X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki zaczęłam ogarniać po 21 tyg. Ja sie tak schizuje, że z małym coś może być nie tak, że nie chciałam zbyt szybko kupować... Może zeby nie zapeszyć? Jakby mu sie cos stało to nie zniosłabym psychicznie później gdzieś trafiać na te małe ubranka ktore mialy byc jego. Tak to jest, znam dokładnie pełno chorób i wiem jak w okresie płodowym może dziecko zareagować na każdą bakterie i każdego dnia panikuje. Mały jest praktycznie wpadką ale pokochany od momentu gdy był wielkosci planktonu i tez od tego czasu gdy był wielkości paproszka ciągle się o niego martwie... Musialam sie wygadać chyba... Od 7 miesięcy mi tak psycha siada :p masakra, nie myslalam ze ciąża tak psychicznie doi

Paula1991 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ciuszki zaczęłam ogarniać po 21 tyg. Ja sie tak schizuje, że z małym coś może być nie tak, że nie chciałam zbyt szybko kupować... Może zeby nie zapeszyć? Jakby mu sie cos stało to nie zniosłabym psychicznie później gdzieś trafiać na te małe ubranka ktore mialy byc jego. Tak to jest, znam dokładnie pełno chorób i wiem jak w okresie płodowym może dziecko zareagować na każdą bakterie i każdego dnia panikuje. Mały jest praktycznie wpadką ale pokochany od momentu gdy był wielkosci planktonu i tez od tego czasu gdy był wielkości paproszka ciągle się o niego martwie... Musialam sie wygadać chyba... Od 7 miesięcy mi tak psycha siada :p masakra, nie myslalam ze ciąża tak psychicznie doi
    też tak czasami mam ze się martwię o wszystko poprostu :/ ja już teraz mam komplety ubranek bo ciągle mi się wydaje ze dziecko będzie miało za mało rzeczy :/ i ciągle bym coś zmieniała :/ masakraaaa ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :) ja umieram od kilku dni..wstaje rano i od razu lece do lazienki..i tak caly dzien..to nawet nie poranne mdlosci..to calodniowe wymioty :( z Szymonkiem nie mialam takich rewelacji..spokojnie przeszlam cala ciaze..
    poradzcie cos blagam na takie dolegliwosci..ale nie tabletki z apteki..jak najmniej cgemi w siebie pakuje..cos naturalnego..podobno wywar z korzenia imbiru pomaga? ktoras moze cos na ten temat powiedziec?

ja obecnie musialam przyznac sie do ciazy w pracy..zreszta i tak poczta pantoflowa roznioslo by sie po wszystkich..wiedza moje 3 ukochane przyjaciolki ktore po smierci Szymonka wspieraly mnie strasznie..
    rodzinie powiem ok 12-13 tygodnia jak juz najwieksze zagrozenie minie..czyli jakos na swieta moze ;)
    a jesli chodzi o ubranka..mam cala komode ciuszkow..a na zakupy dalsze bede czekac na 6 miesiac..oj bedzie szalenstwo ;)

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry ;) mi pomagał imbir właśnie ;) więc spróbuj :) A też miałam rewolucje straaaszneee :/ jeszcze mandarynki pomagały ale tylko na chwilę. Pociesze Cię ze jak minie 3 mc to jak ręka odjal :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malllluuuchhh wrote:
    Cludii prosze : https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/pomysly-na-to-jak-poinformowac-dziadkow-bliskich-o-ciazy,4359.html

dziex ;) jeszcze nie ogarniam do końca tego forum ;)

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma sprawy hehe :) Mam nadzieje ze tez niedlugo bede czytala to forum i szukalaa jakiegos pomyslu na powiedzenie :) niecierpliwie czekamy na dwie kreski :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    BlueBerry ;) mi pomagał imbir właśnie ;) więc spróbuj :) A też miałam rewolucje straaaszneee :/ jeszcze mandarynki pomagały ale tylko na chwilę. Pociesze Cię ze jak minie 3 mc to jak ręka odjal :)

Ja mdłości mam nadal a niby juz 2 trymestr a spanie ostatnio mam lepsze niż na poczatku.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malllluuuchhh wrote:
    nie ma sprawy hehe :) Mam nadzieje ze tez niedlugo bede czytala to forum i szukalaa jakiegos pomyslu na powiedzenie :) niecierpliwie czekamy na dwie kreski :)

też jeszcze czekam na nie ale co mi szkodzi sie rozejrzeć ;)

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja mdłości mam nadal a niby juz 2 trymestr a spanie ostatnio mam lepsze niż na poczatku.

Mnie też dalej męczą.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:

Boze.. ja marze o tym zeby wreszcie sie wyspac :( ale teraz przeszkadza brzuszek no i maly jest aktywny w nocy co tez utrudnia sen :p
    a jak sie juz urodzi to moge zapomniec o snie :D

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie urodzimto dopiero bd szalec :) nasza corcia ma 4 lata nie spi z nami tylko unsiebie alem, w nocy przychodzi sie tulicvdo tatusia ;) i maz rano na 4-raka do pracy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na bete jutro rano, myslicie ze to dobry czas? Jutro planowana @ czyli 28dc.
    CO o tym dziewczyny myslicie?

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie już prawie 22 tydzień a mdłości towarzyszą mi codziennie.
    Wymiotuje 2-3 razy w tygodniu.
    Przestałam się leczyć na mdlosci ale mi np pomagały migdaly (ale ile można jeść po 4 miesiącach ciągłego jedzenia się znudzily) no i owszem mandarynki.
    Podobno najlepiej jest zjeść jabłko z rana nim się wstanie z łóżka.
    Jabłko przyspiesza prace żołądka :)
    I potem szybciutko śniadanko po jablku :)

Co do wyprawki to ja też dopiero teraz zaczęłam kompletować.
    Po 1 nie znałam płci na 100 %, niby lekarz na genetycznym powiedział ze może być chłopak, ale narządy się kształtują do 19-20 tygodnia. Na polowkowym w tamtym tygodniu było już widać sprzecior 5mm :D
    Co prawda wózek kupilam w 12 tygodniu w neutralnym kolorze wiec nie byłoby problemu :)

Maluch zrób z rana test i potem leć na betę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 07:26

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • adel2015 Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z pierwszych objawów, to bóle brzucha 5 dni po owulacji jak na okres, zmęczenie .Potem w dniu spodziewanej @ gdy robiłam testy doszedł ból piersi oraz częstomocz i swędzące piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adel a co ci wyszlow dniu spodziewanej @ jaki test pozytywny czy jeszcze negatywny?

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mandarynkach slyszalam..ostatnio w sklepie dorwalam pomarancze ;) lubie robic zakupy z moim gdy jestem w ciazy..w poprzedniej z Szymkiem tez to obserwowalam..zazwyczaj bylo "mielismy kupic chleb i cos do chleba a Ty mi tu pol sklepu znosisz" a teraz jak pytam "kochanie kupimy pomarancze?" slysze ze dobrze i zebym jeszcze kilka wziela ;)
    znajomej na poranne mdlosci lekarz polecil banana..jak sie obudzi ma nie otwierac oczu i zjesc kawalek banan..polezec z 5 minut jeszcze z zamknietymi oczami i dopiero pozniej wstac..podobno dziala i jest OK..ale warunkiem jest nie otwierac oczu..i jak tu sie obudzic i odruchowo oczu nie otwierac?

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    o mandarynkach slyszalam..ostatnio w sklepie dorwalam pomarancze ;) lubie robic zakupy z moim gdy jestem w ciazy..w poprzedniej z Szymkiem tez to obserwowalam..zazwyczaj bylo "mielismy kupic chleb i cos do chleba a Ty mi tu pol sklepu znosisz" a teraz jak pytam "kochanie kupimy pomarancze?" slysze ze dobrze i zebym jeszcze kilka wziela ;)
    znajomej na poranne mdlosci lekarz polecil banana..jak sie obudzi ma nie otwierac oczu i zjesc kawalek banan..polezec z 5 minut jeszcze z zamknietymi oczami i dopiero pozniej wstac..podobno dziala i jest OK..ale warunkiem jest nie otwierac oczu..i jak tu sie obudzic i odruchowo oczu nie otwierac?
    Potwierdzam :) Mój lekarz kiedyś też dał mi ten sposób z bananem na mdłości ,zanim wstane zjeść go kawałek więc coś w tym musi być :)

BlueBerry23062015 lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja lece dzis po banany i bede testowac ;) gdyby jeszcze banany na anemie pomagaly to bylaby rewelacja

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos bananów nie mogę jeść w tej ciąży. Chyba mi za słodkie. Słodyczy tez ledwo co jem.
    Ale co do bananów to nie jedzcie ich za dużo bo potęgują zaparcia.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poteguja zaparcia i maja wysoki indeks glikemiczny..ja z Szymonkiem jak dorwalam sie do bananow to prawie nabawilam sie cukrzycy ciazowej..na szczescie pani dr diabetolog w pore mnie uswiadomila i cukier wrocil do normy..
    wiec kochane..z bananami ostroznie..

f2w3flw1lpuzx0i9.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ