Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pasażerka nie przejmuj się takimi pierdółkami:) Będziesz świetną mamą, zobaczysz:)
agaluka - uszy do góry, jeszcze nic nie jest przesądzone, bez stresu:)
Ja już po wizycie, jest duże prawdopodobieństwo, że nie ma owulek, bo miałam za krótkie trochę cykle, a dziś z kolei 12. dc a pęcherzyk ma tylko 11 mm, więc chyba też nic z tego nie będzie. Ale moja gin mnie pozytywnie nastawia, śmiała się, że ona tam się cieszy, że miesiączkuję.xD Przepisała mi na razie tylko estrofem, od 5. dnia kolejnego cyklu mam brać po pół tabletki przez 7 dni i mam sobie inofolic popijać. A oprócz tego zero stresu, dobre odżywianie i jedzenie lodów Bo dobre na płodność są W kolejnym cyklu mam brać całą tabletkę estrofemu no i próbować. A jak do jesieni nic to mąż ma zbadać nasienie no i jeśli będzie ok, to wtedy mi gestageny jakieś wprowadzi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTotoro dobrze ze poszłaś do lekarza przynajmniej wiesz co i jak:-)i myślę że kolejny cykl jest Twój!!! Będę trzymała mocno kciuki!!!
Pasażerka będziesz świetna mama nie ma innej opcji!!
Dziewczyny decydujecie się na szkołę rodzenia? Osobiście uważam że szkoda trochę kasy moje koleżanki nie chodziły a ostatnio męża kolegi dziewczyna powiedziała że rewelacja i dużo pomaga taka szkoła... Hmmm
-
nick nieaktualnyPasazerka czuje a nawet widze. Dzisiaj cos sie mocno Kornelcia wiercila i az mi sie skora pod pepkiem poruszyla. Ale bylo to jednorazowe i ogolnie bylam w szoku, ze to widac. Tyle, ze mam mega maly brzuch, nic nie rosnie.
Caramel tez myslimy nad szkola rodzenia. Ponoc warto. Ale nie wiem, zobaczymy. Ja bym chciala, bo to zawsze psychicznie lepiej mi bedzie -
Green zazdroszczę, że już tak odczuwasz i widzisz! u mnie jeszcze tak nie szaleje....
dzięki dziewczyny... muszę jakoś wyzbyć się głupich myśli, bo wiem, zdaję sobie sprawę, że są głupie...
aha... i te "lody"... przepraszam, ale ostatnio mam jakieś "kosmate" myśli... stety bądź niestety z jednym mi się skojarzyło i myślę, że na pewno wpływa na płodność
co do szkoły rodzenia... u nas jak ktoś jest zameldowany w moim mieście to ma szkołę za darmoszkę. A jak nie, to koszt chyba 130 zł. Oprócz mega wiedzy, jaką się tam dostaje, dostaje się również gratisy... skarpetki, próbki kaszek, mleczka do smarowania, maści, ulotki, itp.
Myślę, że warto się zdecydować. Wiadomo, że część czynności przy dzidziusiu będzie się robić instynktownie, ale np pierwsza pomoc, której również uczą w szkole rodzenia, to warto umieć. Dodatkowo wiem, że jest dużo wykładów, poruszane są tematy "trudne" np szczepienia... dlatego ja na pewno się zapiszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:59
agaluka, Emy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u mnie w przychodni dostałam zaproszenie od 21ego tygodnia na darmową szkołę rodzenia Aż byłam w szoku !
ALEXA - No mnie też tak właśnie zakuje, jak na @. Fakt, że bóle nie są jakieś uporczywe i strasznie bolesne, ale czasami nieprzyjemne. I mam wrażenie, jakbym nagle miała dostać okres ! Lecz plamień żadnych nie ma. -
pasażerka, nie ukrywam, że tez wymieniliśmy wymowne spojrzenia w gabinecie jak gin wspomniała o lodach xD A teraz czytam,że chodzi o pełnotłusty nabiał, a w szczególności własnie lody:D A ja twaróg caly czas chudy jadłam, bo więcej białka ma... -_- trza się przerzucić na tłusty.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa temat szkoły rodzenia słyszałam różne opinie że mówią Ci prawdę że niby w szpitalu mówią że dają jakieś znieczulenie a w szkole rodzenia uświadamiają że to pic na wodę przynajmniej tak słyszałam i nie wiem ile w tym prawdy i ze jak się już wszystko zacznie to i tak to co ci przekazali wylatuje z głowy I nie wiem czy zasada im mniej wiesz tym lepiej tutaj się sprawdzi chodzi mi o sam poród hmm jeszcze w tym temacie się rozezmam i może się skuszę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agaluka wrote:Pasazerko zdziwię Cię, lody o których jak podejrzewam myślisz mogą niekorzystnie wpłynąć na plemniki:) ślina i te sprawy:p
Raczej chodziło mi o podgrzanie atmosfery i nie skupianiu się tylko i wyłącznie na spłodzeniu dzidziusia
Totoro, zupełnie nie dziwię się przynajmniej teraz możesz jeść do woli
Caramel, padłamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:57
Caramel lubi tę wiadomość
-
agaluka wrote:Pasazerko a nie jest to za późno na zagnieżdżanie zarodka?
Zita a dowiedzialas się z czego te plamienia? Mogę zapytać czy były one obfite?
Nie wiem dlaczego, gin powiedziała, że zostaje dupek w takiej samej dawce i zobaczymy czy się będzie powtarzało. To było bardzo skąpe, brązowe plamienie.