X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin.mowil ze nożna np septolete, ssać aby nie za duzo i jest ok.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z miodem;) Tylko lekko ciepłe, bo miód właściwości straci;) Albo herbatka z goździkami, cynamonem, imbirem i cytryną, fajnie rozgrzewa:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... czuję, że chrypka mnie łapie, gardło drapie i piecze :/ taka beznadziejna pogoda, że szok. A ja ogólnie nie choruję... ciąża jest to i organizm chyba osłabiony, albo przeznacza wszelkie me siły witalne Brzuszkowemu.

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam taka miksture kubek ciepłego mleka trzy ząbki czosnku posiekanego plus łyżka miodu, czosnek ma działanie bakteriobójcze piłam dwa razy dziennie po dwóch dniach przeszło :-) dodatkowo są leki dla kobiet w ciąży prenalen, ja stosowałam prenalen katar bo tak miałam zatkany nos że ciężko mi było oddychać plus za naturalne składniki
    Zdrowia Pasażerka ;-)

• rose. Nowa

Wysłany: 21 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, że odpowiadacie na posty. bardzo dziękuję za uwagę -,-

rose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rose, nie widziałam Twojego postu bo jest na poprzedniej stronie i nie zaglądałam tam.
    U mnie w piątym tygodniu miałam napuchniete i lekko siwe sutki. Oczywiście bolały.
    Do tej pory bolą co jakiś czas, jak się kapie szczegolnie, a piersi są pełniejsze mąż sam zzauważył zmiany :)

• Laya Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    Dzięki... czuję, że chrypka mnie łapie, gardło drapie i piecze :/ taka beznadziejna pogoda, że szok. A ja ogólnie nie choruję... ciąża jest to i organizm chyba osłabiony, albo przeznacza wszelkie me siły witalne Brzuszkowemu.
    Pasazerka, ja w pierwszej ciąży miałam długo paskudne przeziębienie i tak jak dziewczyny pisały to pomagały mi domowe sposoby, jednak na samo gardło, chrypke i kaszel pomogły mi pastylki do ssania isla cassis naturalne i dla kobiet w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro u mnie to juz chyba 31 dc, @nie ma, test negatywny ani nawet cienia, hmmm jajniki bola, cycki bola sluzu sporo i uczucia jak bym co chwile okres miala, jejku koszmar jakis ...... niech ten @sie zdecyduje albo jest albo nie :) i co miesiac ten sam stres.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rose. wrote:
    cześć kobietki ;) mam takie jedno małe pytanie.. czy w piątym tygodniu miałyście już obolałe i większe piersi? ja w poprzedniej, poronionej niestety ciąży już w 6tc miałam ten objaw, a teraz nic.. i martwię się że może się pojawić @ lada chwila, a tego byśmy bardzo nie chciali ;c
    buziaki!

Mnie np piersi nie bolaly oprocz tsgo ze od 3 miesiaca Juz mialam laktacje !!w szoku bylam, a bola mnie jddymie na @i jak by whbuchnac mialy wygladsja

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura ciągle wzrasta zaczęłam od 36.8 a dziś już mam 37.1 jeszcze chwilę muszę się niecierpliwic...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu umieram -_- jak @ nie przyjdzie natychmiast to się przekręcę chyba... Od początku tygodnia jestem jak jeden wielki baniak wody (w środę robiłam analizę składu ciała - zatrzymało mi się 4,5 kg wody. . . . . .). Piersi bolą niemiłosiernie, do tego stopnia, że są takie odrętwiałe aż O.o Makabra.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza wizyta u gin i tylko skierowanie na dalze badania... oczywiście następna wizyta za 3 tygodnie i wtedy usg...czy to normalne? powiedział że to bardzo wczesna ciąża, 6 tydz

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOtoro to trzymam kciuki! Ja czekam na badanie krwi mam mieć o 21 na e-mail wysłany, zrobiłam progesteron i przy okazji bete....

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka1987 wrote:
    pierwsza wizyta u gin i tylko skierowanie na dalze badania... oczywiście następna wizyta za 3 tygodnie i wtedy usg...czy to normalne? powiedział że to bardzo wczesna ciąża, 6 tydz

Jasne ze tak ja chodxilam raz na 1.5 miesiaca jak bylo ok ;) a tak to tylko badania do zrobienia i codziennie fdmibion i nic wiecej

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej wizycie w 5tc nie miałam robionego usg następna wizyta była w 8tc i na ta wizytę miałam zrobić sobie zlecone badania i widziałam już piękne serduszko<3

Totoro bądź dzielna!

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki... Progesteron mam 15.24 po tabeli mieści się że ok a beta....2,0 więc jest nadzieja!

magda sz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . Byłam dzis u ginekologa i juz drugi raz nikt nie wykryl ciazy podejrzewaja ciaze pozamaciczna dodam ze byl by to 5 tydzien poczatek . co robic ?

• Totoro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) Nie liczę na nic w tym cyklu, bo owulacji prawdopodobnie nie było, ale chciałabym, żeby już @ przyszła, bo tak się męczę cały tydzień, że koszmar... Cały czas obrzmiała, wzdęcia, zgaga... A miałam akurat taki intensywny tydzień, że już mi się płakać chciało ze zmęczenia;/ basia7777 ściskam kciuki jeszcze mocniej!!!:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia może idz na bete? Moja kolezanka miala 4 testy negatywne a beta jak ta lala.
    Basia bardzo fajnie to wszystko wygląda :)
    Totoro a ile do okresu?
    Magdaa- a jak wyniki? beta spada/rosnie? za mało info napisałaś

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz trudno powiedzieć, bo ostatnie cykle trwały: ostatni 22 dni, wcześniej 23 i jeszcze wcześniej 35. . . W każdym razie dzis 24. dzień...11. maja na wizycie gin mi powiedziała, że jeżeli owulacja będzie to za jakieś 5-6 dni, czyli ok. 17. maja.. poprzednie dwa cykle prawdopodobnie były za krótkie i owu raczej nie było, ciekawe jak w tym cyklu...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ