X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis wracamy zzz.... wozkiem <3 nareszcie jest! Nowiutka luca :) jest cudny.. fakt to nie torino ktore planowalam kupic (ale ze wzgledu na gabaryty odpuscilam) ale jest rownie piekny i wszystko latwo sie zapina/sklada. Teraz stoi w pokoju i czeka na pasazera hehe

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

Ja obecnie masakrycznie strasznie przechodze to wszystko...od poniedziałku poranne mdłosci przerodziły sie na całodzienne wymioty...i praktycznie od poniedziałku co nie zjem to zwymiotuję :( oby to sie niedługo skonczyło :(

robiłam wczoraj morfologie krwii..masakryczne wyniki dostałam :( Hemoglobina leci u mnie na łeb na szyje..jak byłam w szpitalu miałam 11,2...obecnie mam 11...do tego leci mi w dół wszystko co z anemią zwiazane ( Hematokryt, MCV, MCH, MCHC) w piatek jestem zarejestrowana do internisty...niech mi cos poradzi na to bo przy moim obecnym jedzeniu , albo dokładniej tym jak ono sie konczy, nie sadze zeby zelazo nagle w cudowny sposób znalazło sie w moim organizmie :(

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wyglada wozek :) nawet ten sam kolorek http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/2472/bebetto-luca-s-line-3w1-wozek.html o teraz jeszcze lozeczko z 'grubszych' spraw no i kompletowanie rzeczy do szpitala rzecz jasna

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    Witajcie Kochane :)

Ja obecnie masakrycznie strasznie przechodze to wszystko...od poniedziałku poranne mdłosci przerodziły sie na całodzienne wymioty...i praktycznie od poniedziałku co nie zjem to zwymiotuję :( oby to sie niedługo skonczyło :(

robiłam wczoraj morfologie krwii..masakryczne wyniki dostałam :( Hemoglobina leci u mnie na łeb na szyje..jak byłam w szpitalu miałam 11,2...obecnie mam 11...do tego leci mi w dół wszystko co z anemią zwiazane ( Hematokryt, MCV, MCH, MCHC) w piatek jestem zarejestrowana do internisty...niech mi cos poradzi na to bo przy moim obecnym jedzeniu , albo dokładniej tym jak ono sie konczy, nie sadze zeby zelazo nagle w cudowny sposób znalazło sie w moim organizmie :(

ja strasznie znosilam poczatki przez wymioty wlasnie ale na szczescie nie odbilo sie to na wynikach

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/3w1-wozki-tako-wozek-laret-len-fotelik-do-wyboru-i5087055350.html a wozek nowy kupilam dla mojej 1mcorci z firmy Tako sprawdzony , rewelacyjny polecam
    A dla 2 dziecka nowego kupowac nie bede bo jest czysty, wyprany i dobrze konserwowany i przechowywany wiec przed przyjsciem malucha na swiat go ponownie odswieze i wypiore, lozeczko tez mam po 1 corci takze tez tylko wyprac k odswiezyc ;) juz nie wspomne o tonie ciuchow po melej, takze jak widzicie dziewcyny 2 dziecko jak sie dba o wszystko to nie az taki koszt :)

taka ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    tak wyglada wozek :) nawet ten sam kolorek http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/2472/bebetto-luca-s-line-3w1-wozek.html o teraz jeszcze lozeczko z 'grubszych' spraw no i kompletowanie rzeczy do szpitala rzecz jasna

Do szpitala nie biefz duzo rzeczy, bomnp u nas w szpitalu dzieci ubierali w szpitalne ubranka, wiec swoje ubranka dopiero ubralam dziecku jak wychodIlismy do domu, zadbaj bardziej o rzeczy dla siebie typu 1 razowe majtki po porodowe i specjalne podpaski dla kohiet po porodzie na allegro sa bardzo sie przydaja no chyba ze chcesz chodzicmze szpitalna lignina miedzy nogami :) konieczie szare mydlo bo jaki porod by nie byl czy cc czy natural to i tak trzeba sie myc szarym mydlem ja jialam bialego jelenia w plynie no i koszule do porodu z guzikami na piersiach do karmienia, uwaga na wkladki laktacyjne ja ich nie uzywalam bo od pokarmu przyklejaly sie do piersi aa jak je sciagalam to strupy mi sie robilymauc ;/ u mnie biustonosze do karmienia nie sprawdily sie ko, pletnie nosilam zwykle, i nie bierz duzo pampersow bo na oddziale daja 5 sztuk codziennie a to spokojnie wsyatrcza dla malucha ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:32

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Szymonkiem pakowalam torbe w 39 tygodniu..strasznie dlugo mi sie zeszlo wiem..wprawdzie wszystko bylo naszykowane -lezalo na komodzie..ale jednak odwlekalam ten moment..
    Po calym wydarzeniu z Szymkiem z tym wszystkim co bylo i co jest teraz powiem Wam ze strasznie boje sie czekac na ostatnia chwile..czekac do akcji porodowej..26.02 mam wizyte u gina i (najwyzej bede ryczec) opowiem mu wszystko..dam dokumentacje medyczna do przeczytania..bede chciala sie umowic na cc..niech wie..zobaczymy co powie..jak on to widzi..pod tym wzgledem stresuje sie strasznie i poki nie bedzie po wszystkim ja bede miala mysli..z Szymonem bylo wszystko dobrze..a w ostatnich chwilach cos sie stalo..moj biedny Aniolek :( sadzicie ze lekarz po takiej rozmowie wezmie pod uwage moje uczucia i odczucia?

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • wulkan86 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byl 33 dc,a @ nadal brak,jutro robie test.zawroty glowy,oczy sie zamykaja tam gdzie stoje,nagly atak glodu a po kilku kesach nasycenie,niby zylki niebieskie na piersiach przeswituja,czaem takie dziwne pieczenie piersi,choc biust mam maly to mam wrazenie ze minialnie sie powiekszyly,a mozebto tylko zludzenie to wszystko,od 3 miesiecy uprawiamy stosunek przerywany,TŻ uwazal ze zawsze zdazy,czyzby nie zdazyl i czy ktoras z was zaszla w ciaze podczas stos.przerywanego?czy moze ktoras z Was miala podobny przypadek??zerknijcie prosze na moj wykres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:04

Wybuchowa niczym Etna
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    BlueBerry współczuje :( najgorzej jesli te mdłości i wymioty wpływają na wyniki krwi. Dobrze, ze szybko wizyta. Mnie wymioty ominęły na szczęście. Do konca I trymestru miałam non stop mdłości, ale na szczęście bez wymiotów :/

Taka_ja ja dzisiaj wlasnie odebrałam materacyk do kołyski, teraz czekam aż mąż kołyskę przywiezie, bo w pracy stoi, a wózek u rodziców, więc większe rzeczy też już poogarniane. Dzisiaj kolezanka była, to pomogła mi po części torbę dla mnie do szpitala złożyć. W soboté brat przywiezie od mojej mamy ciuszki wyprane dla Izulki, więc wtedy spakuję mężem torbę dla małej, choc ciagle czegos brakuje :)
    Łóżeczko pewnie szybko ogarniecie :)
    Pakowanie torby do szpitala mnie przeraża, bo to pokazuje, ze to juz niedługo xD

Sarcia mi przypomniała, ze papmersy trzeba nabyć, bo ostatnio w gemini zabrakło :) ja w sumie nic nie wiem, co u mnie w szpitalu daja, czego nie daja, wiec musze sie na wszystko przygotować xD

u mnie to samo :/ nie wiadomo co brac ale raczej ubranek i pampersow nie daja niestety.. musze zapytac lekarza bo on pracuje tez w tym szpitalu do ktorego sie wybieram, ja juz chce miec to za soba :p a ciesze sie ze niebawem bede malego miala na rekach ^_^

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    Ja z Szymonkiem pakowalam torbe w 39 tygodniu..strasznie dlugo mi sie zeszlo wiem..wprawdzie wszystko bylo naszykowane -lezalo na komodzie..ale jednak odwlekalam ten moment..
    Po calym wydarzeniu z Szymkiem z tym wszystkim co bylo i co jest teraz powiem Wam ze strasznie boje sie czekac na ostatnia chwile..czekac do akcji porodowej..26.02 mam wizyte u gina i (najwyzej bede ryczec) opowiem mu wszystko..dam dokumentacje medyczna do przeczytania..bede chciala sie umowic na cc..niech wie..zobaczymy co powie..jak on to widzi..pod tym wzgledem stresuje sie strasznie i poki nie bedzie po wszystkim ja bede miala mysli..z Szymonem bylo wszystko dobrze..a w ostatnich chwilach cos sie stalo..moj biedny Aniolek :( sadzicie ze lekarz po takiej rozmowie wezmie pod uwage moje uczucia i odczucia?

Mysle ze to zalezy od podejscia lekarza..ciezko stwierdzic co zadecyduje, ale nie zdziwilabym sie jakby ta decyzje poprostu odlozyl na potem

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy nocne pocenie kiedykolwiek się skończy? rano budzę się w naprawdę opłakanym stanie...

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czy nocne pocenie kiedykolwiek się skończy? rano budzę się w naprawdę opłakanym stanie...
    Nie martw się :) I mnie się zaczęło :P masakra antyperspirant nie pomaga ... boję się co to bedzie latem :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zerknacmna stronemszpitala w krorym bedziecie rodzic i tam jest wszystko napisane ck jest a co potrzeba wziac :) jamtez nie myslalam ze w szpitalu daja pampersy i ze dzieci ubieraja w ubranka szpitalne, mi pielegniarka mowila ze dlatego w szpitalane ze oni wszystko razm piora i jak ktos ubieta dziecku swoje ciuszki to potem moga sie nie znalezc, wiec ja mubieralam mala w te ciuchy ktore mi dawali no i pampersow codziennie dokladali 5 sztuk, jak nic nie mielismy lub uzupelnialy tak zeby zawsze te 5 szt bylo. Ja mialam porod naturalny 16 godzin po czym skonczylo sie cc, ale pakietajcie nie decydujce sie na cesarke swiadomie bez zadnych wskazan to jest najgorsza forma porodu jaka moze byx, a bol porodowy da sie zniesc i przezyc i rekonwalescencja jest duzo latwiejsza po naturalnym porodzie niz cc

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam cc..z przyczyn naglych..syn zaczal tracic tetno a rozwarcie bylo na 2 palce i brak akcji porodowej..po 10-11 godzinach bylam juz na nogach..jak tylko znieczulenie zeszlo..rana giloa sie bardzo dobrze a po porodzie pierwszego dnia korzystalam z podkladow poporodowych..nastepnego dnia przeszlam na podpaski zwykle tzn te wieksze nocne ale grubosci normalnej..

byc moze porod sn jest lepszy..moze nigdy sie o tym nie przekonam..z Szymonkiem czekalam na akcje porodowa zeby rodzic normalnie..skonczylo sie cc i bardzo ciezkim stanem mojego Aniolka..Syn przezyl 24h35m i najnormalniej w swiecie boje sie czekac przy obecnej ciazy do akcji porodowej..i nie wazne ze teraz w lutym bedzie mijac dopiero 8 miesiecy..gdyby mijalo 8 lat tez bym sie bala..

a jeali chodzi o szpital to w wiekszosci sa prowadzone tzw dni otwarte..mozna pojsc zobaczyc sale porodowke zapytac co do wyprawki co daje szpital..albo najprosciej w swiecie zerknac na strone internetowa..tam jest wiekszosc opisana..czesc szpitali daje jakas tam dzienna norme pieluch swoje kosmetyki do pielegnacji dzieci szpitalne ubranka a dla mamy koszule szpitalna do porodu..a czesc szpitali wymaga calej wyprawki dla noworodka od rodzicow

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia - nie generalizuj proszę ;) Wiadomo, przeważnie każda kobiet która zniesie dobrze konkretną formę porodu to sobie go chwali, a jak coś pójdzie nie tak to przeważnie gani. Tak samo jak każda z nas jest inna tak samo też porody nie są takie same ;) Ja męczyłam się kilkanaście godzin z regularnymi, bolesnymi skurczami, pół dnia przy oxytocynie, skończyło się CC. Doszłam do siebie dość szybko, a ból po CC jak już wstałam, owszem bolało, ale wolałam ten ból niż to co było przy skurczach :/

Ty zniosłaś źle CC i gorzej to wspominasz, ja zniosłam bardzo dobrze i mam miłe wspomnienia ;)

BlueBerry23062015 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie zmienia faktu ze inna sprawa to jest cc z wyboru o ktorej mowilam jak bys dokladnie czytala posty to byc to zauwazyla, a co innego cc z przyczyn naglych tak jak mialam ja 16 godzin porpdu 2,5 godziny bole parte rozwarcie na 4 cm zanikanie tetna u dziecka i jampolprzyyomna a klika dni wczesniej oxytocyna i balonik na rozwarcie, wiec wiem co mowie. A ja przestrzegalam przed wyborem cc jako swiadkmej formy porodu a jie z naglych przyczyn

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie mowie ze zle znioslam tylko ze kobiety czesto mowia ze swiadkmie poda na cc bez jakich kolwiek wskazan na zasadzie mam taki kaprys, a to nie jest swiadomosc tylko brak swiadomosci jakie niesie to konsekaencje

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w przypadku tej ciazy swiadomie wybieram cc..pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy jak zobaczylam dwie kreski na tescie i wysoka wartosc hcg to wlasnie taka ze chce cesarke..i powiem szczerze ze nikomu nic do tego co wybieram..
    znam dziewczyny ktore porod naturalny wspominaja strasznie..znam dziewczyny ktore nie mialy sily po sn wstac z lozka..znam tez dziewczyny ktore cc przeszly strasznie tak samo dochodzenie do siebie po cc..wszystko zalezy od kobiety..
    kazda ma prawo wyboru..kazda ma swoj rozum i swoje przekonania..i jesli lekarz godzi sie na dana forme porodu to z jakis przyczyn..
    chociaz nie oklalujmy sie czesto sn konczone jest cc z przyczyn naglych..ale tez planowana cc moze jadnak skonczyc sie sn..to nasze szkaraby decyduja kiedy przyjda na swiat..i jesli taki maluch stwierdzi miesiac wczesniej ze o juz dzis na nie za dwa tygodnie kiedg mamusia ma zaplanowana cc..no to co poradzimy..
    Tak na prawde nie wazne jak..wazne ze Maluch po tym wydarzeniu trafi w nasze ramiona

Jacqueline lubi tę wiadomość

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Nie martw się :) I mnie się zaczęło :P masakra antyperspirant nie pomaga ... boję się co to bedzie latem :/

Ja to potrafię się myć nawet trzy razy w ciagu dnia. To jakiś obłęd

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ