X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę być niegrzeczna, ale dziewczyny....

czy mogłybyście z tematami typu która ma ile storczyków albo co idzie zjeść, albo czy już zjadła, przerzucić się na pw?

Osoby, które szukają tu konkretnych informacji mogą być znudzone ciągłym czytaniem takich rozmów, wręcz mogą być zawiedzione, że kolejny raz znalazły jakieś beznadziejne forum nic nie wnoszące w główny temat i po raz kolejny nie mogą znaleźć odpowiedzi na naprawdę nurtujące je pytania, jakie i mnie nurtowały na samym początku, ale i was. Bo po to tu właśnie weszłyśmy... dowiedzieć się jakie objawy miały inne dziewczyny.

Ok, rozumiem, jak piszemy coś nt naszych Brzuszkowych, objawów,imion itp, nie mających związku z głównym tematem forum...... ale pisanie o tuszy mężów/partnerów totalnie odbiega od tematu.

Nie róbmy z tego forum wiedzy bardzo ogólnej, albo prywatnych rozmów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 12:27

Eniula, coliberek, zita123, Caramel, Emy, Baranek_Aga lubią tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasażerka w 100% popieram!!! Dziewczyny szukają tu pomocy porady a w przeciągu paru chwil jest tyle nowych postów że można przeoczyć ważna wiadomość!!!
    Proponuję założyć oddzielny wątek np luźne rozmowy/co u nas i tam rozmawiać o czym się chce.
    Mam nadzieję że żadna z was nie będzie obrazona czy urażona.;-)

Eniula, pasazerka, zita123 lubią tę wiadomość

• Eniula Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie. Szukam info na tema pierwszych objawów i mogę sobie szukać. :)

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniula :) jesteś na prawdę w odpowiednim miejscu :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak @. Test dwa dni po - dwie grube krechy, powtórzony za kolejne dwa dni także dwie grube krechy. :) tkliwe sutki lekko opuchniete i żyły na piersiach. Umówiłam się na wizytę do ginekologa który potwierdził ciaze i pokazał nam nasze wielkie szczęście 8 mm - 5 tydzien ciazy :) Jutro Zaczynam 6 tydzień i jak na razie tylko tyle. Żadnych innych objawów. Wydaje mi się że mmam nawet więcej energii ;)

zita123, Elvi lubią tę wiadomość

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    U mnie brak @. Test dwa dni po - dwie grube krechy, powtórzony za kolejne dwa dni także dwie grube krechy. :) tkliwe sutki lekko opuchniete i żyły na piersiach. Umówiłam się na wizytę do ginekologa który potwierdził ciaze i pokazał nam nasze wielkie szczęście 8 mm - 5 tydzien ciazy :) Jutro Zaczynam 6 tydzień i jak na razie tylko tyle. Żadnych innych objawów. Wydaje mi się że mmam nawet więcej energii ;)

gratulacje alexa!!! :) oby wszystko było w porządku... a energia? pewnie endorfiny :)

alexa lubi tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję pasazerka!;) też mam nadzieję że wszystko będzie w porządku :) Jeszcze objawem mogła być opryszczka - gdzieś wyczytałam. Mam zawsze co jakiś czas, akurat w tym czasie jakoś złapałam i nie mogła zejść, nie mogłam sobie poradzić a zawsze mijala po dwóch dniach jak smarowalam zoviraxem. ;)

• agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, jestem pierwszy raz w tym wątku:) w związku z tym że jestem 9 dni po owulacji stymulowanie pregnylem, ciągle szukam jakichkolwiek dowodów na potwierdzenie tego że może jednak tym razem się nam udało:)
    póki co mam wrażliwe sutki i boli mnie pęcherz mimo tego że nie czuje się tak jakbym miała zapalenie. Wyszło mi trochę pryszczy, nigdy nie miałam z tym problemu. Przedwczoraj bardzo bolał mnie dół brzucha i to chyba tyle oczywiście nic szczególnego , może to nawet bez znaczenia e to czekanie doprowadza do szału:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takim najwcześniejszym objawem który skojarzyłam później był właśnie wysyp strasznych pryszczy, ogromne pragnienie, żyłki na piersiach, których nie sposób było nie zauważyć a później to już brak @ :-)
    Także powodzenia :-)

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka wrote:
    Wyszło mi trochę pryszczy, nigdy nie miałam z tym problemu.

a ja miałam odwrotnie :) ogólnie mam problematyczną cerę... jak zaszłam w ciążę, a jeszcze o niej nie wiedziałam cera zrobiła mi się całkiem niezła :) także... 3mam kciuki ;)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Lena84 Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczko moje kochane....o co powinnam zapytac i o czym mówić na pierwszej wizycie u ginekologa??
    a tak w ogole dzień dobry dzień dobry a raczej dobry wieczór ;)

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    nie wiedziałam o tym i tu rodzi się kolejny problem dziewczyna, którą będę zastępowała planuje wrócić w listopadzie (po pół roku macierzyńskiego)a termin mojego porodu przypada mniej więcej na początek stycznia. 18 maja mam pierwszą wizytę jak wszystko będzie dobrze, to szczerze porozmawiam z dyrekcją, nic innego mi nie pozostało. Tak, to jest z tymi stażami, pracujesz jak normalny pracownik, pieniądze niewielkie, a nie masz do niczego prawa...

Ja też jestem obecnie w szkole na umowie zastępstwo ale teraz to już nie patrzę czy będę mieć macierzyński czy nie, bo mam 30 lat i już staramy się około roku o drugie dziecko i to jest dla mnie najważniejsze. Najlepiej byłoby aby dziewczyna, którą zastępujesz wróciła wtedy jak ty urodzisz, czyli aby wybrała cały macierzyński, jeżeli wróci w listopadzie to niestety praca się kończy i zostajesz na lodzie. Ale bym jeszcze na twoim miejscu podpytała się jak to wygląda na zwolnieniu lekarskim, bo tutaj nie jestem pewna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze zwolnienie lekarskie nic tu nie daje kończy się umowa, która w tym przypadku nie jest przedłużona bo jest to umowa na zastępstwo i kończy się z powrotem osoby więc zwolnienie lekarskie nie ma już znaczenia . Po pierwsze mam nadzieje ze się mylę a po drugie mogła by dziewczyna wykorzystać cały macierzyński!!! Może masz jakiś kontakt z tą dziewczyną żeby porozmawiać albo jakoś podpytać?
    Trzymam kciuki.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pryszcze :-)
    Ja dalej się staram i czekam na owulacje choć dziś już 13 dzień cyklu a temperatura 36.6 więc dziwne a clo biorę i pytam gdzie moja owulacja... :-) wtorek gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 00:11

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi, skąd ja znam te rozterki związane z umową... Byłam 3 mies. na stażu, potem miesiąc na umowie, potem wyżebrałam pół etatu, ale tylko do końca czerwca i nara, bo babka wraca z wychowawczego...;/ Pomińmy już fakt, że to moje pół etatu jest mocno naciągane, bo jedna z moich współpracowniczek notorycznie bierze L4/opiekę/cholerawieco a ja "przyjdź wcześniej, wyjdź później, przyjdź w dzień wolny" itd itd... A oprócz tej umowy mam śmieciówy, które dają mi wielkie nic...;/ Kiedyś nawet mało się z teściową nie pożarłam, bo jak 3 lata nie miałam miesiączki i wiadomo było, że póki co w ciążę nie zajdę, to byle zachcianka, byle ból brzucha czy gorsze samopoczucie - teściowa "o! może coś tam się zadziało...?", "no to może coś jest na rzeczy?" itp. A teraz kiedy teoretycznie jest ok, zaczęłam miesiączkować, to już "no, to teraz uważajcie, bo przecież Ty umowy nie masz", "no, nie spieszcie się, bo będziesz bez pracy i świadczeń, poczekajcie aż będziesz miała stałą pracę" - czyli mam czekać z dzieckiem do... hm... 40? Tak mnie to wpienia...Każdy by chciał, żeby "o, teraz, w tym momencie jest idealny czas - pyk, jest dziecko!", a tu niestety...

Swoją drogą ostatnio już tak wrzuciłam na luz, zresztą miałam bardzo dużo pracy, więc stwierdziłam, że się wstrzymam, a w tym cyklu znowu mnie jakoś tak wzięło na dzidzię i jakoś tak mam nadzieję, że może się uda... Drugą noc z rzędu śniło mi się, że moja siostra była malutka i ją bawiłam, przewijałam itd... ??? O.o A tymczasem boję się, że mi dziś na wizycie gin powie, że nie owuluję...:(

Elvi lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro - olej tesciowa.. ja tez nie mam pracy, koncze studia, dorabiam korkami, tylko maz pracuje. Mieszkamy u moich rodzicow. Moze nie jest idealnie, ale mam 24 lata i uwazam, ze i tak dosc pozno zdecydowalismy sie na dziecko... jestesmy w trakcie starania sie o kredyt. Oby sie udalo.
    Nie mozesz myslec zle!! Na pewno wszystko w Twoim organizmie dziala, jak nalezy. Wiesz, mysle, mysle, ze uda Wam sie szybciej niz myslisz ;)

U mnie takie pierwsze objawy ciazy, to:
    - na 2 tyg przed @ niesamowite bole piersi, az spac nie moglam,
    - pryszcze, pryszcze, jeszcze wiecej pryszczy,
    - brak @,
    - wszystkie objawy na @.

Elvi lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki green:) No ja za niecały miesiąc skończę 25 lat, więc też już najwyższa pora...:)

Elvi lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nie przejmuj się teściową mnie to moja już tak denerwuje że masakra ma gorsze humory niż ja będąc w ciąży :-D albo jest zazdrosna o swojego synka (mojego męża) np wczoraj lezymy i mówię że mam ochotę na loda z maszyny i za chwilę mąż mi przywiózł a na dole (mieszkamy jeszcze u teściów Green też jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu :-P) wielkie oburzenie mojej T że ona też by loda zjadła i dlaczego nie ma dla niej :-D i oczywiście wielki foch :-D

Totoro trzymam kciuki za wizytę. Praca jest ważna ale nie najważniejsza
    Można się obudzić za późno i co wtedy
    wtedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:23

• Laya Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Totoro trzymam kciuki za wizytę. Praca jest ważna ale nie najważniejsza
    Można się obudzić za późno i co wtedy
    wtedy?

Święta prawda!!

U mnie dzisiaj 21dc i czekam na @, oby nie przyszła.
    Na razie nie mam dobrych przeczuć, bo zero objawów. Mam jakby bardziej tkliwe piersi, ale nie chcę sobie wmawiać żadnych objawów...

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) Też tak uważamy:)

Caramel ja nie powiem, bo nie mogę ogólnie na teściową narzekać - mąż trzyma pieczę nad tym, żeby nie była zbyt uciążliwa...xD Ale fakt faktem to jej podejście jak wiatr zawieje to mnie do szału doprowadza... -_-'

Laya trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła:)

Caramel, Laya lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ