Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
moja energia chyba sie skonczyla bylam w piatek u internisty..zapalenie sluzowki zoladka czy jakos tak..odwodnienie i spadek zelaza..wiec mam przepisane jakies medykamenty na wymioty i zelazo..i od piatku zaczelam spac w dzien..moja dieta wyglada bardzo interesujaci..rano rogal maslany (bo moj zoladek jakos go toleruje) na obiad kaszka dla dzieci na wodzie (bo na mleku troche sie boje) a na kolacje chlebek ryzowy..szalenstwo jakich malo"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
I to się liczy, a reszta nie!
Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
zm. 25.06.2015 / 00:32
-
BlueBerry23062015 wrote:moja energia chyba sie skonczyla bylam w piatek u internisty..zapalenie sluzowki zoladka czy jakos tak..odwodnienie i spadek zelaza..wiec mam przepisane jakies medykamenty na wymioty i zelazo..i od piatku zaczelam spac w dzien..moja dieta wyglada bardzo interesujaci..rano rogal maslany (bo moj zoladek jakos go toleruje) na obiad kaszka dla dzieci na wodzie (bo na mleku troche sie boje) a na kolacje chlebek ryzowy..szalenstwo jakich malo
Nie martw się minie jak skończysz 3 m-ce
wymioty wyplukuja wszystko z organizmu ...
No ja teraz też szybko się męczę nie mogę za długo stać bo mdleje a wszystko to bo mam za niskie cisnienie :/i teraz sobie raz dziennie strzele kawę taka słaba to mi lepiej
Basia1771 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja tak troche nie na temat.. nie potrzebuje ktoras zestawu do pielegnacji bo mam dwa i jeden mi nie potrzebny, wystawilam go na olx jak ktoras bylaby chetna:
http://olx.pl/oferta/nowy-zestaw-canapol-babies-gratis-CID88-IDdvesR.html -
U mnie pierwszym objawem były wymioty 8dpo i wtedy zrobiłam test i była blada kreseczka. Ale w pierwszej ciąży objawy pojawiły się dopiero w 7tc wiec rożnie to bywa. A co do porodu to od początku wiedziałam ze chce cc i nie żałuje. Synka zobaczyłam odrazu po wyjęciu z brzucha a pózniej po jakiś 3-4 godzinach, gdyby nie poród w nocy to mąż mógłby z nim być przez cały czas a tak to musial czekać do 7 rano. Wstałam po 8 godzinach, łatwo nie było ale przynajmniej mogłam siedzieć. Leki przeciwbólowe brałam dwa dni. Patrząc na to ile do siebie dochodziły koleżanki po porodzie sn i w jakim stanie były dzieci to zdecydowanie wole cc. A ze ból po cc jest to oczywiste ale chyba w bardziej komfortowym miejscu.
BlueBerry23062015, Moko lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny jestem w 5 tyg ciązy. Nie mam jak dotąd zadnych objawów poza tym ze kilka dni po owu odczuwałam ból w dole brzucha, w dniu okresu zrobiła mi się opryszczka, mam wrażliwe piersi, bolą jedynie przy dotykaniu. Więcej śpie w dzień, ale mnie za to śpie w nocy bo się ciągle budzę no i śnią mi się straszne głupoty. Czasami sie zastanawiam czy aby wszystko w porządku ze mną jest skoro nie mam za wiele objawów.
Bolą mnie zazwyczaj też lekko plecy choć wczoraj miałam straszny ból krzyża i pleców i tak sie zastanawiałam czy mi nerki nie wysiadają, mocz ciemno żółty, co moment do toalety, a tu tylko kilka kropelek.Dziś jest już lepiej. Mam mięśniaka wew macicy, ale z tyłu i może przez to te bóle.
ewe -
nick nieaktualnyewezap1 wrote:Bolą mnie zazwyczaj też lekko plecy choć wczoraj miałam straszny ból krzyża i pleców i tak sie zastanawiałam czy mi nerki nie wysiadają, mocz ciemno żółty, co moment do toalety, a tu tylko kilka kropelek.Dziś jest już lepiej. Mam mięśniaka wew macicy, ale z tyłu i może przez to te bóle.
A nie jesteś odwodniona? -
ania181111 wrote:Ja za to puchne jak balon stopy jak balkoniki pije naprawdę bardzo dużo ... znacie jakieś sposoby na tą opuchlizne ? Masakra ... a co to będzie w lipcu jak przyjdą upaly
A jak spisz lub odpoczywasz? Bo często winna jest zastana limfa i woda w naczyniach a to zastanie powoduje lezenie na innym boku niz lewy. Jesli lezysz na plecach lub prawym boku to moze byc to od ucisku macicy na żyłę. To moze pomoc, ale mimo wszystko w wielu przypadkach woda schodzi dopiero po porodzieania181111 lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Pozwolę się wtrącić co do opuchlizny. W połowie pierwszej ciąży też zaczęłam puchnąć. I to też zimą gdzie myślałam że to tylko dotyczy kobiet przeważnie latem. I mój cudowny ginekolog powiedział, że mam maksymalnie ograniczyć sól która zatrzymuję nadmiar wody w organizmie. Początek był ciężki ale przestałam solić kanapki( sól i tak jest w pieczywie więc nie warto jeszcze dodatkowo solić), zajadać jakieś słone przekąski. Używałam tylko pieprzu i powiem wam, że po miesiącu przyzwyczaiłam się do życia bez niepotrzebnej soli i opuchlizna zeszła i nie wróciła do rozwiązania. Do tej pory zresztą nie solę. W tej ciąże mam nadzieję, że też brak soli uchroni mnie od opuchlizny. Szczerze polecam, dla zdrowia i dobrego samopoczucia.
ania181111 lubi tę wiadomość
[/url] -
Aanka29 wrote:Pozwolę się wtrącić co do opuchlizny. W połowie pierwszej ciąży też zaczęłam puchnąć. I to też zimą gdzie myślałam że to tylko dotyczy kobiet przeważnie latem. I mój cudowny ginekolog powiedział, że mam maksymalnie ograniczyć sól która zatrzymuję nadmiar wody w organizmie. Początek był ciężki ale przestałam solić kanapki( sól i tak jest w pieczywie więc nie warto jeszcze dodatkowo solić), zajadać jakieś słone przekąski. Używałam tylko pieprzu i powiem wam, że po miesiącu przyzwyczaiłam się do życia bez niepotrzebnej soli i opuchlizna zeszła i nie wróciła do rozwiązania. Do tej pory zresztą nie solę. W tej ciąże mam nadzieję, że też brak soli uchroni mnie od opuchlizny. Szczerze polecam, dla zdrowia i dobrego samopoczucia.
dzwoniłam do gin i powiedziała dokładnie to samo co Wy
Początki są naprawdę trudne. Ja uwielbiałam sól... Ale jakoś dałam radę i dziś szczerze mi jej nie brakuje:-) problem tylko z moim mężem który nie da się przekonać do ograniczenia soli i muszę potem kombinować z obiadami. Całkowicie ze soli nie da się zrezygnować bo jest w wielu produktach. Ale jakieś dodatkowe dosalanie można zlikwidować. No i odpuścić sobie na czas ciąży wszelkie fast foody i chipsy (tam najwięcej niepotrzebnej soli) . Nasze mamy przecież tego nie jadły jak były z nami w ciąży...i też żyły:-)[/url]
-
Aanka29 wrote:Początki są naprawdę trudne. Ja uwielbiałam sól... Ale jakoś dałam radę i dziś szczerze mi jej nie brakuje:-) problem tylko z moim mężem który nie da się przekonać do ograniczenia soli i muszę potem kombinować z obiadami. Całkowicie ze soli nie da się zrezygnować bo jest w wielu produktach. Ale jakieś dodatkowe dosalanie można zlikwidować. No i odpuścić sobie na czas ciąży wszelkie fast foody i chipsy (tam najwięcej niepotrzebnej soli) . Nasze mamy przecież tego nie jadły jak były z nami w ciąży...i też żyły:-)
Basia - gratulacje
Ania, nie leż na plecach, bo w niektórych przypadkach może być tak że zablokujesz dziecku dostęp do tlenu jak uciśniesz żyłę główną (od tego mogą byc omdlenia albo utraty przytomnosci i tym mozesz zaszkodzić). Ostatnio dostałam za to opierdal od mojej prowadzącej, powiedziała ze na plecach mi zabrania leżeć i tyle...
ania181111 lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
ewezap1 wrote:hej dziewczyny jestem w 5 tyg ciązy. Nie mam jak dotąd zadnych objawów poza tym ze kilka dni po owu odczuwałam ból w dole brzucha, w dniu okresu zrobiła mi się opryszczka, mam wrażliwe piersi, bolą jedynie przy dotykaniu. Więcej śpie w dzień, ale mnie za to śpie w nocy bo się ciągle budzę no i śnią mi się straszne głupoty. Czasami sie zastanawiam czy aby wszystko w porządku ze mną jest skoro nie mam za wiele objawów.
Bolą mnie zazwyczaj też lekko plecy choć wczoraj miałam straszny ból krzyża i pleców i tak sie zastanawiałam czy mi nerki nie wysiadają, mocz ciemno żółty, co moment do toalety, a tu tylko kilka kropelek.Dziś jest już lepiej. Mam mięśniaka wew macicy, ale z tyłu i może przez to te bóle.
Jak na moje to wszystko ok z sikaniem mia lam tak samo -
NatiB wrote:Ania, nie leż na plecach, bo w niektórych przypadkach może być tak że zablokujesz dziecku dostęp do tlenu jak uciśniesz żyłę główną (od tego mogą byc omdlenia albo utraty przytomnosci i tym mozesz zaszkodzić). Ostatnio dostałam za to opierdal od mojej prowadzącej, powiedziała ze na plecach mi zabrania leżeć i tyle...
Ja nawet nie mogę bo mnie zaraz kręgosłup boli.
A co do opr. od ginekolog to ja dostałam za spodnie, że cisnę dzidzie. Dobrze że to było przy małżonku to następnego dnia zabrał mnie na zakupy i kupił mi dwie pary spodni hi hiNatiB lubi tę wiadomość
-
NatiB wrote:Ania, nie leż na plecach, bo w niektórych przypadkach może być tak że zablokujesz dziecku dostęp do tlenu jak uciśniesz żyłę główną (od tego mogą byc omdlenia albo utraty przytomnosci i tym mozesz zaszkodzić). Ostatnio dostałam za to opierdal od mojej prowadzącej, powiedziała ze na plecach mi zabrania leżeć i tyle...
O tym nie wiedziałam
Już na plecach leżeć nie będę ! Obiecuję !
zona92 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]