X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja wczoraj ok 23.00 trafiłam do szpitala z lekkim krwawieniem :/ tak się wystraszylam ze szok :/ zbadali nas i z dzieckiem jest ok wszystko :) kwlrwawienie ustalo więc pewnie jutro do domu

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak myslalam o tobie... czemu sie nie odzywasz... Dobrze ze wszystko z wami obojgiem jest dobrze!

ania181111, taka ja lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo właśnie wzięłam się za sprzątanie i chyba przesadzilam :/ ... ciekawe ile polezymy tutaj ... W każdym bądź razie krwawienie minęło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, jestem w 6 tyg i od wczoraj zaczelam czuc poranne mdlosci od razu po wstaniuz lozka przez godzine i dzis powtorka z rozrywki... . Siedze wlasnie w pracy i mysle czy by nie zwymiotowac na biurko :P . Nie chce jeszcze mowic szefowe ze jestem w ciazy bo dopiero po 3 miesiacach chce powiedziec. Tylko boje sie ze jak bede miala nudnosci lub wymioty to sie szybciej wyda niz bym tego chciala. Ogolnie to poszlabym na zwolnienie ale pod koniec stycznia jade w gory na Slowacje i jakbym byla na zwolnieniu to srednio moglabym jechac bo moglaby szefowa sie wkurzyc i wyslac zus na kontrole do mnie do domu . Macie jakies sposoby na nudnosci / wymioty ? Jeszcze nie wymiotowalam ale mam mdlosci jak narazie tylko ...

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno trzeba coś lekkiego z rana zjeść jeszcze leżąc w łóżku, np jakieś krakersy mieć przy łóżku.

Ale to tylko wiem z tego co inne dziewczyny pisały, bo ja z kolei miałam nudności po jedzeniu, rano raczej dobrze się czułam.

Właśnie czasami nasze plan mijają się, gdyż objawy ciążowe początkowo są często na tyle dokuczliwe, że nie mamy wyjścia i informujemy pracodawców, chociażby dlatego, aby zmienił zakres pracy czy był bardziej wyrozumiały.

A kontroli nie masz co się bać, jeżeli byłabyś na zwolnieniu ciążowym z powodu złego samopoczucia, to nic ci nie mogą zrobić, nawet jak cię nie zastaną w domu, bo zwolnienie ciążowe nie oznacza, że musisz leżeć. Chyba, że faktycznie jest takie zalecenie lekarza.

Mynah lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówił żeby lepiej być w domu nawet na chodzącym zwolnieniu albo mówić że się było ma badanich czy u lekarza.

Lepiej dmuchać na zimne niż się potem bujać z ZUSem.

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo raczej lepiej być w domu bo z Zusem nie ma żartów ... potrafią się doczepic do wszystkiego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mysle, po co kusic los :) Narazie jakos wytrzymuje ale musze 30 min wczesniej wstac niz zwykle aby robic wkolo siebie wszystko powoli przez te mdlosci. o suszeniu glowy glowa w dol nie ma mowy. ;) No nic trzeba to jakos przezyc

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah wrote:
    tez tak mysle, po co kusic los :) Narazie jakos wytrzymuje ale musze 30 min wczesniej wstac niz zwykle aby robic wkolo siebie wszystko powoli przez te mdlosci. o suszeniu glowy glowa w dol nie ma mowy. ;) No nic trzeba to jakos przezyc

ojj tak :D poczatki sa trudne.. ale pomysl sobie ze jak 'przebrniesz' przez te 3 miesiace to bedziesz miala 3 kolejne luzu :p (ja sie teraz znakomicie czuje)

Mynah lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja OBY!!!!!!!!!! Narazie nie jest dobrze ... :P

taka ja lubi tę wiadomość

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah wrote:
    taka_ja OBY!!!!!!!!!! Narazie nie jest dobrze ... :P

wiem co mowie :p my konczymy pomalu drugi trymestr (przed nami najgorsze :p) obuchniete nogi, bezsennosc i inne rarytasy hehe

Mynah lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Ja po 16 miesiącach starań wreszcie (chyba) jestem.
    Mówię chyba bo test owszem pozytywny wyszedł, ale dmucham na zimne.
    Wizyta u Gina dopiero w piątek, więc wszystko się wyjaśni.
    Jednak nie sądzę by się okazało że nie jestem, przede wszystkim pierwszy objaw to brak @ jestem już w 22 dniu p.o. i raczej wątpię by się pojawił zwykle był około 13 dnia p. o.
    Kolejna sprawa to piersi a właściwie banie! Są nabrzmiałe bolące, wygrzebałam z szafy jakiś największy stanik który kiedyś kupiłam ale był za duży i jest idealny, reszta jest za ciasna.

Ależ się rozpisałam :D Dobrze że jest to forum , nosi mnie żeby wykrzyczeć całemu światu że wreszcie się udało :)

AgaL, taka ja lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • korndora Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj zobaczyłam dwie kreski i jestem w szoku. no planowaliśmy ale tak za drugim razem to się nie spodziewałam :) opierwsze staraliśmy sie ponad 2 lata ehh no więc dwie kreski mam ale mam również skurcze jak do okresu na które brałam nospę i ból piersi i krzyża któraś miała podobne objawy?

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korndora gratulacje :) Z tego co wiem w drugą ciążę łatwiej jest zajść. Moja jest pierwszą.

Kiedyś gdzieś przeczytałam że kocice się wówczas łaszą :D i coś w tym jest, bo kotka teściowej zawsze była negatywnie na mnie nastawiona a kilka dni temu łasiła się jakbym jej życie uratowała :D a wczoraj gdy byłam u mojej przyjaciółki jej 1,5 roczna córeczka wskazała paluszkiem na mój brzuch, rozczuliło mnie to :)

W ogóle latam co chwilę na siku i bez przerwy jestem głodna, nawet jak ledwo zjem...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    Ja po 16 miesiącach starań wreszcie (chyba) jestem.
    Mówię chyba bo test owszem pozytywny wyszedł, ale dmucham na zimne.
    Wizyta u Gina dopiero w piątek, więc wszystko się wyjaśni.
    Jednak nie sądzę by się okazało że nie jestem, przede wszystkim pierwszy objaw to brak @ jestem już w 22 dniu p.o. i raczej wątpię by się pojawił zwykle był około 13 dnia p. o.
    Kolejna sprawa to piersi a właściwie banie! Są nabrzmiałe bolące, wygrzebałam z szafy jakiś największy stanik który kiedyś kupiłam ale był za duży i jest idealny, reszta jest za ciasna.

Ależ się rozpisałam :D Dobrze że jest to forum , nosi mnie żeby wykrzyczeć całemu światu że wreszcie się udało :)

To ja też się przywitam :)
    Podobnie jak Ty, Ania, mam jeszcze w sobie lęk, że coś się stanie, a najchętniej wykrzyczałabym wszystkim, że po 11 miesiącach walki się udało. Mimo że, lekarze mówili, że bez inseminacji lub innych wspomagaczy się nie obejdzie!
    Beta z czwartku to 409,9, czekam do poniedziałku na wyniki z soboty. Mam nadzieję, że pięknie przyrasta :)

Z objawów u mnie to kosmiczny ból piersi! Bolą mnie od owu z każdym dniem coraz bardziej. Test zrobiłam dzień przed spodziewaną @, bo nie miałam (PIERWSZY RAZ) plamień. W dodatku z wieczornego moczu. No i bach! Piękne dwie kreski :)
    Następnego dnia to sam, później poszłam na betę.

Do gina idę we wtorek, nie wiem, czy już coś będzie widać - oby!
    Mdłości (odpukać) nie mam na razie, ale mega zwiększył mi się apetyt

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny. Jaki wysyp :-)

• korndora Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie :) w grupie siła :) gratuluje wszystkim i trzymam kciuki !

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też niedawno zaszła chyba miesiąc przede mną. Także sporo nad w tym roku :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po tej stronie :)
    w I ciąży objawy ogromna senność..zasypiałam w marszu dosłownie + spóźniający się okres. Innych zmian przed zrobieniem testu nie odnotowałam-może dlatego że to była trochę niespodzianka.
    Teraz o drugiego szkraba staraliśmy się trochę czasu i tu już każda zmiana to alarm:
    w 11 dpo naprawdę mocny ból jajników.
    tak od 14-15 dpo do teraz padam o 21:00 (zmęczenie totalne) ;) ale budzę się w nocy i siedzę 2 do 4 godzin.
    Odrzuciło mnie od kawy mniej więcej w dniu kiedy miał się pojawić okres.
    Podobnie z bananami, które uwielbiałam.
    Śluz kremowy..później po testowaniu sporo przejrzysty i lepki.
    I coś czego się nie spodziewałam i nie doświadczyłam wcześniej to zwężenie ujścia do pochwy..
    Temperatura mierzona rano 36,83 - 37,18
    To na tą chwilę na tyle :)
    Pozdrawiam wszystkie oczekujące i te na bobasa i te na 2 kreseczki
    :)

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swej nieświadomości wypilam w dniu urodzin pól piwa z sokiem i kawę też piłam żałuję że mnie nie odrzuciło, teraz mam wyrzuty sumienia. W ogóle nie widzę żeby mnie od czegoś odrzuciło.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ