X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bój się, nic się małemu nie stało :) W ktorym tyg teraz jestes?

Ania_1986 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ustali lekarz w piatek. Ale chyba 6 tydzień . A dziś robiłam drugi test i znów dwie kreseczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:11

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Mammija Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw się nic nic się nie stanie dziecku! pół piwa to zadna dawka, a kawa nie jest zabroniona w ciązy.

dev198pr___.png
  • Mammija Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Noo raczej lepiej być w domu bo z Zusem nie ma żartów ... potrafią się doczepic do wszystkiego :/

szczegolnie jak ktoś ma miejsce zameldowanie inne niz zamieszkania, a np. moze przebywac tymczasowo u rodziny zeby byc pod opieka. Na chodzącym L4 zus nic nie moze.... bo moglaś byc u lekarza, w aptece, albo siedzieć w kiblu i rzygac :) w koncu jesteś w ciązy i kontrola z zusu raczej nie chcialaby wiedzieć co dzisiaj jadłas :)

dev198pr___.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, do 6, 7 tygodnia jest tak wczesna faza rozwoju, że taka dawka alko nie wpływa na rozwój, a nawet jesli by wplywała to na tym etapie embrion się regeneruje prawie w 100%, więc serio, nie boj sie

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny wlasnie jestem po pierwszym USG. Wedlug USG jestem w 6 tyg i 4 dniu wiec idealnie jak od czasu ostatniej miesiaczki. Najwazniejsza dla mnie informacja ze serduszko jest i bije , wszystko jak na tym etamie w porzadku :) Nastepne USG i wyniki 12 badan ( cytomegalia, rozyczka, hiv , toksoplazmoza , morfologia itd )... za dwa tygodnie ! Pani doktor niestety nic mi na mdlosci nie poradzila i podkreslila ze "ciaza to nie jest stan blogoslawiony" i ze tak to wyglada przez najblizszych kilka miesiecy ;) hehe . No mdlosci dla mnie masakra... pije imbir, jem suchary ale i tak ciezko... no nic trzeba to jakos przezyc :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammija wrote:
    szczegolnie jak ktoś ma miejsce zameldowanie inne niz zamieszkania, a np. moze przebywac tymczasowo u rodziny zeby byc pod opieka. Na chodzącym L4 zus nic nie moze.... bo moglaś byc u lekarza, w aptece, albo siedzieć w kiblu i rzygac :) w koncu jesteś w ciązy i kontrola z zusu raczej nie chcialaby wiedzieć co dzisiaj jadłas :)

Trzeba wziąć pod uwagę, że zwolnienie jest z jakiegoś powodu - wg niego nie jesteś w stanie pracować, bo cośtam. Nie dostajesz przecież zwolnienia na samą ciążę.
    Skoro nie możesz pracować, to nie możesz też wyjeżdżać na wakacje, robić dużych zakupów, załatwiać spraw na mieście cały dzień bo stan zdrowia twój, czy dziecka na to nie pozwala. Dlatego mówi się, że lepiej być w domu (zwolnienie jest w końcu wypisywane na adres), albo żeby mówić, że było się u lekarza czy na badaniach - coś, co usprawiedliwia wyjście.
    ZUS jak najbardziej dużo może - może sprawdzić czy nie pracujesz gdzieś indziej, czy naprawdę potrzebowałaś zwolnienia, a nie jesteś po prostu leniwa i czy nie nadużywasz go. :)
    Zarówno może cię wezwać do siebie, jak i zjawić się u ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 14:44

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah to i tak szybko - ja miałam wizytę "na za 3 tyg" :) Wyniki trzeba porobić.
    Co prawda cytomegalię i różyczkę robiłam na przeciwciała już... zastanawiam się jeszcze czy powtarzać.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah wrote:
    No mdlosci dla mnie masakra... pije imbir, jem suchary ale i tak ciezko... no nic trzeba to jakos przezyc :)

Ja też mam straszne mdłości ale imbiru nie nawiedzę więc mogłoby się tylko pogorszyć...

NatiB to mnie uspokoiłaś :) nie mniej jednak teraz już ani kropelki alkoholu nie wezmę, nawet nie powącham!

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:D jestem tu nowa i mam do Was pytanko
    byłam dzis na pierwszym usg i babka mi powiedziala ze pecherzyk ma 3-4mm i to drugi tydzien, myslicie ze te wymiary sa prawidlowe?
    nie wiem co o tym myslec bo dzis mam 40dc czyli wychodzi troche wieceje niz drugi tydzien :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:17

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powiedziała Ci wiek płodu. Bo ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

palma lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Może powiedziała Ci wiek płodu. Bo ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
    właśnie tak mi się wydaje ze to wiek płodu :) ale myślicie że te wymiary są ok?

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    ojjj ja nie wiem ... jak byłam na pierwszym usg to P. Dr mówiła mi który to tydzień a nie pamiętam żeby mówiła ile pecherzyzk ma mm .... więc nie wiem... dziewczyny co sądzicie o porzadkachświątecznych teraz ? Trochę się boję po tych akcjach ze szpitalem :/. Jak u Was samopoczucie ? ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:

Ja sprawdzałam tu:
    https://parenting.pl/portal/ciaza-tydzien-po-tygodniu

Masz dokładnie napisane ile (mniej więcej, bo odchylenia są bardzo częste!!) zarówno pęcherzyk jak i zarodek powinien mieć w którym dc.

Tylko musisz pamiętać, że tu się liczy od dnia okresu, ale tak jakby owulacja przypadała w 14 dniu. Jeśli miewasz cykle dłuższe niż 28 dni, to będzie różnica.
    Licz tak, jakbyś owulację miała w 14 dniu cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 22:28

palma lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    dziewczyny co sądzicie o porzadkachświątecznych teraz ? Trochę się boję po tych akcjach ze szpitalem :/. Jak u Was samopoczucie ? ;)

Ja na szczęście zrobiłam prawie wszystko jeszcze zanim się dowiedziałam ze jestem. Uszka zamrożone , firanki powieszone , jeszcze tylko ubranie choinki :)

ania181111 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja sprawdzałam tu:
    https://parenting.pl/portal/ciaza-tydzien-po-tygodniu

Masz dokładnie napisane ile (mniej więcej, bo odchylenia są bardzo częste!!) zarówno pęcherzyk jak i zarodek powinien mieć w którym dc.

Tylko musisz pamiętać, że tu się liczy od dnia okresu, ale tak jakby owulacja przypadała w 14 dniu. Jeśli miewasz cykle dłuższe niż 28 dni, to będzie różnica.
    Licz tak, jakbyś owulację miała w 14 dniu cyklu :)
    rozumiem, ja obsstawiam u siebie owu miedzy 16-18 dc
    dziękuję za odp :*

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja na szczęście zrobiłam prawie wszystko jeszcze zanim się dowiedziałam ze jestem. Uszka zamrożone , firanki powieszone , jeszcze tylko ubranie choinki :)
    no właśnie .... ja nie wiem co robić ... chyba odpuszczę bo znowu przejade się karetka . Siostra przyjedzie to posprzata ;)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    no właśnie .... ja nie wiem co robić ... chyba odpuszczę bo znowu przejade się karetka . Siostra przyjedzie to posprzata ;)

Jak ma kto Ci pomóc to grzech nie skorzystać. Ja mam ten komfort że w zasadzie to teściowa przygotowuje wigilie. Ja robię tylko by mieć co jeść po wigilii. :) a jak wiadomo apetyt dopisuje!
    Także skoro i tak już miałaś przeboje to lepiej nie ryzykuj po co Ci to. Bliscy zrozumieją, w końcu jesteś w błogosławionym stanie.

ania181111, taka ja lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo tak właśnie zrobię ... lepiej uważać bo nie darowala bym sobie gdyby coś się stało:/ . Dziewczyny a jak to u Was z informacją i ciazy ? Wszyscy już wiedzą czy jeszcze nie ;) kiedy macie zamiar powiedzieć ?

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek mam wizytę u lekarza, jak się potwierdzi a sądzę że tak :D to może zrobimy z mężem niespodziankę rodzince na święta :) No i moja babcia też się ucieszy, bo tak czeka na to, ciągle podpytuje mnie kiedy coś :D

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ