- to czas poświęcony dla mojego dziecka

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ