X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też się rozleniwiłam w tej ciąży. Choć dzisiaj zrobiłam pranie firanek i ręczników to był wyczyn.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja energia chyba sie skonczyla ;) bylam w piatek u internisty..zapalenie sluzowki zoladka czy jakos tak..odwodnienie i spadek zelaza..wiec mam przepisane jakies medykamenty na wymioty i zelazo..i od piatku zaczelam spac w dzien..moja dieta wyglada bardzo interesujaci..rano rogal maslany (bo moj zoladek jakos go toleruje) na obiad kaszka dla dzieci na wodzie (bo na mleku troche sie boje) a na kolacje chlebek ryzowy..szalenstwo jakich malo ;)

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    moja energia chyba sie skonczyla ;) bylam w piatek u internisty..zapalenie sluzowki zoladka czy jakos tak..odwodnienie i spadek zelaza..wiec mam przepisane jakies medykamenty na wymioty i zelazo..i od piatku zaczelam spac w dzien..moja dieta wyglada bardzo interesujaci..rano rogal maslany (bo moj zoladek jakos go toleruje) na obiad kaszka dla dzieci na wodzie (bo na mleku troche sie boje) a na kolacje chlebek ryzowy..szalenstwo jakich malo ;)
    I jejku no to dobrze nie jest :)
    Nie martw się minie jak skończysz 3 m-ce :)
    wymioty wyplukuja wszystko z organizmu ...

No ja teraz też szybko się męczę :/ nie mogę za długo stać bo mdleje :/ a wszystko to bo mam za niskie cisnienie :/i teraz sobie raz dziennie strzele kawę taka słaba :) to mi lepiej :)

Basia1771 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak troche nie na temat.. nie potrzebuje ktoras zestawu do pielegnacji bo mam dwa i jeden mi nie potrzebny, wystawilam go na olx jak ktoras bylaby chetna:

http://olx.pl/oferta/nowy-zestaw-canapol-babies-gratis-CID88-IDdvesR.html

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszym objawem były wymioty 8dpo i wtedy zrobiłam test i była blada kreseczka. Ale w pierwszej ciąży objawy pojawiły się dopiero w 7tc wiec rożnie to bywa. A co do porodu to od początku wiedziałam ze chce cc i nie żałuje. Synka zobaczyłam odrazu po wyjęciu z brzucha a pózniej po jakiś 3-4 godzinach, gdyby nie poród w nocy to mąż mógłby z nim być przez cały czas a tak to musial czekać do 7 rano. Wstałam po 8 godzinach, łatwo nie było ale przynajmniej mogłam siedzieć. Leki przeciwbólowe brałam dwa dni. Patrząc na to ile do siebie dochodziły koleżanki po porodzie sn i w jakim stanie były dzieci to zdecydowanie wole cc. A ze ból po cc jest to oczywiste ale chyba w bardziej komfortowym miejscu.

BlueBerry23062015, Moko lubią tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • ewezap1 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jestem w 5 tyg ciązy. Nie mam jak dotąd zadnych objawów poza tym ze kilka dni po owu odczuwałam ból w dole brzucha, w dniu okresu zrobiła mi się opryszczka, mam wrażliwe piersi, bolą jedynie przy dotykaniu. Więcej śpie w dzień, ale mnie za to śpie w nocy bo się ciągle budzę no i śnią mi się straszne głupoty. Czasami sie zastanawiam czy aby wszystko w porządku ze mną jest skoro nie mam za wiele objawów.
    Bolą mnie zazwyczaj też lekko plecy choć wczoraj miałam straszny ból krzyża i pleców i tak sie zastanawiałam czy mi nerki nie wysiadają, mocz ciemno żółty, co moment do toalety, a tu tylko kilka kropelek.Dziś jest już lepiej. Mam mięśniaka wew macicy, ale z tyłu i może przez to te bóle.

ewe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewezap1 wrote:
    Bolą mnie zazwyczaj też lekko plecy choć wczoraj miałam straszny ból krzyża i pleców i tak sie zastanawiałam czy mi nerki nie wysiadają, mocz ciemno żółty, co moment do toalety, a tu tylko kilka kropelek.Dziś jest już lepiej. Mam mięśniaka wew macicy, ale z tyłu i może przez to te bóle.

A nie jesteś odwodniona?

• ewezap1 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo pije, tak normalnie, choć tez przeszło mi to przez myśl i dziś wziełam sie za siebie wypiłam już pół litra wody mineralnej i herbate zielona

ewe
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to puchne jak balon :/ stopy jak balkoniki :/ pije naprawdę bardzo dużo ... znacie jakieś sposoby na tą opuchlizne ? Masakra ... a co to będzie w lipcu jak przyjdą upaly

• NatiB Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Ja za to puchne jak balon :/ stopy jak balkoniki :/ pije naprawdę bardzo dużo ... znacie jakieś sposoby na tą opuchlizne ? Masakra ... a co to będzie w lipcu jak przyjdą upaly

A jak spisz lub odpoczywasz? Bo często winna jest zastana limfa i woda w naczyniach a to zastanie powoduje lezenie na innym boku niz lewy. Jesli lezysz na plecach lub prawym boku to moze byc to od ucisku macicy na żyłę. To moze pomoc, ale mimo wszystko w wielu przypadkach woda schodzi dopiero po porodzie :/

ania181111 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie śpię na plecach lub na prawym bólu ... wstałam i się zaczeloo... momentalnie spuchly mi nogi i dłonie:/ w życiu tak nie miałam...

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę się wtrącić co do opuchlizny. W połowie pierwszej ciąży też zaczęłam puchnąć. I to też zimą gdzie myślałam że to tylko dotyczy kobiet przeważnie latem. I mój cudowny ginekolog powiedział, że mam maksymalnie ograniczyć sól która zatrzymuję nadmiar wody w organizmie. Początek był ciężki ale przestałam solić kanapki( sól i tak jest w pieczywie więc nie warto jeszcze dodatkowo solić), zajadać jakieś słone przekąski. Używałam tylko pieprzu i powiem wam, że po miesiącu przyzwyczaiłam się do życia bez niepotrzebnej soli i opuchlizna zeszła i nie wróciła do rozwiązania. Do tej pory zresztą nie solę. W tej ciąże mam nadzieję, że też brak soli uchroni mnie od opuchlizny. Szczerze polecam, dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

hchys65g1ies69s4.png[/url]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanka29 wrote:
    Pozwolę się wtrącić co do opuchlizny. W połowie pierwszej ciąży też zaczęłam puchnąć. I to też zimą gdzie myślałam że to tylko dotyczy kobiet przeważnie latem. I mój cudowny ginekolog powiedział, że mam maksymalnie ograniczyć sól która zatrzymuję nadmiar wody w organizmie. Początek był ciężki ale przestałam solić kanapki( sól i tak jest w pieczywie więc nie warto jeszcze dodatkowo solić), zajadać jakieś słone przekąski. Używałam tylko pieprzu i powiem wam, że po miesiącu przyzwyczaiłam się do życia bez niepotrzebnej soli i opuchlizna zeszła i nie wróciła do rozwiązania. Do tej pory zresztą nie solę. W tej ciąże mam nadzieję, że też brak soli uchroni mnie od opuchlizny. Szczerze polecam, dla zdrowia i dobrego samopoczucia.
    No wlasnieee! Sól! To też może być przyczyna! Bo nie powiem Ale lubię sobie "posolic ":) od dzis rezygnuje z soli :)
    dzwoniłam do gin i powiedziała dokładnie to samo co Wy :)

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początki są naprawdę trudne. Ja uwielbiałam sól... Ale jakoś dałam radę i dziś szczerze mi jej nie brakuje:-) problem tylko z moim mężem który nie da się przekonać do ograniczenia soli i muszę potem kombinować z obiadami. Całkowicie ze soli nie da się zrezygnować bo jest w wielu produktach. Ale jakieś dodatkowe dosalanie można zlikwidować. No i odpuścić sobie na czas ciąży wszelkie fast foody i chipsy (tam najwięcej niepotrzebnej soli) . Nasze mamy przecież tego nie jadły jak były z nami w ciąży...i też żyły:-)

hchys65g1ies69s4.png[/url]
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzisiaj zrobiłam test i się udalo

Elaria, Ania_1986, taka ja, kamenkaa, Moko lubią tę wiadomość

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanka29 wrote:
    Początki są naprawdę trudne. Ja uwielbiałam sól... Ale jakoś dałam radę i dziś szczerze mi jej nie brakuje:-) problem tylko z moim mężem który nie da się przekonać do ograniczenia soli i muszę potem kombinować z obiadami. Całkowicie ze soli nie da się zrezygnować bo jest w wielu produktach. Ale jakieś dodatkowe dosalanie można zlikwidować. No i odpuścić sobie na czas ciąży wszelkie fast foody i chipsy (tam najwięcej niepotrzebnej soli) . Nasze mamy przecież tego nie jadły jak były z nami w ciąży...i też żyły:-)
    No dokładnie :) właśnie jadłam obiad i dałam spokój z solą i nie było najgorzej . Tak jak piszesz - kwestia przyzwyczajenia :) najgorsze że ja bardzoo lubię czasami coś niezdrowego zjeść :)I pewnie mi to wyszło teraz bokiem :P nooo cóż czas na zmiany :)

Basia - gratulacje :)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, nie leż na plecach, bo w niektórych przypadkach może być tak że zablokujesz dziecku dostęp do tlenu jak uciśniesz żyłę główną (od tego mogą byc omdlenia albo utraty przytomnosci i tym mozesz zaszkodzić). Ostatnio dostałam za to opierdal od mojej prowadzącej, powiedziała ze na plecach mi zabrania leżeć i tyle...

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewezap1 wrote:
    hej dziewczyny :) jestem w 5 tyg ciązy. Nie mam jak dotąd zadnych objawów poza tym ze kilka dni po owu odczuwałam ból w dole brzucha, w dniu okresu zrobiła mi się opryszczka, mam wrażliwe piersi, bolą jedynie przy dotykaniu. Więcej śpie w dzień, ale mnie za to śpie w nocy bo się ciągle budzę no i śnią mi się straszne głupoty. Czasami sie zastanawiam czy aby wszystko w porządku ze mną jest skoro nie mam za wiele objawów.

Jak na moje to wszystko ok :) z sikaniem mia lam tak samo

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ania, nie leż na plecach, bo w niektórych przypadkach może być tak że zablokujesz dziecku dostęp do tlenu jak uciśniesz żyłę główną (od tego mogą byc omdlenia albo utraty przytomnosci i tym mozesz zaszkodzić). Ostatnio dostałam za to opierdal od mojej prowadzącej, powiedziała ze na plecach mi zabrania leżeć i tyle...

Ja nawet nie mogę bo mnie zaraz kręgosłup boli.

A co do opr. od ginekolog to ja dostałam za spodnie, że cisnę dzidzie. Dobrze że to było przy małżonku to następnego dnia zabrał mnie na zakupy i kupił mi dwie pary spodni hi hi :D

NatiB lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Bozeeee... dzięki że mi napisałaś :/
    O tym nie wiedziałam :/
    Już na plecach leżeć nie będę ! Obiecuję ! :)

zona92 lubi tę wiadomość

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ