X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • korndora Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nikt nie wie (tylko mąż) i nie wiem kiedy powiem, raczej po usg

• Dodo Nowa

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam mężowi i najbliższym przyjaciółkom, a jeśli chodzi o rodzinkę, to czekam na Święta :) za dwa dni mam USG, 7 tydzień, żeby mieć trochę więcej pewności, że wszystko idzie jak należy, mam nadzieję, że usłyszę już serduszko!

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na aplikatorze do luteiny zauważyłam brązowy śluz. Strasznie się boje ze to koniec.... O 15:30 mam lekarza. Pomodlcie się za Kropka proszę.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ania26_1989 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tutaj nowa i mam pytanie :)
    Od niedawana postanowilismy z mezem starac sie o dziecko.
    Ostatni okres zaczal mi sie 27.listopada.
    Od jakiegos tygodnia bardzo jestem Senna, odrzuca mnie czasem od kawy (zwlaszcza popoludniu), jestem palaczka (ale dziwnie sie czuje po zapaleniu - tez jakby mnie odrzuca), i mam bole podbrusza, jakbym mocniej czula jajniki. Czasami dostaje tez w ciagu dnia lekkie mdlosci (takze rano). Okres powinnam miec za okolo tydzien.
    Robilam juz kilka dni temu dwa testy ale wyszly negatywne...
    Czy moga to byc objawy ciazy? Czy ktoras z was tak miala na samym poczatku??
    Prosze o rade - bardzo bym sie cieszyla, gdybym mogla zrobic niespodzianke mezowi na Swieta :)

Ania
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz poczekac ten tydzien i zrobic test nie ma innej rady :)

taka ja lubi tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania26 poczekaj i zrob test ale nie nakrecaj sie bo te wszystkie twoje objawy to nie sa objawy ciazy bo ewentualnie zaplodnione jajeczko sie dopiero zagniezdza :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ania26_1989 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie dziekuje dziewczyny! :)

Ania
  • Dodo Nowa

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile bądz dobrej mysli i nie martw sie na zapas! Moja kolezanka (ktora jest juz w 5 miesiacu) w 8 tygodniu miala krwawienia, ale wszystko bylo dobrze. Ja sama mialam w 5 tygodniu i sie martwilam, ale wszystko ok!

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dziś na aplikatorze do luteiny zauważyłam brązowy śluz. Strasznie się boje ze to koniec.... O 15:30 mam lekarza. Pomodlcie się za Kropka proszę.
    uspokoj się i nie denerwuj.... mialam podobnie tylko u mnie pojawiła się żywa krew i od razu po karetkę dzwoniłam ! Ponoć brązowy sluz nie jest czymś niepokojacym - to podobno organizm się oczyszcza A to jest Stara krew ... poczekaj na wizytę a jak by się coś działo to na pogotowie ! Wiem co czujesz bo ja wpadłam w taką panikę ze nie .oglam się uspokoić :/ będzie dobrze ! Ważne że nie krwawisz . Trzymam kciuki!

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz siedzę w poczekalni Aniu :-)

ania181111 lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile spokojnie, ja też miałam brązowe krwawienie w 13 tygodniu, bo wydawałoby się, że najgorsze mam za sobą. Pojechałam do lekarza, zrobił mi usg i wszystko ok, nie znalazł przyczyny plamienia. Do luteiny dał mi na tydzień jakiś lek 3X1 tabletce, a już następnego dnia od wizyty wszystko ustało. Spokojnie, będzie dobrze.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel w porządku. 19.6 mm serce bije. Lekarz mówi ze to chyba naczynko było. Oszczędzać się i nie panikować. Za tydzień planowa wizyta. :)

ania181111, Emma1985, Elvi, taka ja lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Bąbel w porządku. 19.6 mm serce bije. Lekarz mówi ze to chyba naczynko było. Oszczędzać się i nie panikować. Za tydzień planowa wizyta. :)
    nooo i widzisz :) super bardzo się cieszę :) widzę że zaraz zaczynasz 9 tydzien :) ja 11 zaraz . Jakoś tydzień temu też miałam w szpitalu usg i dzieciątko z tego co pamiętam prawie 4 cm miało ;) ładnie było widać główkę - noooo ogólnie duzyyy już czlowieczek :P

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wizyta 23-go ^_^ ciekawe jak tam sie ma nasz maly duzy hehe poki co mamy sie dobrze (troche lubimy mamie poprzeszkadzac w snie jak sie polozy i juz swiatla pogaszone hehe) maly sie cieszy ze coraz wiecej 'kolegow/kolezanek' z forum bedzie mial ^_^ pozdrowienia dla wszystkich fasolkowych i staraczek

ania181111 lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się ten tydzień wlecze. Mam wrażenie że wszyscy się juz domyślają. A dzis prawie wygadalam się przyjaciółce jak opowiadała jak jej szwagierka w tym samym etapie ma objawy to juz chciailam mówić ze mam tak samo. Byle do piątku.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • mamuusia Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie przyszłe mamusie :)

Jestem świeżynką i mam nadzieje ze jakoś sie odnajdę a Wy mi jakoś pomożecie :)

ja mam pierwsza wizytę 22 grudnia, tydzień spóźnia mi sie @, 3 tesciory z II kreseczkami są, no ale nikomu nic nie mówię, nawet MĘŻULKOWI :) Moj R. uwielbia święta BN więc pomyślałam że fajnie bedzie zrobić mu taką niespodziankę własnie w Wigilię :)

Martwi mnie jednak to, że sie przyziębiłam, boję sie przyjmować jakiekolwiek leki wiec działam domowymi sposobami...

Czy któraś z Was też miała/ma taki problem? Czy to żle wpłynęło na dzidziusia?

• mamuusia Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o pierwsze objawy to przede wszystkim częste wizyty w WC z siusiuaniem no i Piersi.... o matko kochana jak bolą, podbrzusze kilka dni ćmiło... i okropne nerwy... wszystko doprowadza mnie do szału... zmęczenie choć nie mam męczącej pracy, dziś obudziły mnie mdłości ale poźniej sie uspokoiło...

• Tynia Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam drobne przeziebienie domowy sok z pigwy dolany do herbaty i cebulka zalatwily sprawe. Wolalam nic nie brac. Mamuusia gratulacje :)

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się żegnam... :-(

9dpo 12.12. - beta 11.4
    11dpo 14.12 - beta 43.7
    13dpo 16.12 - beta 106
    14dpo 17.12 - beta 134.....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Chyba się żegnam... :-(

9dpo 12.12. - beta 11.4
    11dpo 14.12 - beta 43.7
    13dpo 16.12 - beta 106
    14dpo 17.12 - beta 134.....

Kochana robiłaś betę dzień po dniu ostatnio, ona potrzebuję czasu żeby urosnąć min 48 godz

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ