X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od termometru. Ja miałam taki ze jak miałam normalną temperaturę to mi pokazywał nieco powyżej 35. A jak ostatnio miałam gorączkę to nim mierzyłam i temperatura w miare ok ale czułam że ją mam i na innym termometrze pokazywało 38.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    To jest prawidlowa temperatura dla czlowieka, ja w tym tygodniu zmagalam aie z tempka od 37 do !38 , i to byl powod do zmartwien, ale 6 dzien biore antybiotyk i jest ok wszystko

chora jesgtem drugą dobę dopiero

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Przytylam 4,5 kg narazie ale pewnie teraz polecę z wagą do przodu :)

Ania ciesz się, ja przytylam 15! A teraz trzeci trymestr to pewnie dojdzie jakies 5-6

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cludi wrote:
    chora jesgtem drugą dobę dopiero

Kochana pamietaj ze jesli jestes w ciazy badz podejrzewasz nie lecz przeziebienia na wlasna reke, tylko idz do lekarza, bo w 1 trymestrze goraczki katary i przeziebienie sa lub moga byc niebezpieczne dla rozwijajacefo sie malucha !

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ania ciesz się, ja przytylam 15! A teraz trzeci trymestr to pewnie dojdzie jakies 5-6
    Noo ja myślę że pewnie teraz pójdę z wagą ostro do przodu :)
    15 kg - ladnieee :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciazy przez 9 miesiecy przytylam 14 kg ;)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Książkowo :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    14 kg to że tak powiem akurat :)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:

Ja tez duzo przytylam (14kg) :( az strach pomyslec co bedzie w ciagu ostatnich 2 mies

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja stawiam ze bedzie 20-22kg na koniec. Ale podobno oprocz brzucha nie widac. Osobiscie widze ze mam szersze i grubsze ramiona, twarz okraglejszą i przynajmniej 2x grubsze nogi :p Ale sie ciesze, bo zawsze mi byly za chude:P

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No ja stawiam ze bedzie 20-22kg na koniec. Ale podobno oprocz brzucha nie widac. Osobiscie widze ze mam szersze i grubsze ramiona, twarz okraglejszą i przynajmniej 2x grubsze nogi :p Ale sie ciesze, bo zawsze mi byly za chude:P
    ja mam za to napewno większy biust :) I też w uda poszło troszkę i oczywiście widoczny brzuszek :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jutro ! Jutro o19.45 będziemy wiedzieć czy córka czy syn :) :D

taka ja lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Trzymajcie kciuki jutro ! Jutro o19.45 będziemy wiedzieć czy córka czy syn :) :D

To trzymam kciuki :)

ania181111 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • wulkan86 Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej,od piatku wyczekuje @,cykle byly 27,30,28.dlaczego podalam 3 cykle,bo odkad przestalam brac plastry wlasnie tyle minelo,a w ostatnim biezacym cyklu ktory trwa a powinien sie skonczyc mam dziwne objawy,takie niby ciazowe,moze to moja wyobraznia dziala,a moze nie,robilam kilka dni temu test i byl negatywny,dzis teoretycznie powinnam dostac @ wedlug najdluzszego cyklu,tylko te dolegliwosci ktore zanaczam na wykresie mnie dziwia...doszla bezsennosc,wczoraj zasnelam po 2 w nocy a dzis po 3.niby brzuch boli troche ale nic sie nie dzieje,a dzis czuje swoje piersi bardziej i zauwazylam takie sploty niebieskich zylek,do gina zapisana jestem na 25.02 umawialam sie jakies 2 tyg temu na cytologie.co myslicie,zerknicie na wykres,chcialam sie jeszcze zapytac jak to jest z szyjka macicy,ciezko mi rozpoznac jaka ona jest,dodam ze juz rodzilam prawie 8,5 roku temu,

Wybuchowa niczym Etna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:31

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka no to nie jest źle u Ciebie ;)
    Leżeć i odpoczywać :)I będzie dobrze.
    pociesze Cię :P ja od wczoraj walczę ze zębem znów :( tym razem z chirurgami bo coś mi nad zębem wyskoczylo i musieli nacinac :/ do tego antybiotyk : augumentin (nie zaszkodzi dziecku ) i bol pół nocy po nacieciu :/
    Nooo dziś się trochę denerwuje przed tą wizytą usg :) jak będzie córka to lecę kupić taka śliczna szaro - różowa sukienkę :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do walentynek to mój zrobił naleśniki i zjedliśmy lody :) obejrzeliśmy film i spać :) nic specjalnego ;)
    dostałam lancuszek z serduszkiem :) myślałam że będzie to pierścionek zareczynowy haha :P ale jemu nie tak spieszno chyba haha ;) mi zreszta też aleee miałam nadzieję :p

taka ja, Szotka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:31

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Ojej, biedna Ty jesteś z tym zębem :( współczuję, ale najważniejsze, ze jesteś pod opieką!
    Uuu lody i naleśniki mniam mniam :) ja w głowie robię listę rzeczy, które zjem po porodzie hehe i lody tez tam są xD ale naleśnika tez bym zjadła..a dopiero co gardziłam hehe ;)

My z mężem najpierw zaplanowaliśmy datę ślubu, wybraliśmy kościół, zaklepaliśmy salę i byłam przekonana, że juz zaręczyn nie będzie, bo w sumie po co, skoro wspólnie wszystko ustaliliśmy. Ale tym większe było moje zaskoczenie, jak się jednak po jakimś czasie oświadczył xD
    Skoro dzidzia w drodze, to pewnie Twój ukochany rozmyśla :) moze oświadczy Ci sie na sali porodowej :D

Haha napewnooo :P pewnie coś planuje Ale kiedy i cooo to nie wiem :)
    Właśnie powinniśmy najpierw ślub A potem dziecko Ale co tam ... myślę sobie jak będzie dziecko to wtedy będziemy myśleć :)

Szotka, taka ja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam dziewczyny nie ma co sie przejmowac :) chociaz moj maz oswiadczyl sie rok po urodzeniu naszej corki w tym roku w listopadzie bedzie 3 lata po slubie, jak narazie tylko cywilny bo wiadomo ile wesele kosztuje, a wolalam te pieniadze zainwestowac w remknt naszego mieszkania a i na wesele przykdzie czas hehe, a narazie przyszedl czas na 2 dziecko xD w piatek ide zobaczyc serduszko, bo tydzien temu nie bylo widac ;) jakie bierzecie wiatminy dla ciezarnych? Ja w 1 ciazy bralam femibikn, teraz lekarz zapisal mi Prenalen uno

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ