X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    Caramel chyba tak zrobię, tym bardziej, że szykuje się niedługo wycieczka szkolna w góry, 4 dni łażenia, droga męcząca, nie ma co się narażać. Jak tylko lekarz potwierdzi 18 maja, to chyba pójdę na zwolnienie. Staż mam do lipca (szkoła prywatna) a od września miałam dostać umowę na zastępstwo, wątpię, żeby mnie wtedy zatrudnili będzie to już 5 miesiąc.

Musisz dobrze doczytać ale umowa na zastępstwo nie daje Tobie takich przywilejów jak umowa o pracę na czas określony. Umowa na zastępstwo nie jest przedłużona do dnia porodu ale musisz dobrze odczytać jak by było u Ciebie bo tak jak piszesz umowę na zastępstwo ewentualnie dostalabys w 5 miesiącu ciąży na pewno byłaby dłuższa niż cztery miesiące pytanie czy jak będą wiedzieli że to 5 miesiąc to dadzą Tobie umowę, ciężko jest doradzać komuś ale w takiej sytuacji najważniejszy jest maluszek! A praca z dziećmi będzie związana z różnymi infekcjami jakie będą przynosić do szkoły a a w ciąży jesteśmy bardziej narażone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 09:12

Asha, zita123 lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    No właśnie ciężko nadążyć :-P
    U mnie jak na razie wporzadku, we czwartek mam wizytę może Babelek pokaże już co tam skrywa;-) Daj znać jak po wizycie będę trzymała kciuki :-)

No to czekamy na fote :-D

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel jest dokładnie tak jak mówisz, nie muszą mi przedłużyć umowy do dnia porodu, więc nie widzę sensu ciągnąć tego stażu.

Wybrałaś już imiona? :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • rediii Znajoma

Wysłany: 9 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    No właśnie ciężko nadążyć :-P
    U mnie jak na razie wporzadku, we czwartek mam wizytę może Babelek pokaże już co tam skrywa;-) Daj znać jak po wizycie będę trzymała kciuki :-)

Czekamy na relacje :))))

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko a co tu sie dzieje? :D :D
    Caramel nie moge sie doczekac wiesci, co tam u Ciebie rosnie w brzuszku :D
    Bylam dzis w lublinie, bo maz musial na uczelnie pojechac i bylam w Orkana na tej akcji dla mam - troche porazka... jedynie 22 osoby mogly miec usg 4d :o masakra a chetnych od groma... no nic. kupilam przynajmniej dwa biustonosze, bo biust skoczyl z B do D/E :P szok i niedowierzanie :D a jutro moze pojedziemy do Zamoscia zobaczyc - ale czy warto to nie wiem ;/ troche organizatorzy w kulki polecieli ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion mam tylko dla chłopaka mąż zgadza się na Filipa dla dziewczynki będzie ciężko coś wybrać może Hania chciałam Kornelia ale mąż mówi nie:-P

Green tak myślałam że albo będą straszne kolejki albo coś innego wymyślą więc do Lublina się nawet nie wybieralam i jutro też sobie odpuszczę mogli dodać na stronie ze jest ograniczona liczba usg wiadomo że chętnych jest sporo bo i sporo za takie badanie się płaci, pomyślałam też że mogą robić to tasmowo usg i kolejna dziewczyna bez jakiegoś poświęcenia czasu, dlatego poczekam i pójdę prywatnie ;-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozumiem ze 200 dziewczynom usg nie zrobia w ciagu jednego dnia ale zeby tylko 4-rem? zenada jakas :-/ ludzie tyla kilometrow w ciazy jada i co? porazka jakas

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej dziewczyny :-)
    Jak Wam mija dzień ? :-)
    Ja dzisiaj trochę nerwowa byłam z rana, ale mi przeszło. Hormony buzują :-)

MY JAK BĘDZIE SYN, TO TEŻ CHCIELIŚMY FILIPA :-D
    A córe Liwie :-) ale to na razie tylko temat boczny, bo to dopiero 6 tydzień idzie ;d

• Asha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza i spokoj widze :-) wszyscy weekenduja :-P

Liwia...bardzo orginalne imie :-) chyba nie slyszalam jeszcze nigdy :-P podobie mnie sie :-D

Natalka77 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, odezwęsie po wizycie oczywiście:) I ja też trzymam kciuki, żeby Twoja Dzidzia uchyliła rąbka tajemnicy;D;D;D

Natalka77 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :-) ja juz po imprezie dobrze ze nocujemy u mamy bo nie mam siły juz :/ strasznie dokucza mi brzuch ;/

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    Caramel jest dokładnie tak jak mówisz, nie muszą mi przedłużyć umowy do dnia porodu, więc nie widzę sensu ciągnąć tego stażu.

Wybrałaś już imiona? :)

Ja się kiedyś dowiadywałam w tej kwestii i sytuacja ma się tak, że jeżeli do dnia porodu twojego nie wróci do pracy osoba którą zastępujesz, bo np. jest na macierzyńskim, to przysługuje Ci wszystko. Po prostu będziesz otrzymywać macierzyński z ZUSU. Kwestia tylko taka czy dadzą ci tą umowę jak się dowiedzą, że w ciąży jesteś...

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry...ja oczywiscie juz na nogach...z tym spaniem to jakas porazka :-/ specjalne drzemki nie mialam wczoraraj zeby pospac rano dluzej a tu co? :-/ to samo :-P
    Wy tez tak macie? No to nie do wytrzymania jest :-/ pomijajac juz wstawanie do kibla w nocy, a to dopiero poczatek ciazy :-/

Nie wiem jak wy ale jak mi sie chce "siu siu" to mnie brzuch zaczuna bole bo mi pecherz zaczyna uciskac :-/????? To normalne jest?

A co u was z nowosci sloneczka???? :-D

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Hejo :-) ja juz po imprezie dobrze ze nocujemy u mamy bo nie mam siły juz :/ strasznie dokucza mi brzuch ;/

Hey kochana...jak bylo?
    Jak sie dzisiaj czujesz?? <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) fajnie było posmialismy się troszkę:-) dziś czuje się lepiej brzuch boli troszkę mniej:-) a jak wy się czujecie??

• rediii Znajoma

Wysłany: 10 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Dzien Dobry...ja oczywiscie juz na nogach...z tym spaniem to jakas porazka :-/ specjalne drzemki nie mialam wczoraraj zeby pospac rano dluzej a tu co? :-/ to samo :-P
    Wy tez tak macie? No to nie do wytrzymania jest :-/ pomijajac juz wstawanie do kibla w nocy, a to dopiero poczatek ciazy :-/

Nie wiem jak wy ale jak mi sie chce "siu siu" to mnie brzuch zaczuna bole bo mi pecherz zaczyna uciskac :-/????? To normalne jest?

A co u was z nowosci sloneczka???? :-D

No ja mam tak jak Ty, mało śpię, ciagle latam do toalety.... Czuje parcie na pęcherz, ale nie boli mnie tak jak przy zapaleniu pęcherza.

No i dzisiaj mega dokucza mi ból podbrzusza... Tak jak na okres ;) ale to chyba macica robi miejsce ;)))

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    Ja się kiedyś dowiadywałam w tej kwestii i sytuacja ma się tak, że jeżeli do dnia porodu twojego nie wróci do pracy osoba którą zastępujesz, bo np. jest na macierzyńskim, to przysługuje Ci wszystko. Po prostu będziesz otrzymywać macierzyński z ZUSU. Kwestia tylko taka czy dadzą ci tą umowę jak się dowiedzą, że w ciąży jesteś...

nie wiedziałam o tym i tu rodzi się kolejny problem dziewczyna, którą będę zastępowała planuje wrócić w listopadzie (po pół roku macierzyńskiego)a termin mojego porodu przypada mniej więcej na początek stycznia. 18 maja mam pierwszą wizytę jak wszystko będzie dobrze, to szczerze porozmawiam z dyrekcją, nic innego mi nie pozostało. Tak, to jest z tymi stażami, pracujesz jak normalny pracownik, pieniądze niewielkie, a nie masz do niczego prawa...

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę często siku, jak w nocy się obudzę z pełnym pęcherzem, to pobolewa mnie brzuch, po wizycie w łazience przechodzi.
    Dzisiaj miałam jakiś koszmar, obudziłam się w środku nocy, zerwałam się na równe nogi i wtedy bardzo mnie brzuch zabolał, położyłam się, uspokoiłam i zaraz przeszło, ale wystraszyłam się bardzo, że dzieje się coś złego.

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    Ja też chodzę często siku, jak w nocy się obudzę z pełnym pęcherzem, to pobolewa mnie brzuch, po wizycie w łazience przechodzi.
    Dzisiaj miałam jakiś koszmar, obudziłam się w środku nocy, zerwałam się na równe nogi i wtedy bardzo mnie brzuch zabolał, położyłam się, uspokoiłam i zaraz przeszło, ale wystraszyłam się bardzo, że dzieje się coś złego.

Ja wlasnie ma podobnie, tyle ze nie czuje ze mi sie chce do toalety jako tako, a czuje ze brzuch mnie zaczyna bolec i wtedy wiem ze czas juz na kibelek, bol jest strasznie nieprzyjemny taki piekacy, a potem przechodzi na troche i znowu...ale jak na kibelku jestem to nie boli...nie wiem troche sie martwie :-/

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    No ja mam tak jak Ty, mało śpię, ciagle latam do toalety.... Czuje parcie na pęcherz, ale nie boli mnie tak jak przy zapaleniu pęcherza.

No i dzisiaj mega dokucza mi ból podbrzusza... Tak jak na okres ;) ale to chyba macica robi miejsce ;)))

Masakra z tym brzuchem wlasnie....:-/

To nie jest taki bol u mnie jak na okres, taki inny ale masakra cholera :-/

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ