X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Sarcia123 wrzucamy na luz, wreszcie się uda:)

Kochane ja też muszę wrzucić na luz i zmienić lekarza, bo mam utrudniony dostęp do mojej gin i chyba poszukam kogoś bliżej.... Zresztą biorę już ok. pół roku luteinę i jakoś nie czuję różnicy, nic się nie dzieje, nie mam mocnych objawów owulacji, więc nawet nie wiem czy jest.... Mam dzisiaj chwilę załamania.... zwłaszcza, że wkoło widzę mamusie z dzidziami i kobietki w ciąży....

• Laya Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi trzymaj się!! Zmiana lekarza chyba wyjdzie Ci na dobre. Nosek do góry, na Ciebie też przyjdzie czas :-)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi a chodzisz na monitoring cyklu? Dobry lekarz to spory procent sukcesu, jak nasz organizm nie chodzi jak w zegarku.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dziewczyy słychać u Was jak się czujecie? Natalka? :d
    Ja od rana siedzę w kuchni i pichce.. Karpatke :d takie mamy smaczki teraz. A w poniedziałek zaczynamy 7 tydzień :)
    Oprócz mdłości które pojawiają się co jakiś czas i znikają jest ok, bardzo ok :)

Natalka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No heeeej Alexa :-) ;d
    A mój mąż dziś mnie zabrał na pizze, bo smaka na pepperoni dostałam ;d
    Ładne widzi mi się ;d A karpateczka mmmm... pychotka :-)
    Nooo, JUŻ 7 tydzień ! Zanim się obejrzymy, to już Nasze brzdące będą biegać za Nami :-)
    Ja to w ogóle popalałam papierosy, ale dziś mnie właśnie odrzuciło ... Po spaleniu pół papierocha strasznie mi się źle zrobiło i jakoś tak słabo ... DZIĘKI BOGU, ŻE RZUCE TO CHOLERSTWO ! Dzidzi też nie chce truć i systematycznie rzucałam, a teraz samo mnie odepchneło ;d
    Brzuch nie boli, tylko piersi cały czas wrażliwe. Właściwie same brodawki ;-)
    Nie moge sie lekarza doczekac, zeby uslyszec bicie serduszka !!!!
    Mam nadzieje, ze wszystko jest okej i bede miala dobre wiadomosci ..
    Buziaki :-)

alexa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no tak muszą spełniać teraz nasze zachcianki :D taki los :D
    Ojj nawet mi nie mów. Też nie możemy się doczekać tej wizyty.. Jeszcze dwa tygodnie, mam nadzieję że szybko miną.. ;) a jakie zazywasz tabletki, kwas foliowy?? ;) ja biorę Femibion. Kwas foliowy brałam dwa miesiące przed. A jak się dowiedziałam o dzidziusiu to przerzuciłam się na witaminki

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten ból, nie da się nawet myć bo dotyk sam boli :D ooo a co do palenia to bardzo dobrze, rzucaj rzucaj :) ja na szczęście nigdy nie paliłam. my idziemY zaraz na urodziny do Znajomego. :) także miłego weekendu :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z 1 dzieckiem tez bralam Femibion ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiąc przed zajściem już też brała kwas foliowy i do tej pory biorę.
    A ten femibion to jakiś komplet witamin czy jak ? ;>
    Ogólnie, to brałam jeszcze magnez b6 przez kilka dni, ale przeczytałam, że nie wolno brać na własną rękę i dopiero po konsultacji z gin.

Miłej imprezki :d ! Tylko nie szalej ;d !

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą brałam kwas foliowy i prawie do końca I trymestru, pod koniec I trymestru lekarz wprowadził zamiast kwasu pregna plus.

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Elvi a chodzisz na monitoring cyklu? Dobry lekarz to spory procent sukcesu, jak nasz organizm nie chodzi jak w zegarku.

Nio właśnie nie chodzę na monitoring, moja gin przyjmuje raz w tygodniu i kazała mi iść na monitoring do lekarza poleconego, a jak miałam możliwe dni płodne to on akurat nie przyjmował. Właśnie zmieniam chyba lekarza, czekam tylko do 22 dc zrobię badania progesteronu i z wynikiem pójdę do nowego gin.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi lekarz mi powiedział że lepszy w działaniu jest duphaston niż luteina więc może zmień

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi powiedziano że duphaston to stary lek od którego sie odchodzi i że lepsza jest luteina...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poszalalam :D oczywiście trzeba było się tłumaczyć dlaczego nie pije bo wszyscy namawiali :D standardowo że jestem kierowca i się nie za dobrze czuje za to nadrabialam jedzeniem, masakra jakaś! :P

Ten femibion mi poleciła p. Ginekolog i w aptece też. Ma wszystkie witaminy, magnez żelazo cynk itd. oczywiście kwas foliowy i jod :) także wystarczająco ;)

Dziewczyny co do luteiny to chyba faktycznie działa..:) my staraliśmy się z mężem krótko ale poszłam do znajomej ginekolog która przepisala mi luteine od 15 dc do 25 dc i od razu za pierwszym razem nam zaskoczyło :) coś w tym jest.

sarcia123 lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak x ta temperatura jest? Jak miałam owulacje to cały czas nie wzrastała i była na poziomie 36,6 a dziś z ciekawości sprawdzam i jest 36,9.. Po owulacji powinna rosnąć czy spadać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinna się utrzymywać. Ja mierzyłam to moja podstawowa temp była 36.3. jak będzie ciaża to powinna być cały czas podwyzszona,ale to trzeba mierzyć kilka miechów żeby wiedzieć ponoć..ja sobie mierzyłam tak co kilka dni - może intuicja i Od owulacji miałam 36.9 nawet 37.2 ;). Mąż mi mówi że ciągle jestem gorąca, nie da się do mnie przytulać bo parze :P a zawsze byłam zmarzluchem, zimne stopy, ręce a teraz kaloryfer :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie jak przy wcześniejszym cyklu co mi się nie zagniezdzilo to miałam 37

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femibion to kompleks witamin dla ciezarnych, na 3 trymestry sa 3 rozne opakowsn7a,badekwatne fo etapu ciazy skladniki mineralne ktore sa potrzebne, a po porodzie prsez k7ediac warto brac femibion mama, te witaminy mi gin kazal brac cala ciaze a przed bralam kwas foliowy 3 miesiace

alexa lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia po owulce temp. powinna rosnąć, spada dopiero jakoś na dzień przed okresem. Także jak faza lutealna z rosnącą temp. trwa dłużej to na podstawie wykresu można zobaczyć ciążę :)

Elvi zmień lekarza na bardziej dostępnego, najlepiej takiego co przyjmuje gdzieś w przychodni a usg robi u siebie na dyżurze w szpitalu (zaoszczędzisz kasę bo do ręki wezmie znacznie mniej niż jakbyś miała płacić prywatnie za usg) ja myślę że dzięki mojemu udało mi się zajść bo kurcze przy moich mega nieregularnych i długich cyklach trafić w ten dzień to cud, a z kolei byzkać się co drugi dzień to jakoś nasienia się pogarsza. Pamiętam jak w piątek powiedział że jest idealny wymiarowo pęcherzyk do pęknięcia więc owulacja jutro albo pojutrze i jutro- w sobotę miałam owulację.

Elvi lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Powinna się utrzymywać. Ja mierzyłam to moja podstawowa temp była 36.3. jak będzie ciaża to powinna być cały czas podwyzszona,ale to trzeba mierzyć kilka miechów żeby wiedzieć ponoć..ja sobie mierzyłam tak co kilka dni - może intuicja i Od owulacji miałam 36.9 nawet 37.2 ;). Mąż mi mówi że ciągle jestem gorąca, nie da się do mnie przytulać bo parze :P a zawsze byłam zmarzluchem, zimne stopy, ręce a teraz kaloryfer :)

Mój mąż powiedział to samo, że jestem non stop gorąca. Działam jak grzejnik na Niego :D A w nocy, to w ogóle się odkrywam cały czas, bo wytrzymać się nie da !

Ja tylko jeden cykl wcześniej mierzyłam tempke, ale stwierdziłam, że to nie dla mnie, bo po prostu nie upilnowałabym tego. @ zawsze miałam regularną i wiedziałam, którego mam owulke, bo jajnik dawał sygnał w połowie cyklu :-) I w dodatku posługiwałam się kalendarzykiem, który jak dla mnie spisał się na 100%, bo dokładnie zawsze tego dnia, którego miała być @, to się pojawiała :-)
    30.03 miałam ostatni okres i w połowie kwietnia, jak przyszły dni płodne, to bez kłamstw współżyliśmy codziennie 2x dziennie, do końca płodnych i się udało ! :-)

W lutym tylko miałam też psikusa, bo spóźniała mi się @ 3 dni i już też pomyślałam, że w końcu, ale na 4 dzień przyszła zmora i się obudziłam rano wielce zawiedziona !

A jeszcze niedawno wchodziłam na te forum i tylko czytałam, jak wszystkie szczęśliwe przyszłe mamy piszą, że się im udało i w ogóle, a ja dalej NIC ! Aż w końcu nadeszła i chwila na mnie :-)

alexa lubi tę wiadomość

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ